FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
38
11%
Treći
114
32%
Četvrti
72
20%
Peti
27
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
27
8%

Ukupno glasova: 355

Hordas1990
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hordas1990 » 03 mar 2026, 14:52

MSOZ101 je napisao/la:
03 mar 2026, 10:33
Plašim se da bi nezadovoljstvo "navijača" - dežurnih pljuvača koje se naravno skuplja godinama zbog zaista loših rezultata u ligi moglo negativno odraziti i na trenutno rukovodstvo sportskog dijela i same ekipe.
Vidimo Zrinjski i mi se poredimo sa njima. Tu je ekipa koja se godinama ne mijenja u velikom procentu, dakle odu tri igrača i dođu tri igrača koji se uhodaju za tri utakmice.
Mi nismo na toj razini još uvijek jer dosta se mijenja, igrači se prodaju, a upitan kvalitet se dovodio godinama.
Nakon serije bez poraza mislim da trebamo biti podrška svom klubu, a ne otežavajući faktor sada. Ide lijepo vrijeme, svi na Koševo pa šta god bude ove sezone, plasirat ćemo se u kvalifikacije što je važno i osvojit KUP, aBd.
Sljedeća sezona je realna stvar da i nas krene u životu i osvojimo ligu.
Imamo dobru bazu igrača, Renato i Anes se vraćaju pa samo kad su oni na terenu mi djelujemo kao značajno bolja ekipa u odnosu na Bralića i Ignatkova, a to su samo dva igrača.
Siguran sam da Mamić već ima sliku koga produžujemo na ljeto, s kim se pozdravljamo, a koga dovodimo.
Samo da kažem da smo mi doveli Tomija, pljuvali bi se svi u klubu jer šta će nam igrač od koliko već, valjda 34. godine,možda i 35.
Razlika je sto u Zrinjski kad dodje novi trener ili igrac on dodje na postojeci sistem koji savrseno fercera. Pod sistem mislim i teren i van terena.

Jucer odlican primjer. Pogledajte samo ekipu Zrinjskog koja je izasla. Juric rezervni spic od 35 god zabije tri gola. Odbrana gerijatrija isto Barisic, Susic, u ekipi dosta momaka koji su igrali drugu hrvatsku, par iskusnijih solidnih igraca, na oko nista posebno.

Evo jedan DAn Lagumdzija je odigrao top utakmicu, nikad u Zeljkanu nije onako odigrao. Da li je postao bolji igrac za mjesec dana? Nije nego dosao u uhodan sistem gdje igra ono sto i treba. Zeljkan je doveo tu onog Pejica i vratio Hodzica, obojica igracine za Lagumdziju. Oni bi u Zrinjskom prekucavali kod njih izgledaju prosjecno. Zasto? Pa jer se ne zna ko pije ko placa.

Zrinjskog vodi Stimac koji je realno klaun ciji je jedini posao da skrece paznju na sebe, motivise ekipu i prosipa populizam na konferencijama. Kad imas poslozen i sredjen klub i takav trener ti je dovoljan. Sutra kad bude bivsi ko god dodje ce se samo uklopiti u sistem Beusa i Sulente i nastaviti po starom.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 03 mar 2026, 17:01

Hordas1990 je napisao/la:
03 mar 2026, 14:52
MSOZ101 je napisao/la:
Plašim se da bi nezadovoljstvo "navijača" - dežurnih pljuvača koje se naravno skuplja godinama zbog zaista loših rezultata u ligi moglo negativno odraziti i na trenutno rukovodstvo sportskog dijela i same ekipe.
Vidimo Zrinjski i mi se poredimo sa njima. Tu je ekipa koja se godinama ne mijenja u velikom procentu, dakle odu tri igrača i dođu tri igrača koji se uhodaju za tri utakmice.
Mi nismo na toj razini još uvijek jer dosta se mijenja, igrači se prodaju, a upitan kvalitet se dovodio godinama.
Nakon serije bez poraza mislim da trebamo biti podrška svom klubu, a ne otežavajući faktor sada. Ide lijepo vrijeme, svi na Koševo pa šta god bude ove sezone, plasirat ćemo se u kvalifikacije što je važno i osvojit KUP, aBd.
Imamo dobru bazu igrača, Renato i Anes se vraćaju pa samo kad su oni na terenu mi djelujemo kao značajno bolja ekipa u odnosu na Bralića i Ignatkova, a to su samo dva igrača.
Siguran sam da Mamić već ima sliku koga produžujemo na ljeto, s kim se pozdravljamo, a koga dovodimo.
Samo da kažem da smo mi doveli Tomija, pljuvali bi se svi u klubu jer šta će nam igrač od koliko već, valjda 34. godine,možda i 35.
Razlika je sto u Zrinjski kad dodje novi trener ili igrac on dodje na postojeci sistem koji savrseno fercera. Pod sistem mislim i teren i van terena.

