Ljudi bi za svadbu ovaj dres kupovaliTefalTava je napisao/la: ↑02 apr 2026, 17:20Zasto ljudi uvijek ubacuju ove gluposti dodaj jos cevap pa da cirkus bude potpun![]()
![]()
Jos bratina stavi adidas linije na bok i ramena![]()
ako koristite i hocete adidas koristite Adidas template za 2026 godinu
sto bi na kraju ispalo ovako nikakve cize, zmajevi, baklave i cevapi tacno vidiš da nas narod ide samo ka kiceraju
Dres reprezentacije BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Dres reprezentacije BiH
Ma ovo kao da smo Ukrajina. Ne valja bruderu.klasik je napisao/la: ↑02 apr 2026, 18:00Ljudi bi za svadbu ovaj dres kupovaliTefalTava je napisao/la: ↑02 apr 2026, 17:20Zasto ljudi uvijek ubacuju ove gluposti dodaj jos cevap pa da cirkus bude potpun![]()
![]()
Jos bratina stavi adidas linije na bok i ramena![]()
ako koristite i hocete adidas koristite Adidas template za 2026 godinu
sto bi na kraju ispalo ovako nikakve cize, zmajevi, baklave i cevapi tacno vidiš da nas narod ide samo ka kiceraju
- invincible1921
- Kontakt:
Meni je Adidasov onaj sto smo imali na SP bas bezevze...doslovno obicna majica plava s grbom. Ok ne moras cevape, baklave stavljat, al malar nesto dodaj unikatno...
Ovaj trenutni ima dobar detalj sa zmajem
=\_1921_/=
Kakav god dres bude, nikad svi neće biti zadovoljni zato što jedni bi da to bude čist i jednobojan dres dok drugi žele da to bude sa nekim unikatnim dizajnom i sličicama poput ovog trenutnog sa zmajem.
Za moj pojam, idealno bi bilo nešto izmedju. Mislim da je jedan od najljepših bio ovaj bijeli od LEGEA, iz prostog razloga što je mogao da zadovolji gotovo sve ljubitelje dresova. Oni koji su htjeli čist i jednobojan, dobili su ga, a opet i ovi drugi su dobili možda barem neku "šaru" tj ovu plavu liniju sa jedne strane dresa koja je dala dresu na nekoj minimalnoj unikatnosti.
Najradije bih volio vidjeti opet nešto slicno sa nekim minimalnim ali lijepim linijama koje imaju smisla.

A od plavih, ovaj mi je bio najprihvatljiviji iako smo ga toliko malo imali da ga se gotovo i ne sjećam iz utakmica, jer je bio nekad pred kraj karijere sa adidasom

Za moj pojam, idealno bi bilo nešto izmedju. Mislim da je jedan od najljepših bio ovaj bijeli od LEGEA, iz prostog razloga što je mogao da zadovolji gotovo sve ljubitelje dresova. Oni koji su htjeli čist i jednobojan, dobili su ga, a opet i ovi drugi su dobili možda barem neku "šaru" tj ovu plavu liniju sa jedne strane dresa koja je dala dresu na nekoj minimalnoj unikatnosti.
Najradije bih volio vidjeti opet nešto slicno sa nekim minimalnim ali lijepim linijama koje imaju smisla.

A od plavih, ovaj mi je bio najprihvatljiviji iako smo ga toliko malo imali da ga se gotovo i ne sjećam iz utakmica, jer je bio nekad pred kraj karijere sa adidasom

Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Iskreno meni se nimalo ne svidja, ako je vec poveznica sa zmajevima Zmaj od Bosne onda to ne moze nikako bit ovaj neki kineski zmaj koji se forsirainvincible1921 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 18:13Meni je Adidasov onaj sto smo imali na SP bas bezevze...doslovno obicna majica plava s grbom. Ok ne moras cevape, baklave stavljat, al malar nesto dodaj unikatno...
- invincible1921
- Kontakt:
Pa jbg brate kad je jedino logicno da je nadimak repreztnacije nesto sto ima uporista vezanim za tu drzavu a ne nekakav djeciji nadimak koji ti je komentator izmislio.....Dakle krajnje logicno i jedino logicno je da je nadimak ljiljani, ali nemoj molim te uvrijedice se silni srbi koji svkako ne igraju niti zele da igraju za reprezntaciju.klasik je napisao/la: ↑02 apr 2026, 18:19Iskreno meni se nimalo ne svidja, ako je vec poveznica sa zmajevima Zmaj od Bosne onda to ne moze nikako bit ovaj neki kineski zmaj koji se forsirainvincible1921 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 18:13Meni je Adidasov onaj sto smo imali na SP bas bezevze...doslovno obicna majica plava s grbom. Ok ne moras cevape, baklave stavljat, al malar nesto dodaj unikatno...
Imas primjer Katica koji slavi sa ljiljanima, ali eto kao smetao bi mu nadimak...
Kad si vec zmaj onda daj zmaja....logicno da ce bit neki kineski ili slicno jer bosanski zmajevi ne postoje ni u mitologiji nasoj a kamol sta vise. Meni vizuelno dobro djeluje, to da je kineski je tacno, ali kao sto ti rekoh sam zmaj po sebi nema veze sa nama
EDIT: Nadam se da vam je jasno da nadimak zmajevi nema veze sa zmajom od bosne....nego je marjanova izvala u par prenosa koje je radio u cirino vrijeme...mogo je izvalit i bravo supermani pa bi valjda onda nam to bio nadimak
=\_1921_/=
Ono je bio Adidasov template za to svjetsko prvenstvo posebno plavi dres koji je bio isti kao kod Belgije 2015einvincible1921 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 18:13Meni je Adidasov onaj sto smo imali na SP bas bezevze...doslovno obicna majica plava s grbom. Ok ne moras cevape, baklave stavljat, al malar nesto dodaj unikatno...
A kineski zmaj bukvalno nema nikakve veze sa ovom drzavom i nasom kulturom izgleda vise kao logo za radnju u rajlovcu il na Arizoni
- invincible1921
- Kontakt:
Nikakav nema a kamol kineski, objasnio sam gore vecTefalTava je napisao/la: ↑02 apr 2026, 18:38Ono je bio Adidasov template za to svjetsko prvenstvo posebno plavi dres koji je bio isti kao kod Belgije 2015einvincible1921 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 18:13Meni je Adidasov onaj sto smo imali na SP bas bezevze...doslovno obicna majica plava s grbom. Ok ne moras cevape, baklave stavljat, al malar nesto dodaj unikatno...
A kineski zmaj bukvalno nema nikakve veze sa ovom drzavom i nasom kulturom izgleda vise kao logo za radnju u rajlovcu il na Arizoni
=\_1921_/=
Zmajevi:
Ovo i nekako: https://zupimages.net/up/26/14/bb3q.jpg
Ovo nikako: https://zupimages.net/up/26/14/eysh.jpg
I ja sam protiv kicenja dresova, samo da ima nesto na njemu. Nekim linijam neupadljivim ukrasiti i to je to.
Zmaj kao maskota, kao neki motiv za reklame, najave, ok. Ali ne treba ga gurati svugdje po svaku cijenu.
Ovo i nekako: https://zupimages.net/up/26/14/bb3q.jpg
Ovo nikako: https://zupimages.net/up/26/14/eysh.jpg
I ja sam protiv kicenja dresova, samo da ima nesto na njemu. Nekim linijam neupadljivim ukrasiti i to je to.
Zmaj kao maskota, kao neki motiv za reklame, najave, ok. Ali ne treba ga gurati svugdje po svaku cijenu.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 02 apr 2026, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
Po mom mišljenju footyheadlines treba pratiti vezano za novosti oko dresa, najrelevantija su stranica vezano za dresove, naravno ako N/FS ne izbaci nešto zvanično prije.

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Evo gaReebok is Officially Back in Football
Pravit će Panami dresove za svjetsko, ne bi me začudilo da zakucaju i na naša vrata
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ljudi previse zapinju oko tog nadimka zmajevi. Sta ima veze sto zmaj nije u nasoj kulturi? Ne moraju ni svi nadimci imati neki duboki etimoloski i historijski korijen u tom narodu da bi bio prihvacen. Dosta evropskih reprezentacija inaju nadimke samo po boji dresa. Slovenci se isto zovu zmajevi. Makedonci se zovu lavovi. Hrvati se zovu vatreni, isto izmisljeno ni iz cega, a rukometasi im se zovu kauboji. O cemu pricamo? Moze se i na dres staviti da ne bude kicasto, znaci da je to dizajna, nije do zmaja. Kosarkaska repka redovno ima dobru opremu, a nema ni zmaja ni ljiljana.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Mi vala imamo toliko historijskih simbola da se moze napraviti savrsen dres bez nekakvih zmajeva i slicno.

Celik!3,2,2.
Husein-beg Gradaščević (Gradačac, 31. kolovoza 1802. – Istanbul, 17. kolovoza 1834.) je bio bosanski paša, gradačački kapetan i vakif iz bošnjačke begovske obitelji Gradaščević, te jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih političara, kako u 19. stoljeću, tako i u cijeloj povijesti Bosne i Hercegovine. Godine 1831. se našao na čelu Velikog bosanskog ustanka kojim su bosanski feudalci pobunili protiv reformi koje je provodio sultan Mahmud II. u Osmanskom Carstvu. Poznat je i kao Zmaj od Bosne, što je nadimak kojeg je dobio od naroda, a sam se potpisivao kao Zmaj od Bosne. Jedna od najistaknutijih povijesnih osoba u Bosni i Hercegovini za vrijeme osmanske vladavine, koji je opjevan u mnogim bošnjačkim narodnim pjesmama i sevdalinkamamire96 je napisao/la: ↑03 apr 2026, 10:23Ljudi previse zapinju oko tog nadimka zmajevi. Sta ima veze sto zmaj nije u nasoj kulturi? Ne moraju ni svi nadimci imati neki duboki etimoloski i historijski korijen u tom narodu da bi bio prihvacen. Dosta evropskih reprezentacija inaju nadimke samo po boji dresa. Slovenci se isto zovu zmajevi. Makedonci se zovu lavovi. Hrvati se zovu vatreni, isto izmisljeno ni iz cega, a rukometasi im se zovu kauboji. O cemu pricamo? Moze se i na dres staviti da ne bude kicasto, znaci da je to dizajna, nije do zmaja. Kosarkaska repka redovno ima dobru opremu, a nema ni zmaja ni ljiljana.
Ima li naznaka hoce li Kelme ostati nasi dresovi za Mundijal ili ce se ici na "jace" brendove? Po meni dresovi Kelme uopste nisu losi. Nadam se da ce ubrzo predstaviti dresove za Mundijal da kupim sebi originalni......
To bi eventualno imalo smisla da smo reprezentacija kirgistanaAllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 apr 2026, 10:35Mi vala imamo toliko historijskih simbola da se moze napraviti savrsen dres bez nekakvih zmajeva i slicno.
![]()
naprijed rejal
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Druze, znam ja to. Ali je kod mnogih argument da zmaj kao mitolosko bice nema prisustvo u nasoj nacionalnoj historiji, pa time ne pripada kao simbol reprezentacije. Cak i ako prihvatim tu tezu, takvih primjera ima kod mnogih reprezentacija, pa se to ne spori. Kauboji nemaju veze sa Hrvatima. U Sloveniji, doduse, ima zmajeva u mitologiji, ali vezano iskljucivo za Ljubljanu kao dio lokalne historije, pa je svejedno prihvaceno kao nadimak citave reprezentacije.SanaBosna je napisao/la: ↑03 apr 2026, 10:36Husein-beg Gradaščević (Gradačac, 31. kolovoza 1802. – Istanbul, 17. kolovoza 1834.) je bio bosanski paša, gradačački kapetan i vakif iz bošnjačke begovske obitelji Gradaščević, te jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih političara, kako u 19. stoljeću, tako i u cijeloj povijesti Bosne i Hercegovine. Godine 1831. se našao na čelu Velikog bosanskog ustanka kojim su bosanski feudalci pobunili protiv reformi koje je provodio sultan Mahmud II. u Osmanskom Carstvu. Poznat je i kao Zmaj od Bosne, što je nadimak kojeg je dobio od naroda, a sam se potpisivao kao Zmaj od Bosne. Jedna od najistaknutijih povijesnih osoba u Bosni i Hercegovini za vrijeme osmanske vladavine, koji je opjevan u mnogim bošnjačkim narodnim pjesmama i sevdalinkamamire96 je napisao/la: ↑03 apr 2026, 10:23Ljudi previse zapinju oko tog nadimka zmajevi. Sta ima veze sto zmaj nije u nasoj kulturi? Ne moraju ni svi nadimci imati neki duboki etimoloski i historijski korijen u tom narodu da bi bio prihvacen. Dosta evropskih reprezentacija inaju nadimke samo po boji dresa. Slovenci se isto zovu zmajevi. Makedonci se zovu lavovi. Hrvati se zovu vatreni, isto izmisljeno ni iz cega, a rukometasi im se zovu kauboji. O cemu pricamo? Moze se i na dres staviti da ne bude kicasto, znaci da je to dizajna, nije do zmaja. Kosarkaska repka redovno ima dobru opremu, a nema ni zmaja ni ljiljana.
Dres je ljepsi sto je jednostavniji. Nadam se da se brzo rjesavamo ovog kica sa zmajevima
Srce, čast i ponos!