2013te u toku proslave role spali malo mreže, podijeli na dva dijela i dade mi, ko veli neka uspomena. Ni sanjat nisam mogao da ću 13 godina kasnije taj isti komad mreže gledati i plakati na šta smo spali. Znaš šta je najtužnije od svega, što jedini koji je mogao prekinut taj post titula bio Amar, ali eto... kriminalci sa lavora i iz Banja Luke nam drugačiju sudbinu ispisali.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 feb 2026, 01:41Vjerovatno si jako mali bio, kad je "amaw" dizao trofeje.
Pretpostavljam da nisi ni u jednoj od tih sezona bio JUG 90+, dok ja jesam. Vjerovatno ni ne znaš, kakav je osjećaj probiti kapiju, utrčati na teren, uzimati busene trave, i penjati se na prečku nakon osvajanja titule.
Za to se zahvali "amawu"..
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Haj brate pogledaj historiju naseg kluba. Pa od rata samo su 2 trenera zaredala 2 sezone zaredom u nasem klubu . Amar Osim i to 3 puta i Miso Smajlovic kojeg ja licno smatram nasom najvecom legendom kluba kad se spoji i igracka karijera i karijera poslije igranja sto je vezano za FK Zeljeznicar znaci veci i od Ivice i od Bukala i Katalinskog i svih . Ali Miso je realno bio nikakav trener. Prije toga moras ici do Amarovog oca to jest Ivice Osima da vidis da je neko uvezao 2 sezone ili vise. Ne moze biti tek tako neko trener u Zelji i da se zadrzi vise od jedne sezone. Prva je cinjenica da mora biti nas neko . Ko god dodje sa strane pojest ce ga i ljudi iz kluba i ljudi pored kluba i navijaci i svi i ujednom trenutku ce radije otici . Druga stvar sto mi nemamo nasih ljudi koji su treneri . Ja pored Osima sam uvijek velicao Edisa on je dosao kad niko drugi nije htio i njega i dalje voli veliki dio navijaca ipak nam je bio i kapiten i trener i dolazio kad ti je bilo najgore . Pored Edisa ti nemas nikog . Jedini za kojeg bi se ja nadao da bi mogao postati trener da nam pomogne i koga narod voli i ko je upoznat sa nasim klubom je Svraka ipak nas zadnji Kapiten koji je osvojio titulu ali on je neiskusan to je malo reci i sad ga ne bi doveo ali za 5 godina ako ispece zanat to jest ako bude pomocni iskusnijim trenerima i bude odradio par mandata sa drugim klubovima onda sto da ne . Ali sad dovoditi trenera iz Hrvatske ala Zoran Zekic sto je sarajevo dovelo taj ti nece uspjeti jer niti je upoznat sa ovim nasim prevarantima pa prvi je Nijaz Brkovic prevarant pa svi ostali niti zna nasu ligu , niti ga znaju navijaci i ti odmah od te osobe nemas sta traziti . Naravno pored ovoga svega ima jedna dobra opcija ali nece doci a to je Simo Krunic iz OFK Beograda ali on im je sad predsjednik ili nesto tako i zadnji put nije se bas najvise proslavio jest da je tome proslo 18 godina .Pablo11 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 01:07Ma stavit cemo sve sa strane, evo sto se desavalo unutar kluba neka bude nebitno. Gledamo sa trenerskog aspekta jel mislis da moze doprinijeti na duze staze? Da ga potpisemo sutra da ce nam za dvije tri godine donijeti titulu?BarbareZeljin je napisao/la: ↑23 feb 2026, 01:02Vidi nesto majstore,mi smo kao ljudi generalno vrlo povodljivi,i neka trenutna kriza ili suplja prica nam rukovodi misljenjem neko odredjeno vrijeme.sakahuligana je napisao/la: ↑23 feb 2026, 00:43I posto ce se neko naci pametan i pricat narkomani sa juga samo , na ovoj utakmici naravno sumnjam da je ko od vas forumasa uopste bio cijeli stadion ga je izvizdao!
