Drug o kakvoj pozadini mi pricamo, o kakvom profitu mi pricamo pa adem gojko gojkovic menalo ristovski kostaju sigurno 1,5 m€ godisnje. Prodaja od 2,5 m€ gulija pa nije guli dosao dzaba nije igrao produzio ugovor dzaba nije u njega plata bila 200 maraka kad je dosao a posebno zadnju 1,5 godinu. Pa nas je Guki kosto 800 k€ osteta njegova plata zaradio si neki 1,5 m€ posle agenata pm. A adem gojko gojkovic menalo ristovski tih 5 igraca godisnje kosta 1,5 m € minimum. Gdje jos 18 igraca neigraju oni za 5 k km u prosjeku vec 12 k€ minumum.ThrillerHz je napisao/la: ↑16 mar 2026, 13:54A sta nama kao navijacima znaci to 3 mjesto? Sta nam znaci Evropa kada se tu zadrzimo 1 kolo? Osim prvog mjesta, totalno mi isti klinac bili 2 ili 8, trofeji se pisu, a ne izlasci u evropu. Mi smo se vec u septembru oprostili od tog prvog mjesta i sve poslije je samo agonija, nikakvog ni plana ni vizije, trosimo sezonu za sezonu, da Bogdo profilisemo mlade iz akademije, kad nam vec rezultati izostaju. Sta mi imamo od ristoskog, ljajica, gojkovica, bralica, cimirota, kad ti ljudi su i prije nas trebali zavrsiti karijeru.
S druge strane da je vlasniku cilj prodaja igraca, a ne trofeji, pa jedno bez drugog ne idu, ako mislis prodati dobro igraca, moras osvajati trofeje, igrati grupe evrope. Tako da sve ovo sto se s nama desava nema nikakvog smisla, sa sportskog aspekta, a sta je pozadina, vjrv necemo nikad saznat.
Hoces da kazes da bi bilbija mamic kis barisic jakovljevic herera jurisic savic jojic ili bilo koji drugi igrac zrinjskig borca imali prednost nad Ademom u bilo kojoj ligi van bh da bi njih izabrao taj neki trener prije Adema posebno u momentu kad Adem adem napusta novi pazar. Govorim da treneru treba igrac za osvajanje titula. Da uzmes individualno 20 najbolji trenera HNL SRBIJE SLOVENIJE zatamnis face i dresove i pustis da pregledaju 50 utakmica zadnjih Ademovih i od najboljih igraca zrinjskig borca pa ces da vidis koga ce izabrat, bilbija je godinu dana mladji od adema. Nije ademo 39 godina
Cimirot sa bilo kojim igracom zrinjskig borca ok povreda tragedija u fameli govorim kad su svi spremni, da nepricam o karijeri i iskustvu
Menalo isto
Gojkovic ok nije on nista losi od barisica jakovljevica vecu je karijeru napravio od njih igrao u repci igrao u jacoj ligi jacem klubu, ok povrijedio se nemozemo sad to racunat
Ristovski karijera iskustvo top igra covjek citavu sezonu ok nije pokazao top top kvalitet ali pri dolasku svaki klub u pl bh bi ga uzeo prije bilo kojeg drugog igraca na toj pozici sto borac zrinjski imaju NARAVNO DA IMAJU SRESTVA DA PLATE..
Ubaci ove igrace u zrinjski i borac sad posle reprezentativne pauze pa ces da vidis da ce ti Adem zabit 6-7 golova i 8 asistencija za 10 kola.
Sudiske kradje neporemete samo igrace individualno vec poremete komplet ekipu plan fokus poremete reakciju klupe ss odluka u momentu itd itd. Takodje u dosta slucajeva poremiti odnose igraca u svlacionici pocne prigovaranje neki igraci imaju kratak fitilj pocnu preko ograniceno agresivno djelivot na treningu, zajebu trenerov plan za pripremu utakmice jer mora smirivat strasti triosit vrijeme na nepotrebne stvari itd utd
Mozemo mi reci trener prima platu da bi to smirivo korigovo, da to jeste tacno ali drugoje smirivanje situacija koje se regularno desavaju al ako se tebi desava (kradja konstantno na isti nacin )kao klubu 5 godina gdje atmosvera napuhana uz medije posebno kada imas reputaciju i kada si velik klub kao SARAJEVO, nepistoji trener na svijetu koji to moze podnijet sa 100% uspjesnoscu. Jer ipak to nisu igraci iz lige 5tice koji imaju takav kvalitet iskustvo znanje da jednostavno to podnose bez problema i da to na njih neutjece.

.png)