jestamaji je napisao/la: ↑02 apr 2026, 22:38
denza je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:50
Svi koji misle da je Kanada lagan protivnik uopšte ne prate koliko je ustvari ta zemlja napredovala u fudbalu u samo zadnjih par godina. Ako ovako nastave, fudbal će se razvijati u Kanadi mnogo brže nego u mnogim Evropskim zemljama.
ja mislim da su oni za podvoz. u kataru je samo katar bio gori od njih.
posebno su taktički nula. na trenerskim seminarima se pokazuje šta im je dalić napravio kao primjer naivnosti (i neznanja ali to ne govore glasno)
jesu 4 godine prošle i jeste novi trener i jeste domaća utakmica ali ne može se od hokejaša napraviti fudbaler
Njihov glavni problem i jeste jer su im prošle 4 godine ni u čemu

Oni su zapravo 2022. mogli biti dark horse. I daleko od toga da su bili loši u Kataru toliko, samo se nije poklopilo i to je to (slično kao nama u Brazilu recimo). Oni su na SP 2022. došli s puno talenta. Davies na vrhuncu, jedan od najvećih talenata na dunjaluku u tom trenutku, Jonathan David isto top 10 talenata u Evropi, Liam Millar ne taj nivo, ali isto nakon najbolje sezone u životu, Ismael Kone koji potpisuje u Premiership. Na to Buchanan i Ugbo mladi još, plus Eustáquio u Portu, Larin i Hutchinson iz Bešiktaša, timski pajdaši. Pa čak si i neki drugi iskusniji, poput recimo Borjana, bili sasvim fine opcije.
Šta se desilo u 4 godine? Ništa. Apsolutno nisu eksploatisali ovaj talenat ili stvorili nešto novo. Davis je ok, najbolji, ali se i tu očekivalo više. Jonathan David slično. Ali tu priča haman završava. Jesu otvorili tržište Belgije, ali nekog spektakla mladog nema. Najveći je u tom smislu čak Sigur iz Hajduka. Nije to ni blizu kao 2022.
Ali, i kao takva, Kanada igra tvrdo i nisu jednostavan protivnik. Ja bih čak rekao da smo taman tu negdje i da je sve moguće. Nama svakako osnova svega treba biti Katar. Pobjedom nad njima, mi idemo dalje. Kanada i Švicarska su bonus. Čak je, u nekom idealnom scenariju, nama bolje biti treći

To bi moglo značiti da idemo na Turska/SAD/Paragvaj, a onda iza toga recimo Belgiju

To je bukvalno najbolje što te može zapasti u ovom žrijebu