Vecina nas je bila nekad u zivotu dijelom juga. Mnogi od nas su prosli sto mnogi sa juga treba tek da prodju.
Da se razumijemo nikada vise interesnih sfera nije bilo na tribinama,kao sada sto je. Tako da ne zalazimo u detaljnije analize,ali slozices se da se danas masom lako manipulise. Ali ne znaci da je ta manipulacija nesto sto je relevantno. Imaju nekad jaci licni interesi,koji budu iznad interesa kluba. Samo sto danas ima mnogo svetih krava,pa se o tome ne prica.
Imas pravo nevoljeti Amara,ali toliko ljudi je zasluzilo zvizduke a nije ih dobilo. Vjeruj mi da me toliko puta taj covjek znao nervirati svojim stavovima i potezima,kada mu se klanjala gotovo sva navijacka armija nasa,kada je reci protiv njega nesto bilo nezamislivo. Kada je vecina ovih sto ga pljuje virila mu iz guzice. Ne znam sjecas se poznate krilatice Amar zna najbolje. Ja aam ga tada cesto kritikivao,mada znas koliko je to relevantno. Ni 0 %.
Ja sam iskreno da se oslobodimo bremea Amara Osima,ali ti garantujem da je to jedan od najveci Zeljovaca ikada,o trofejima necu ni da pricam i nikada mi ne bi bilo mrsko njega vidjeti u klubu. Pitao bi tebe i i sve druge, da li bi vi iz svog djepa davali tolike pare za klub. Mozemo pricati kako je ili nije naplatio. Eto sud je rekao da je sve bio upravu. Sta cemo sad. Svi mi damo neki mali doprinos,neko svoj doprinos da ali Boga mi i uzme,a da serem po covjeku koji da klubu tolike pare,i jos da mu paujem i tjwram ga kad zeli svoje pare nazad,e to samo ima u Bosni. Nerealni smo mi poprilicno,a i sto kazes volimo biti pametnice,i tudjim ku rcem glogove mlatiti.
I ovdje pricamo da ga je zvizdao citav stadion, je li masa povodljiva nije, govorim ono sto se vidi sa videa, i ono ko je prisustvovao tu utakmicu.
Ja smatram da nije opcija za duze staze, jer je taj fudbal izumro godinama unazad.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
-
sakahuligana
- Kontakt:
Sta je pisac htio da kaze?Pact1921 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 02:31Haj brate pogledaj historiju naseg kluba. Pa od rata samo su 2 trenera zaredala 2 sezone zaredom u nasem klubu . Amar Osim i to 3 puta i Miso Smajlovic kojeg ja licno smatram nasom najvecom legendom kluba kad se spoji i igracka karijera i karijera poslije igranja sto je vezano za FK Zeljeznicar znaci veci i od Ivice i od Bukala i Katalinskog i svih . Ali Miso je realno bio nikakav trener. Prije toga moras ici do Amarovog oca to jest Ivice Osima da vidis da je neko uvezao 2 sezone ili vise. Ne moze biti tek tako neko trener u Zelji i da se zadrzi vise od jedne sezone. Prva je cinjenica da mora biti nas neko . Ko god dodje sa strane pojest ce ga i ljudi iz kluba i ljudi pored kluba i navijaci i svi i ujednom trenutku ce radije otici . Druga stvar sto mi nemamo nasih ljudi koji su treneri . Ja pored Osima sam uvijek velicao Edisa on je dosao kad niko drugi nije htio i njega i dalje voli veliki dio navijaca ipak nam je bio i kapiten i trener i dolazio kad ti je bilo najgore . Pored Edisa ti nemas nikog . Jedini za kojeg bi se ja nadao da bi mogao postati trener da nam pomogne i koga narod voli