NBA 2025-26 Regular Season

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: NBA 2025-26 Regular Season

Post Postao/la alemsa » 22 mar 2026, 23:50

NEZALAGANJE je napisao/la:
22 mar 2026, 23:37
Bio u CLE Irving fransizni igrac i 1.opcija od drafta 2011., pa sve do dolaska Jamesa.Eto gdje je bio.

Joj najjaci si lik, zivota mi.Poklopi te covjek u jednoj prici, ti otvoris drugu.Prvo s Ginobilia na Kawhia, pa sad dodje i do Parkera.Sta je slijedece, George Gervin?

Ja za Parkera nisam govorio da je bolji igrac, govorio sam da je ostvareniji i to i jeste ako se racunaju titule.Nista cudno.Meni je titula vrijednija od svake individualne nagrade, jer se to pika svakom navijacu.To sto je neko MVP, ovo ono je fino za neke individualne rasprave.

P.S.I jednu stvar koju nikako da skontas, a gledas toliko NBA i toliko dugo ti je SA rival.To je fransiza u kojoj je titula prioritet i u kojoj se ne nakucavaju brojke i individualna priznanja.Ona najboljem igracu SA i svim ostalim dodju prirodno.Mislis da Wemby ne bi mogao imati vise od 24-25ppg? Naravno da bi, ali ga to ne zanima.Zanima ga PRVENSTVENO titula, a SA bi mogao, po pravi put u historiji NBA , imati 8 igraca koji imaju dvocifren ppg.Procitaj to jos jednom.

Usput, u tom klipu sto postavih jedan Pierce i Garnett kazu da je Manu bilo gdje mogao biti AS igrac 10 puta, ali je.bo to.Zna @alem da on nije mogao biti.Smijesno, zivota mi. :rol:
:rol: imao je bas uspjeha do povratka LeBrona, 15i, 13i, 10. Pa osvojio sa LeBronom pa mislio da moze ganjati legacy kao prva opcija da bude u toj konverzaciji, medjutim ubrzo se pokajao, zato je i otisao u Netse. On je zlatna druga opcija.

Ne vidim gdje si me poklopio? Za Manu i Kawhija je jasno u mojim postovima, ko god cita vidi da je 1 kroz 1, dok se ti vrtis iz praznog u prazno. Wemby je superstar od prvog dana, on je taj potencijal/talent, to se odma znalo. Cudno kako ti niko nije niti dovodi to u pitanje (mozda samo zdravlje a status ne), dok ti za Parkera i Manu-a svako zivi dovodi, jel uocavas razliku?

Jasta si nego tvrdio da je Parker bolji igrac od CP, isto kao sad za Manu-a (hipoteze), pa evo ne vidim niti jednu listu gdje Parker ispred CP. CP se vrti oko top 7 pg svih vremena, dok Parker ne moze ni u top 10.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2026, 23:53

Haj ti prvo malo skontaj sta znaci biti fransizni igrac, pa mozemo nastaviti diskusiju.Nema smisla diskustovati o necemu sa nekim ko ne konta o cemu pise. Vezujes uspjeh sa pojmom fransiznog igraca, majstore.Dovoljno receno.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 00:01

22 mar 2026, 23:53
Haj ti prvo malo skontaj sta znaci biti fransizni igrac, pa mozemo nastaviti diskusiju.Nema smisla diskustovati o necemu sa nekim ko ne konta o cemu pise. Vezujes uspjeh sa pojmom fransiznog igraca, majstore.Dovoljno receno.
Haj ti prvo razlikuj termine, nivo igraca, superstare itd. Taj kontekst u kojem ti pominjes Irvinga kao fransinzog igraca je pogresan kao prvo. Jer si samo tehnicki ispravan, Irving je imao tu ulogu (prije LeBrona) ali to nije bio u tom smislu rijeci. Isto kao sto neko moze reci da je Sengun bio fransizni igrac Raketa prosle sezone, sto je tehnicki ispravno ali se tako ne upotrebljava odnosno ne misli se tako kad se upotrebji taj termin nego se misli na SGA, Wembija, Luku, Jokica itd.

Po tvojoj terminologiji Lamelo Ball je fransizni igrac :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 mar 2026, 00:05

Naravno da jeste i Lamelo fransizni igrac.Kakav god da je, on to jeste.Fransizni igrac CHA, igrac koji je bio AS i koji ima brojke o kojim vi pisete i cime potvrdite moju tezu da je to isto mogao biti Manu negdje, nakucavati te brojeve i imati AS nastupe.A to sve individualno omogucava likovima poput tebe da kazes sutra, ejjjj taj Lamelo je bio 5x AS igrac, a Manu samo 2x.Mora da je bolji igrac od njega.E to je ta prica i taj kontekst.

Opet ti kazem, ne znas pojmove, vezujes ih za uspjeh i dodatno se provaljujes. Ti u svojoj glavi skontas nesto i tumacis po volji.

Stavi jos koji smajli.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 23 mar 2026, 00:17

Velizar je napisao/la:
22 mar 2026, 22:50
Nije se uhvatio da je hakiran ili da je mjesecario, ali jeste povukao "argument" iz neke predjasnje rasprave, koji nema veze s onim za sta me optuzio, da bi skrenuo paznju da se provalio da ga "potvaram" :rol:

I sad posto je izgorio...hoce da me svuce u blato da jednom takvom liku nesto tabirim iako ne bi prihvatio moj argument kad bi znao da sam 100% u pravu. Takva sorta.

Pratis nba, pa ces naci neku pohvalu na racun Kona, pusti mene, kežualca

Btw nije stvar gramatike, pogresno si opet povezao, mnogi pa i ja grijesim (plus tipfeleri), nego je fokus na koristenju izraza koji se koriste bas u teskim zabitima....ali zanemari, mozda samo meni smeta. Kao sto cu ja nastaviti sa povremenim vrijedjanjem kad vidim da je hajvan s druge strane, pa me tefteri kako hoces : :beba: ne ljutim se
Toliko slova ispisano i još nam nisi obrazložio šta znači iznošenje privatnog stava na forumu. Od mene si dobio i priznanje da sam pogriješio i izvinjenje, a ovo "povlačenje" sam ti podvukao samo kao još jedan u nizu dokaza koliko ti je prazna priča u ispravljanju drugih u nekim nepovezanim stvarima, i to u situacijama kad nemaš nikakvih argumenata u vezi košarke i aktuelne teme. Ista stvar za koju su te još druga dva forumaša danas prozvali ovdje.

Skoro pa svakodnevno ovdje pročitam puno gorih i elementarno više nepravinijih oblika od "odavdje" pa ne znam da sam ikad ikog ispravljao ili se hvatao za to kao neki argument. Za ovaj žargonizam "keca" mi je i presmiješno postalo što se hvataš, a npr. cijela NBA puna žargonskih izraza, uključujući nerijetko i trenere :rol:

Na kraju dana, meni je lično gori sav primitivizam u vidu tvog vulgarnog jezika punog psovki i pogrdnih imenovanja, nego bilo kakav nestandardan izraz iz neke "zabiti", koji uopće nije maliciozan - pa te opet nisam prozivao za te odvratnosti, nego sam se u prijašnjim diskusijama držao argumenata vezanih za košarkaške teme.
"Your favorite player's favorite player" - MB

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 00:19

23 mar 2026, 00:05
Naravno da jeste i Lamelo fransizni igrac.Kakav god da je, on to jeste.Fransizni igrac CHA, igrac koji je bio AS i koji ima brojke o kojim vi pisete i cime potvrdite moju tezu da je to isto mogao biti Manu negdje, nakucavati te brojeve i imati AS nastupe.A to sve individualno omogucava likovima poput tebe da kazes sutra, ejjjj taj Lamelo je bio 5x AS igrac, a Manu samo 2x.Mora da je bolji igrac od njega.E to je ta prica i taj kontekst.

