FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
38
11%
Treći
114
32%
Četvrti
72
20%
Peti
27
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
27
8%

Ukupno glasova: 355

TrofejiSuTu
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TrofejiSuTu » 03 mar 2026, 10:16

NajvecaRadosti je napisao/la:
03 mar 2026, 08:09
TrofejiSuTu je napisao/la:
03 mar 2026, 06:30
Zrinjski sinoc objasnio mnoge stvari.
Zeljka jeste odron ekipa,ali li su i ovi dimenzija iznad.
Kad pogledam kompletnu sliku tu smo gdje trebamo biti,i nismo losi koliko se igramo fudbala kao da je video igrica.

Ono je sistem,automatizmi,pristup i odnos.

Nemaju nito jedne „zvijezde“ u timu,a opet su svi zvijezde.
Ozbiljan tim prepun profesionalaca,tako se i ponasaju. Grizu do zadnje sekunde.
Stoji i to da im je pobjeda bila imperativ,ali u tome se i ogleda velicina jednog tima.
Ocito su u B.Luci previse gledali na London.
Ma i u Banja Luci rezultat nije realan.Da im je priznao onaj gol za 1-1 okrenuli bi ih 100%.Po meni najbolja su ekipa ove sezone.Strahota kako su sinoc odigrali,kako stalozeno kompjuterski precizno.Svi znaju svoju ulogu na terenu,krecu se izmedju linija.S drugim timom igrali sa 40% snage i otresli ih.Oni do derbija imaju 3 teske utakmice i nece nigdje pobjediti.Nismo ih dobili 7 godina dole ako ih sad ne uzmemo ovakve nek okace kopacke i nek Mario podere licencu.Ljudi su kar.ina zesca a mi cemo ko da gledam uvlacit se u njihov seljakuk,usrat od 8k medvjedica,Adem ce se pola utakmice svadjati sa publikom i mrtvi X.
Ma i taj X je upitan kako mi znamo dole (ne)odigrati.
Licno mislim da su s ovom tekmom sinoc zavrsili ovaj sunovrat. Prosto nije realno ocekivati da ovako zavrse sezonu bez obzira sto su trenutno najgora ekipa lige,i sto ne vidis u cijelom rosteru igraca i po da valja necemu.
Imaju da kazes dva igraca koji su van stroja.

Dobro si sve detektovao,samo bih jos dodao davno izreceno da kad smo bili najjaci i sampionski tim one ili ove drzave,nikad ih nismo znali rutinirati kao npr.sto su ovi sinoc.
Zato meni licno,a,i mnogim jos sigurno ce ostati u sjecanju posljednji derbi. Ne samo zbog rezultata nego sto smo ih bas elegantno otresli,a nismo recimo odigrali onako atomski kao Zrinjski sinoc.

Pa i ovo sad u B.Luci smo izgubili onako bzvz,bas zato sto mi tako znamo mrljavo odigrati kao i masu derbija.
Borac nije nista posebno ostavio na mene taj utisak,cak sta vise zreli su bili da oni fasuju dva.
E,to smo mi,zato cemo mi rijetko kad biti bezbrizni kad se tice tekmi koje bas imaju tezinu.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 03 mar 2026, 10:22

NazorUso je napisao/la:
02 mar 2026, 22:54
Lucas je napisao/la:
02 mar 2026, 22:42
Štimac, kad vec nema Bilbije, nije stavio neko krilo da glumi špica.Stavio jedinog preostalog napadača, ovaj mu vratio trostruko. Samo naši magovi na klupi, smjenjuju se jedan za drugim i glume doktora Baltazara sa formacijama i eksperimentima, u Borcu i Zrinjskom toga nema ni na treninzima.
Da li ih je poredao kao Jakir, 4231 ?

Lp
Kad je vidio da je Štimac izveo ekipu sa tri nazad kosa mu se na glavi digla.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 03 mar 2026, 10:33

Plašim se da bi nezadovoljstvo "navijača" - dežurnih pljuvača koje se naravno skuplja godinama zbog zaista loših rezultata u ligi moglo negativno odraziti i na trenutno rukovodstvo sportskog dijela i same ekipe.
Vidimo Zrinjski i mi se poredimo sa njima. Tu je ekipa koja se godinama ne mijenja u velikom procentu, dakle odu tri igrača i dođu tri igrača koji se uhodaju za tri utakmice.
Mi nismo na toj razini još uvijek jer dosta se mijenja, igrači se prodaju, a upitan kvalitet se dovodio godinama.
Nakon serije bez poraza mislim da trebamo biti podrška svom klubu, a ne otežavajući faktor sada. Ide lijepo vrijeme, svi na Koševo pa šta god bude ove sezone, plasirat ćemo se u kvalifikacije što je važno i osvojit KUP, aBd.
Sljedeća sezona je realna stvar da i nas krene u životu i osvojimo ligu.
Imamo dobru bazu igrača, Renato i Anes se vraćaju pa samo kad su oni na terenu mi djelujemo kao značajno bolja ekipa u odnosu na Bralića i Ignatkova, a to su samo dva igrača.
Siguran sam da Mamić već ima sliku koga produžujemo na ljeto, s kim se pozdravljamo, a koga dovodimo.
Samo da kažem da smo mi doveli Tomija, pljuvali bi se svi u klubu jer šta će nam igrač od koliko već, valjda 34. godine,možda i 35.

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 03 mar 2026, 10:34

Lucas je napisao/la:
03 mar 2026, 09:47
Herson je napisao/la:
03 mar 2026, 09:25
eccehomo je napisao/la:
03 mar 2026, 09:16
Kako ovi škutori nađoše ovakvog špica. Nama džaba silni skauti, Mamići...
Čuj, kako. Igraju grupne faze, imaju pare, što ne bi mogli dovesti ozbiljnog igrača. Nije ga Gošk doveo, jbt.
Zvao ga Štimac lično, kad te takvo ime zovne, mora te zaintrigirati. Top igrač, igrao SP 2018 u Rusiji.
Daj ba niko nije cuo za njeg do danas, frajer ove sezone u 8 utakmica 1 gol zabio, prosle je bio dobar 21 utakmica 12 golova, al mi da smo doveli frajera u dobro zagazenoj 35toj godini iz slovenije sa tom statistikom bilo bi drvlje i kamenje, i kad prve tri utakmice bi bio loš… ovdje mu nista ne bi ostalo neopsovano

Zrinja je dobar ko sto je neko napisao prije par postova, ljudi imaju sistem, uvijek haman iste igrace, treneri se trpe i nema oscilacija ni u sistemu ni taktici.
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 03 mar 2026, 10:58

Svašta bih Vam imao reći za ovo uzdizanje Zrinjskog i Štimca a pljuvanje po našem klubu i Mariju al postim.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 mar 2026, 11:15

MSOZ101 je napisao/la:
03 mar 2026, 10:33
Plašim se da bi nezadovoljstvo "navijača" - dežurnih pljuvača koje se naravno skuplja godinama zbog zaista loših rezultata u ligi moglo negativno odraziti i na trenutno rukovodstvo sportskog dijela i same ekipe.
Vidimo Zrinjski i mi se poredimo sa njima. Tu je ekipa koja se godinama ne mijenja u velikom procentu, dakle odu tri igrača i dođu tri igrača koji se uhodaju za tri utakmice.
Mi nismo na toj razini još uvijek jer dosta se mijenja, igrači se prodaju, a upitan kvalitet se dovodio godinama.
Nakon serije bez poraza mislim da trebamo biti podrška svom klubu, a ne otežavajući faktor sada. Ide lijepo vrijeme, svi na Koševo pa šta god bude ove sezone, plasirat ćemo se u kvalifikacije što je važno i osvojit KUP, aBd.
Imamo dobru bazu igrača, Renato i Anes se vraćaju pa samo kad su oni na terenu mi djelujemo kao značajno bolja ekipa u odnosu na Bralića i Ignatkova, a to su samo dva igrača.
Siguran sam da Mamić već ima sliku koga produžujemo na ljeto, s kim se pozdravljamo, a koga dovodimo.
Samo da kažem da smo mi doveli Tomija, pljuvali bi se svi u klubu jer šta će nam igrač od koliko već, valjda 34. godine,možda i 35.
Sve fino napisano, ali zaboravio si dodati, da ne mijenjaju formaciju godinama (kao ni Borac), da je u tome ključ, zato im se pojačanja brzo uhodaju. Ok, tu i tamo neku utakmicu odigraju u 3-5-2 formaciji, ali sve svoje uspjehe u posljednjih pet sezona, ostvarili su igrajuci 4-2-3-1. Kod nas, skoro svako pojačanje koje je došlo u zadnjih nekoliko sezona, poslije nekog vremena ili par utakmica, zaglavi na poziciji koju nikad nije igrao.Čataković, Kapić, Bagarić krila, Avramovski, Džafić, Đorđević, Mehmedović zadnji vezni, Penaranda desetka, Đuričković stoper, Guli, Bodul, Kyeremech, Menalo napadači, Lulić, Elezi desna krila.......mogao bih do ujutro nabrajati. I hajd ti u tom haosu i šizofreniji očekuj rezultat. Ovoga u Borcu i Zrinjskom nema ni u ludilu.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 mar 2026, 11:17

