Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Uoči utakmice u Zenici između Bosne i Italije, koja će odlučiti koja će se reprezentacija plasirati na Svjetsko prvenstvo, bosanskohercegovački selektor Sergej Barbarez govorio je za Sky Sport o svom kolegi Gattusu: "Imao je bolju karijeru od mene, ali obojica imamo priču za ispričati. To se odražava i na igru: važno je da te igrači i navijači vole i prihvataju."
Naprotiv, paše više italijanima i njihovom stilu igre. Pogledaj interview Marjana sa Bašićem što je neko postavio jučer.Sindikat12 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 15:01To sto je dobro sutra je to sto ce intenzitet biti dosta sporiji, nama to pase. Mislim da ce ovo biti negledljivo za neutralne,dosadna takticka utakmica s malo prilika. Nama to svakako pase.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Mislim zbog tog sto imali bas tesku utakmicu prije 4 dana, citam da je Esmir napr pretrcao 15 km to je brutalan napor.perun je napisao/la: ↑30 mar 2026, 15:58Naprotiv, paše više italijanima i njihovom stilu igre. Pogledaj interview Marjana sa Bašićem što je neko postavio jučer.Sindikat12 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 15:01To sto je dobro sutra je to sto ce intenzitet biti dosta sporiji, nama to pase. Mislim da ce ovo biti negledljivo za neutralne,dosadna takticka utakmica s malo prilika. Nama to svakako pase.
Mislim zbog tog sto tekma ide dalje oni ce biti sve nervozniji i morat ce dizat intenzitet. Na nama je da zatvorimo linije pustimo im posjed i cekamo svoje sanse jer je pritisak na njima ogroman.
Ali eto vidjet cemo, najbitnije je da ne primimo neki rani gol.
Jeste, ali imamo i nikad širu klupu na kojoj imamo igrače da odrade prvo poluvrijeme u visokom tempu i izmore njihov vezni red. Njima ako pustiš da se organizuju gotov si. Igraju taktički fudbal i tu su još uvijek broj jedan. Nisu bez razloga slavili što ne idu na velšane. Njima ne odgovara okomit run and gun fudbal. Norvežani su ih tako rasuli ne jednom nego dva puta.Sindikat12 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 16:28Mislim zbog tog sto imali bas tesku utakmicu prije 4 dana, citam da je Esmir napr pretrcao 15 km to je brutalan napor.perun je napisao/la: ↑30 mar 2026, 15:58Naprotiv, paše više italijanima i njihovom stilu igre. Pogledaj interview Marjana sa Bašićem što je neko postavio jučer.Sindikat12 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 15:01To sto je dobro sutra je to sto ce intenzitet biti dosta sporiji, nama to pase. Mislim da ce ovo biti negledljivo za neutralne,dosadna takticka utakmica s malo prilika. Nama to svakako pase.
Mislim zbog tog sto tekma ide dalje oni ce biti sve nervozniji i morat ce dizat intenzitet. Na nama je da zatvorimo linije pustimo im posjed i cekamo svoje sanse jer je pritisak na njima ogroman.
Ali eto vidjet cemo, najbitnije je da ne primimo neki rani gol.
Mislim, svakako će posjed biti na njihovoj strani ali ne smijemo pustiti da na miru traže prostor između linija, šutiraju sa distance i diktiraju tempo.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
cinjenica da raja vjeruje u prolaz baraza protiv jedne italije je ogroman korak naprijed - necu reci uspijeh, to tek dolazi
Barbarez je iskusno prebacio fokus na sebe i pricu sa Benjom prije Velsa a sad su mu pomogli talijani sa slavljem.
Ekipa se priprema u miru.
Naspavajte se momci veceras sutra je bitka pa da nas Bog pogleda i da slavimo konačno.
Ekipa se priprema u miru.
Naspavajte se momci veceras sutra je bitka pa da nas Bog pogleda i da slavimo konačno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
FerdinandF
- Kontakt:
Ma nema pomoći ovim našim novinarima. Jednostavno nema. Glup, gluplji.
Svako pitanje je retoričko, i na nivou petog razreda osnovne šlole. Nepismeno sve bokte.
Svako pitanje je retoričko, i na nivou petog razreda osnovne šlole. Nepismeno sve bokte.
svo ocekuju sutra mrtvu utakmicu, kad barba izvede 424 sa Bajraktarevicem, Alajbegovicem, Demirovicem i Dzekom i digne intezitet na 100%
Ovo je moguce samoubistvo ali i realno izmenadjenje ako bi zabili gol odmah na pocetku i poremetili mrtvu utakmicu koja moze odgovarati samo talijanima
Ovo je moguce samoubistvo ali i realno izmenadjenje ako bi zabili gol odmah na pocetku i poremetili mrtvu utakmicu koja moze odgovarati samo talijanima
Sutra utakmica a ovaj ridjobradi krmak jos nije otjeran?
