Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

klasik
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la klasik » 02 apr 2026, 18:00

TefalTava je napisao/la:
02 apr 2026, 17:20
SanaBosna je napisao/la:
02 apr 2026, 11:19
slika
Zasto ljudi uvijek ubacuju ove gluposti dodaj jos cevap pa da cirkus bude potpun :crazy: :crazy:

Jos bratina stavi adidas linije na bok i ramena :bow: :bow: ako koristite i hocete adidas koristite Adidas template za 2026 godinu

slika

sto bi na kraju ispalo ovako nikakve cize, zmajevi, baklave i cevapi tacno vidiš da nas narod ide samo ka kiceraju
Ljudi bi za svadbu ovaj dres kupovali

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 02 apr 2026, 18:03

klasik je napisao/la:
02 apr 2026, 18:00
TefalTava je napisao/la:
02 apr 2026, 17:20
SanaBosna je napisao/la:
02 apr 2026, 11:19
slika
Zasto ljudi uvijek ubacuju ove gluposti dodaj jos cevap pa da cirkus bude potpun :crazy: :crazy:

Jos bratina stavi adidas linije na bok i ramena :bow: :bow: ako koristite i hocete adidas koristite Adidas template za 2026 godinu

slika

sto bi na kraju ispalo ovako nikakve cize, zmajevi, baklave i cevapi tacno vidiš da nas narod ide samo ka kiceraju
Ljudi bi za svadbu ovaj dres kupovali
Ma ovo kao da smo Ukrajina. Ne valja bruderu. :yawn:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 apr 2026, 18:13

Meni je Adidasov onaj sto smo imali na SP bas bezevze...doslovno obicna majica plava s grbom. Ok ne moras cevape, baklave stavljat, al malar nesto dodaj unikatno...

Ovaj trenutni ima dobar detalj sa zmajem
=\_1921_/=

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 02 apr 2026, 18:18

Kakav god dres bude, nikad svi neće biti zadovoljni zato što jedni bi da to bude čist i jednobojan dres dok drugi žele da to bude sa nekim unikatnim dizajnom i sličicama poput ovog trenutnog sa zmajem.

Za moj pojam, idealno bi bilo nešto izmedju. Mislim da je jedan od najljepših bio ovaj bijeli od LEGEA, iz prostog razloga što je mogao da zadovolji gotovo sve ljubitelje dresova. Oni koji su htjeli čist i jednobojan, dobili su ga, a opet i ovi drugi su dobili možda barem neku "šaru" tj ovu plavu liniju sa jedne strane dresa koja je dala dresu na nekoj minimalnoj unikatnosti.

Najradije bih volio vidjeti opet nešto slicno sa nekim minimalnim ali lijepim linijama koje imaju smisla.

slika

A od plavih, ovaj mi je bio najprihvatljiviji iako smo ga toliko malo imali da ga se gotovo i ne sjećam iz utakmica, jer je bio nekad pred kraj karijere sa adidasom

slika
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 02 apr 2026, 18:19

invincible1921 je napisao/la:
02 apr 2026, 18:13
Meni je Adidasov onaj sto smo imali na SP bas bezevze...doslovno obicna majica plava s grbom. Ok ne moras cevape, baklave stavljat, al malar nesto dodaj unikatno...

Iskreno meni se nimalo ne svidja, ako je vec poveznica sa zmajevima Zmaj od Bosne onda to ne moze nikako bit ovaj neki kineski zmaj koji se forsira

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 apr 2026, 18:24

klasik je napisao/la:
02 apr 2026, 18:19

Iskreno meni se nimalo ne svidja, ako je vec poveznica sa zmajevima Zmaj od Bosne onda to ne moze nikako bit ovaj neki kineski zmaj koji se forsira
Pa jbg brate kad je jedino logicno da je nadimak repreztnacije nesto sto ima uporista vezanim za tu drzavu a ne nekakav djeciji nadimak koji ti je komentator izmislio.....Dakle krajnje logicno i jedino logicno je da je nadimak ljiljani, ali nemoj molim te uvrijedice se silni srbi koji svkako ne igraju niti zele da igraju za reprezntaciju.

Imas primjer Katica koji slavi sa ljiljanima, ali eto kao smetao bi mu nadimak...

Kad si vec zmaj onda daj zmaja....logicno da ce bit neki kineski ili slicno jer bosanski zmajevi ne postoje ni u mitologiji nasoj a kamol sta vise. Meni vizuelno dobro djeluje, to da je kineski je tacno, ali kao sto ti rekoh sam zmaj po sebi nema veze sa nama

EDIT: Nadam se da vam je jasno da nadimak zmajevi nema veze sa zmajom od bosne....nego je marjanova izvala u par prenosa koje je radio u cirino vrijeme...mogo je izvalit i bravo supermani pa bi valjda onda nam to bio nadimak
=\_1921_/=

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 02 apr 2026, 18:38

Ono je bio Adidasov template za to svjetsko prvenstvo posebno plavi dres koji je bio isti kao kod Belgije 2015e

A kineski zmaj bukvalno nema nikakve veze sa ovom drzavom i nasom kulturom izgleda vise kao logo za radnju u rajlovcu il na Arizoni

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 apr 2026, 18:41

TefalTava je napisao/la:
02 apr 2026, 18:38

Ono je bio Adidasov template za to svjetsko prvenstvo posebno plavi dres koji je bio isti kao kod Belgije 2015e

A kineski zmaj bukvalno nema nikakve veze sa ovom drzavom i nasom kulturom izgleda vise kao logo za radnju u rajlovcu il na Arizoni
Nikakav nema a kamol kineski, objasnio sam gore vec :)
=\_1921_/=

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 02 apr 2026, 18:51

Zmajevi:

Ovo i nekako: https://zupimages.net/up/26/14/bb3q.jpg :D

Ovo nikako: https://zupimages.net/up/26/14/eysh.jpg :damn:

I ja sam protiv kicenja dresova, samo da ima nesto na njemu. Nekim linijam neupadljivim ukrasiti i to je to.

Zmaj kao maskota, kao neki motiv za reklame, najave, ok. Ali ne treba ga gurati svugdje po svaku cijenu.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 02 apr 2026, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 02 apr 2026, 18:53

Po mom mišljenju footyheadlines treba pratiti vezano za novosti oko dresa, najrelevantija su stranica vezano za dresove, naravno ako N/FS ne izbaci nešto zvanično prije.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 03 apr 2026, 09:40

slika
slika
slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 apr 2026, 09:50

Reebok is Officially Back in Football
Evo ga :mrgreen:

Pravit će Panami dresove za svjetsko, ne bi me začudilo da zakucaju i na naša vrata
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 03 apr 2026, 10:23

Ljudi previse zapinju oko tog nadimka zmajevi. Sta ima veze sto zmaj nije u nasoj kulturi? Ne moraju ni svi nadimci imati neki duboki etimoloski i historijski korijen u tom narodu da bi bio prihvacen. Dosta evropskih reprezentacija inaju nadimke samo po boji dresa. Slovenci se isto zovu zmajevi. Makedonci se zovu lavovi. Hrvati se zovu vatreni, isto izmisljeno ni iz cega, a rukometasi im se zovu kauboji. O cemu pricamo? Moze se i na dres staviti da ne bude kicasto, znaci da je to dizajna, nije do zmaja. Kosarkaska repka redovno ima dobru opremu, a nema ni zmaja ni ljiljana.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 apr 2026, 10:35

Mi vala imamo toliko historijskih simbola da se moze napraviti savrsen dres bez nekakvih zmajeva i slicno.

slika

slika
Celik!3,2,2.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 03 apr 2026, 10:36

mire96 je napisao/la:
03 apr 2026, 10:23
Ljudi previse zapinju oko tog nadimka zmajevi. Sta ima veze sto zmaj nije u nasoj kulturi? Ne moraju ni svi nadimci imati neki duboki etimoloski i historijski korijen u tom narodu da bi bio prihvacen. Dosta evropskih reprezentacija inaju nadimke samo po boji dresa. Slovenci se isto zovu zmajevi. Makedonci se zovu lavovi. Hrvati se zovu vatreni, isto izmisljeno ni iz cega, a rukometasi im se zovu kauboji. O cemu pricamo? Moze se i na dres staviti da ne bude kicasto, znaci da je to dizajna, nije do zmaja. Kosarkaska repka redovno ima dobru opremu, a nema ni zmaja ni ljiljana.
Husein-beg Gradaščević (Gradačac, 31. kolovoza 1802. – Istanbul, 17. kolovoza 1834.) je bio bosanski paša, gradačački kapetan i vakif iz bošnjačke begovske obitelji Gradaščević, te jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih političara, kako u 19. stoljeću, tako i u cijeloj povijesti Bosne i Hercegovine. Godine 1831. se našao na čelu Velikog bosanskog ustanka kojim su bosanski feudalci pobunili protiv reformi koje je provodio sultan Mahmud II. u Osmanskom Carstvu. Poznat je i kao Zmaj od Bosne, što je nadimak kojeg je dobio od naroda, a sam se potpisivao kao Zmaj od Bosne. Jedna od najistaknutijih povijesnih osoba u Bosni i Hercegovini za vrijeme osmanske vladavine, koji je opjevan u mnogim bošnjačkim narodnim pjesmama i sevdalinkama

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 03 apr 2026, 10:38

Ima li naznaka hoce li Kelme ostati nasi dresovi za Mundijal ili ce se ici na "jace" brendove? Po meni dresovi Kelme uopste nisu losi. Nadam se da ce ubrzo predstaviti dresove za Mundijal da kupim sebi originalni......

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 apr 2026, 10:43

AllGunsBlazing je napisao/la:
03 apr 2026, 10:35
Mi vala imamo toliko historijskih simbola da se moze napraviti savrsen dres bez nekakvih zmajeva i slicno.

slika

slika
To bi eventualno imalo smisla da smo reprezentacija kirgistana
naprijed rejal

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 apr 2026, 10:45

Sveti je napisao/la:
03 apr 2026, 10:43
To bi eventualno imalo smisla da smo reprezentacija kirgistana

Ali bukvalno. :mrgreen:

https://www.alamy.com/kyrgyz-motive-cul ... 80193.html
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 03 apr 2026, 10:49

SanaBosna je napisao/la:
03 apr 2026, 10:36
mire96 je napisao/la:
03 apr 2026, 10:23
Husein-beg Gradaščević (Gradačac, 31. kolovoza 1802. – Istanbul, 17. kolovoza 1834.) je bio bosanski paša, gradačački kapetan i vakif iz bošnjačke begovske obitelji Gradaščević, te jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih političara, kako u 19. stoljeću, tako i u cijeloj povijesti Bosne i Hercegovine. Godine 1831. se našao na čelu Velikog bosanskog ustanka kojim su bosanski feudalci pobunili protiv reformi koje je provodio sultan Mahmud II. u Osmanskom Carstvu. Poznat je i kao Zmaj od Bosne, što je nadimak kojeg je dobio od naroda, a sam se potpisivao kao Zmaj od Bosne. Jedna od najistaknutijih povijesnih osoba u Bosni i Hercegovini za vrijeme osmanske vladavine, koji je opjevan u mnogim bošnjačkim narodnim pjesmama i sevdalinkama
Druze, znam ja to. Ali je kod mnogih argument da zmaj kao mitolosko bice nema prisustvo u nasoj nacionalnoj historiji, pa time ne pripada kao simbol reprezentacije. Cak i ako prihvatim tu tezu, takvih primjera ima kod mnogih reprezentacija, pa se to ne spori. Kauboji nemaju veze sa Hrvatima. U Sloveniji, doduse, ima zmajeva u mitologiji, ali vezano iskljucivo za Ljubljanu kao dio lokalne historije, pa je svejedno prihvaceno kao nadimak citave reprezentacije.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 03 apr 2026, 10:50

Dres je ljepsi sto je jednostavniji. Nadam se da se brzo rjesavamo ovog kica sa zmajevima
Srce, čast i ponos!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”