FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
180
44%
3. Sredinu tabele
67
16%
4. Borbu za opstanak
90
22%

Ukupno glasova: 411

zeljodogroba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljodogroba » 08 mar 2026, 17:09

@admin, jel treba neka molba ovdje da radite svoj posao?

Spominjanje clanova porodice bez ikakvih poskjedica ok jel?
Da mu se ja onda sad sjetim citavom porodicnog stabla i sire? Pitarski ker, pravi tastatura huligan, lahko je psovat iza forumskog nicka, ne bi na ulici nista od tebe ostalo. Balo balavi, jadni

berjan

Post Postao/la berjan » 08 mar 2026, 17:43

pojma nemam onda ja nisam gledao istu utakmicu, jovic pojeo galceva svaki duel dobijen, sreca pa kanta ekipa pa misu uspjeli to materijalozovati
otprilike iste visine a bukvalno ga na ledjim odnese sa sobom

galcev skolovan igrac vidi se ali brate blijed ko krpa i slab fizicki vjv ga zato nije niko ni uzeo za dzaba sa slobodnim papirima a ima jos eu papire

odinaka krampon ali nevjerovatne fizicke predispozicije on jedini moze kontru stici vratiti se sto je radio milion puta na grbavici kad napadnemo

ne samo ovo u doboju galcev protiv sloge nego su ga i mostaru protiv veleza nosali na ledjima
takodje na grbavici sa zrinskim odbija se od onog šakote krila

ne zelim nista da serem ja bi volio da nam bude maradona ali jednostavno tako sam vidio, sad mozda bude ok protiv nekog laganijeg krila , velez zrinski i sloga su bas fizicke ekipe

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 08 mar 2026, 17:45

berjan je napisao/la:
08 mar 2026, 17:43
pojma nemam onda ja nisam gledao istu utakmicu, jovic pojeo galceva svaki duel dobijen, sreca pa kanta ekipa pa misu uspjeli to materijalozovati

galcev skolovan igrac vidi se ali brate blijed ko krpa i slab fizicki vjv ga zato nije niko ni uzeo za dzaba sa slobodnim papirima a ima jos eu papire

odinaka krampon ali nevjerovatne fizicke predispozicije on jedini moze kontru stici vratiti se sto je radio milion puta na grbavici kad napadnemo

ne samo ovo u doboju galcev protiv sloge nego su ga i mostaru protiv veleza nosali na ledjima

ne zelim nista da serem ja bi volio da nam bude maradona ali jednostavno tako sam vidio, sad mozda bude ok protiv nekog laganijeg krila , velez zrinski i sloga su bas fizicke ekipe
To sam jučer govorio i neko me je citirao, kaže ti nemaš pojma o fudbalu. Ne može deset ljudi isto govorit i ti bit pametan, ko god da si, ne mogu da se sjetim nicka.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 mar 2026, 18:00

U19 Zeljeznicar - Igman 3:0
Korora (16) zabio

2025/26
5 utakmica, 8 golova i 1 asistencija
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

berjan

Post Postao/la berjan » 08 mar 2026, 18:24

moram stvarno reci da su PO MENI bicakcic i nastic juce majstorski odigrali,
pomoglo je bas sto smo igrali srednji blok pa nisu ostavljani na vjetrometini , ja msm da ce oni valjati bas na gostovanjima kad budemo defanzivno igrali ,
na grbavici ce biti malo gusto kada izadjemo visoko pritisnemo

ne znam sta sad kad nema hodzica, morati cemo opet radovca gledati na srednjem veznom, nemam stvarno nista protiv momka odigao je tekmi za nas, ali ostavila je traga bas i pauza ova pola godine sto nije igrao kod adzema slab je skroz

od mhanda izgleda nista, lik je cudan skroz ,lici mi na fudbalera ali nesto nije ok

bio sam u antaliji na utakmici protiv pazara, i sad njega su u trenerci stavili na tribinu iza terena bas mi cudno bilo da nije bio ni na klupi iako je prijateljska mogao je i povrijedjen sjediti
pratio sam ga malo na kraju utakmice je sisao ali ne progovara rijeci niskim, isto kao da nije u klubu , faca mu uvijek ista bez emocija ikakvih bas cudan, izgleda da je nesto kaznjen bio tada