-
signalidunapark
- Kontakt:
Ne slazem se, kritika mora postojati kakvi god su rezultati, ako je opravdana.CAGarfia je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:46Barba ako odvede repku na Svjetsko prvenstvo, što je veliko ako, može dobiti oralno zadovoljavanje od svih hejtera i bolje je da paze šta će pisati jer takav jedan uspjeh će skroz neutralisati njihove gluposti.
Ne slažem se ni ja s njim oko dosta toga, ali ako nas odvede preko bare, šta čovjeku imaš reći...
Za SP nas moze jedan penal dijeliti od prolaska i ako ne ode na nasu stranu dakle svi ga trebamo pljuvati a ako ode onda uzdizati. Pogresno je to.
Stvar je sto ga se vecinom pljuje za enormne gluposti. Po meni vrhunac izjave dezurnih idiota je analiza utakmice s Velsom “ali da su oni pogodili precke i stative” dakle apsolutno propagandno pisanje u stilu nacista iz prajma.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ljudi još nisu prežalili nepostojeći ofsajd protiv Nigerije…neki nisu prežalili stativu Walesa…Madal je napisao/la: ↑30 mar 2026, 19:14Ne slazem se, kritika mora postojati kakvi god su rezultati, ako je opravdana.CAGarfia je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:46Barba ako odvede repku na Svjetsko prvenstvo, što je veliko ako, može dobiti oralno zadovoljavanje od svih hejtera i bolje je da paze šta će pisati jer takav jedan uspjeh će skroz neutralisati njihove gluposti.
Ne slažem se ni ja s njim oko dosta toga, ali ako nas odvede preko bare, šta čovjeku imaš reći...
Za SP nas moze jedan penal dijeliti od prolaska i ako ne ode na nasu stranu dakle svi ga trebamo pljuvati a ako ode onda uzdizati. Pogresno je to.
Stvar je sto ga se vecinom pljuje za enormne gluposti. Po meni vrhunac izjave dezurnih idiota je analiza utakmice s Velsom “ali da su oni pogodili precke i stative” dakle apsolutno propagandno pisanje u stilu nacista iz prajma.
-
zeljovac21
- Kontakt:
Samo da se ne branimo previse i uvucemo u 16 ko sto znamo. Italija ce znati to iskoristiti
Da ti razbijem balon, braniti cemo sezeljovac21 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 20:12Samo da se ne branimo previse i uvucemo u 16 ko sto znamo. Italija ce znati to iskoristiti
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
zeljovac21
- Kontakt:
Ma da, ali kvalitetna reprezentacija ce ti zabiti s takvom igrom kad tad kao i austrija sto je. Uredu je braniti se, ali ne gubiti lopte bezveze u posjedu kao u produzetku protiv velsa.Madal je napisao/la: ↑30 mar 2026, 20:29Da ti razbijem balon, braniti cemo sezeljovac21 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 20:12Samo da se ne branimo previse i uvucemo u 16 ko sto znamo. Italija ce znati to iskoristitiPo mogućnosti van 16m. To je neki stil pa i domet ove ekipe sa ovakvim veznim redom i to je sasvim ok jer je i to fudbal. Ovo je dijametralna suprotnost onoj Brazil generaciji i moramo se naviknuti na to i prihvatiti činjenicu da se ne mora mljeti protivnik, kao sto smo tada radili, da se upisu 3 boda.
Jbg to je mana takve igrezeljovac21 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 20:35Ma da, ali kvalitetna reprezentacija ce ti zabiti s takvom igrom kad tad kao i austrija sto je. Uredu je braniti se, ali ne gubiti lopte bezveze u posjedu kao u produzetku protiv velsa.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Mislim da ce kondicija nasih igraca biti veliki problem. Imali su teskih 120 minuta prije 4 dana. Vecina ih igra na nizem nivou od talijana, a o Dzeki sa 40 godina da ne govorim.
Ono sto me raduje to je da se nadam da Memic i Demirovic ne mogu odigrati tako losu utakmicu kao protiv Walesa.
Ja bih napravio samo 2 izmjene: Esmir-Kerim i to da Memic ode desno a Kerim lijevo i Tahirovic-Basic/Hadziahmetovic.
Sporija Italija odgovara vise nasim veznjacima nego rastrcani Welsani. Treba se cuvati Tonalija i nadam se da ce Sunjic to dobro markirati.
Ono sto me raduje to je da se nadam da Memic i Demirovic ne mogu odigrati tako losu utakmicu kao protiv Walesa.
Ja bih napravio samo 2 izmjene: Esmir-Kerim i to da Memic ode desno a Kerim lijevo i Tahirovic-Basic/Hadziahmetovic.
Sporija Italija odgovara vise nasim veznjacima nego rastrcani Welsani. Treba se cuvati Tonalija i nadam se da ce Sunjic to dobro markirati.
- Threeplanetrees
- Kontakt:
All in selektore od prve minute bez kalkulacija bez respekta bez straha kao da nam Moldavija dolazi. Jedino ih sa takvim stavom možemo uzet
-
MiranGlasnic
- Kontakt: