Razlika je sto u Zrinjski kad dodje novi trener ili igrac on dodje na postojeci sistem koji savrseno fercera. Pod sistem mislim i teren i van terena.MSOZ101 je napisao/la: ↑03 mar 2026, 10:33Plašim se da bi nezadovoljstvo "navijača" - dežurnih pljuvača koje se naravno skuplja godinama zbog zaista loših rezultata u ligi moglo negativno odraziti i na trenutno rukovodstvo sportskog dijela i same ekipe.
Vidimo Zrinjski i mi se poredimo sa njima. Tu je ekipa koja se godinama ne mijenja u velikom procentu, dakle odu tri igrača i dođu tri igrača koji se uhodaju za tri utakmice.
Mi nismo na toj razini još uvijek jer dosta se mijenja, igrači se prodaju, a upitan kvalitet se dovodio godinama.
Nakon serije bez poraza mislim da trebamo biti podrška svom klubu, a ne otežavajući faktor sada. Ide lijepo vrijeme, svi na Koševo pa šta god bude ove sezone, plasirat ćemo se u kvalifikacije što je važno i osvojit KUP, aBd.
Sljedeća sezona je realna stvar da i nas krene u životu i osvojimo ligu.
Imamo dobru bazu igrača, Renato i Anes se vraćaju pa samo kad su oni na terenu mi djelujemo kao značajno bolja ekipa u odnosu na Bralića i Ignatkova, a to su samo dva igrača.
Siguran sam da Mamić već ima sliku koga produžujemo na ljeto, s kim se pozdravljamo, a koga dovodimo.
Samo da kažem da smo mi doveli Tomija, pljuvali bi se svi u klubu jer šta će nam igrač od koliko već, valjda 34. godine,možda i 35.
Jucer odlican primjer. Pogledajte samo ekipu Zrinjskog koja je izasla. Juric rezervni spic od 35 god zabije tri gola. Odbrana gerijatrija isto Barisic, Susic, u ekipi dosta momaka koji su igrali drugu hrvatsku, par iskusnijih solidnih igraca, na oko nista posebno.
Evo jedan DAn Lagumdzija je odigrao top utakmicu, nikad u Zeljkanu nije onako odigrao. Da li je postao bolji igrac za mjesec dana? Nije nego dosao u uhodan sistem gdje igra ono sto i treba. Zeljkan je doveo tu onog Pejica i vratio Hodzica, obojica igracine za Lagumdziju. Oni bi u Zrinjskom prekucavali kod njih izgledaju prosjecno. Zasto? Pa jer se ne zna ko pije ko placa.
Zrinjskog vodi Stimac koji je realno klaun ciji je jedini posao da skrece paznju na sebe, motivise ekipu i prosipa populizam na konferencijama. Kad imas poslozen i sredjen klub i takav trener ti je dovoljan. Sutra kad bude bivsi ko god dodje ce se samo uklopiti u sistem Beusa i Sulente i nastaviti po starom.

.png)