Ja fkt ne znam sto se svrsava na napadaca Zrinjskog, frajer igrao protiv najgora dva stopera u historiji Premijer lige BiH. Ja bih bio sad ovako nespreman dominantan u odnosu na Bicakcica.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 03 mar 2026, 11:19

spustite se malo oko Zrinjskog, jesu dobrs ekipa alibdu dobili raspalog zelju koji 10 utakmica nije dao gol, pa Rudar je protiv Zelje izgledao bolje nego Zrinjski sinoc neka vas svega vam

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 mar 2026, 11:23

jurisicduska je napisao/la:
03 mar 2026, 11:17
Ja fkt ne znam sto se svrsava na napadaca Zrinjskog, frajer igrao protiv najgora dva stopera u historiji Premijer lige BiH. Ja bih bio sad ovako nespreman dominantan u odnosu na Bicakcica.
Al me nasmija :rol: :rol:

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 03 mar 2026, 11:42

Lucas je napisao/la:
03 mar 2026, 11:15
MSOZ101 je napisao/la:
03 mar 2026, 10:33
Sve fino napisano, ali zaboravio si dodati, da ne mijenjaju formaciju godinama (kao ni Borac), da je u tome ključ, zato im se pojačanja brzo uhodaju. Ok, tu i tamo neku utakmicu odigraju u 3-5-2 formaciji, ali sve svoje uspjehe u posljednjih pet sezona, ostvarili su igrajuci 4-2-3-1. Kod nas, skoro svako pojačanje koje je došlo u zadnjih nekoliko sezona, poslije nekog vremena ili par utakmica, zaglavi na poziciji koju nikad nije igrao.Čataković, Kapić, Bagarić krila, Avramovski, Džafić, Đorđević, Mehmedović zadnji vezni, Penaranda desetka, Đuričković stoper, Guli, Bodul, Kyeremech, Menalo napadači, Lulić, Elezi desna krila.......mogao bih do ujutro nabrajati. I hajd ti u tom haosu i šizofreniji očekuj rezultat. Ovoga u Borcu i Zrinjskom nema ni u ludilu.
Kad vec analiziras teren da te napomenem kako pomenute ekipe su zasticene kao polarni medvjedi unazad xy godina, ne prodaju igrace iz OP i ovo sto prodaju ne moze se nametnuti u Botosaniju i sl. Samim tim to sve pada u vodu.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 mar 2026, 11:45

SHZ82 je napisao/la:
03 mar 2026, 11:19
spustite se malo oko Zrinjskog, jesu dobrs ekipa alibdu dobili raspalog zelju koji 10 utakmica nije dao gol, pa Rudar je protiv Zelje izgledao bolje nego Zrinjski sinoc neka vas svega vam
Jedva čekam nas protiv raspalih kona, za tačno mjesec dana na Grbavici.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 03 mar 2026, 11:56

Lucas je napisao/la:
03 mar 2026, 11:45
SHZ82 je napisao/la:
pa sve je do nas, ako udjemo koncentrisani i sa razmisljanjem samo o fudbalu ne gine im cetvorka kao na Kosevu

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 03 mar 2026, 12:08

Lucas je napisao/la:
SHZ82 je napisao/la:
Na Grbavici baš rijetko dobijamo.Možda je ovo ta godina nakon 2019.
Međutim ,teren im je u katastrofalnom stanju , to nam ne pogoduje nikako.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 mar 2026, 12:25

Suki46 je napisao/la:
03 mar 2026, 12:08
Lucas je napisao/la:
SHZ82 je napisao/la:
Ne smije biti izgovora kao ni prošli derbi. Jednostavno si kvalitetniji više nego duplo i sigurna pobjeda ne smije doći u pitanje. Sve osim ubjedljive pobjede je sramota, najlošija su ekipa u ligi.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 mar 2026, 12:36

Suki46 je napisao/la:
03 mar 2026, 12:08
Lucas je napisao/la:
SHZ82 je napisao/la:
6 pobjeda na Grbavici od sezone 1995/1996

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 03 mar 2026, 12:36

Lucas je napisao/la:
SHZ82 je napisao/la:
ma x ko kuca

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 03 mar 2026, 12:36

SHZ82 je napisao/la:
03 mar 2026, 11:56
Lucas je napisao/la:
SHZ82 je napisao/la:
pa sve je do nas, ako udjemo koncentrisani i sa razmisljanjem samo o fudbalu ne gine im cetvorka kao na Kosevu
Uf,

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 mar 2026, 12:51

Ne mozes poraditi derby i utakmicu željezničar- zrinjski .

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 mar 2026, 13:35

Samo da napomenem frisak samo jedan primjer bez kojeg zrinjski nebi bio prvak a i samim tim nebi igrao grupu conferencija i samim tim nebi zaradio 7-8 m€ itd itd A TO JE RUKA BILBIJA PROTIV VELEZA. A svake sezine u zadnjih 15 godina kao i borac imaju 5-6 takvih utakmica

Zrinjski je jak i ovo sto su u minusu su kumovale sudije i velik broj utakmica putovanja itd itd. Ali dalije dotog dosli cisto kroz sport.NIJE

Kad je Jakirovic bio trener A nas vodio fedja kad smo poveli 0-1 kako covjek svirnu penal (Dal cinimi se zabio GO za nas) a i prije toga golovi iz ofsida itd itd. Gdje sad zrinjski i kakav roster ima i kako trpe trenera kako sistem imaju (kao i borac) je kumovalo to da si imao sudisku pomoc kad kola krenu nizbrdo kad recimo FK SARAJEVO pocne te stizat ti pocnes padat sudija tebi svirne penal svira crveni (recimo protiv sb ove sezone sb vodi 1-0 sudija daje crveni karton direktno igracu sb koji pravi faul u momentu kad njega igrac zrinjskig rusi grubim starton sledjs baca ga nazemlju ovaj ga nehoticno kaci rukom a tebi recimo sad protiv veleza nesvira cist drugi zuti kod 0-0 55 minuta. Znaci sad poraz od borca i nedo bog opet neka mala greska u vrapcicu ispadnes iz kupa i sta tjeraj Marija. Dalije opravdano jeste dali bi zrinjski recimo smjenio stimca da je sad izgubio od zelje i sledecu izgubi u mostaru sledecu bi, lahko je reci trpe imaju sistem ja ti kazem nek sudija svirne 3 zuta nepostojeca zrinjskom i crveni karton u 40 minuti protiv ekipe tipa sloge, zrinjski ce izgubit u mostaru , i nek nama tako u 90 minuti svirne penal za 1-0 i da ih predjemo na tabeli pa ces da vidis sistem pa cemo da vidimo hocel mjenjat trenera i nek tako to se ponovi na pocetku sledece sezone pa ces da vidis hocel bit tjeranje 7/8 igraca 2-3 trenera. Mi smo prosle godine vise i konkretnije osteceni u prvih 23 kola nego zeljo ove sezone i manijaci i svi novinari su rekli kako je zeljo osvoio isti broj bodova kao mi kako smo treci radi go razlike bla bla bla. Sad vidis kolika je razlika kad su oni 2-3 puta sjecnuti osteceni kako Muftic koji je bio najbolji golman lige postaje rupa (najgori) kako cvetanovski nista itd itd. Ekipa koja je bila druga nakon 10 kola sa -2 boda za prvim koja je tukla borac gdje su gubili 0-2, koja je lagano uzela zrinjski koja je pobjedila nas velez. I sta sb klanje radnik klanje malo manje klanje velez na grbavic povreda glavnog igraca ode adzem nevalja najgori trener adzem, jel najgori sto nezna ili je najgori sto je ostecen. Ovo pisem kao primjer kako to beus i vico rade, naprave od Vinka trenercinu kao i od stimca ivankovica a od covjeka koji ih je razvalio samo nakon 2 mjeseca provedeni sa ekipom, naprave krampu. Ista stvar sa zekicom prosle godine.

Ovo je klasicni primjer, zrinjski ako izgubi ili odigra nerjeseno to bude jer su nadigrani, nikad se nece desit da zrinjski izgubi jer sudija dosudi penal nepostojeci protiv njih il da crveni il konstantno navlaci na protivnika svaki kontakt faul za protivnika.

Prvi go borca najmanje gledo bi se var, cinimi se da je igrac borca udario ristovskog u lice.

I naravno kad ti sudije kupe 3-4 utakmice u sezoni u najtezim trenucima da mozes istrpit i povredu bilbije i povred jakovljevica i barisica i igranje evrope, i da ce to donijet na kraju krajeva kvalitet automatizme mogucnost preciznijeg dovodjenja preciznijeg tjeranja preciznijeg prodavanja itd itd.

Takodje ove ne sportske stvari TJERAJU TVOG GLAVNOG KONKURENTA to jeste FK SARAJEVO, da prodaje najbolje igrace (ostaje bez titule osta je bez srestava koje evrpa daje kad si prvak osta je BEZ lakseg puta u euro takmicenju) takodje da to isto SARAJEVOZ donosi opravdane i neopravdane odluke o smjensma trenera sd igraca, nezadovoljstvo u ekipi nezadovoljstvo navijaca MEDISKI PRITISAK..

I naravno na kraju ZELIM POSTAVIT JEDNO PITANJE A TO JE

ZASTO BORAC i ZRINJSKI U ZADNJIH 10 godina su prodali samo 5-6 igraca i to cifra sve kad se sabere nije 5 m€, a FK SARAJEVO je za 2 igraca u razmaku 1 godine 5 m€, i to igraci koji su otisli tako reci u ligu petice. Vidimo kako gulisa igra jeste to druga liga spanije al ova ekipa je za 4 mjeseca u prvoj ligi spanije koja je 2 ga liga SVIJETA, i ti si tu standardan i najbolji igrac nako 4 utakmice. Nidal u 5 ligi svijeta koja je 2-3 mjesto u toj ligi.

A da nepricam o buljubadici 1,5 m€ djokanovicu 700 k € dal 1,2 m€, jatta 1,8 m€. Kako to iz FK SARAJEVA ZA 10 godina 20 m€ transfera a zrinjski borac koji su uzadnjih 10 godina uzeli 7 titula 5 m€ zajedno. Igranje evrope reklama najbolji strijelci i na kraju niko nece da kupi kod njih. Zar nije logicno da ekipe koje igraju grupe koje ostavljaju nasu ekipu po 20 bodova prodaju bar za duplo vise nego mi..

Ne vec u tom segmentu nemoze beus i vico da pogura jer neko ko neovisi od njih odlucuje da plati kvalitet i daje svoje pare u kvalitet a ne u fake kvalitet i fake titule

ZAMISLI DA FK SARAJEVO ima guranje samo 2 godine ko borac il zrinjski mi bi bili CZ I DINAMO NA kub

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 03 mar 2026, 14:04

Sazg je napisao/la:
03 mar 2026, 10:58
Svašta bih Vam imao reći za ovo uzdizanje Zrinjskog i Štimca a pljuvanje po našem klubu i Mariju al postim.
+1!!
Al cu ih se sjetiti drugi dan Bajrama!

Zrinjski kao kolektiv igra jako dugo skupa a mi smo u proteklih pet sezona imali 24 remonta ekipe. Sad se kao nesto malo uspostavlja taj neki opsirniji kostur i ne moze se ocekivati instant uspjeh. Ali doci ce on!
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: teamnorth1989 i 23 gosta.