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 08 mar 2026, 19:46

Ja samo ne mogu vise da gledam kako nasa ekipa svaki napad zapocinje tako sto ce uzet neki stoper loptu i nabit je na drugu polovicu koja u najvise slucajeva ide nikom, jer eto vise ni Krpa ne dobija ni te zracne duele pa da se nesto onda ocekuje tu, il kad lopta ide na beka pa je on uz liniju nabije krilu i tako svaki put bezbroj lopti dajes protivniku da gradi napade. Zalosno je da makar protiv ekipa poput sloge ili ovih dole ne gradimo prilike kroz posjed, okej je nabit gore kad se bas nema gdje al daj ne moze se svaki napad tako gradit, onda vezni igraci slabo ko prilazi po loptu nemamo igraca u vezi koji ce da preuzme odgovornost da gradi napade, da daje neki tempo igri pa nama je vise donosio nekad Mekic nego bilo ko posle njega al hajde, Odinaka ne moze biti krilo to sto moze trcat u oba smijera sto je fizicki najbolji mi od tog nemamo velike koristi kad on nista osim fizike nema fudbalsko u sebi. Mada najveci priblem imamo sa izgradnjom napada jer nam se igraci bas lose il nikako ne krec, niko ne prilazi po lopte, niko ni s kim ne odigra makar dupli pa da se neko izbaci na centarust il prema golu, niko ne odvlaci igraca i da otvara prostor drugom igracu, onda ono ulazenje bekova u sredinu mi je nigdje veze pa logicnije mi je da krilo ulazi u sredinu i tako malo vise stvara prostora za beka po strani, ova ekipa je bas bas slabo vodjena tezak poso je na Savi mada mislim da nam je ekipa totalno neuskladjena i da cemi bas tesko mi gledat neku dobru igru od njih do kraja sezone, a najgore je sto nemamo ni igraca koji ce izmislit nesto i napravit nesto iz nicega. Onda prekidi korneri mi nikom ne mozemo zaprijetit da makr odigraju kratak pas pa da je ostrije ubace u 5 metara mozda koga krzne pa se odbije gdje one svijece su katastrofa.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 08 mar 2026, 19:53

BiHSportman je napisao/la:
08 mar 2026, 17:45
berjan je napisao/la:
08 mar 2026, 17:43

To sam jučer govorio i neko me je citirao, kaže ti nemaš pojma o fudbalu. Ne može deset ljudi isto govorit i ti bit pametan, ko god da si, ne mogu da se sjetim nicka.

Ja to govorim isto, ali @zeljodogroba me proziva da sam pitar i bacam patke :rol: digitalac pravi

Galceva imas i po prvoj federalnoj, bar ove 3 utakmice sto smo gledali, mozda mu treba vremena , vicemo.. al
sad za sad je ovo lose
Ocjena od 1do5 (2)

Ratoborni
Kontakt:

Post Postao/la Ratoborni » 08 mar 2026, 20:26

berjan je napisao/la:
08 mar 2026, 18:24

od mhanda izgleda nista, lik je cudan skroz ,lici mi na fudbalera ali nesto nije ok

bio sam u antaliji na utakmici protiv pazara, i sad njega su u trenerci stavili na tribinu iza terena bas mi cudno bilo da nije bio ni na klupi iako je prijateljska mogao je i povrijedjen sjediti
pratio sam ga malo na kraju utakmice je sisao ali ne progovara rijeci niskim, isto kao da nije u klubu , faca mu uvijek ista bez emocija ikakvih bas cudan, izgleda da je nesto kaznjen bio tada
A kakav će biti? Momak došao iz Londona sa 19 godina, na pragu najjače fudbalske lige momak bio, i završi u jednoj od najgorih liga na planeti (ps. ovdje ne mislim na kvalitet fudbala, ima ovdje fudbala itekako al nije uvijek u prvom planu.) I na to sve dodaj da ga adžem povede u Mostar i suspenduje pred utakmicu sa zrinjskim sedam dana nakon njegovog debia na Grbavici. U tom periodu ekipa u ozbiljnoj krizi, navijači u krizi, kreće hajka na grupu Holanđana gdje vrlo brzo i njega svrstavamo i proglašavamo promašajem. Jbg prijatelju ljudi su nisu roboti.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 08 mar 2026, 20:37

E cuj bio na pragu najjace evropske lige i dosao u najgoru. Bas logicno.

