FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

KrajinaTm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KrajinaTm87 » 23 feb 2026, 03:30

Mozemo mi sami sebe lagati ali mi smo kolektivno ubijeni u mozak od navijaca do kluba... Rudar dodje pred nasim navijacima na nasoj Grbavici u NASOJ kuci i ubiju te 0-3. Nama Sukilovic ulazi da igra odbranu a Krpic da nas "spasi" i to se sve desava u 2026. Godini. Dok mi u 2026. Godini prizivamo Mulalica neko se sprema za Englesku da igra sa Palacom i tu se sve nase zavrsava. Siroki bjezi 5 bodova Velez 7 a Borac 25 isto da smo Igman a ne veliki ZELJEZNICAR. Ako i za 4-5 godina naprave ponovo ozbiljan klub mi smo svi hadzije

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 23 feb 2026, 04:01

Edis Mulalić!!!! Dežurni vatrogasac i neko ko je sposoban dići tim, odnosno motivisati igrače jer trenutna ekipa Plavih umjesto živahno izgleda letargično.

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 23 feb 2026, 04:12

Gušo, Čiča i ostali koji su kao ne zamjenjivi bi trebali da se pridruže Stojanoviću...
Zadnja izmjena: edinedin, dana/u 23 feb 2026, 04:36, ukupno mijenjano 1 put.
Jer si JEDAN JEDINI...........

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 23 feb 2026, 04:31

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
23 feb 2026, 04:01
Edis Mulalić!!!! Dežurni vatrogasac i neko ko je sposoban dići tim, odnosno motivisati igrače jer trenutna ekipa Plavih umjesto živahno izgleda letargično.
E neko da u 2026oj priziva Mulalica dobro mi i ikako :bow:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 feb 2026, 04:47

Ne bi me čudilo da tzv. igrači uspiju pobijediti u srijedu i da čudom počnu igrati.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 23 feb 2026, 05:07

slika
-Domovina se brani vjerom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 feb 2026, 05:08

Bojkotovali Slavisu.. to sto trener veze nema j tri tacke to.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 23 feb 2026, 05:15

KrajinaTm87 je napisao/la:
23 feb 2026, 03:30
Mozemo mi sami sebe lagati ali mi smo kolektivno ubijeni u mozak od navijaca do kluba... Rudar dodje pred nasim navijacima na nasoj Grbavici u NASOJ kuci i ubiju te 0-3. Nama Sukilovic ulazi da igra odbranu a Krpic da nas "spasi" i to se sve desava u 2026. Godini. Dok mi u 2026. Godini prizivamo Mulalica neko se sprema za Englesku da igra sa Palacom i tu se sve nase zavrsava. Siroki bjezi 5 bodova Velez 7 a Borac 25 isto da smo Igman a ne veliki ZELJEZNICAR. Ako i za 4-5 godina naprave ponovo ozbiljan klub mi smo svi hadzije
Ovo treba pinovati na svaku stranicu kao prvi post i još na to dodaš ove što bi Mulalića i Osima

Cirkus zaokružen
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 23 feb 2026, 06:18

Steta za Amara je sto nije radio na sebi. Koliko smo mi slabi bez njega toliko je i on bez Zelje. Inace bi imao negdje neke uspjehe. Ne moze jer to njegovo ne prolazi nigdje. Dobar trener ali narcisoidan i "zastario".
Steta nego sta, i tog potencijala a i zbog Zelje. Cinjenica je da posle njega vazda klub u nekom rasulu.
14 6 13
13 6 3
9 8 16
5 5 14

Njegov skor zadnji mandat. Ako i dodje, sto se mene tice neka ga al sta posle.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 23 feb 2026, 06:53

Redfire16 je napisao/la:
23 feb 2026, 01:22
Mi smo onako baš specifični pravo. Ako za trenera uzmeš nekog našeg, naš DNK, taj ti ne zna vodit utakmicu jer nije dovoljno stručan. Njemu je uglavnom Željo vrh trenerske karijere, ne zna za koju utakmicu beka stavit na overlap, kad na invert, kada ne ide ne zna promijeniti formaciju. Opet, sa druge strane, ako za trenera dovedemo nekog školovanog, potentnog trenera džaba mu sve taktike, automatizmi i sl. Ako zada trening malo jačeg tempa ovi naši " glavni u svlačionici " se pobune i neće da mrdnu k*rcom i tako sj*bu čitavu svlačionicu. A nama navijačima ni tam ni vam. Dobar nam je svaki samo ako zareda tri pobjede. Ako kiksne dvije nema pojma.
Najbolji opis nas navijača, a što je najgore, ima istine u ovome