Jucer odlican primjer. Pogledajte samo ekipu Zrinjskog koja je izasla. Juric rezervni spic od 35 god zabije tri gola. Odbrana gerijatrija isto Barisic, Susic, u ekipi dosta momaka koji su igrali drugu hrvatsku, par iskusnijih solidnih igraca, na oko nista posebno.

Evo jedan DAn Lagumdzija je odigrao top utakmicu, nikad u Zeljkanu nije onako odigrao. Da li je postao bolji igrac za mjesec dana? Nije nego dosao u uhodan sistem gdje igra ono sto i treba. Zeljkan je doveo tu onog Pejica i vratio Hodzica, obojica igracine za Lagumdziju. Oni bi u Zrinjskom prekucavali kod njih izgledaju prosjecno. Zasto? Pa jer se ne zna ko pije ko placa.

Zrinjskog vodi Stimac koji je realno klaun ciji je jedini posao da skrece paznju na sebe, motivise ekipu i prosipa populizam na konferencijama. Kad imas poslozen i sredjen klub i takav trener ti je dovoljan. Sutra kad bude bivsi ko god dodje ce se samo uklopiti u sistem Beusa i Sulente i nastaviti po starom.
Pitar ne razumije to. Tjeraj sve i vrati musemica da nas vrati na 4 nazad iako gradimo sistem 3 godine sa 3 stopera. Da Bog da izgubili 5 zaredom ako cemo napraviti neki sistem i kolektiv koji ce biti cvrst bez oscilacija i zavisnosti rezultata od raspolozenja. Pa kako bas taj zrinjski nikad da udje u neku krizu? Mi smo jednu utakmicu najbolja ekipa lige iducu se patimo i tako u krug

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 03 mar 2026, 17:06

Pravimo kolektiv vec petu godinu sa jednim covjekom i nikako da napravimo jer se sve pogresno radi dovlaci se sve i svasta i nakraju raskidaju ugovori,koji nam je cilj prodaja igraca to je dobro,a sta je sa rezultatima i privlacenjem navijaca a ne tjeranjem i dizanjem karti za 70 posto,imam svasta pisati ali nemam vremena,klub nije idealan to svi vide a prave se da ne vide,primjer Pafos postoji deset godina i igra lp,mi necemo ovim tempom ni za pedeset. :)

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 03 mar 2026, 17:15

Hordas1990 je napisao/la:
03 mar 2026, 14:52
MSOZ101 je napisao/la:

Ovo je dobro rečeno, sva suština je u ovom postu.

Nije ni čudo što nemamo uspjeha, što smo teška sredina, a bojim se da će tako i ostati. Svi znaju pametovati, pozivati se na neko saburanje, ali kad dođe taj trenutak prve krize, sve se to zaboravi. Evo konkretan primjer s Mamićima. Otkad se govori "da nam je jedan Mamić", a onda kad čovjek dođe i očisti ekipu od loših, skupih i nekonstantnih igrača, odmah kukanje. Kad krene da dovodi igrače po svom, onda ni to ne valja, mi znamo bolje. Pobijedimo Posušje, Hujbera svi hvale kao da je Cafu. Izgubimo jednu-dvije utakmice, Hujber obični polovnjak koji je zakucan bio za klupu u Danskoj.

Nema Zrinjski ništa bolju ekipu po imenima. Jedan Barišić izgleda kao Dupovac, tu je ojebina Memija, Jakovljević deset godina u tom Zrinjskom. Imaju dobrih igrača sa kvalitetnim inostranim karijerama, ali imaju i igrača koje pokupe po prosječnim hrvatskim klubovima ili čak drugoligašima. Ključ je u sistemu. Od igrača do trenera. Jakirović započeo, Rendulić nastavio, pa evo sad i Štimac koji je qarina od trenera. Naravno da imaju i fula, ali dosta manje od nas.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 03 mar 2026, 18:31

Sazg je napisao/la:
03 mar 2026, 10:58
Svašta bih Vam imao reći za ovo uzdizanje Zrinjskog i Štimca a pljuvanje po našem klubu i Mariju al postim.
Evo kolega ja sam se iftario pa mogu da napišem.

je.bo ih zrinski.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 mar 2026, 18:47

Suki46 je napisao/la:
03 mar 2026, 12:08
Lucas je napisao/la:
03 mar 2026, 11:45
SHZ82 je napisao/la:
03 mar 2026, 11:19
spustite se malo oko Zrinjskog, jesu dobrs ekipa alibdu dobili raspalog zelju koji 10 utakmica nije dao gol, pa Rudar je protiv Zelje izgledao bolje nego Zrinjski sinoc neka vas svega vam
Jedva čekam nas protiv raspalih kona, za tačno mjesec dana na Grbavici.
Na Grbavici baš rijetko dobijamo.Možda je ovo ta godina nakon 2019.
Međutim ,teren im je u katastrofalnom stanju , to nam ne pogoduje nikako.
Teren je los za nas koliko i za njih.Nijedan igrac ne voli igrati na losem terenu to je sigurno.
Moramo ih rutinirati ali otom potom,fokus na kup prvo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 03 mar 2026, 19:08

DoktorXabaras je napisao/la:
03 mar 2026, 18:31
Sazg je napisao/la:
Svašta bih Vam imao reći za ovo uzdizanje Zrinjskog i Štimca a pljuvanje po našem klubu i Mariju al postim.

je.bo ih zrinski.
I raspali Štimac, otvoreni mrzitelj Bosne i svega što je Bosanasko.
Niko ne spori da je Zrinjski dobra ekipa ali da navijač stavlja neki drugi klub ispred svoga to nigdje nisam vidio.
Teško se nekim “prijateljima” pomiriti sa činjenicom da nisu više u klubu i da nikad više aBd neće ni biti.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 03 mar 2026, 19:10

Ne mogu da vjerujem da se sad o derbiju prica a ima vaznijih utakmica prije da se odigraju.

Neza
Kontakt:

Post Postao/la Neza » 03 mar 2026, 20:10

Zrinjski je trenutno svemirski brod za nas. Ne trenutno, nego zadnjih godina. Ljudi su kao Bayern, kojeg god trenera da im dovedeš oni će dominirati jer igrače dovodi jedan čovjek i taj čovjek zna šta radi. Isti igrači im igraju stalno, jaki su na svakoj poziciji.

Mi promijenimo cijeli tim za manje od godinu dana. Evo ako pogledamo utakmicu protiv Borca gdje smo ih izbacili u kupu, tu su možda samo Kuprešak,Beganović i to je to. Ljudi su bolji od nas i to je to.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 03 mar 2026, 20:14

Razlika izmedju nas i zrinjskog je u mentalitetu. Oni imaju pobjednicki a mi luzerski mentalitet.

Nista oni nemaju kvalitetniju ekipu, igracki.
Zadnja izmjena: Jet2Holiday, dana/u 03 mar 2026, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 03 mar 2026, 21:08

rimljanin90 je napisao/la:
03 mar 2026, 19:10
Ne mogu da vjerujem da se sad o derbiju prica a ima vaznijih utakmica prije da se odigraju.
Raja pukla, do derbija ko ziv ko mrtav

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 mar 2026, 21:32

Neza je napisao/la:
03 mar 2026, 20:10
Zrinjski je trenutno svemirski brod za nas. Ne trenutno, nego zadnjih godina. Ljudi su kao Bayern, kojeg god trenera da im dovedeš oni će dominirati jer igrače dovodi jedan čovjek i taj čovjek zna šta radi. Isti igrači im igraju stalno, jaki su na svakoj poziciji.

Mi promijenimo cijeli tim za manje od godinu dana. Evo ako pogledamo utakmicu protiv Borca gdje smo ih izbacili u kupu, tu su možda samo Kuprešak,Beganović i to je to. Ljudi su bolji od nas i to je to.
Stanje na forumu redovno, gluposti ne manjka...

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 03 mar 2026, 21:46

Ye bo vas svinjski u guzicu. Sve kupili i namjestili i sad kad raspalog zelju guze na pnom krompirištu vi ih dižete u nebesa. NIKAD!!!

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 03 mar 2026, 21:51

Neza je napisao/la:

I onda im mi, nikakvi i užasni, dođemo i mlatnemo ih na njihovom stadionu i pred njihovom publikom.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 mar 2026, 22:36

NoProfit je napisao/la:
03 mar 2026, 21:51
Neza je napisao/la:

I onda im mi, nikakvi i užasni, dođemo i mlatnemo ih na njihovom stadionu i pred njihovom publikom.
Cuj svemirski brod za nas, nadigrali nas jednom u 3 godine.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 03 mar 2026, 23:07

Neza je napisao/la:

vidi ovog padobranca, ljudi nas nisu nadigrali zadnjih 4 godine i on meni ovdje palamudi ko je za nas sta. Oca mi nicu ko gljive ovi strucnjaci nakon poraza, jest bilo lijepo dok smo drzali niz nikog od ovih kancerasa nije bio tu
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 mar 2026, 23:15

Mi ih nadigramo, oni skupljaju trofeje i igraju grupne faze, od tog sto ih nadigramo, uglavnom dobijemo samo mrvice.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 mar 2026, 23:28

Sazg je napisao/la:
03 mar 2026, 19:08
DoktorXabaras je napisao/la:
03 mar 2026, 18:31
Sazg je napisao/la:

je.bo ih zrinski.
I raspali Štimac, otvoreni mrzitelj Bosne i svega što je Bosanasko.
Zato mu na grbavici plješću ;)

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 04 mar 2026, 00:36

Lucas je napisao/la:
03 mar 2026, 23:15
Mi ih nadigramo, oni skupljaju trofeje i igraju grupne faze, od tog sto ih nadigramo, uglavnom dobijemo samo mrvice.
Skupili smo i mi trofeja, više nego oni. Bukvalno si aktuelni osvajač Kupa, dakle prošle sezone si osvojio trofej.

Jesu li igrali grupne faze kad je bio onaj stari sistem, jer smo za vrijeme tog starog sistema zadnji put bili prvaci? Sada, po ovom novom sistemu, je ključno biti prvak, a mi od tad ne možemo prismrditi prvom mjestu, a zna se i zbog čega najviše.

Prošle sezone se i nisu proslavili u Evropi upravo iz tog razloga, baš kao što se i Borac obrukao ove sezone, a sljedeće ćeš ga gledati opet u grupnoj fazi zato što će biti prvaci ove sezone.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 mar 2026, 05:22

Fudbalski kanton SARAJEVA mi nemozemo da sredimo odnosno, nemamo snage niti ljudi koji to mogu da odrade. I TU SMO NAJVISE NAZADOVALI, pored toga VICO KROZ NAS KANTON JE NAS KLUB IZBACIO TAKO RECI NA ULUCI VISE hrid ima utjecaja nego FK SARAJEVO. Smatram da se ovaj segment pogorsao od dolaska Tana a da je dozivio vrhunac kad je dosao ISMIR MIRVIC koji je po ulasku u nas klub odma zelio da svima pokaze koje serif, i ja ga u tom nekrivim jer ti htio da uradi svoim param na FER PLAY NACIN, medjutim nije on ocekivao da bi bio uspjesan Baja moras podkupit tipove kao sto je Colpa magoda vicu jos 4/5 cetnika par ustasa 4 posrbljene balije, takodje moras iznac nacin da sirotinji sa aneksa das nesto da netalasa. POGRESNO SULUDO JESTE AL TO JE TAKO.

Evo sad pregleda podkest od Eda Isanovica inace dosadan mi je podkest al je imao dobro zapazanje od utakmice jad smo izbacili borac u polu finala kupa prosle godine samo su u subotu bili tu kupresak i beganovic uz to da he keremeh usao i sad i onda sa klupe.

Bilbija jakovljevic barisic 10 godina

Memica kis karacic 6-7 godina

Jos 2-3 igraca 3-4 godine

Kodnas Renan 3,5 godine (6 mjeseci posudjen)
Began 3 godine
Keremeg 3,5 godine
Gojkovic 1,5 godinu

Gledaj cuda sigurno ce prodat Elezija, otice renan otice turkes otice keremeh

Adem sigurno nece bit kod nas vise od 2 godine, sam je rekao da zeli da se vrati u novi pazarcda zavrsi karijeru

Ristovski daj boze da bude tu jos 2 godine

Jedino began cimirot mozda gojkovic bralic i banic

Mujakic, kupresak marodza telalovic ce se prodat ako ih iko bude htio

Hujber ivanovic brazilac po dosadasnjim ponasanju ce bit il prodati nako kao sto je sa Bubanjom il ce zavrsit ko turda djordjevic jovic rockov

