FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
38
11%
Treći
112
32%
Četvrti
72
21%
Peti
26
7%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
7%

Ukupno glasova: 351

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 01 mar 2026, 03:52

Pripreme fizicka sprema borac tako reci u 14 dana odigrao jednu izbiljnu utakmicu, sudija koji je svoim odlukama vec od 30 sekunde pokazao kako ce stvari ici, Menalo zuti karton kad je bralic cistu loptu uzeo kad smo ih bas pritiski i svaki put je to radio. Odradio bas poso onako kako su mu rezisirali Vico i co, dovoljno pomog uzeta 3 boda a sva pomoc sakrivena i on ce dobit prolaznu ocjenu, vukovi siti a i ovce na broju.

Totalno su pali u formi
Marodza
Mujkic
Keremeh
Beganovic
IGNJATKOV

Takodje mozese se reci da sledeci koje cu nabrojat su u istoj formi kako su i bili sto je ispod zadovoljavajuceg nivoa posebno sto sad nemogu se vadit na to da su tek dosli

RISTOVSKI
TURKES
BRALIC
KRDZALIC
KUPRESAK

Ko je digao formu jeste
Banic
Gojko
Elezi

Plus GOJKOVIC koji se vratio iz povrede i Adem koji jednostavno ima kvalitet, prem da danas nista nije pokazao.

Brazilac je danas pokazao da je fizicki i kondiciono spreman takodje da je fizicki dobro jak, sad je vrijeme cekanja da vidimo kakav ce bit finiser.

Takodje cinimi se da Mario radi rotaciju igraca da bi kroz utakmice dao sto vise minuta citavom rosteru a ujedno da nebi igrace preforsiro. Vjerovatno kisa i snijeg su utjecale da odradi ono sto je naumio.

Evo kaze da je Cimirota izvadio jer se povrijedio.

Kostur ekipe

Banic
gojkovic ristovski cimirot
Elezi adem menalo

To je tih 7 igraca i najvjerovatnije da ce bit 8 igrac brazilac

Began telalovic bralic krdzalic hujber mujkic maroodza kupresak ovih 8 ce bit dopuna

Plus turkes keremeh mehmedovic musija

Amco46
Kontakt:

Post Postao/la Amco46 » 01 mar 2026, 04:33

Meni su najjaci ovi sto vec tjeraju Marija.
Kad vidim komentare skontam ma nismo mi ni za sta vise id husrefa i sta je tu je.
Cude se rotacijama igraca u 7 dana 3 utakmice ma pljujte pitari u tom smo prvaci.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 01 mar 2026, 07:41

Dobro je ovo sve poslije dva vezana kijsa ide pobjeda ako Bog da :bih:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 mar 2026, 09:03

VolimoSarajevo je napisao/la:
28 feb 2026, 23:51
bvsic je napisao/la:
28 feb 2026, 23:47
amkeivke je napisao/la:
28 feb 2026, 23:44
Jel normalan ovaj Mario?? Nabolji nam igrač zadnje 3-4 utakmice klupiran govorim o Eleziju. Krdzalic uhvatio ritam, ofanzivno može nešto odradit on ga klupira igra sa Ignatkovom. Kriminalno je da ovaj Bralic igra prije Renata. Igraju dva desna beka Began i Hujber, dva lijeva beka Marodza i Kuprešak! Ofanzivni jedino Ljajic i Carlos (koji je pokazao da bi mogao bit pojačanje) i kao čudimo se nismo uputili šuta u gol, pa kako, ko??? Jel i dalje dežurni krivac Turkeš?? Šta mu znače izmjene u 86 i 92min?? Mario ispani još u kupu i noga u dupe neznalico!
Druga recenica nam govori koliko ti pratis FKS.

slika
100% u pravu, ne znam sta je fulio ako se misli da je fulio.Realno ne mogu Gojkovic,Menalo i Elezi biti na klupi nikako...
Zašto ne mogu ? Menalo je protiv Veleža bio najslabiji i sinoć nije nešto pokazao kada je ušao.