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 08 mar 2026, 20:59

Patit cemo se jos koji mjesec sa nadom da nikad vise necemo gledati u plavom dresu Rakića,Krpić,Jaganjac,Radovac,Erick,Sedorf,Sukilovic,Osmanovic,Muftic,Troupee,Sabic,Konings

Isto tako Milosevic nista specijalno nije pokazao pa bi i on mogao lagano put pod noge
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

berjan

Post Postao/la berjan » 08 mar 2026, 21:10

izleti mi na yt jedan short zanimljiv, grobari postrojili navijace partizana, u roku 2 sek se vidi u grupi ko je stranac i koliko im puca ku.... ovaj polter austrijanac i zahid brada, puca im kuuu....
zijanili su 3-0 od vojvodine

necemo se mi najesti nikad hljeba od stranaca ovdje, jednostavno samo dolaze kao na posao
samo nasu djecu uzgajati odgajati i domace igrace, ja bi sutra doveo jovica onog, dobar igrac ali sta mi je najbitnije sto mi se cini lik fakin, ne vjerujem da bi se raspao ni prepao na grbavici igrati , to treba gledati isto kod igraca kakav su mentaliltet jer stvarno ako nemas muda ne mozes igrati na grbavici, ti ako nemas muda poslati pas naprijed jer ce te publika posrati ako pogrijesis onda nista od tebe

Ratoborni
Kontakt:

Post Postao/la Ratoborni » 08 mar 2026, 21:21

zeljovolimte je napisao/la:
08 mar 2026, 20:37
On u svojoj glavi jeste

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 08 mar 2026, 21:42

berjan je napisao/la:
08 mar 2026, 21:10
izleti mi na yt jedan short zanimljiv, grobari postrojili navijace partizana, u roku 2 sek se vidi u grupi ko je stranac i koliko im puca ku.... ovaj polter austrijanac i zahid brada, puca im kuuu....
zijanili su 3-0 od vojvodine

necemo se mi najesti nikad hljeba od stranaca ovdje, jednostavno samo dolaze kao na posao
samo nasu djecu uzgajati odgajati i domace igrace, ja bi sutra doveo jovica onog, dobar igrac ali sta mi je najbitnije sto mi se cini lik fakin, ne vjerujem da bi se raspao ni prepao na grbavici igrati , to treba gledati isto kod igraca kakav su mentaliltet jer stvarno ako nemas muda ne mozes igrati na grbavici, ti ako nemas muda poslati pas naprijed jer ce te publika posrati ako pogrijesis onda nista od tebe

Toni Jovic nije od jucer. Lik je igrao u ovoj ligi za svaku ekipu poprilicno dobro. Zabio nam je gol skoro svake kalendarske godine. Ali njegovo dovodjenje sad ne bi imalo smisla, to je trebalo uraditi prije 10 godina.

Sto se tice stranaca apsolutno se slazem. Bas se Konings, Trupe nasekirali, za njih je ovo jos jedan klub gdje se pare uzimaju.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 mar 2026, 21:43

WeekendOffender je napisao/la:
07 mar 2026, 23:12
Hansestadt je napisao/la:
07 mar 2026, 22:37
Redfire16 je napisao/la:
07 mar 2026, 22:29
Meni malo u našoj ekipi nedostaje neki ludi mesar kakvog smo uvijek kroz historiju imali. Trenutno u PLBiH ima par igrača koji nas uvijek prebiju ( Hasanović, Batar, Grabež, Jakovljević, Vehabović, Krajišnik ) i niko ništa. Jedino malo Suljo se ko zaleti da nešto brani i skače a ostali ništa.
Pejic zna udariti
Nisam upratio ko razbi glavu danas onom krmku al svaka mu cast, prije te situacije je njihov igrac startao nad Prokopom i polomio ga Frano naravno nije ni pomislio da svirne. Nadam se da cemo ih i u utorak isprebijati, makar Krpic kad vec nema ucinak pred golom.
Ja mislim Bičakčić.
Ono pseto pitarsko je slomilo Hodzica pa mu Bico slupa glavusu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Giba87
Kontakt:

Post Postao/la Giba87 » 08 mar 2026, 22:13

Ja koliko znam u utorak nema Krpica i Radovca
JAČI OD RATOVA REŽIMA I PARTIJA
-1921-

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 09 mar 2026, 00:09

Ratoborni je napisao/la:
08 mar 2026, 21:21
zeljovolimte je napisao/la:
08 mar 2026, 20:37
On u svojoj glavi jeste
Al zanimljivo je da ti poslije omladinskih kategorija dođes bas u BH fudbal.
Koliko sam upratio lik je redovno igrao za oml. kategorije,hajde razumijem da za prvi tim neces igrati,ali da nije mogao u championship,holandija neki slabiji tim ili barem II njemacka to mi nije jasno.

Giba87 je napisao/la:
08 mar 2026, 22:13
Ja koliko znam u utorak nema Krpica i Radovca
Jaci smo 30%
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 mar 2026, 01:13

Koga će u utorak povrijediti ?
Prvo Cvetanovski
Drugi Hodzic
Jusufbegovic najodvratniji lik u ligi, glumi da je neki trener, a blage veze nema. Čoban.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 mar 2026, 03:06

sanjinusto je napisao/la:
08 mar 2026, 13:36
Galchev je skolovan bek, odlican u oba pravca, moze i WB odigrati. Pravo pojacanje. Samo slijepac moze misliti da je Odinaka bolji igrac. Odinaka je fizicki na vrhunskom nivou, ali on ni kretnje ne moze da pohvata, luta kao muha bez glave, ispada, gubi se. Galchev je pravi igrac. I ne znam zasto bi nas trebalo zanimati sto je skuplji od Odinake. Normalno da je kvalitet skuplji, a ne odvajamo mi od usta za njegovu platu.
Ma to ovaj klinjo pise, idi se svadjaj na aktuelnoj temi tamo oko navijanja.
Cuj Galcheva imas po federalnoj. Covjek u prvoj utakmici centrirao zadnjih 5 bekova nisu poslali slican centarsut.
Fk Željezničar.

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 09 mar 2026, 08:08

Sinoc sam pričao sa jednim starim cikom koji je u ono doba igrao za Svrakinsku Slobodu,nakon utakmice sa Zeljom,Zeljo dobio 3:2 jedva... Trebao covijek prec u Zelju ali nije se završilo...helem. Voli covijek Zelju vise nego dijecu svoju i hajmo rec ima dosta poznanstava.
Njegove riječi da ce Savo uspjet zato što prvi put nakon dugo vremena sklanjamo Gusu,Alihodzica teske duse i Dine al on kaže da je upravo sav problem bio u njima i njihovim old skul forama, te da su progurali toliko igraca na svoju korist da nije normalno ... I upravu je covijek kad Malo siru sliku pogledam uvijek su oni ti koji predstavljaju igrsce trenerima i govore ko bi trebao a ko ne igrat... Da dusu ne grijesim Dinu nije spomenuo al je rekao da su Guso i Alihodzic velike guje i da su dobrog kajmaka uzeli za ovo vremena sto su bili tu

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 09 mar 2026, 08:55

Kad je bila smjena Denisa Ćorića prošle godine, Tunović je priznao da su se Gušo, Alihodžić, Joldić i čini mi se Derviši žalili na Denisa i na njegov način rada i da je to između ostalog puno doprinijelo Denisovoj smjeni.

Zamislite da se njih trojica-četvorica žale na trenera koji je u 33 utakmice osvojio 65 bodova i izlazak u Evropu, što je sezonu prije i poslije bilo nešto što smo mogli sanjati. Ko su ba oni da idu Tuni i da se nešto kofol žale. Šuti i radi onako kako šef stručnog štaba kaže, zato i jeste "šef". Ali eto kod nas sve naopako bilo.

Nisu pomoćnici glavni uzrok lošeg rada i loših rezultata, ali su bitan segment, posebno što ovi domaći nažalost ne mogu podnijeti uspjeh nekoga ko dođe sa strane pa gledaju da ga srozaju što više mogu.

Od tada se Denis Ćorić opametio i samo traži svoje pomoćnike, nema ništa sa strane, zato je i otišao iz Jordana jer mu je predsjednik kluba htio na svoju ruku dovesti dvojicu.

Naučio čovjek lekciju.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.