FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
176
45%
3. Sredinu tabele
64
16%
4. Borbu za opstanak
81
21%

Ukupno glasova: 395

GavranBeli

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GavranBeli » 23 feb 2026, 07:48

Ne treba pisati neke stvari za koje niste sigurni, posebno da je neko izvlacio nova. To su takve optuzbe a nemate pojma sta i kako. Mi smo u dugovima ne od prosle godine, nego godinama unazad.

U startu odmah greska napravljena,a nisu ni počeli. Istrosen jos jedan trener, masno placen sporazumni raskid, propale jos jedne pripreme, u ekipi ostavljen razdor. Bez pojacanja, bez ekipe s glavom i repom, kao sto neko napisa koja ce to budala sad preuzeti a da ima neki CV. Opet moze doci samo neki trener da uzme pare kao sto je Slavisa. Na greske se treba ukazati. Al ako nista navikli smo na saopstenje i price kako radimo. Tako je prosla uprava isto pisala, ovdje nas ubjedivali kako rade dobar posao, pa kad su otišli, pocelo se pisati o dugovima. Sve u svemu trla baba dan nista drugo.
Bolje bi im bilo da sjednu s Vicom da vide kako da ne ispadnu, jer ce se voditi s tim kad je mogao Borac, sto ne moze Zeljo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 feb 2026, 07:53

GavranBeli je napisao/la:
23 feb 2026, 07:48
Ne treba pisati neke stvari za koje niste sigurni, posebno da je neko izvlacio nova. To su takve optuzbe a nemate pojma sta i kako. Mi smo u dugovima ne od prosle godine, nego godinama unazad.

U startu odmah greska napravljena,a nisu ni počeli. Istrosen jos jedan trener, masno placen sporazumni raskid, propale jos jedne pripreme, u ekipi ostavljen razdor. Bez pojacanja, bez ekipe s glavom i repom, kao sto neko napisa koja ce to budala sad preuzeti a da ima neki CV. Opet moze doci samo neki trener da uzme pare kao sto je Slavisa. Na greske se treba ukazati. Al ako nista navikli smo na saopstenje i price kako radimo. Tako je prosla uprava isto pisala, ovdje nas ubjedivali kako rade dobar posao, pa kad su otišli, pocelo se pisati o dugovima. Sve u svemu trla baba dan nista drugo.
Bolje bi im bilo da sjednu s Vicom da vide kako da ne ispadnu, jer ce se voditi s tim kad je mogao Borac, sto ne moze Zeljo.

Htio sam napisat već izvalili dosta novca za ova dva mjeseca
Ne znam kako ode na izvačili

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 feb 2026, 08:07

Amar nikad nije bio samo trener, nisu uslovi dozvoljavali da bude samo trener, a nije ni on htio.

Korona je sjebala da njegov tadasnji mandat bude cudo i krenuo je u tom smjeru, ali od toga ima 5 godina. Ne znam da je ista trenerski edukovao se, radio definitivno nije i to moze biti problem ako dodje.

S druge strane, mislim da on ne zeli doci dok se stvari ne rjese od ranije. Nekako ne bih da se vracano na njega, ali mozda je ovo taj trenutak da bude jos jednom trener, da karakterom postroji igrace, da prvi put bude samo trener jer sve uslove za ostalo ima.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 23 feb 2026, 08:09

Da vidim ta daMu koja će preuzeti ovu ekipu u ovom momentu, **** nas je psiholog za sva vremena.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 23 feb 2026, 08:10

Kakva je to prica cuj nije edukovan. Pa Slavisa je po toj prici edukovan, redovno vodi ekipe, pa primi od Vikinga 12 golova. A s nama cirkus napravi. Kakva floskula nije edukovan. Proslo edukovanih trenera kroz klub more, od arapa, talijana, sve neki edukovani pa znamo sta bi.
Ovi lobotomci svaki isto pise, da ono ublaze jer masa želi Amara, kao nije se edukovo tobe yarabi, pa bi oni vise nekog da hadzija iz rajlovca predlozi, kod njega inace ne mozes biti bot ako nisi zavrsio fakultet. Shvatite lobotomci da Sanina boli dzoka za laznog hadziju a posebno za vas botove. Proslo je vaše mlacenje prazne slame hvala Bogu.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 23 feb 2026, 08:50

Al evo sad pogledat spisak trenera koji su slobodni i koga dovest???
nek crknu dusmani, najjaci smo

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 23 feb 2026, 08:57

Očekivana situacija, obzirom da nismo vidjeli nikakav napredak u igri, bez obzira na sve. Nadam se da ćemo sada pametnije odraditi i da ćemo dobiti trenera koji će nas izvući iz ove tegobne situacije. Prosto je nevjerovatno, da nismo zabili go u zadnjih šest utakmica, od čega tri u mandatu Slaviše. Nevjerovatno...
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 23 feb 2026, 09:18

Ja sam za mlade trenere a Zeljina skola. Ne mozes puno izgubiti, samo dobiti. Dakle, Tika taka -Muamer Svraka! ;)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 feb 2026, 09:23

Pojedini bi trebali promijeniti dilera... :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 23 feb 2026, 09:25

Imao bi top trenera...radio kao sportski direktor i trener. Ja bi mu dao da radi jedno i drugo. Top Trener i top insan

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 23 feb 2026, 09:25

Po ovom saopcenju Ispade mi se ovom treneru trebamo izviniti jer smo ocekivali neke rezultate od njega 🤣🤣 I svako novi koji je dosao isplacivao je plate bivsim uposlenicima. Dajte nekad nesto novo majka mu stara.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 23 feb 2026, 09:38

Slaviša je otišao i neka je otišao, to je bila jedina ispravna odluka. Niti jedan trener koji vodi Želju, a izgubi tri utakmice uzastopno bez normalnog šuta u okvir gola treba ići. Tačka.

Ali sada je vrijeme i da se igrači zapitaju šta oni treniraju i za koga igraju? Ne možemo otjerati 15 igrača, možemo otjerati trenera, ali ko god se pita u klubu na ljeto mora napraviti totalni remont. U ovoj ekipi zaslužuje max 5 igrača ostati. Svakakvih igrača je prošlo kroz Želju, ali nikad, nikad nisu bili beskičmenjaci kao što su sada. Nikakvog kuveta oni nemaju. Nikad mi neće biti jasno šta su oni radili u Antaliji 15 dana i šta treniraju u Sarajevu, oni uigrane akcije nemaju.

Što se tiče novog trenera, vjerovatno će Dino ovo voditi privremeno. I hvala mu, uvijek je tu vatrogasac da gasi požare. Samo je pitanje do kada ćemo i njega trošiti.

Novi trener mora biti mangup, ali ne i diktator. Samo takvi mogu uspjeti u modernom fudbalu. Prošlo je vrijeme onih koji autoritet grade nekakvim kažnjavanjima i mjerama. Danas se autoritet gradi isključivo prirodnom karizmom i znanjem. Nikako drugačije. A istu grešku su pravili Ćorić, Adžem i Slaviša. Lafo oni nekog odstranjuju zbog nediscipline. Pa šta ga odstranjuješ sa treninga ili ručka, kad ti prvih 11 koje si izveo nemaju disciplinu na utakmici. To su sitne stvari koje odmah narušavaju atmosferu u ekipi i poslije je to teško ispraviti. Trener mora biti psiholog i motivator prije svega, pa tek onda poznavalac taktike (naravno ne mislim na psihologa Adžemovog tipa, nego na obrazovanog trenera koji zna kako postupiti sa igračima). Tu je Slaviša odmah na početku pogriješio, nije obratio pažnju na važnost svlačionice i poslije je samo tonuo sve više i više. Kvalitet pobjeđuje utakmice, a tim osvaja trofeje. Mi nemamo ni tim, ni kvalitet. Novi trener mora prvo vratiti povjerenje u svlačionicu, pa će onda i rezultati doći. Ovo su dobronamjerni savjeti, i gledajte kako su radili Slaviša i Adžem, nek vam to bude primjer kako ne treba.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 23 feb 2026, 09:57