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 01 mar 2026, 11:05

Amco46 je napisao/la:
01 mar 2026, 04:33
Kad vidim komentare skontam ma nismo mi ni za sta vise id husrefa i sta je tu je.
Cude se rotacijama igraca u 7 dana 3 utakmice ma pljujte pitari u tom smo prvaci.
Ovo se ne smije desiti, da izgubi narednih 5. Godinama nam nije donijelo ništa. Meni se svidja šta čovjek radi, ok eksperimentisao, probao nešto, ako ne ide, ne ide. Kod mene ima kredita jer je defanzivno sredio stvar, a ruku na srce, čovjek nema napadača da valja. Možda ovaj brazilac pročepi, ali radi sa onim što ima.

Što neko reče, draže mi je što ekipa diše ko jedan, nego da osvajamo sa grupicama i frakcijama unutar ekipe. Iz ovog će se rodit rezultat.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 01 mar 2026, 11:21

gh0stHZ je napisao/la:
01 mar 2026, 11:05
Amco46 je napisao/la:
Ovo se ne smije desiti, da izgubi narednih 5. Godinama nam nije donijelo ništa. Meni se svidja šta čovjek radi, ok eksperimentisao, probao nešto, ako ne ide, ne ide. Kod mene ima kredita jer je defanzivno sredio stvar, a ruku na srce, čovjek nema napadača da valja. Možda ovaj brazilac pročepi, ali radi sa onim što ima.

Što neko reče, draže mi je što ekipa diše ko jedan, nego da osvajamo sa grupicama i frakcijama unutar ekipe. Iz ovog će se rodit rezultat.
Ma definitivno, evo ja ga ne bih dirao 2 godine, ko više ima snage za nove trenere?
Pustiti ljude nek rade, ionako se Mario pita nekih 50%. Na kraju krajeva nemaš ni izbor nikakav, sve se ista imena mijenjaju u ovim poluklubovima, a niko ozbiljniji svakako neće doći u namještenu ligu.
Ekipa ima neko zajedništvo koje nije viđeno od 2018te, imaš igrače koji su igrali ligu prvaka, pred 60-80 hiljada ljudi, imaš i domaćih, polahko sve dobijaš samo još da uhvatiš nekog ubicu u napadu na ljeto pa probati nešto u evropi.
Rile sinoć priđe da pozdravi grupu, onako kapitenski. To je taj odnos koji smo zadnji put vidjeli od Krleta i Ahmeta prije 8 godina.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 01 mar 2026, 11:24

gh0stHZ je napisao/la:
Amco46 je napisao/la:

Ma niko ne tjera normalno ali neki ne daju ni kritika da se uputi.Sta je problem reci kad neko pogrijesi?Kriv je za oba poraza i to je cinjenica ali i preuzeo nas je kad niko ne bi i zbog toga treba da ostane do kraja sezone pa onda sumirati utiske i vidjeti kako dalje.Ligu smo halalili u drugom kolu i tu nije realno traziti vise od 3.mjesta ali barem jedan kup moramo uzeti a oba bi bilo fenomenalno.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 01 mar 2026, 11:58

5arajevo je napisao/la:
01 mar 2026, 02:00
slika
Kada se sjetim komentara kako ćemo prodisati kada on ode...

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 01 mar 2026, 12:10

ErosViverosViv je napisao/la:
01 mar 2026, 11:21
gh0stHZ je napisao/la:
Amco46 je napisao/la:

Ma definitivno, evo ja ga ne bih dirao 2 godine, ko više ima snage za nove trenere?
Pustiti ljude nek rade, ionako se Mario pita nekih 50%. Na kraju krajeva nemaš ni izbor nikakav, sve se ista imena mijenjaju u ovim poluklubovima, a niko ozbiljniji svakako neće doći u namještenu ligu.
Ekipa ima neko zajedništvo koje nije viđeno od 2018te, imaš igrače koji su igrali ligu prvaka, pred 60-80 hiljada ljudi, imaš i domaćih, polahko sve dobijaš samo još da uhvatiš nekog ubicu u napadu na ljeto pa probati nešto u evropi.
Rile sinoć priđe da pozdravi grupu, onako kapitenski. To je taj odnos koji smo zadnji put vidjeli od Krleta i Ahmeta prije 8 godina.
Za ovaj prvi dio se slažem. Ne da mi je muka, nego mi svi mogući čirevi i gastritisi prorade na pomen promjene trenera.

