nokee je napisao/la: ↑23 mar 2026, 14:47
hazarder je napisao/la: ↑23 mar 2026, 13:18
U pravu si Noke, primi izvinjenje od seratora, dijasporaca i čimpanzi s Istoka i prenesi ga uvaženoj gospodi, Bečkim dječacima i nositeljima Europskih vrijednosti sa zapada.
Odgovoris normalno na par normalno postavljenih pitanja. Ako vec odgovaras, mojne mi tih izvijanja i skretanja sa teme koju si sam postavio.
Za mene Istok tj ti pojedinci (čimpanze prave) nikad nece biti ni FKS niti ih smatram navijačima naseg kluba. Štetočine jednake ovima u administraciji.
Izvinjenja nisam trazio, a vidim nasao si se uvrijeđen.
Dobro je da ne generalizuješ, poštujem izjavu ali ima i druga strana medalje. Tačno je da ima pun k. šabana na istoku, koji dolaze liječiti lične frustracije kad igra Sarajevo i svašta se može čuti i novo naučiti tokom utakmice, da ograjišeš u neznanju samo slušajući raznorazni repertuar psovki i prozivki, da te u momentu nekad i stid uhvati šta ona djeca koja obituju po istoku slušaju od malena, ali isto tako na istoku je i stara garda, ljudi koji su nam aktivnu navijačku grupu osnovali, iznijeli na svojim plečima devedesete ili makar dobar dio njih je još uvijek tu i nama su omogučili da ideja i zamisao aktivne navijačke grupe bude kontiinirano uz Sarajevo kući i na strani.
Ne postoji navijač i 'navijač' ili jesi ili nisi Sarajevo!
Jednostavno ne postoji klauzula neka koja nalaže ko je kakav i po kojim parametrima treba da ordinira na stadionu da bi bio navijač. Svi su tu iz ljubavi prema klubu, radi raje, radi čorotinje, radi navike, jednostavno niko nije došao na AFH iz prisile i to je za mene navijač, pa bilo nas 5, 50 ili 5550 tu smo uz klub po kiši, snijegu, največem ofunetu i sparini ali smo tu i tako trajemo, neki temperamentniji, neki povučeniji ai smo tu i to smo mi.
Ljubav se dokazuje lojalnošću, dolascima makar na domaće tekme, razumjevanjem suštine povezivanja i druženja u i oko FK Sarajeva i kada je takva osoba prisutna na AFH nebitno je li u pitanju sjever, istok ili zapad, za mene je navijač i simpatizer i vojnik FK Sarajeva bio on grlat ili ne, ipak svoje vrijeme je izdvojio i posvetio nečemu nama zajedničkom. Živ'jo!
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..