Opet ti kazem, ne znas pojmove, vezujes ih za uspjeh i dodatno se provaljujes. Ti u svojoj glavi skontas nesto i tumacis po volji.

Stavi jos koji smajli.
Pa ti da to kazes (da tako koristis taj termin) u krugu malo boljih nba poznavalca ljudi bi ti se smijali, smatrali bi da si se prosuo.

Ja pojmove znam vrlo dobro, dok ti pokazujes koliko se razumijes u iste realno. Sto je najzalivije to su neke sasvim proste stvari. Ali hajde nek ti bude.

Ko god da cita ovo, nek izuzme imena korisnika (posto se ja ovdje zaje.bajem godinama u vecini navrata), i nek realno ocijeni ko vise poznaje materiju u ovoj diskusiji.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 23 mar 2026, 00:30

alemsa je napisao/la:
23 mar 2026, 00:19
23 mar 2026, 00:05

Stavi jos koji smajli.
Pa ti da to kazes (da tako koristis taj termin) u krugu malo boljih nba poznavalca ljudi bi ti se smijali, smatrali bi da si se prosuo.

Ja pojmove znam vrlo dobro, dok ti pokazujes koliko se razumijes u iste realno. Sto je najzalivije to su neke sasvim proste stvari. Ali hajde nek ti bude.

Ko god da cita ovo, nek izuzme imena korisnika (posto se ja ovdje zaje.bajem godinama u vecini navrata), i nek realno ocijeni ko vise poznaje materiju u ovoj diskusiji.
Po tvom pisanju i kriterijima koje si navodio, dalo bi se zaključiti da i Harden onda nije superstar, a znamo da nisi tako tvrdio.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 00:33

Ali nemam namjeru zaista da ono budem degredativan. Govorim ti dobronamjerno, to sto je neko najbolji igrac koja data fransiza trenutno ima ga ne cini franchise player-om u tom smislu rijeci. Franchise player moze biti u vecini fransiza bas to, dok taj moze samo u toj (i slicnim) zbog okolnosti. Nadam se da shvatas

@triple

Hajde navedi da cujem kako si to zakljucio? Jasta je nego bio superstar

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 23 mar 2026, 00:39

alemsa je napisao/la:
23 mar 2026, 00:33
@triple

Hajde navedi da cujem kako si to zakljucio? Jasta je nego bio superstar
Hvataš se isključivo za konkretan playoff uspjeh (finale) kao prva opcija kao skoro isključivo jedini kriterij da neko bude klasifikovan kao superstar.

Harden i TMac nikad do finala nisu dogurali kao prve opcije, ali ih smatraš superstarovima. Zar nije kontradiktorno to?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 00:51

TripleThreat je napisao/la:
23 mar 2026, 00:39

Hvataš se isključivo za konkretan playoff uspjeh (finale) kao prva opcija kao skoro isključivo jedini kriterij da neko bude klasifikovan kao superstar.

Harden i TMac nikad do finala nisu dogurali kao prve opcije, ali ih smatraš superstarovima. Zar nije kontradiktorno to?
Ko se hvata? O cemu ti pricas? Ko je to rekao? To vidim samo da je @jose spomenuo. I ti se izgubio skroz, svasta jebte

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 23 mar 2026, 00:57

alemsa je napisao/la:
23 mar 2026, 00:51
23 mar 2026, 00:39

Ko se hvata? O cemu ti pricas? Ko je to rekao? To vidim samo da je @jose spomenuo. I ti se izgubio skroz, svasta jebte
Par stranica ranije si Irvinga osporavao u tačno tom kontekstu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 01:06

23 mar 2026, 00:57

Kojem kontekstu da nije bio nivo Sga, Brunsona, Luke, Cunninghama itd. u smislu prve opcije i igraca fransize, nije bio. Pokusao je s Bostonom kad je mislio da je dorastao taj nivo, medjutim vidio da to nije za njeg, da mu je dosta lakse igrati kad igra s nekim igracem koji je primarni fokus odbrane, sta i to je posteno. To ga ne cini losim igracem (ko ne bi volio imati Irvinga u ekipi?). Ali jebga postoje nivoi igraca. Kad su igraci na istom nivou onda se porede uspjesi istih, sta ti imas porediti Robert Horryija i Barkleyija, Horry ima 7 titula ali je Barkley za njeg izmislio kosarku. Ali kad poredis KG koji je taj nivo onda mozes reci da Garnett ima titulu a Barkley ne. To su sve proste stvari kao abeceda.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 23 mar 2026, 01:15

alemsa je napisao/la:
23 mar 2026, 01:06
23 mar 2026, 00:57

Kojem kontekstu da nije bio nivo Sga, Brunsona, Luke, Cunninghama itd. u smislu prve opcije i igraca fransize, nije bio. Pokusao je s Bostonom kad je mislio da je dorastao taj nivo, medjutim vidio da to nije za njeg, da mu je dosta lakse igrati kad igra s nekim igracem koji je primarni fokus odbrane, sta i to je posteno. To ga ne cini losim igracem (ko ne bi volio imati Irvinga u ekipi?). Ali jebga postoje nivoi igraca. Kad su igraci na istom nivou onda se porede uspjesi istih, sta ti imas porediti Robert Horryija i Barkleyija, Horry ima 7 titula ali je Barkley za njeg izmislio kosarku. Ali kad poredis KG koji je taj nivo onda mozes reci da Garnett ima titulu a Barkley ne. To su sve proste stvari kao abeceda.
Pa isto kao što TMac nije na nivou Kobea, Jamesa, Wadea pa si ga opet smatrao i smatran je superstarom. Jako slična situacija i sa Irvingom.

A pogotovo da i ne spominjem sad da je Irving dogurao sa Celticsima isto daleko koliko i Harden sa Rocketsima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 mar 2026, 01:19

Lupas @aleme ko maksim po diviziji i po obicaju te onaj gore ne moze ubijediti.

Da pokusam jos jednom.Fransizni igrac je onaj igrac kojeg je FRANSIZA (ne ti, peti, deseti, vec fransiza) odredila kao takvog.Igrac koji ce je predstavljati, igrac u kojeg ONA vjeruje, igrac oko kojeg grade ekipu i igrac kojem su na koncu dali max ugovor!! Kontas?? Pitam, iako znam da ne kontas.

Ne zanima ih da li je taj igrac nivo Luke, Wembya (naravno bolje ako jeste) ili nekog treceg, jer svakako ne moze svih 30 ekipa imati takve talente. Zanima ih da su oni odredili da je neko TAJ.

E tako su fransize vjerovale u Mela, TMaca, Cartera, Kidda koga vec hoces iako im nikad nisu donijeli titulu, ali su bili njihovi FRANSIZNI igraci!!!! Ne nuzno svi i superstari.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 01:20

23 mar 2026, 01:15

Pa isto kao što TMac nije na nivou Kobea, Shaqa, Jamesa, Wadea, Nowitzkog pa si ga opet smatrao i smatran je superstarom. Jako slična situacija i sa Irvingom.

A pogotovo da i ne spominjem sad da je Irving dogurao sa Celticsima isto daleko koliko i Harden sa Rocketsima.
TMac kad je dosao u Hou je bio rame uz rame uz Kobija za najboljeg SG lige. Sto ti pokazuje all nba first team da su bili on i Kobe. Necuveno je bilo sto je radio u deadball eri (nakon Jordana), gdje je pojam bilo dati 25 poena. Irving nikad u karijeri nije bio first team recimo. Ali cim to automatski ne mozes razdvojiti (da ti ima smisla u glavi), onda ti je nivo igraca malo teza imenica/razumijevanje. Bez uvrede. Jer ja ne govorim nista osim sasvim prostih stvari

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 23 mar 2026, 01:31

alemsa je napisao/la:
23 mar 2026, 01:20
23 mar 2026, 01:15

Pa isto kao što TMac nije na nivou Kobea, Shaqa, Jamesa, Wadea, Nowitzkog pa si ga opet smatrao i smatran je superstarom. Jako slična situacija i sa Irvingom.

TMac kad je dosao u Hou je bio rame uz rame uz Kobija za najboljeg SG lige. Sto ti pokazuje all nba first team da su bili on i Kobe. Necuveno je bilo sto je radio u deadball eri (nakon Jordana), gdje je pojam bilo dati 25 poena. Irving nikad u karijeri nije bio first team recimo. Ali cim to automatski ne mozes razdvojiti (da ti ima smisla u glavi), onda ti je nivo igraca malo teza imenica/razumijevanje. Bez uvrede. Jer ja ne govorim nista osim sasvim prostih stvari
Ja ne znam da je neko prvotimske All Team selekcije isključivo vezao da neko bude klasifikovan kao superstar. Uostalom, u vremenima Irvingovih najboljih godina, Curry je razvaljivao ligom, a mislim da nema potrebe trošiti riječi na Currya. Mada u svakom slučaju, bio je i ono kratko uspješniji franšizni igrač u Celtcsima nego TMac u Rocketsima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 01:41

23 mar 2026, 01:31

Ja ne znam da je neko prvotimske All Team selekcije isključivo vezao da neko bude klasifikovan kao superstar. Uostalom, u vremenima Irvingovih najboljih godina, Curry je razvaljivao ligom, a mislim da nema potrebe trošiti riječi na Currya. Mada u svakom slučaju, bio je i ono kratko uspješniji franšizni igrač u Celtcsima nego TMac u Rocketsima.
Pa nije nuzno ali vecina superstara imaju first team selekcije, ima izuzetka evo recimo Brunson ti je superstar nema first team jos ali vjerovatno da ce biti. Sad mu je jaka konkurencija SGA je automatic, Cade je tu. Dok Irving nije bio taj nivo da bude, on je mozda vise nivo Klay Thompsona nego pomenutih, kad se sve sagleda.

A ja se ne sjecam ni jedne serije gdje TMAC bio kriv za ispadanje (a gledao sam svaku), on je igrao dobro u playoffu. Vise je bilo do povreda i losih saigraca, kad su mu stvorili ekipu '09, kad su doveli Artesta, on je bio out for season, nema sanse da ne bi daleko dogurao taj playoff a posebno prvu rundu, jer smo recimo izbacili Portland sa Brandon Royom i bez njeg, i sa Lakersima otisli u 7 (koji su osvojili), a Yao se povrijedio game 2 ili 3 (i bio out za playoff, tad je i karijeru zavrsio).

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 02:04

23 mar 2026, 01:19
Lupas @aleme ko maksim po diviziji i po obicaju te onaj gore ne moze ubijediti.

Da pokusam jos jednom.Fransizni igrac je onaj igrac kojeg je FRANSIZA (ne ti, peti, deseti, vec fransiza) odredila kao takvog.Igrac koji ce je predstavljati, igrac u kojeg ONA vjeruje, igrac oko kojeg grade ekipu i igrac kojem su na koncu dali max ugovor!! Kontas?? Pitam, iako znam da ne kontas.

Ne zanima ih da li je taj igrac nivo Luke, Wembya (naravno bolje ako jeste) ili nekog treceg, jer svakako ne moze svih 30 ekipa imati takve talente. Zanima ih da su oni odredili da je neko TAJ.

E tako su fransize vjerovale u Mela, TMaca, Cartera, Kidda koga vec hoces iako im nikad nisu donijeli titulu, ali su bili njihovi FRANSIZNI igraci!!!! Ne nuzno svi i superstari.
Jesi ti zdrt coj'k nekad za nepovjerovati. Ti nabrojani su svi imali potencijal i neki su i bili taj nivo. To sto je Lamelo (bubam) najbolji igrac date fransize jer nemaju boljeg ga ne svrstava u istu recenicu sa SGA, Lukom, Wembijem, Cadeom, kao franchise igraca. Uozbilji se.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 mar 2026, 02:27

Upravo suprotno, covjece.Ti si taj koji je zadrt i koji gure svoje i kad mu se sve servira kao na pladnju.

Ti si taj koji kaze da Manu nije mogao biti to i to, a ja ti onda napisem da milion igraca i analiticara kaze da je on mogao biti to!! Dakle, ne kaze ti to NEZALAGANJE, to ti kazu 3.ljudi.

Pa ti onda kazem da FRANSIZA misli da je je neko top igrac za njih i fransizni igrac i pokaze to cinjenicom da grade ekipu oko njega i daju mu max ugovor, a onda @alem opet kaze da to nije tako.

U prevodu, tvoje misljenje je relevantno, a ne ljudi i fransiza koje su kompetentne. Sve dobro, to je lekcija koju sam ja daaaavnooo trebao da savladam ovdje na forumu i to je moja greska, zato budi siguran da je ovo zadnji put da sam u ozbiljnoj diskusiji s tobom.

Ti si samo za medjusobne zaje.bacije i prcanja.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 mar 2026, 02:36

23 mar 2026, 02:27
Upravo suprotno, covjece.Ti si taj koji je zadrt i koji gure svoje i kad mu se sve servira kao na pladnju.

Ti si taj koji kaze da Manu nije mogao biti to i to, a ja ti onda napisem da milion igraca i analiticara kaze da je on mogao biti to!! Dakle, ne kaze ti to NEZALAGANJE, to ti kazu 3.ljudi.

Pa ti onda kazem da FRANSIZA misli da je je neko top igrac za njih i fransizni igrac i pokaze to cinjenicom da grade ekipu oko njega i daju mu max ugovor, a onda @alem opet kaze da to nije tako.

U prevodu, tvoje misljenje je relevantno, a ne ljudi i fransiza koje su kompetentne. Sve dobro, to je lekcija koju sam ja daaaavnooo trebao da savladam ovdje na forumu i to je moja greska, zato budi siguran da je ovo zadnji put da sam u ozbiljnoj diskusiji s tobom.

Ti si samo za medjusobne zaje.bacije i prcanja.
Guram, zato sto je danas nedelja (kod tebe ponedeljak vec) a ti mi govoris da je cetvrtak.

Pa dali smo i mi Jalen Green-u max pa sta? Dje sad, nogiran. Da je bio to ne bi bio nogiran, i ne spominji mi Luku, onaj trade se desi jednom u 50 godina, i to je vise politika nego sto je neko htio da odradi taj trade ali nebitno.

Koga si naveo Pierca i KG? The truth postoji cijeli video njegovih gluposti, on sebe smatra da je bio bolji od Wade-a. KG debil obicni kao persona to mu se vidi kad prica, fond mu rijeci mentalno zaostale osobe, to naravno nema veze sa njim kao igracem (beton bio), ali je kao osoba debil obicni.

Ovako si isto i za Parkera govorio i ljudi se ovdje razglabali s tobom za CP. Titule ovo ono, pa evo prodje vrijeme CP daleko jace kotira na all time listi i bez titule dok ovaj ima 4. Zato sto je za cijeli nivo bio bolji igrac. Kao sto ce i Harden (a i vec jeste) bez titule na svim listama biti ispred Klay-a. E tu je otprlike i nivo CP i Parkera. Nisi ni tad to mogao uociti/razlikovati, tako da me ne iznenadjuje da ne mozes ni sad.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.