E sad ovaj dio, Rile kapitenski prišao da pozdravi grupu. Sta grupa ima od toga, kad je ta ista grupa, a mi vidjeli, da je taj isti Rile imao vise zagrljaja sa protivničkim fudbalerima, nego onoga zbog čega je na terenu i zbog čega nosi dres. Po meni krivac za oba gola.
I generalno, ne mogu shvatiti zašto nam se ovi jači, placeniji igrači "izgube" u ovim jačim utakmicama.
Zadnja izmjena: MaroonBjelave, dana/u 01 mar 2026, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 01 mar 2026, 12:14

Znam ja nas, **** ti nas.

5arajevo
Kontakt:

Post Postao/la 5arajevo » 01 mar 2026, 12:26

N3R3D je napisao/la:
01 mar 2026, 11:58
5arajevo je napisao/la:
01 mar 2026, 02:00
slika
Kada se sjetim komentara kako ćemo prodisati kada on ode...
Disemo na škrge

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 01 mar 2026, 12:59

Ne znam koju su utakmicu gladali ovi sto kazu da smo imali 2 greske i primili 2 gola. Imali smo ih bar 5, najveca koju nisu iskoristili je kontra nakon sto je Adem izgubio loptu. Istina, ono bi se njima sviralo kao faul, ali ima tu jos bar 2-3 situacije gdje smo im predavali loptu i gdje su nas mogli sa dva tacna pasa rutinirati.
Sudija jako los u drugom poluvremenu, nije dozvolio da ikakav pritisak napravimo na njihove linije, a mi na njihovu postavljenu odbranu jednostavno nismo znali nista konkretno odigrati.
Glavu gore, ovo mora puno, puno bolje. Konsolidovati redove, fokus maksimalan na kup. Podrska treneru u svakom slucaju, falilo nam je i svjezine i sirine. Mario neka ostane i neka radi jos jednu sezonu. Ako uzme titulu sljedece godine, ponuditi mu produzenje ugovora.
U novi boj...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 mar 2026, 13:19

Slazem se da Cvitanovica netreba dirat ako uzme kup bh ili drugo mjesto. Sve drugo treba dobro analizirat njegov rad. Nije ok po meni ako bude 15 bodova iza drugog i 20 bodova iza prvog i ne osvoi kup. Sudjenje do sad u ovoj sezoni je 10x bolje nego kad je zekic bio ponovo kazem u prvih 23 kola.

Da se razumijemo Mario treba ostat trener do kraja prvenstva odim bas da ugrozi evropu.

Al takodje ako on izadje u evropu za uzasnim zaostatkom za prve dvije ekipe a ne osvoi KUP BH (super kup je dobro osvoit al ne primaran) ja to nemogu opravdat kroz pricu danas je uzeo nakon 10 kola sa 10 bodova sa losom go razlikom, slazem se ja tacnoje to ali ako lupam odes na -20 bodova do kraja (26 kola) koje si ti vodio to znaci da je pod tvoim vodstvom napravljen zaostatak od 10-12 bodova.

Takodje Zoran Zekic kao ni husref nisu imali roster koji je imao mario cvitanovic, takodje 1 krug je mnogo tezi nego od drugig kruga jer gostujes zrinjskom borcu zelji sb slogi, a kuci igras protiv radnika posusja rudara veleza.

Samo da posjetim u prvih 10 utakmica adem je dosao 4 kolo igrao 4 utakmice i povrijedio se

Elezi se povrijedio u 3-4 kolu
Cimirot dosao isto 3-4 kolo nije bio spreman povrijedio se bolest majke

Banic bio out povreda

Mujkic koji jeste sad uzasan al on je u 21 standardan igrac sezonu prije

Began povreda par utakmica

Recimo juce se vidjelo sta znaci cimirot elezi i adem.

