Iznenadilo ga što Wales ima zmaja na zastavi.
31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
signalidunapark
- Kontakt:
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Nadam se da je ovo istina, jer ima smisla. Bilo koja postava bez Tahirovića =Prema nekim informacijama do koje smo uspjeli doći na teren bi u utorak trebali istrčati ovi igrači:
Vasilj, Katić, Muharemović, Dedić, Kolašinac, Šunjić, Hadžiahmetović, Gigović, Alajbegović, Demirović, Džeko.
Dakle, odnosu na utakmicu s Velsom primjetne su tri promjene u prvoj postavi.
Tu nema Tahirovića, Memića i Bajraktarevića, a u prvih 11 su Hadžiahmetović, Alajbegović i Gigović.
Šta je ovo, kvota preko 7 na nas protiv ove žabokrečine

-
signalidunapark
- Kontakt:
Nadam se da nije.Vucevich je napisao/la: ↑29 mar 2026, 18:04Nadam se da je ovo istina, jer ima smisla. Bez TahirovićaPrema nekim informacijama do koje smo uspjeli doći na teren bi u utorak trebali istrčati ovi igrači:
Vasilj, Katić, Muharemović, Dedić, Kolašinac, Šunjić, Hadžiahmetović, Gigović, Alajbegović, Demirović, Džeko.
Dakle, odnosu na utakmicu s Velsom primjetne su tri promjene u prvoj postavi.
Tu nema Tahirovića, Memića i Bajraktarevića, a u prvih 11 su Hadžiahmetović, Alajbegović i Gigović.![]()
U ovoj varijanti bi Gigović bio desno krilo, a on svoju prirodnu poziciju ne igra kako treba, a kamoli krilo.
Memić, bez obzira na užasnu partiju protiv Velsa, ima puno više za ponuditi na toj poziciji od Gigare.
Jedino ako ne daj Bože, ne planira Demirovića bacit na desno krilo u nekoj frankenštajn 4-5-1 formaciji.
-
izet fazlinovic
- Kontakt:
Allahume Barikzikerrz21 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:54https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/my ... 032035.mp4izet fazlinovic je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:32Jel iko zna ili ima neki link, gdje se može pogledati komplet utakmicu Wales - Bosna ??
Hvala unaprijed!!![]()
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/my ... 032245.mp4
- LenyYoro15
- Kontakt:
Ne mislim da bi produžeci bili problematični. Sad bi ih potpisao.
6 izmjena pravi veliku razliku u odnosu na onaj fudbal sa 3 izmjene. Praktično imas samo 4 igrača u polju koji moraju igrati 120 minuta.
Meni ta postava uopšte nije loša iskreno. Vjerujem da je cilj natrpati veznjake koji mogu trčati da se makar na neki način parira Žabarima. Ne vjerujem da će Gigović na krilo, mislim da će biti dodatni veznjak. Kerim će biti vjv ispred njih ili na lijevo krilo, a onda Demir desno.
Naravno ne vjerujem ni da je tačno ovo nego samo nagađanje.
Naravno ne vjerujem ni da je tačno ovo nego samo nagađanje.
- svrakino1921
- Kontakt:
Prema nekim informacijama do koje smo uspjeli doći na teren bi u utorak trebali istrčati ovi igrači:

Za Željezničar potpisao doskorašnji kadet Amir Hadžiahmetović

Edin Džeko debitovao je u Europi za Željezničar nakon što ga je prizvala probrana Željina publika
P.S.
Igraj odlucujucu utakmicu gdje su ti ponikli najvažniji igraci u timu
PA NE MOGU DA VJERUJEM