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 23 feb 2026, 07:04

Svaka čast Saninu Mirviću, odlično saopštenje i direktno obraćanje navijačima. Drago mi je da je spomenuo i ovaj problem za statut, da ne pričamo bajke da će sve biti dobro preko noći. Neće. Ali Sanine, nemoj odustati, ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Ući u Želju u ovakvom trenutku je i veliki izazov, pa i hrabrost. Imamo toliko otpora i neprijatelja, da će poslije svega uspjeh biti još slađi. Zbog Slavišinog očajnog vođenja ove tri utakmice i užasne igre niko ne piše da smo sramotno pokradeni u Posušju i Mostaru od strane sudija. Dakle, yebe nas Savez, yebe nas Ministarstvo, yebu nas kone i pijačari gdje god mogu podmetnuti nogu, yebu nas unutrašnji licemjeri sa tribina koji su ostali bez privilegija dolaskom nove strukture. Ali to je Željo, kroz cijelu historiju smo bili kontra sistema i opstajali smo i izlazili još jači. Tako će biti i sada. Samo nam treba zajedništvo, ne treba nikad odustajati i samo treba imati što bi Amerikanci rekli "persistence".
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 feb 2026, 07:07

DoktorXabaras je napisao/la:
22 feb 2026, 23:51
Arma00 je napisao/la:
22 feb 2026, 23:49
Jedino znam ako Dino bude vodio protiv Sloge da uzimamo 3-0 :bih:
Jel sad ovo znaći da su holandezi opet u kombinaciji.

greška. oprostite.
Evo jos jednog bolesnika sa vise profila.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 feb 2026, 07:36

Teško će se naći trener koji će u ovom trenutku doći, nakon ovakvog niza bez pobjede u prvenstvu, nakon što je prethodni trener dobio otkaz nakon 3 kola, po meni nakon drugog je trebao dobiti, jer se vidjelo da nema kontrolu nad igračima i da je potcijenio našu ligu. Mislim da je dovođenje Slaviše, koji je predstavljen kao neko dugoročno rješenje bio totalni promašaj, jer je iz njegove karijere vidljivo da se nigdje nije zadržavao predugo. U ovom trenutku, mislim da će Dino biti vatrogasac, da će on voditi utakmice vjerovatno do kraja. Sad o Amaru, pisati o čovjeku, koji ima fudbal u malom prstu da ne zna, da se nije edukovao je glupost. Dovoljno je nekad, ako ste u prilici, da sjednete sa njim i da čujete šta i kako čovjek priča. Mogućnost da on sada preuzme ekipu, željeli mi to ili ne, je minimalna. Ja lično bih volio vidjeti Amara u klubu koji nema finansijskih problema, u klubu u kojem je zadužen isključivo za sportski dio, ali mislim da to sada nije moguće. Što se tiče transparenta, to više govori o navijačima nego o Amaru. Sud je rekao svoje, dokazano da je Amar bio upravu, da su iz kluba svjesno lagali, iako su znali da postoje dokazi. Sve one koji ga osuđuju, pitam, da su slučajno oni posudili svoje pare klubu, dali bi tražili te pare da im klub vrati? Najveće zlo, neću mu ni ime spominjati, koje je ikada ušao u naš klub je okrenuo navijače protiv trenera koji nam je donio najveće radosti, raznim spinovanjima i plaćanjem određenoj grupi "navijača" da podignu onaj transparent. To zlo od čovjeka je finansijski upropastio klub i tek sada dolaskom investitora možemo očekivati izlazak iz finansijske dubioze koju je on ostavio iza sebe. On je svaki put kada bi se razgovori o potencijalnom investitoru bližilo kraju, preko novinara kojima je plaćao, izlazio u javnost, kao je investitor propast za klub, kako je to davanje imovine kluba, kako on ima bolje rješenje. Za vrijeme dok je vodio klub, nije nudio takva rješenja.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 feb 2026, 07:40

Slavišom Stojanovićem donijeli zajedničku odluku o sporazumnom raskidu saradnje. Zahvaljujemo se gospodinu Stojanoviću na profesionalnom odnosu, uloženom trudu i doprinosu u periodu provedenom u našem klubu te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere. Svjesni smo da smo gospodina Stojanovića doveli u situaciju u kojoj je ostvariti uspjeh kao trener Željezničara u ovako kratkom vremenskom periodu bila izuzetno teška misija. Imajući to u vidu, odgovornost za rezultate od početka drugog dijela sezone leži podjednako na klubu koliko i na gospodinu Stojanoviću", istakao je Mirvić pa dodao:

"Istovremeno, osjećam potrebu da istaknem da smo u proteklih mjesec i po dana od preuzimanja odgovornosti o upravljanju klubom, napravili značajne i suštinske pomake. Izvršili smo punu finansijsku reviziju kao i ukupnu stabilizaciju, otplatili veliki dio naslijeđenih dugova, sve stare dugove prema igračima, trenerima, i svim ostalim uposlenicima tako da trenutno nemamo obaveza po tom osnovu. Isto tako smo isplatili dvije plate, tri mjeseca poreza i doprinosa u roku kraćem od dvadeset dana, tako da danas 22. februara nije isplaćena samo februarska plata. Moram navesti da smo, isto tako, podmirili sve tekuće obaveze i ispunili sve uslove za dobijanje licence bez sporazuma i bilo kakvih reprograma. Proveli smo potpuno novu sistematizaciju, zaposlili nove operativce, raskinuli komercijalne ugovore u segmentu marketinga i sponzorstava koji nisu bili profitabilni za klub te potpisali nove dugoročne ugovore zasnovane na strateškoj i održivoj saradnji. U prelaznom roku doveli smo sedam novih igrača uprkos izuzetno siromašnom tržištu i već uložili značajan kapital u klub - iako nadležno ministarstvo još uvijek nije odobrilo i usvojilo novi statut kluba. Sve je urađeno bez ikakvog formalnog pokrića, isključivo za dobrobit FK Željezničar."