Kad svi pišu svoje želje mogu vala i ja. Meni bi bilo drago probati Radomira Đalovića ili Zeljka Sopića pa šta bude bude, samo ko je lud dovoljno da uđe u ovo rasulo od kluba i ekipe. Prvo trebamo mi početi šamarati igrače kad god ih vidimo na ulici pa onda sve ostalo…

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 23 feb 2026, 09:59

Sve je to fino, ali vi niste svjesni da najvjerovatnije nece niko da dodje

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 23 feb 2026, 10:02

Prizivate ljude koje je extremno teško dovesti kada si u idealnoj situaciji, a kamoli sada kada si u konopcima. Ako te prihvate Boris Gavran, ili onaj učitelj iz Travnika dobro će biti

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 23 feb 2026, 10:05

Nadam se samo da nece ostaviti trenutne pomocnike kao prelazno rjesenje, zasto ovo kazem oni da su ista znali a bili su pomocnici Stojanovicu ne bi nas doveli u ovu situaciju (osim ako nisu sabotirali Slavisu).

Sto se tice utakmice u srijedu nama treba bilo kakva pobjeda, da li imamo kvalitet imamo da li ce igraci proigrati ostaje da se vidi.

Druga i jako bitna stvar jeste termin utakmice, da li iko u klubu zeli da se pobuni protiv ovih termina, zaista termin u srijedu u 16 sati je van svake pameti.

Ovigledno smo u rangu Posusja, Rudara i Sloge kad anam mogu staviti ovakav termin za ovako vaznu utakmicu

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 23 feb 2026, 10:06

Termin u 16. je stvarno katastrofa. Ja ne mogu stići, a ni par mojih drugova.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 feb 2026, 10:09

Ko će na užarenu klupu Željezničara? Među tri glavna kandidata i Ivaylo Petev

Fudbalski klub Željezničara nastavio je lutati u sportskoj politici pa je jučer nakon samo četiri utakmice smijenio novog trenera Slavišu Stojanovića, a sada je u potrazi za novim šefom stručnog štaba.

Plavi već 11 utakmica zaredom u prvenstvu ne znaju za pobjedu i tonu ka borbi za opstanak, pošto ih od zone ispadanja dijeli šest bodova, a uprava na čelu s Nijazom Brkovićem sada traga za "vatrogascem".

Kako saznaje Klix, tri kandidata se trenutno ističu kao primarne opcije uprave za trenersku poziciju, a riječ je o Deanu Klafuriću, Ivaylo Petev i Denis Ćorić.

Ova trojica stručnjaka trenutno nemaju angažman i uskoro će obaviti pregovore s upravom Plavih, a ostaje da se vidi na koga će pasti izbor rukovodstva.

Klafurić je bez posla otkako je ove zime napustio Široki Brijeg, gdje je prvo bio trener, a onda i sportski direktor. On je prethodno vodio i Velež te odlično poznaje prilike u domaćem nogometu, što se baš i ne može reći za Ivayla Peteva.

Petev je bio selektor reprezentacije BiH dvije godine (od početka 2021. do kraja 2022. godine) i vodio je Zmajeve na 20 utakmica, ali nikada nije radio u domaćem nogometu.

Bugarin je posljednji angažman imao na klupi Baniyasa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je proveo samo šest utakmica.

Treća opcija je povratak Ćorića na trenersku poziciju, s koje je, prema mnogima, i nepravedno smijenjen u maju prošle godine.

Nakon toga je Ćorić kratko vodio Al-Faisaly, s kojim je osvojio i trofej u Jordanu, a trenutno je bez posla.

Uprava Željezničara i nema mnogo vremena da pronađe Stojanovićevog nasljednika, pošto ekipu nova utakmica čeka već u srijedu, kada na Grbavici u četvrtfinalu Kupa BiH dočekuju Slogu iz Doboja.

Za vikend ih odmah čeka i veliki derbi sa Zrinjskim u 23. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine.

Željo je trenutno šestoplasirani tim prvenstva BiH sa 25 bodova, od četvrtog mjesta, koje može voditi u Evropu, udaljen je sedam, a od zone ispadanja šest bodova.
Ko god da dođe treba dovesti svoj stručni štab...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 23 feb 2026, 10:18

Levin je napisao/la:
23 feb 2026, 10:09
Ko će na užarenu klupu Željezničara? Među tri glavna kandidata i Ivaylo Petev

Fudbalski klub Željezničara nastavio je lutati u sportskoj politici pa je jučer nakon samo četiri utakmice smijenio novog trenera Slavišu Stojanovića, a sada je u potrazi za novim šefom stručnog štaba.

Plavi već 11 utakmica zaredom u prvenstvu ne znaju za pobjedu i tonu ka borbi za opstanak, pošto ih od zone ispadanja dijeli šest bodova, a uprava na čelu s Nijazom Brkovićem sada traga za "vatrogascem".

Kako saznaje Klix, tri kandidata se trenutno ističu kao primarne opcije uprave za trenersku poziciju, a riječ je o Deanu Klafuriću, Ivaylo Petev i Denis Ćorić.

Ova trojica stručnjaka trenutno nemaju angažman i uskoro će obaviti pregovore s upravom Plavih, a ostaje da se vidi na koga će pasti izbor rukovodstva.

Klafurić je bez posla otkako je ove zime napustio Široki Brijeg, gdje je prvo bio trener, a onda i sportski direktor. On je prethodno vodio i Velež te odlično poznaje prilike u domaćem nogometu, što se baš i ne može reći za Ivayla Peteva.

Petev je bio selektor reprezentacije BiH dvije godine (od početka 2021. do kraja 2022. godine) i vodio je Zmajeve na 20 utakmica, ali nikada nije radio u domaćem nogometu.

Bugarin je posljednji angažman imao na klupi Baniyasa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je proveo samo šest utakmica.

Treća opcija je povratak Ćorića na trenersku poziciju, s koje je, prema mnogima, i nepravedno smijenjen u maju prošle godine.

Nakon toga je Ćorić kratko vodio Al-Faisaly, s kojim je osvojio i trofej u Jordanu, a trenutno je bez posla.

Uprava Željezničara i nema mnogo vremena da pronađe Stojanovićevog nasljednika, pošto ekipu nova utakmica čeka već u srijedu, kada na Grbavici u četvrtfinalu Kupa BiH dočekuju Slogu iz Doboja.

Za vikend ih odmah čeka i veliki derbi sa Zrinjskim u 23. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine.

Željo je trenutno šestoplasirani tim prvenstva BiH sa 25 bodova, od četvrtog mjesta, koje može voditi u Evropu, udaljen je sedam, a od zone ispadanja šest bodova.
Ko god da dođe treba dovesti svoj stručni štab...
7 od europe, 6 od zone ispadanja... Nevjerovatno šta se nama desilo.....
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 23 feb 2026, 10:32

Idioti. Ispodprosjecni treneri, bice sazvakani i ispljunuti do aprila, bilo kojeg da dogovore.

Nema vise smisla pratit, sve ovo poljoprivrednici prolaze godinama. Sto je najbolji pokazatelj da gotovo da nema razlike izmedju dva cirkusa. Samo u boji dresa. Mentalitet isti.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Arma00, bvsic, Hilmo123, Levin, Orvel, ristagrad, ultra1987 i 74 gosta.