i ko je upoznat sa nasim klubom je Svraka ipak nas zadnji Kapiten koji je osvojio titulu ali on je neiskusan to je malo reci i sad ga ne bi doveo ali za 5 godina ako ispece zanat to jest ako bude pomocni iskusnijim trenerima i bude odradio par mandata sa drugim klubovima onda sto da ne . Ali sad dovoditi trenera iz Hrvatske ala Zoran Zekic sto je sarajevo dovelo taj ti nece uspjeti jer niti je upoznat sa ovim nasim prevarantima pa prvi je Nijaz Brkovic prevarant pa svi ostali niti zna nasu ligu , niti ga znaju navijaci i ti odmah od te osobe nemas sta traziti . Naravno pored ovoga svega ima jedna dobra opcija ali nece doci a to je Simo Krunic iz OFK Beograda ali on im je sad predsjednik ili nesto tako i zadnji put nije se bas najvise proslavio jest da je tome proslo 18 godina .Pablo11 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 01:07Ma stavit cemo sve sa strane, evo sto se desavalo unutar kluba neka bude nebitno. Gledamo sa trenerskog aspekta jel mislis da moze doprinijeti na duze staze? Da ga potpisemo sutra da ce nam za dvije tri godine donijeti titulu?BarbareZeljin je napisao/la: ↑23 feb 2026, 01:02
Vidi nesto majstore,mi smo kao ljudi generalno vrlo povodljivi,i neka trenutna kriza ili suplja prica nam rukovodi misljenjem neko odredjeno vrijeme.
Vecina nas je bila nekad u zivotu dijelom juga. Mnogi od nas su prosli sto mnogi sa juga treba tek da prodju.
Da se razumijemo nikada vise interesnih sfera nije bilo na tribinama,kao sada sto je. Tako da ne zalazimo u detaljnije analize,ali slozices se da se danas masom lako manipulise. Ali ne znaci da je ta manipulacija nesto sto je relevantno. Imaju nekad jaci licni interesi,koji budu iznad interesa kluba. Samo sto danas ima mnogo svetih krava,pa se o tome ne prica.
Imas pravo nevoljeti Amara,ali toliko ljudi je zasluzilo zvizduke a nije ih dobilo. Vjeruj mi da me toliko puta taj covjek znao nervirati svojim stavovima i potezima,kada mu se klanjala gotovo sva navijacka armija nasa,kada je reci protiv njega nesto bilo nezamislivo. Kada je vecina ovih sto ga pljuje virila mu iz guzice. Ne znam sjecas se poznate krilatice Amar zna najbolje. Ja aam ga tada cesto kritikivao,mada znas koliko je to relevantno. Ni 0 %.
Ja sam iskreno da se oslobodimo bremea Amara Osima,ali ti garantujem da je to jedan od najveci Zeljovaca ikada,o trofejima necu ni da pricam i nikada mi ne bi bilo mrsko njega vidjeti u klubu. Pitao bi tebe i i sve druge, da li bi vi iz svog djepa davali tolike pare za klub. Mozemo pricati kako je ili nije naplatio. Eto sud je rekao da je sve bio upravu. Sta cemo sad. Svi mi damo neki mali doprinos,neko svoj doprinos da ali Boga mi i uzme,a da serem po covjeku koji da klubu tolike pare,i jos da mu paujem i tjwram ga kad zeli svoje pare nazad,e to samo ima u Bosni. Nerealni smo mi poprilicno,a i sto kazes volimo biti pametnice,i tudjim ku rcem glogove mlatiti.
I ovdje pricamo da ga je zvizdao citav stadion, je li masa povodljiva nije, govorim ono sto se vidi sa videa, i ono ko je prisustvovao tu utakmicu.
Ja smatram da nije opcija za duze staze, jer je taj fudbal izumro godinama unazad.