Dobri su se ovdje novci vec izvlačili
Mi smo odavno bili pred gašenjem

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 feb 2026, 07:45

bhsport je napisao/la:
23 feb 2026, 07:07
DoktorXabaras je napisao/la:
22 feb 2026, 23:51
Arma00 je napisao/la:
22 feb 2026, 23:49
Jedino znam ako Dino bude vodio protiv Sloge da uzimamo 3-0 :bih:
Jel sad ovo znaći da su holandezi opet u kombinaciji.

greška. oprostite.
Evo jos jednog bolesnika sa vise profila.

Nismo ni svjesni koliko ih ima.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 23 feb 2026, 07:48

Ne treba pisati neke stvari za koje niste sigurni, posebno da je neko izvlacio nova. To su takve optuzbe a nemate pojma sta i kako. Mi smo u dugovima ne od prosle godine, nego godinama unazad.

U startu odmah greska napravljena,a nisu ni počeli. Istrosen jos jedan trener, masno placen sporazumni raskid, propale jos jedne pripreme, u ekipi ostavljen razdor. Bez pojacanja, bez ekipe s glavom i repom, kao sto neko napisa koja ce to budala sad preuzeti a da ima neki CV. Opet moze doci samo neki trener da uzme pare kao sto je Slavisa. Na greske se treba ukazati. Al ako nista navikli smo na saopstenje i price kako radimo. Tako je prosla uprava isto pisala, ovdje nas ubjedivali kako rade dobar posao, pa kad su otišli, pocelo se pisati o dugovima. Sve u svemu trla baba dan nista drugo.
Bolje bi im bilo da sjednu s Vicom da vide kako da ne ispadnu, jer ce se voditi s tim kad je mogao Borac, sto ne moze Zeljo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 feb 2026, 07:53

GavranBeli je napisao/la:
23 feb 2026, 07:48
Ne treba pisati neke stvari za koje niste sigurni, posebno da je neko izvlacio nova. To su takve optuzbe a nemate pojma sta i kako. Mi smo u dugovima ne od prosle godine, nego godinama unazad.

U startu odmah greska napravljena,a nisu ni počeli. Istrosen jos jedan trener, masno placen sporazumni raskid, propale jos jedne pripreme, u ekipi ostavljen razdor. Bez pojacanja, bez ekipe s glavom i repom, kao sto neko napisa koja ce to budala sad preuzeti a da ima neki CV. Opet moze doci samo neki trener da uzme pare kao sto je Slavisa. Na greske se treba ukazati. Al ako nista navikli smo na saopstenje i price kako radimo. Tako je prosla uprava isto pisala, ovdje nas ubjedivali kako rade dobar posao, pa kad su otišli, pocelo se pisati o dugovima. Sve u svemu trla baba dan nista drugo.
Bolje bi im bilo da sjednu s Vicom da vide kako da ne ispadnu, jer ce se voditi s tim kad je mogao Borac, sto ne moze Zeljo.

Htio sam napisat već izvalili dosta novca za ova dva mjeseca
Ne znam kako ode na izvačili

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 feb 2026, 08:07

Amar nikad nije bio samo trener, nisu uslovi dozvoljavali da bude samo trener, a nije ni on htio.

Korona je sjebala da njegov tadasnji mandat bude cudo i krenuo je u tom smjeru, ali od toga ima 5 godina. Ne znam da je ista trenerski edukovao se, radio definitivno nije i to moze biti problem ako dodje.

S druge strane, mislim da on ne zeli doci dok se stvari ne rjese od ranije. Nekako ne bih da se vracano na njega, ali mozda je ovo taj trenutak da bude jos jednom trener, da karakterom postroji igrace, da prvi put bude samo trener jer sve uslove za ostalo ima.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 23 feb 2026, 08:09

Da vidim ta daMu koja će preuzeti ovu ekipu u ovom momentu, **** nas je psiholog za sva vremena.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 23 feb 2026, 08:10

Kakva je to prica cuj nije edukovan. Pa Slavisa je po toj prici edukovan, redovno vodi ekipe, pa primi od Vikinga 12 golova. A s nama cirkus napravi. Kakva floskula nije edukovan. Proslo edukovanih trenera kroz klub more, od arapa, talijana, sve neki edukovani pa znamo sta bi.
Ovi lobotomci svaki isto pise, da ono ublaze jer masa želi Amara, kao nije se edukovo tobe yarabi, pa bi oni vise nekog da hadzija iz rajlovca predlozi, kod njega inace ne mozes biti bot ako nisi zavrsio fakultet. Shvatite lobotomci da Sanina boli dzoka za laznog hadziju a posebno za vas botove. Proslo je vaše mlacenje prazne slame hvala Bogu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Allosio i 50 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []