FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
180
44%
3. Sredinu tabele
67
16%
4. Borbu za opstanak
90
22%

Ukupno glasova: 411

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 08 mar 2026, 11:43

Nekadasiigrostarsno je napisao/la:
08 mar 2026, 10:00
Nisam znao sta ocekivat od Save. Al nakon prilaska navijacima na treningu i postovanje koje je ukazao dedama na treningu je dobio veliki plus ma da nije mi to bilo kontam dodvorava se. Al utakmica sa Slogom nam je svima pokazala da ipak ima tu i do dosta sta ce i kako ce trener rec i kakvu energiju nosi. Općenito sam mislio da mi nismo za Slovenca jer Slovenci rade samo u sistemima to su gospoda...
Savo prva tekma i ako ništa veliko hvala što si okončao ovu agoniju. Kao sto rekoše gore u zadnjoj tekmi si promjenio 3 sistema i konstano su se pozicije mjenjale i igralo se jedni za druge. Koliko si puta vidio Vinija da pokriva beka bez problema... Cpvijek im je uspio vratiti fudbalski smisao i sve sto je bio problem do sad jucer smo licili kao da smo igrali koliko je trebalo,cvrsto,bez nervoze. Prizeljkujem dvije tri gostujuce tekme jer vam garantiram da cemo prije na gostovanju uvezati Pobjede nego kuci....
Samo da po ne znam ni ja koji put dodam, Vini već mjesec dana dobrih spašava bekove dodatne bruke, Galčeva najviše.
Taj dio nije do Save. Ali da sam poželio vidjeti da igramo koliko-toliko u sistemu i zgusnuto, jesam.
Svakako puno bolje od situacije gdje je klimavo i naprijed i nazad.
Korak po korak.
Pošteno, pa kako bude.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 08 mar 2026, 11:46

Bravo Željo!

Svi u Doboj u utorak!

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 08 mar 2026, 12:00

zastitaIdentiteta je napisao/la:
08 mar 2026, 11:43
Nekadasiigrostarsno je napisao/la:
08 mar 2026, 10:00
Nisam znao sta ocekivat od Save. Al nakon prilaska navijacima na treningu i postovanje koje je ukazao dedama na treningu je dobio veliki plus ma da nije mi to bilo kontam dodvorava se. Al utakmica sa Slogom nam je svima pokazala da ipak ima tu i do dosta sta ce i kako ce trener rec i kakvu energiju nosi. Općenito sam mislio da mi nismo za Slovenca jer Slovenci rade samo u sistemima to su gospoda...
Savo prva tekma i ako ništa veliko hvala što si okončao ovu agoniju. Kao sto rekoše gore u zadnjoj tekmi si promjenio 3 sistema i konstano su se pozicije mjenjale i igralo se jedni za druge. Koliko si puta vidio Vinija da pokriva beka bez problema... Cpvijek im je uspio vratiti fudbalski smisao i sve sto je bio problem do sad jucer smo licili kao da smo igrali koliko je trebalo,cvrsto,bez nervoze. Prizeljkujem dvije tri gostujuce tekme jer vam garantiram da cemo prije na gostovanju uvezati Pobjede nego kuci....
Samo da po ne znam ni ja koji put dodam, Vini već mjesec dana dobrih spašava bekove dodatne bruke, Galčeva najviše.
Taj dio nije do Save. Ali da sam poželio vidjeti da igramo koliko-toliko u sistemu i zgusnuto, jesam.
Svakako puno bolje od situacije gdje je klimavo i naprijed i nazad.
Korak po korak.
Slazem se bravo.
Cak je par puta zapleso uz liniju lomio ih, al sve mu nesto ko malo fali, dobar tehnicar da mu je odinakinu genetiku bio bi masina.
Galcev sa 30 metara pogodi igraca u 16 a iz kornera jedva dobaci, Alic isto neke parabole lopta pada pola sata, a sa druge strane kad protivnik ima korner mi strijepimo od gola, to je jedan problem za koji nije vrijeme sad a bojim se da bi nas mogao kostati.
Savo je sve rekao svojim vodjenjem utakmice i kako se prilagodio situaciji na terenu to bas odavno nisam kod nas vidio da covjek 3 puta mjenja formaciju i uz to igrace na terenu + izmjene koje su bile sasvim logicne i u pravo vrijeme, mislim da smo imali "crnu rupu" 10tak minuta odma je uzeo mjenjat. Takodjer bih pohvalio odbranu i Muftica.

Pregrst dobrih stvari nadam se da ce nas i rezultati ispratit, nama toliko malo treba za srecu.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 08 mar 2026, 12:18

Bersaga je napisao/la:
08 mar 2026, 10:55
Bojudaosinebu je napisao/la:
08 mar 2026, 02:41
Bersaga je napisao/la:
07 mar 2026, 23:56

Ne postojiš nakon dobrih rezultata ali zato sereš ko foka kad je šta loše. Tip profila i pisanja aka Bradao što je bio ali neka vas, svakako tema nije ni za qurac više.
Iskreno i nemam nekog komenatara jedino zbog toga. Ne mogu kritikovati zbog bitnih bodova a za neke pohlave je smiješno borimo se sa slogom za opstanak. Ni danas ja nisam vidio da smo mi nesto bolja ekipa od njih, slucajni go nam je pomogao dosta (takvih smo primili more ove godine pa je red bio da nam se vrati) ali nista posebno tu nije bilo skoro bez suta na go i smislene akcije.
Ne radi se tu o ovoj utakmici i ovoj sezoni, tu je poenta. Traje nekoliko godina.
Taman smo toliko u dubiozi, uz povremene bljeskove, moju emociju ne moze promijeniti neki delegat ovdje kad napise da sam pitar zato sto mu ne odgovara komentar, ali ja ne mogu gledati stvari zatvorenim ocima.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 08 mar 2026, 13:16

Ma nemojte Galcheva, zeljodogroba ce infarct strefit
Ja govorim od Mostara da nece biti pojacanje. Ovo sto je odigrao bi bolje Odinaka odigrao, a duplo je jeftiniji.. vicemo jos

Al kako kaze zeljodogroba, ja sam pitar i bacam patke

Bacim ti sestri za 8Mart cvijeca (kitu)

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 08 mar 2026, 13:29

GrbavicaHrammm je napisao/la:
08 mar 2026, 13:16
Ja govorim od Mostara da nece biti pojacanje. Ovo sto je odigrao bi bolje Odinaka odigrao, a duplo je jeftiniji.. vicemo jos
Odinaka je 6x jeftiniji od Galcheva.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 08 mar 2026, 13:33

Redfire16 je napisao/la:
08 mar 2026, 13:29
GrbavicaHrammm je napisao/la:
08 mar 2026, 13:16
Odinaka je 6x jeftiniji od Galcheva.
Ma mozda 3x

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 08 mar 2026, 13:36

Galchev je skolovan bek, odlican u oba pravca, moze i WB odigrati. Pravo pojacanje. Samo slijepac moze misliti da je Odinaka bolji igrac. Odinaka je fizicki na vrhunskom nivou, ali on ni kretnje ne moze da pohvata, luta kao muha bez glave, ispada, gubi se. Galchev je pravi igrac. I ne znam zasto bi nas trebalo zanimati sto je skuplji od Odinake. Normalno da je kvalitet skuplji, a ne odvajamo mi od usta za njegovu platu.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 08 mar 2026, 13:48

Zadnjih ne znam koliko bekova Toni Jovic pravi budalama i amaterima, dodje lik zatvori tog istog Jovica da se ne vidi, ljudi kazu ne valja los je. :salut:

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 08 mar 2026, 13:51

Galcev fizički sprema -0 totalno nejasno da dolazi iz solidno lige a tako nespreman. Odinaka fizička sprema odlicna blage veze nema s fudbalom.
Poenta lezi da si prosao pripreme, doveo "pojacanja" slabije fizicke sprema od onih koji su tu.
Nevjerovatno je da uvijek dovedemo neke akrape koji ne mogu ako nista da trce 90 minuta. Da su daleko od igraca u fazi odbrane, da se u fazi napada odigra pas i umjesto nastavis da se otvaras ti stanes, tu lezi najveci problem. To je najveci laik mogao da vidi a da ne moras biti Savo Milosevic.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 08 mar 2026, 13:53

Bitno je da je Odinaka 3-6x jeftiniji. I Rustemovic je jeftiniji od Prokopa, treba vidjeti da ga vratimo. Nismo mi navijaci, mi smo devizne stedise.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 08 mar 2026, 13:53

JohannWolfgang je napisao/la:
08 mar 2026, 13:48
Zadnjih ne znam koliko bekova Toni Jovic pravi budalama i amaterima, dodje lik zatvori tog istog Jovica da se ne vidi, ljudi kazu ne valja los je. :salut:
Koga ba Toni Jovic pravi budalama Sloga zadnjih 10 utakmica protiv Premijer Ligasa samo nas pobijedila u kupu . A prije toga imali 1 pobjedu protiv Radnika i onda opet 6 utakmica bez pobjede. Sloga je Smijesna ekipa objektivno gledano .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 08 mar 2026, 13:56

sanjinusto je napisao/la:
08 mar 2026, 13:53
Bitno je da je Odinaka 3-6x jeftiniji. I Rustemovic je jeftiniji od Prokopa, treba vidjeti da ga vratimo. Nismo mi navijaci, mi smo devizne stedise.
Ma frajer nista nije pokazao to ljudi govore . Pa evo u zadnjem mandatu je imao Stilic manju platu od Prokopa sad pa je li bolji prokop od njega na ofanzivnom veznom ili na krilu ili bilo kojoj poziciji. Nije sve u parama.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 08 mar 2026, 14:06

Kako ne pravi budalama, zato ispadaju iz lige ko fisek jer ih Jovic vrti.
A to sto ti dovedeš Prokopa platiš ga masno a on ne moze da trči 40 min ne znaci da je dobar jer placen XY para.
Zrinjski dovede Abramovica iz Jaruna frajer trči ko navijen svaku utakmicu. A jeftiniji od Prokopa 10 puta.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 08 mar 2026, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 08 mar 2026, 14:09

Pact1921 je napisao/la:
08 mar 2026, 13:56
Ma frajer nista nije pokazao to ljudi govore . Pa evo u zadnjem mandatu je imao Stilic manju platu od Prokopa sad pa je li bolji prokop od njega na ofanzivnom veznom ili na krilu ili bilo kojoj poziciji. Nije sve u parama.
Naravno da je Stilic bolji igrac, ali Stilic je tvoje dijete koje se vratilo ovdje da zavrsi karijeru i igralo za dzaba na kraju. Poenta je da ljudi nemaju pojma. Naravno da moras platiti kvalitetnog igraca iz jake lige. Sad sto nas navijac cuje da neko prima 10, 15,20 hiljada necega i ocekuje da odmah u prvoj utakmici zabije dva gola i napravi dvije asistencije nije do igraca.

I zasto bi ja gledao po parama, sta meni znaci sto je Odinaka jeftiniji od Galcheva? Da li ga ja placam? Ljudima treba ekipa, trener, sistem pa ce igrati. Galchev, Prokop, Hodzic da ne nabrajam su ozbiljni igraci. Nema takvog kvaliteta u federalnoj za dvije milje. Cekamo Huskovica, a Boga mi i on penal i asistencija za ovo malo minuta sto je dobio.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 08 mar 2026, 15:28

Zna li se šta je sa Hodzicem?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 08 mar 2026, 15:38

Sta je to sa Erikom pa ga ni na klupi nema jel se to i na njega ne racuna vise, il je povreda neka
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 08 mar 2026, 15:50

Mamba21 je napisao/la:
08 mar 2026, 15:28
Dijagnoza nakon magneta, ali najvjerovatnije su ligamenti.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 08 mar 2026, 16:16

Pact1921 je napisao/la:
Koga ba Toni Jovic pravi budalama Sloga zadnjih 10 utakmica protiv Premijer Ligasa samo nas pobijedila u kupu . A prije toga imali 1 pobjedu protiv Radnika i onda opet 6 utakmica bez pobjede. Sloga je Smijesna ekipa objektivno gledano .
Govorim za nase bekove kad igramo protiv Sloge.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 08 mar 2026, 16:51

08 mar 2026, 15:50
Mamba21 je napisao/la:
08 mar 2026, 15:28
Dijagnoza nakon magneta, ali najvjerovatnije su ligamenti.
Sosic, Cveta, Hodzic…

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.