FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ima li opcija u kojoj nema ni ovih preostalih aktualnih članova SŠ?
Pošteno, pa kako bude.
Najlakse srat.
Ko je dostupan trenutno, a da je ime s kojim ce se vecina slozit?
- Amar vjerujem da nece dok se ne rasciste stvari iz zadnjeg mandata. S jedne strane se vidi i da je covjek van sporta, da se zanima nekim drugim stvarima, ali opet znam da je i takav tri klase iznad Musemica, Rahimica i slicnih.
- Od bivsih trenera koji imaju mozda neki kvalitet sumnjam da se neko zeli vratiti. Eventualno Coric
- Treneri s BH iskustvom a da su koji k pokazali u prethodnim mandatima: Klafuric i Rendulic
- Stranci: Petev mladja verzija Stojanovica, u zadnjih 10 godina jedino se u Ludogorecu prije 3 godine uspio zadrzati cijelu sezonu.
Zeljko Sopic, jedini korektan mandat mu je bio u Rijeci prije 5 godina.
Pored svega toga, treba se jos X stvari poklopiti da bi trener imao uspjesan mandat (vidi Bjelicina dva mandata u Dinamu, nebo i zemlja). Odgovarajuci trener bi bio onaj koji zna unijeti samopouzdanje i kojem odgovaraju ovi igraci za ono sto on zeli da igra, ma koliko god sakati oni bili. Barem do jula.
Ko je dostupan trenutno, a da je ime s kojim ce se vecina slozit?
- Amar vjerujem da nece dok se ne rasciste stvari iz zadnjeg mandata. S jedne strane se vidi i da je covjek van sporta, da se zanima nekim drugim stvarima, ali opet znam da je i takav tri klase iznad Musemica, Rahimica i slicnih.
- Od bivsih trenera koji imaju mozda neki kvalitet sumnjam da se neko zeli vratiti. Eventualno Coric
- Treneri s BH iskustvom a da su koji k pokazali u prethodnim mandatima: Klafuric i Rendulic
- Stranci: Petev mladja verzija Stojanovica, u zadnjih 10 godina jedino se u Ludogorecu prije 3 godine uspio zadrzati cijelu sezonu.
Zeljko Sopic, jedini korektan mandat mu je bio u Rijeci prije 5 godina.
Pored svega toga, treba se jos X stvari poklopiti da bi trener imao uspjesan mandat (vidi Bjelicina dva mandata u Dinamu, nebo i zemlja). Odgovarajuci trener bi bio onaj koji zna unijeti samopouzdanje i kojem odgovaraju ovi igraci za ono sto on zeli da igra, ma koliko god sakati oni bili. Barem do jula.
-
carukisupakpohaluh
- Kontakt:
Mehmed Bazdarevic je bez kluba, njemu je Zeljo sve.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑23 feb 2026, 08:50Al evo sad pogledat spisak trenera koji su slobodni i koga dovest???
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Prije par dana je isti lik samo s drugog profila pisao...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Znaci protiv Sloge gledamo Sulju u napadu 
Nije vrijeme, ili jest cim imamo paraConfiance je napisao/la: ↑23 feb 2026, 11:28Mehmed Bazdarevic je bez kluba, njemu je Zeljo sve.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑23 feb 2026, 08:50Al evo sad pogledat spisak trenera koji su slobodni i koga dovest???
Fk Željezničar.
25/02/2026 (Kup BiH) Željezničar - Sloga Doboj
28/02/2026 (Liga BiH) Željezničar - Zrinjski
07/03/2026 (Liga BiH) Sloga Doboj - Željezničar
11/03/2026 (Kup BiH) Sloga Doboj - Željezničar
14/03/2026 (Liga BiH) Željezničar - Borac
21/03/2026 (Liga BiH) Široki Brijeg - Željezničar
04/04/2026 (Liga BiH) Željezničar - Sarajevo
11/04/2026 (Liga BiH) Radnik Bijeljina - Željezničar
18/04/2026 (Liga BiH) Željezničar - Posušje
Nema pritiska samo lagano...
28/02/2026 (Liga BiH) Željezničar - Zrinjski
07/03/2026 (Liga BiH) Sloga Doboj - Željezničar
11/03/2026 (Kup BiH) Sloga Doboj - Željezničar
14/03/2026 (Liga BiH) Željezničar - Borac
21/03/2026 (Liga BiH) Široki Brijeg - Željezničar
04/04/2026 (Liga BiH) Željezničar - Sarajevo
11/04/2026 (Liga BiH) Radnik Bijeljina - Željezničar
18/04/2026 (Liga BiH) Željezničar - Posušje
Nema pritiska samo lagano...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- BetonskiMozgovi
- Kontakt:
mi samo tapkamo u mjestu majke mi
FK Željezničar izražava zahvalnost Slaviši Stojanoviću na angažmanu, radu i profesionalnom odnosu tokom njegovog boravka na Grbavici.