Evo citam ne mogu nista povezati. Zato i ne mozemo naprijed jer se vrtimo oko dva imena. Kada Nijaz i Sanin odrijese kesu rijese se skarta ekipe i krene se od pocetka, pa ces da vidis kako moze strani trener da uspije. Sta ce biti za 20 godina kad niko ne stigne Amara, pitat ga da se vrati? Prvo trebs unutar neke stvari rijesiti, ali vec su to poceli raditi i puna podrska. Mi kontamo Slavisa peti deseti ce od Sabica,Rakica, Ericka napraviti igraca. Jasta ce.sakahuligana je napisao/la: ↑23 feb 2026, 02:38Sta je pisac htio da kaze?Pact1921 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 02:31Haj brate pogledaj historiju naseg kluba. Pa od rata samo su 2 trenera zaredala 2 sezone zaredom u nasem klubu . Amar Osim i to 3 puta i Miso Smajlovic kojeg ja licno smatram nasom najvecom legendom kluba kad se spoji i igracka karijera i karijera poslije igranja sto je vezano za FK Zeljeznicar znaci veci i od Ivice i od Bukala i Katalinskog i svih . Ali Miso je realno bio nikakav trener. Prije toga moras ici do Amarovog oca to jest Ivice Osima da vidis da je neko uvezao 2 sezone ili vise. Ne moze biti tek tako neko trener u Zelji i da se zadrzi vise od jedne sezone. Prva je cinjenica da mora biti nas neko . Ko god dodje sa strane pojest ce ga i ljudi iz kluba i ljudi pored kluba i navijaci i svi i ujednom trenutku ce radije otici . Druga stvar sto mi nemamo nasih ljudi koji su treneri . Ja pored Osima sam uvijek velicao Edisa on je dosao kad niko drugi nije htio i njega i dalje voli veliki dio navijaca ipak nam je bio i kapiten i trener i dolazio kad ti je bilo najgore . Pored Edisa ti nemas nikog . Jedini za kojeg bi se ja nadao da bi mogao postati trener da nam pomogne i koga narod voli i ko je upoznat sa nasim klubom je Svraka ipak nas zadnji Kapiten koji je osvojio titulu ali on je neiskusan to je malo reci i sad ga ne bi doveo ali za 5 godina ako ispece zanat to jest ako bude pomocni iskusnijim trenerima i bude odradio par mandata sa drugim klubovima onda sto da ne . Ali sad dovoditi trenera iz Hrvatske ala Zoran Zekic sto je sarajevo dovelo taj ti nece uspjeti jer niti je upoznat sa ovim nasim prevarantima pa prvi je Nijaz Brkovic prevarant pa svi ostali niti zna nasu ligu , niti ga znaju navijaci i ti odmah od te osobe nemas sta traziti . Naravno pored ovoga svega ima jedna dobra opcija ali nece doci a to je Simo Krunic iz OFK Beograda ali on im je sad predsjednik ili nesto tako i zadnji put nije se bas najvise proslavio jest da je tome proslo 18 godina .Pablo11 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 01:07
Ma stavit cemo sve sa strane, evo sto se desavalo unutar kluba neka bude nebitno. Gledamo sa trenerskog aspekta jel mislis da moze doprinijeti na duze staze? Da ga potpisemo sutra da ce nam za dvije tri godine donijeti titulu?
Fk Željezničar.
-
sakahuligana
- Kontakt:
Ja procitao 15 puta jedino sto sam skontao je da bi dobra opcija bio Simo Krunic iz OFK Beograda i da je on tamo predsjednik ili nesto slicno
-
KrajinaTm87
- Kontakt:
Mozemo mi sami sebe lagati ali mi smo kolektivno ubijeni u mozak od navijaca do kluba... Rudar dodje pred nasim navijacima na nasoj Grbavici u NASOJ kuci i ubiju te 0-3. Nama Sukilovic ulazi da igra odbranu a Krpic da nas "spasi" i to se sve desava u 2026. Godini. Dok mi u 2026. Godini prizivamo Mulalica neko se sprema za Englesku da igra sa Palacom i tu se sve nase zavrsava. Siroki bjezi 5 bodova Velez 7 a Borac 25 isto da smo Igman a ne veliki ZELJEZNICAR. Ako i za 4-5 godina naprave ponovo ozbiljan klub mi smo svi hadzije
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Edis Mulalić!!!! Dežurni vatrogasac i neko ko je sposoban dići tim, odnosno motivisati igrače jer trenutna ekipa Plavih umjesto živahno izgleda letargično.
