Dubravko za AVAZ:
Mislim da nam je najviše dobrog donijelo to što smo se izolirali. Nismo upali u ambijent neke osrednjosti i nekog kruga ljudi koji bi se vrtio oko Kluba, a suštinski ne bi mogao doprinijeti onome što današnji vrhunski sport iziskuje, a to su kompetencija i finansijski doprinos. Vrlo uzak krug ljudi je vodio klub sve vrijeme i svako je znao šta radi. Mi smo vjerovatno sportski kolektiv s najmanjom mogućom organizacijom na ovom nivou, a ABA i FIBA to sigurno mogu utvrditi. Dakle, mislim da je najvažnija zapravo bila izolacija od vanjskih faktora koji su prisutni u sarajevskom sportu i politici, a koja ne donosi dobro.
Mislim da je ovo kljč i jedini način za uspjeh u sarajevskom sportu, izbaciti mahalu što dalje od kluba. To je naprimjer nešto što fudbalskim klubovima ne polazi nikako za rukom i zato su tu gdje jesu, desetljeće i po gledaju u leđa Zrinjskom i Borcu. Mislim da se nije ni proslavila pobjeda protiv Ilirije prošle sezone, već se počelo sa "vratiti Ikonića u klub", "vidjeti gdje Vasiljević", "potpisati 39-godišenjg Robersona na 3 sezone jer je eto zadužio repku na Kipru" itd. Ako ne možeš doprinijeti sa finansijama ili kompetencijama, kupi kartu druže i sjedi u prvi red pored terena i uživaj.
Uz dužno poštovanje kao neko ko poznaje košarku i sa kim je uvijek uživanje diskutovati o košarci ovdje, prvi @Dirk (a i mnogi drugi) je došao na ovaj forum da sere po Dubravku jer sam donosi odluke i eto ti ljudi koji su bili 20 godina u maloj dvorani Skenderije uz Bosnu se više ne pitaju. Prije priprema u Dubaiju pa sranje po rosteru, Šalić i Kovačević nisu igrači za ABA ligu, Young ima problema sa alkoholom na treninzima(

), najveći smak svijeta je što Gutić uzima 3000 eura mjesečno bruto dok u Sarajevu nijedan ozbiljniji konobar ne radi ispod 2500 maraka plus bakšiš. Ali srećom pogurali su malo rezultati Dubravka, pa se nadam da neće dići ruke od svega.
I drago mi je što Neno na kraju nije preuzeo Bosnu, jer znajući nas, poslije onih rezultata na početku gdje ne bi realno mogao imati puno bolji skor zbog rasporeda, pretpostavljam da bismo i njega potrošili i otjerali i je.b.avali mu sve živo