Za Željezničar potpisao doskorašnji kadet Amir Hadžiahmetović

Edin Džeko debitovao je u Europi za Željezničar nakon što ga je prizvala probrana Željina publika
P.S.
Igraj odlucujucu utakmicu gdje su ti ponikli najvažniji igraci u timu
PA NE MOGU DA VJERUJEM
-
Edincapitano
- Kontakt:
Naravno da bi, ali nikad nebi Dzeko u live televiziji skakao u studiu ako bi ispali od sjeverne irske, nije Di Marco 18 godina pa hajd i nekako, covjek igra godinama u Interu i ponasa se tako cigansko.DamirT je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:33Pa i nama bi bilo drago da je Sjeverna Irska dobila, zar ne? Nek se raduju ako hoce, nase je da im zagorcamo zivot i slavimo drugi plasman na SP aBd. Previse se buke stvorilo oko nebitne stvari.Edincapitano je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:27Zabare treba docekati na isti nacin kao i rumune, cigani su to do neba i ako povedu vidjecete kako su strasno prljavi.
Himna treba da grmi nasa a njihova da nestane u buki nasih navijaca, cuj ljudima drago sto nece u Cardiff i zad kao Di Marco pravi se pametan nesto Dzeki pisao kako nas postuje. Prava ciganska posla.
Gurni Kerima od prve, Esmira na drugu stranu, kad Esmir ne moze vise, ide Memic na mrtvog Di Marca sto nema bas neku kondiciju, on uvijek padne fizicki kao Seo oko 60-70e minute kad igra u evropi.
Ustvaru dosta i govori o ovoj zabarskoj repki kad se boje ici u Cardiff protiv Velsa igrati za SP. Pa ne idu na Camp Nou protiv Spanije igrati yebote..
- prisonbreak
- Kontakt:
Jos nikad jiko nije pogodio prvih 11 kod Barbareza..
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Čuj Žabare treba dočekati u neprijateljskoj atmosferi. Šta sve čovjek neće pročitati. Malo edukacije nije na odmet što se tiče historije NSBIH, pa onda s lupetanjem gluposti. 
- LenyYoro15
- Kontakt:
Meni je dovoljno da budu svjesni:
1. Da se DiMarco mora udvajat i da će ostavljat prostor iza sebe kada krene naprijed. Većina njihovih napada će ići preko njega.
2. Da Tonali ne smije imati otvorene šuteve (u formi je trkački i pucački)
3. Ako igra Pio Esposito (a mislim da hoće), da je Katić idealan da ga čuva jer Pio igra leđima i voli kontakt igru bez puno kretanja
4. Muharemović treba da pazi Keanea iz suprotnih razloga
5. Da smo generalno gledajući viši i da možemo igrati na prekid
Vjerovatno će Barbarez i stručni štab pasti pod pritiskom da igra Alajbegović od prve minute, ali mišljenja sam da opet Memić treba igrati. U zatvorenoj i taktički teškoj utakmici bolje da Memić igra i pomaže beku do 60. minute. Opet Alajbegović ima potencijalnih 30+30 minuta da napada licem kada se utakmica otvori.
1. Da se DiMarco mora udvajat i da će ostavljat prostor iza sebe kada krene naprijed. Većina njihovih napada će ići preko njega.
3. Ako igra Pio Esposito (a mislim da hoće), da je Katić idealan da ga čuva jer Pio igra leđima i voli kontakt igru bez puno kretanja
Vjerovatno će Barbarez i stručni štab pasti pod pritiskom da igra Alajbegović od prve minute, ali mišljenja sam da opet Memić treba igrati. U zatvorenoj i taktički teškoj utakmici bolje da Memić igra i pomaže beku do 60. minute. Opet Alajbegović ima potencijalnih 30+30 minuta da napada licem kada se utakmica otvori.
Zadnja izmjena: LenyYoro15, dana/u 29 mar 2026, 18:18, ukupno mijenjano 3 puta.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
To je toLenyYoro15 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 18:15Meni je dovoljno da budu svjesni:
3. Ako igra Pio Esposito (a mislim da hoće), da je Katiće idealan da ga čuva jer Pio igra leđima i voli kontakt igru beu puno kretanja
Isto tako, da svoju šansu trebamo tražiti preko njihove desne strane. Mancini i Politano/Palestra su weak rekao bih jedini weak link u njihovoj postavi.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Ako Gigovic mora igrat ja bih volio da igra na svojoj prirodnoj poziciji.Nije on toliko los kao sto se ovde predstavlja,al ako bude igro na krilu propast ćemo i po horizontali i po vertikali.