Gušo, Čiča i ostali koji su kao ne zamjenjivi bi trebali da se pridruže Stojanoviću...
Zadnja izmjena: edinedin, dana/u 23 feb 2026, 04:36, ukupno mijenjano 1 put.
Jer si JEDAN JEDINI...........
E neko da u 2026oj priziva Mulalica dobro mi i ikakoSarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 04:01Edis Mulalić!!!! Dežurni vatrogasac i neko ko je sposoban dići tim, odnosno motivisati igrače jer trenutna ekipa Plavih umjesto živahno izgleda letargično.
Ne bi me čudilo da tzv. igrači uspiju pobijediti u srijedu i da čudom počnu igrati.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Bojkotovali Slavisu.. to sto trener veze nema j tri tacke to.
Ovo treba pinovati na svaku stranicu kao prvi post i još na to dodaš ove što bi Mulalića i OsimaKrajinaTm87 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 03:30Mozemo mi sami sebe lagati ali mi smo kolektivno ubijeni u mozak od navijaca do kluba... Rudar dodje pred nasim navijacima na nasoj Grbavici u NASOJ kuci i ubiju te 0-3. Nama Sukilovic ulazi da igra odbranu a Krpic da nas "spasi" i to se sve desava u 2026. Godini. Dok mi u 2026. Godini prizivamo Mulalica neko se sprema za Englesku da igra sa Palacom i tu se sve nase zavrsava. Siroki bjezi 5 bodova Velez 7 a Borac 25 isto da smo Igman a ne veliki ZELJEZNICAR. Ako i za 4-5 godina naprave ponovo ozbiljan klub mi smo svi hadzije
Cirkus zaokružen
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Steta za Amara je sto nije radio na sebi. Koliko smo mi slabi bez njega toliko je i on bez Zelje. Inace bi imao negdje neke uspjehe. Ne moze jer to njegovo ne prolazi nigdje. Dobar trener ali narcisoidan i "zastario".
Steta nego sta, i tog potencijala a i zbog Zelje. Cinjenica je da posle njega vazda klub u nekom rasulu.
14 6 13
13 6 3
9 8 16
5 5 14
Njegov skor zadnji mandat. Ako i dodje, sto se mene tice neka ga al sta posle.
Steta nego sta, i tog potencijala a i zbog Zelje. Cinjenica je da posle njega vazda klub u nekom rasulu.
14 6 13
13 6 3
9 8 16
5 5 14
Njegov skor zadnji mandat. Ako i dodje, sto se mene tice neka ga al sta posle.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
Blueforce21
- Kontakt:
Najbolji opis nas navijača, a što je najgore, ima istine u ovomeRedfire16 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 01:22Mi smo onako baš specifični pravo. Ako za trenera uzmeš nekog našeg, naš DNK, taj ti ne zna vodit utakmicu jer nije dovoljno stručan. Njemu je uglavnom Željo vrh trenerske karijere, ne zna za koju utakmicu beka stavit na overlap, kad na invert, kada ne ide ne zna promijeniti formaciju. Opet, sa druge strane, ako za trenera dovedemo nekog školovanog, potentnog trenera džaba mu sve taktike, automatizmi i sl. Ako zada trening malo jačeg tempa ovi naši " glavni u svlačionici " se pobune i neće da mrdnu k*rcom i tako sj*bu čitavu svlačionicu. A nama navijačima ni tam ni vam. Dobar nam je svaki samo ako zareda tri pobjede. Ako kiksne dvije nema pojma.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Svaka čast Saninu Mirviću, odlično saopštenje i direktno obraćanje navijačima. Drago mi je da je spomenuo i ovaj problem za statut, da ne pričamo bajke da će sve biti dobro preko noći. Neće. Ali Sanine, nemoj odustati, ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Ući u Želju u ovakvom trenutku je i veliki izazov, pa i hrabrost. Imamo toliko otpora i neprijatelja, da će poslije svega uspjeh biti još slađi. Zbog Slavišinog očajnog vođenja ove tri utakmice i užasne igre niko ne piše da smo sramotno pokradeni u Posušju i Mostaru od strane sudija. Dakle, yebe nas Savez, yebe nas Ministarstvo, yebu nas kone i pijačari gdje god mogu podmetnuti nogu, yebu nas unutrašnji licemjeri sa tribina koji su ostali bez privilegija dolaskom nove strukture. Ali to je Željo, kroz cijelu historiju smo bili kontra sistema i opstajali smo i izlazili još jači. Tako će biti i sada. Samo nam treba zajedništvo, ne treba nikad odustajati i samo treba imati što bi Amerikanci rekli "persistence".
