Zakljucak - yebacemo im majkuS obzirom na to da se muška reprezentacija Kanade ubrzano priprema za domaće Svjetsko prvenstvo 2026., njihov "scout report" pokazuje tim u najvećem usponu u historiji CONCACAF zone.
Evo detaljne analize snaga i slabosti pod vodstvom selektora Jessea Marscha:
Snage (Pros)
Elitna tranzicija i brzina: Kanada je jedna od najbržih ekipa na svijetu. Alphonso Davies (Bayern) i Tajon Buchanan omogućavaju munjevit prelazak iz odbrane u napad, što je njihovo najjače oružje.
Vrhunski napadački tandem: Jonathan David (Lille/Juventus) je jedan od najinteligentnijih strijelaca u Evropi, dok Cyle Larin nudi fizičku snagu i odlično snalaženje u šesnaestercu.
Visoki pritisak (High Press): Pod Marschom, ekipa igra agresivan fudbal, tjerajući protivnike na greške blizu njihovog gola. To im je omogućilo historijske pobjede i ravnopravnu borbu s velikanima poput Argentine.
Mentalitet i zajedništvo: Grupa igrača je odrasla zajedno, što se vidi u njihovoj hemiji na terenu i izuzetnoj radnoj etici.
Slabosti (Cons)
Defanzivna disciplina: Zbog ultra-ofanzivnog stila, često ostavljaju previše prostora iza leđa odbrane. Protivnici s preciznim dugim loptama lako eksploatišu taj prostor.
Nedostatak dubine u veznom redu: Iako su Stephen Eustáquio i Ismaël Koné odlični, povreda bilo koga od njih drastično smanjuje kreativnost i kontrolu tempa utakmice.
Iskustvo na najvećoj sceni: Iako napreduju, i dalje prave "naivne" greške u ključnim momentima protiv taktički namazanih ekipa (poput onih iz Evrope i Južne Amerike).
Zavisnost od ključnih pojedinaca: Ako protivnik uspije markacijom neutralisati Daviesa i Davida, Kanada često ostaje bez "Plana B" u kreaciji napada.
Ključni igrači za praćenje:
Alphonso Davies: Srce tima, igra sve od beka do krila.
Jonathan David: Glavna golgeterska opasnost.
Moïse Bombito: Novi stub odbrane koji svojom brzinom ispravlja greške ostatka zadnje linije.
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na SP 2026
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Sta kaze AI za Kanadu

-
BosnianDragon2024
- Kontakt:
Al zamisli tek kako cemo bit na sljedeci SP kad ovi momci budu u najboljim godinama.. 
Dedic - 27
Tarik - 27
Esmir - 25
Basic - 27
Memic - 29
Alajbegovic - 22
Tahirovic - 27
Celik - 23
Kospo - 22
Dedic - 27
Tarik - 27
Esmir - 25
Basic - 27
Memic - 29
Alajbegovic - 22
Tahirovic - 27
Celik - 23
Kospo - 22
Analiza na bosanskomlet3 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 22:49Sta kaze AI za Kanadu![]()
Zakljucak - yebacemo im majkuS obzirom na to da se muška reprezentacija Kanade ubrzano priprema za domaće Svjetsko prvenstvo 2026., njihov "scout report" pokazuje tim u najvećem usponu u historiji CONCACAF zone.
Evo detaljne analize snaga i slabosti pod vodstvom selektora Jessea Marscha:
Snage (Pros)
Elitna tranzicija i brzina: Kanada je jedna od najbržih ekipa na svijetu. Alphonso Davies (Bayern) i Tajon Buchanan omogućavaju munjevit prelazak iz odbrane u napad, što je njihovo najjače oružje.
Vrhunski napadački tandem: Jonathan David (Lille/Juventus) je jedan od najinteligentnijih strijelaca u Evropi, dok Cyle Larin nudi fizičku snagu i odlično snalaženje u šesnaestercu.
Visoki pritisak (High Press): Pod Marschom, ekipa igra agresivan fudbal, tjerajući protivnike na greške blizu njihovog gola. To im je omogućilo historijske pobjede i ravnopravnu borbu s velikanima poput Argentine.
Mentalitet i zajedništvo: Grupa igrača je odrasla zajedno, što se vidi u njihovoj hemiji na terenu i izuzetnoj radnoj etici.
Slabosti (Cons)
Defanzivna disciplina: Zbog ultra-ofanzivnog stila, često ostavljaju previše prostora iza leđa odbrane. Protivnici s preciznim dugim loptama lako eksploatišu taj prostor.
Nedostatak dubine u veznom redu: Iako su Stephen Eustáquio i Ismaël Koné odlični, povreda bilo koga od njih drastično smanjuje kreativnost i kontrolu tempa utakmice.
Iskustvo na najvećoj sceni: Iako napreduju, i dalje prave "naivne" greške u ključnim momentima protiv taktički namazanih ekipa (poput onih iz Evrope i Južne Amerike).
Zavisnost od ključnih pojedinaca: Ako protivnik uspije markacijom neutralisati Daviesa i Davida, Kanada često ostaje bez "Plana B" u kreaciji napada.
Ključni igrači za praćenje:
Alphonso Davies: Srce tima, igra sve od beka do krila.
Jonathan David: Glavna golgeterska opasnost.