U narednom susretu protiv Sloge ekipu će predvoditi Dino Đurbuzović zajedno s aktuelnim stručnim štabom.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Standardno uhljebi ostaju
-
sanjinusto
- Kontakt:
- invincible1921
- Kontakt:
Nevezano za smjenu Stojanovica, ali ja mislim da smo mi rekorderi u otpustanju trenera u situacijama kad je xy trener sto bi se reko "on track" sa ciljem i ambicijom za tu sezonu....mene samo zanima sta klub a i raja tacno ocekuje?
Realan nas domet u ovakvoj ligi gdje stalno imas jake tekme je 4./5. mjesto i eto u kupu ako sta uradis uradis...ok mozda se otvori pa budes 3. ako tipa neko od ovog vodeceg trojca ima losi sezonu. Ja sam ubjedjen da bi Adzem dobio otkaz sve i da je bio 2./3. na tabeli ali da je zaredo 5 bez pobjede....
Realan nas domet u ovakvoj ligi gdje stalno imas jake tekme je 4./5. mjesto i eto u kupu ako sta uradis uradis...ok mozda se otvori pa budes 3. ako tipa neko od ovog vodeceg trojca ima losi sezonu. Ja sam ubjedjen da bi Adzem dobio otkaz sve i da je bio 2./3. na tabeli ali da je zaredo 5 bez pobjede....
=\_1921_/=
-
MisterBlue
- Kontakt:
Očigledno je problem kontinuitet. Ne možemo očuvati pobjednički niz. Svaku sezonu krenemo manje vise dobro i onda pad nastane kad uđemo u decembar pa se izvlačimo do marta. Promijeniti svake sezone trenera i 10 igrača to ne može podnijeti ni Liverpool a kamo li mi.
Ako dođe Petev strah me da ne bude mlađa verzija Slaviše, dobije dobar ugovor, uzme kešovinu i nabere. Treba nam naravno mlad i agresivan, bezobrazan i nahajcan trener, ali ko će sjesti na ovako užarenu klupu sa ovakvim rasporedom?!
Ako dođe Petev strah me da ne bude mlađa verzija Slaviše, dobije dobar ugovor, uzme kešovinu i nabere. Treba nam naravno mlad i agresivan, bezobrazan i nahajcan trener, ali ko će sjesti na ovako užarenu klupu sa ovakvim rasporedom?!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Kad Dino gurne Hodzica na špica protiv Sloge od muke 
Petev zaplakao na Face TV-u i usao u legendu. Cuj Petev.
Ma ovo je sve šuplja... Dino garant ostaje do kraja sezone.
Broj utakmica : 29
Pobjede : 18
Neriješene : 8
Porazi : 3
Dati golovi : 48
Primljeni golovi : 21
Gol razlika : +27
Dino, povedi nas pa kud puklo...
Broj utakmica : 29
Pobjede : 18
Neriješene : 8
Porazi : 3
Dati golovi : 48
Primljeni golovi : 21
Gol razlika : +27
Dino, povedi nas pa kud puklo...
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 23 feb 2026, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
Pa valjda je svima jasno da za kontinuitet mi nemamo igracki kadar...MisterBlue je napisao/la: ↑23 feb 2026, 11:55Očigledno je problem kontinuitet. Ne možemo očuvati pobjednički niz. Svaku sezonu krenemo manje vise dobro i onda pad nastane kad uđemo u decembar pa se izvlačimo do marta. Promijeniti svake sezone trenera i 10 igrača to ne može podnijeti ni Liverpool a kamo li mi.
Medjutim ja govorim evo npr ti sad potpises ugovor sa Cryatal palacom i cilj ti je da budes 10. na tabeli. Otvori ae sezona i nanizes pobjeda i nakon 10 kola si 5. na tabeli
Onda uslijedi logican pad radi manjka sirine i kvaliteta i nanizes neke poraze i padnes na 9. mjesto...i ovi te otpuste dok si 9. na tabeli a cilj prije sezone je bio da budes 10.
Iskreno sa ovakvom politkom necemo nidokle...
=\_1921_/=
-
RedBullGrbavica
- Kontakt:
Ma biće i kapiten