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Evo jos jednog bolesnika sa vise profila.DoktorXabaras je napisao/la: ↑22 feb 2026, 23:51Jel sad ovo znaći da su holandezi opet u kombinaciji.
greška. oprostite.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Teško će se naći trener koji će u ovom trenutku doći, nakon ovakvog niza bez pobjede u prvenstvu, nakon što je prethodni trener dobio otkaz nakon 3 kola, po meni nakon drugog je trebao dobiti, jer se vidjelo da nema kontrolu nad igračima i da je potcijenio našu ligu. Mislim da je dovođenje Slaviše, koji je predstavljen kao neko dugoročno rješenje bio totalni promašaj, jer je iz njegove karijere vidljivo da se nigdje nije zadržavao predugo. U ovom trenutku, mislim da će Dino biti vatrogasac, da će on voditi utakmice vjerovatno do kraja. Sad o Amaru, pisati o čovjeku, koji ima fudbal u malom prstu da ne zna, da se nije edukovao je glupost. Dovoljno je nekad, ako ste u prilici, da sjednete sa njim i da čujete šta i kako čovjek priča. Mogućnost da on sada preuzme ekipu, željeli mi to ili ne, je minimalna. Ja lično bih volio vidjeti Amara u klubu koji nema finansijskih problema, u klubu u kojem je zadužen isključivo za sportski dio, ali mislim da to sada nije moguće. Što se tiče transparenta, to više govori o navijačima nego o Amaru. Sud je rekao svoje, dokazano da je Amar bio upravu, da su iz kluba svjesno lagali, iako su znali da postoje dokazi. Sve one koji ga osuđuju, pitam, da su slučajno oni posudili svoje pare klubu, dali bi tražili te pare da im klub vrati? Najveće zlo, neću mu ni ime spominjati, koje je ikada ušao u naš klub je okrenuo navijače protiv trenera koji nam je donio najveće radosti, raznim spinovanjima i plaćanjem određenoj grupi "navijača" da podignu onaj transparent. To zlo od čovjeka je finansijski upropastio klub i tek sada dolaskom investitora možemo očekivati izlazak iz finansijske dubioze koju je on ostavio iza sebe. On je svaki put kada bi se razgovori o potencijalnom investitoru bližilo kraju, preko novinara kojima je plaćao, izlazio u javnost, kao je investitor propast za klub, kako je to davanje imovine kluba, kako on ima bolje rješenje. Za vrijeme dok je vodio klub, nije nudio takva rješenja.