Ja bih čuvao Esmira za zadnjih pola sata nesto slično kao sto je Kerim usao u 60. protiv Walesa.
Jer Esmir ima taj vic koji imaju samo on i Kerim u reprezentaciji,doduše Bosz ga je totalno ubio u pojam sto se toga tiče i mislim da bi Barbarez i stručni štab njega morali pustit da radi šta hoće tj. da ima potpunu slobodu.
Na kraju krajeva njegovim eurogolom smo mi obezbijedili baraž.
Ja bih čuvao Esmira za zadnjih pola sata nesto slično kao sto je Kerim usao u 60. protiv Walesa.
Jer Esmir ima taj vic koji imaju samo on i Kerim u reprezentaciji,doduše Bosz ga je totalno ubio u pojam sto se toga tiče i mislim da bi Barbarez i stručni štab njega morali pustit da radi šta hoće tj. da ima potpunu slobodu.
Na kraju krajeva njegovim eurogolom smo mi obezbijedili baraž.
-
signalidunapark
- Kontakt:
Ja uopće ne osjećam neku nervozu.
Ako uspijemo u utorak super, ako ne nije katastrofa. Konačno imamo momke s mentalitetom pobjednika, i to će nam se vratiti nekad kasnije. Jedino što je činjenica da nam je ovo bio najlakši mogući scenarij za igranje nekog velikog takmičenja.
U ovom ciklusu su nam Austrija i Italija najveće prepreke, a i jedni i drugi su na dnu najvišeg ešalona europskih reprezentacija. Sve druge ekipe iz 1. skupine bi bile nepremostive prepreke za nas.
Ako uspijemo u utorak super, ako ne nije katastrofa. Konačno imamo momke s mentalitetom pobjednika, i to će nam se vratiti nekad kasnije. Jedino što je činjenica da nam je ovo bio najlakši mogući scenarij za igranje nekog velikog takmičenja.
U ovom ciklusu su nam Austrija i Italija najveće prepreke, a i jedni i drugi su na dnu najvišeg ešalona europskih reprezentacija. Sve druge ekipe iz 1. skupine bi bile nepremostive prepreke za nas.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Znači:
Vasilj
Dedić Katić Muharemović Kolasinac
Gigovic Hadziahmetovic Sunjic Alajbegovic
Dzeko Demirovic
Ako je tacno ne izgleda loše...
Jokeri s klupe bi mogli biti Esmir, Burnić, Basic i Tabaković
Vasilj
Dedić Katić Muharemović Kolasinac
Gigovic Hadziahmetovic Sunjic Alajbegovic
Dzeko Demirovic
Ako je tacno ne izgleda loše...
Jokeri s klupe bi mogli biti Esmir, Burnić, Basic i Tabaković
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- LenyYoro15
- Kontakt:
Ja priželjujem utakmicu koja će neutralcima ogadit fudbal. Nešto totalno negdledljivo i 'dosadno'.
Da se razmumijemo, nama emotivno uključenim utakmica će biti zanimljiva i sa ukupno 3 šuta na gol za 90 minuta.
Da se razmumijemo, nama emotivno uključenim utakmica će biti zanimljiva i sa ukupno 3 šuta na gol za 90 minuta.
Jedino haramball nama može i donijeti pobjedu ovdje.LenyYoro15 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 18:23Ja priželjujem utakmicu koja će neutralcima ogadit fudbal. Nešto totalno negdledljivo i 'dosadno'.
Da uvalimo jedan i da ginemo životom nazad.
Oj Safete cobane hahaha
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ja mislim da su oni idealna ekipa za nas , vezni red im je pojedinacno top al sva trojica su blize sestici nego osmici nema niko da je klasicni kreator , Locateli klasicna 6 , Barela nesto izmedju i Tonali vise 6 nego 8 , jos 2 napadaca koja uopste ne ucestvuju u igri ako budu igrali Pio i Kean kako se ocekuje , nece nam sigurno stvoriti puno sansi , a mi svakom uspijemo stvoriti dosta sansi , mislim da ce biti kljuc nasa realizacija i da Donaruma ne bude sve branio .
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, BuggyTheClown, CAGarfia, dedo26, Edincapitano, eldo, forgempp, GIBRA, Google [Bot], greenwood, LukavacBHF, MiranGlasnic, PointBlank, torbica, zikerrz21 i 48 gostiju.