Takodje Gulijashvili je pao u formi koju nije uspio vratit do prezadnjeg kola 18 kola. Jesmo mi njega prodali al doveli smo zamjenu koja nije 0 bodova i za koju se nemoze reci da je nivo gulise jer da bi to imo koras dat 3 m€ ostete i opet bi bio veliki upitnik. Ali sigurno dostojna zamjena.

Licno smatram nekazem da sam upravu al smatram da se banic nije vratio do 19 kola na go da bi Mario bio vec smjenjen posle zrinjskog u mostaru. Smatram da je on vise zasluzan sto imamo omjer koji imamo sto se tice neprimljeni golova i pobjeda nego sto je Mario to uradio sa odbranom, jer svaka ekipa nam je stvorila 2-3 100% sanse gdje bi musija primio preko 70% golova, sto ti dodje preko 2 gola po utakmici sto smo imali i sa husrefom.

Marodja i ignjatkov jesu bili dobri kad su tek dobili priliku kako prodjose pripreme sa mario nijedan posebno maroodza ni bluzu onog sto su bili

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 01 mar 2026, 13:33

Pobjedom protiv pijace i Prijedora ce se ponistiti ovi kiksevi,ako do pobjeda dodje naravno,a ja stvarno nekako sumnjam da cemo proci veleza,ne znam stadion na kojem nam ide gore od onoga dole,tako da bi ovaj prolaz vise cjenio nego ijedan proslogodisnji najiskrenije
Plus svi znamo kako se pijacari nahajpaju protiv nas to im je finale Lige prvaka a zato Zrinjskom skinu gace i kad s juniorima izadju,da ih je kako zgazit

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 01 mar 2026, 13:45

Evo sad i juniori a i prvi tim, kada treba kontru istrcati gdje imas viska igrace takvi nebulozni pasovi se pokusavaju gdje na drugoj strani imas otvoreno sve. Ne mogu da vjerujem znaci

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 01 mar 2026, 13:48

bvsic je napisao/la:
01 mar 2026, 13:45
Evo sad i juniori a i prvi tim, kada treba kontru istrcati gdje imas viska igrace takvi nebulozni pasovi se pokusavaju gdje na drugoj strani imas otvoreno sve. Ne mogu da vjerujem znaci
Ma nema igre nikakve, nabija se, izbija. Uz to neko je bio inteligentan i nije pokvasio terenn, lopta odskače ko ping pong .... Bas tesko za gledati.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 01 mar 2026, 13:51

Pantelija je napisao/la:
01 mar 2026, 13:48
bvsic je napisao/la:
Ma nema igre nikakve, nabija se, izbija. Uz to neko je bio inteligentan i nije pokvasio terenn, lopta odskače ko ping pong .... Bas tesko za gledati.
Lose negledljivo, ovaj lijevi bek mi se ne cini los ali onaj penal onako napraviti 0 mozga
Ovo je nevjerovatno
slika

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 mar 2026, 13:52

Juniori su užasni. Nema ni jednog jedinog igrača, da kažeš da je igrač. Ako je ovo naša perspektiva, onda smo otišli u pm. Ako je ovo ta famozna akademija, nek je rasformiraju.

Herson

Post Postao/la Herson » 01 mar 2026, 13:55

bvsic je napisao/la:
01 mar 2026, 13:51
Pantelija je napisao/la:
01 mar 2026, 13:48
bvsic je napisao/la:
Lose negledljivo, ovaj lijevi bek mi se ne cini los ali onaj penal onako napraviti 0 mozga
Ovo je nevjerovatno
slika
Veznjak (8) je napravio penal, nije bek. I meni se bek čini kao neko ko bi u skorijoj budućnosti mogao zaigrati za prvi tim. Svakako je deficitarna pozicija.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 01 mar 2026, 13:59

Gledao sam na prekide oba puta mi zapadne za oko ova osmica, to je valjda veliko pojačanje iz Zrinjskog. Prvo glup penal do bola drugo otvara kontru ima 3 otvorena i jednog pokrivenog suigrača i naravno on gura u noge protivniku. Razumijem da je pola ovog tima iz u17 al' ovih par minuta što sam pogledao oči krvare.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, kogmagie46 i 23 gosta.