- svrakino1921
- Kontakt:
Slavišom Stojanovićem donijeli zajedničku odluku o sporazumnom raskidu saradnje. Zahvaljujemo se gospodinu Stojanoviću na profesionalnom odnosu, uloženom trudu i doprinosu u periodu provedenom u našem klubu te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere. Svjesni smo da smo gospodina Stojanovića doveli u situaciju u kojoj je ostvariti uspjeh kao trener Željezničara u ovako kratkom vremenskom periodu bila izuzetno teška misija. Imajući to u vidu, odgovornost za rezultate od početka drugog dijela sezone leži podjednako na klubu koliko i na gospodinu Stojanoviću", istakao je Mirvić pa dodao:
"Istovremeno, osjećam potrebu da istaknem da smo u proteklih mjesec i po dana od preuzimanja odgovornosti o upravljanju klubom, napravili značajne i suštinske pomake. Izvršili smo punu finansijsku reviziju kao i ukupnu stabilizaciju, otplatili veliki dio naslijeđenih dugova, sve stare dugove prema igračima, trenerima, i svim ostalim uposlenicima tako da trenutno nemamo obaveza po tom osnovu. Isto tako smo isplatili dvije plate, tri mjeseca poreza i doprinosa u roku kraćem od dvadeset dana, tako da danas 22. februara nije isplaćena samo februarska plata. Moram navesti da smo, isto tako, podmirili sve tekuće obaveze i ispunili sve uslove za dobijanje licence bez sporazuma i bilo kakvih reprograma. Proveli smo potpuno novu sistematizaciju, zaposlili nove operativce, raskinuli komercijalne ugovore u segmentu marketinga i sponzorstava koji nisu bili profitabilni za klub te potpisali nove dugoročne ugovore zasnovane na strateškoj i održivoj saradnji. U prelaznom roku doveli smo sedam novih igrača uprkos izuzetno siromašnom tržištu i već uložili značajan kapital u klub - iako nadležno ministarstvo još uvijek nije odobrilo i usvojilo novi statut kluba. Sve je urađeno bez ikakvog formalnog pokrića, isključivo za dobrobit FK Željezničar."
Dobri su se ovdje novci vec izvlačili
Mi smo odavno bili pred gašenjem
"Istovremeno, osjećam potrebu da istaknem da smo u proteklih mjesec i po dana od preuzimanja odgovornosti o upravljanju klubom, napravili značajne i suštinske pomake. Izvršili smo punu finansijsku reviziju kao i ukupnu stabilizaciju, otplatili veliki dio naslijeđenih dugova, sve stare dugove prema igračima, trenerima, i svim ostalim uposlenicima tako da trenutno nemamo obaveza po tom osnovu. Isto tako smo isplatili dvije plate, tri mjeseca poreza i doprinosa u roku kraćem od dvadeset dana, tako da danas 22. februara nije isplaćena samo februarska plata. Moram navesti da smo, isto tako, podmirili sve tekuće obaveze i ispunili sve uslove za dobijanje licence bez sporazuma i bilo kakvih reprograma. Proveli smo potpuno novu sistematizaciju, zaposlili nove operativce, raskinuli komercijalne ugovore u segmentu marketinga i sponzorstava koji nisu bili profitabilni za klub te potpisali nove dugoročne ugovore zasnovane na strateškoj i održivoj saradnji. U prelaznom roku doveli smo sedam novih igrača uprkos izuzetno siromašnom tržištu i već uložili značajan kapital u klub - iako nadležno ministarstvo još uvijek nije odobrilo i usvojilo novi statut kluba. Sve je urađeno bez ikakvog formalnog pokrića, isključivo za dobrobit FK Željezničar."
Dobri su se ovdje novci vec izvlačili
Mi smo odavno bili pred gašenjem
bhsport je napisao/la: ↑23 feb 2026, 07:07Evo jos jednog bolesnika sa vise profila.DoktorXabaras je napisao/la: ↑22 feb 2026, 23:51Jel sad ovo znaći da su holandezi opet u kombinaciji.
greška. oprostite.
Nismo ni svjesni koliko ih ima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], ANamelessGhoul, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Kajkutenjoyer, Levin, mnon46, Paromlinac, PointBlank, Taree, ŠTA_JE i 93 gosta.