Puno igraca prodajemo puno igraca raskidamo puno igraca dovodimo, nadam se da se dolaskom Mamica te neke stvari polahko mjenjaju, i nadam se da vec danas mamic ima jasnu sliku sta ce bit sa gojkovicem brakicem renanom turkesom elezijem beganom hujberom banicem ignjatkovom i

Licno ja bi prvo sa Ademom sjeo popricao da produzi jos 2 godine (znaci posle ove sezone jos 3 godine)

Drugo Gojkovicu bi ponudio da bude nas Jakovljevic dao bi mu 3 godine ugovor uz nesto manja primanja al dat mu bonuse

Began jeste slab igrac al svjestan je on toga da njega niko ziv vise nece htjet, al smatram da je igrac koji moze pomoc i smatram da bi on mogao trebao ostat bar jos 5 godina kod nas ponudit mu 3 godine ugovor

Hujber ivancicbralic i banic ista stvar popricat sa momcima dat im do znanja da ih zelimo na duze staze ako su oni spremni igrat jos 5-6 godina u bh ligi ako Su svjesni (trebalibi bit) da je njima FK SARAJEVO najveci klub i da posle FK SARAJEVA ide karijera unazad podpisat ljud 3-+2 godine ugovor ako smatraju da su ronaldi da mogu bolje imat to naumu trazit druga rjesenja i cim neko ispadne njihovi godina kvalitete a zeli dugorocno da bude tu podpisat ga a onda ove lagano klupirat i to je to

Takodje u ovom trenutnom rosteru mi imamo samo jednog igraca da valja a to je Elezi, zanjega bi trebao Mamic vec danas da ima zamjenu bar 2-3 imena uglavi, takodje osteta mora bit vec sad formirana i otvoreno po zavrsetku sezone reci momku bez 2 m€ mi tebe necemo pustit, mi zelimo da ti ostanes kod nas sto duze al isto svjesni smo da bi moglo bit ponuda ako se tebi ostaje mi cemo odbit sve ponude nebitno koliko budu al ako zelis da ides mi te nemozemo pustit ispod 2 m€. I smateam da je to fer

Mujkic kupresak telalovic ignjatkov marodza nazalost to su igraci koje niko kupit nece i to i donekle nije ni lose mladi su dobri su za pl bh al nazalost po njih propali su za bilo kakav ino angazman

Mozda jedino Mujkic ako skine lastiku sa glave posveti se maksimalno **** oca menagera drustvo mozda zanjeg ina sanse vako poljska ceska liga koje mogu platit 500-600 k€

Kupresak je igrac zakojeg niko nece pkatit vise od 200 k€ sto se nama i ne isplati da ga prodajemo

Ignjatkov i maroodza kad su tek poceli igrat bili top sad flopcine teske

Takodje moj instikt i onoliko koliko poznajem nogomet Telalovic je nivo mehmedovica i julardzije igrac za slobodu stupcanicu i to je to. Znam da je odigrao mali broj utakmica minura daj boze da grijesim al momsk prespor i radijus kretanja ko u peglice i to kad joj jedan klip neradi. Teski sa hodanjem se moze napravit karijera, to 60 tih godina je moglo sad tesko.

Takodje nadam se da MAMIC IMA I A I B opciju sto se tice napadaca, ako ovaj brazilac bude top igrac onda da dovede jos jednog spica drugi karakterika, ako brazilac bude flopcina (meni je u bl izgledao kad se sve uzme u obzir da je bolji igrac od renana slabi od benke, nivo ahmeta) onda 2 napadaca cak bi Adema ako bi pristao da produzi na jos 2 godine pitao za jednog od dvoice spiceva kojeg dovest odnosno koji bi mu bolje odgovarao (cak alo zna nekog da i oreporuci) al ako nista da objasni koji stil igre kod napadaca mu najbolje pase.

Normalno smatram da de turkes renan ristic bit otjerani odnosno ne produzeni, ja mislim da ce i Keremeh bit raskinut.

Renan turkes keremeh OUT
ELEZI prodat
Plus brazilac ako se nepokaze

Dovest 2 spica krilo veznog i to je to uz to ako brazilac bude dobar onda dovest samo jos jednog spica.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Haksss i 11 gostiju.