Moïse Bombito: Novi stub odbrane koji svojom brzinom ispravlja greške ostatka zadnje linije.![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kad ova uspje pobjeć iz Čarlijeve fabrike
- akisarajevo92
- Kontakt:
kaze Fahro Radoncic - predsjednik Srbin, selektor Hrvat, kapiten i direktor Bosnjaci, ofo ono, divna prica
prvi put u ovih 20 godina cujem da neko Barbareza zove Hrvatom, a ne Bosancem ili Hercegovcem
a i koliko znam, otac mu je srbin a majka iz mjesanog braka, hrvatsko-bosnjacki
nego da se vratim na grupu na SP, ne treba nikoga potcijeniti ali i realno bilo kakva grupa na Euru bi bila teza od ove, pa cak i ova grupa Lige nacija na jesen je teza a igramo sa dvije repke koje ni nisu na SP
i na kakav vi tip skandala tipujete pred prvenstvo, nemoguce je da BiH ode na neko veliko takmicenje a da se ne desi nesto takvo
prvi put u ovih 20 godina cujem da neko Barbareza zove Hrvatom, a ne Bosancem ili Hercegovcem
a i koliko znam, otac mu je srbin a majka iz mjesanog braka, hrvatsko-bosnjacki
nego da se vratim na grupu na SP, ne treba nikoga potcijeniti ali i realno bilo kakva grupa na Euru bi bila teza od ove, pa cak i ova grupa Lige nacija na jesen je teza a igramo sa dvije repke koje ni nisu na SP
i na kakav vi tip skandala tipujete pred prvenstvo, nemoguce je da BiH ode na neko veliko takmicenje a da se ne desi nesto takvo
Don't believe the hype.
- BuggyTheClown
- Kontakt:
Mojmira je vrh, ali ne halalim skandalozan prilog u RTL Direktu o nama, odnosno izlaganje Bože Sušeca. Danas Klix hvali taj prilog, a Božo kaže: „Znate kako Džeku zovu u Bosni? King Džeko.“
Onda je svrstao Katića među Srbe i zaključio da Hrvati u BiH sada navijaju/mogu navijati za BiH jer imaju svoje predstavnike u reprezentaciji.
Samo građanska BiH, stoko!
⚜️
Pa dobro nisu dovoljno upućeni da znaju da je i prije toga bilo i Hrvata i Srba i da bi ih bilo još više ali oni nisu željeli igrati za BiH. Generalno super prilog, za neke stvari nedovoljno upućeni bez trunke zle namjere. Ne mogu ti njih dvoje komentarisati stanje u državi i reprezentaciju bolje od ljudi iz BiH jbg.BuggyTheClown je napisao/la: ↑03 apr 2026, 00:02Mojmira je vrh, ali ne halalim skandalozan prilog u RTL Direktu o nama, odnosno izlaganje Bože Sušeca. Danas Klix hvali taj prilog, a Božo kaže: „Znate kako Džeku zovu u Bosni? King Džeko.“Onda je svrstao Katića među Srbe i zaključio da Hrvati u BiH sada navijaju/mogu navijati za BiH jer imaju svoje predstavnike u reprezentaciji.
![]()
Na stranu izjave, oboma se cakle oči pričajući o prolasku BiH, emocija koju ne možes sakriti ili odglumiti. Sretno i njima i nama na SP uz onu Ante Casha
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Njihov glavni problem i jeste jer su im prošle 4 godine ni u čemujestamaji je napisao/la: ↑02 apr 2026, 22:38ja mislim da su oni za podvoz. u kataru je samo katar bio gori od njih.
posebno su taktički nula. na trenerskim seminarima se pokazuje šta im je dalić napravio kao primjer naivnosti (i neznanja ali to ne govore glasno)
jesu 4 godine prošle i jeste novi trener i jeste domaća utakmica ali ne može se od hokejaša napraviti fudbaler
Šta se desilo u 4 godine? Ništa. Apsolutno nisu eksploatisali ovaj talenat ili stvorili nešto novo. Davis je ok, najbolji, ali se i tu očekivalo više. Jonathan David slično. Ali tu priča haman završava. Jesu otvorili tržište Belgije, ali nekog spektakla mladog nema. Najveći je u tom smislu čak Sigur iz Hajduka. Nije to ni blizu kao 2022.
Ali, i kao takva, Kanada igra tvrdo i nisu jednostavan protivnik. Ja bih čak rekao da smo taman tu negdje i da je sve moguće. Nama svakako osnova svega treba biti Katar. Pobjedom nad njima, mi idemo dalje. Kanada i Švicarska su bonus. Čak je, u nekom idealnom scenariju, nama bolje biti treći
Po meni fantastično. Dvije domaće utakmice pred Svjetsko prvenstvo. Drago mi je što se igra prva na Koševo, vjerujem da će biti sellout i puno. Što više ljudi na stadione zbog atmosfere.Bosnia-Herzegovina are coming to St.Louis, Missouri![]()
A friendly match will be played at Energizer Park (formerly CITYPARK) for World Cup preparations. @stlCITYsc @MLS
- BuggyTheClown
- Kontakt:
Sretno i njima, ali meni je Božo bio neupućen, senilan i sumnjiv. Generalno, kao nebošnjački patriota, alergičan sam na kancer države zvani klero-nacionalnosti, priču koju su svi popušili i kojom se ljudi istih korijena dijele na izmišljena plemena, ali to je druga priča. Igraš ili navijaš za državu jer je voliš, a ne zato što ima tvojih u prvih 11 kao što Božo potencira. Ako nisu svi tvoji, nemoj ni igrati/navijati, to jest, goni se u **** materinu.Madal je napisao/la: ↑03 apr 2026, 00:07Pa dobro nisu dovoljno upućeni da znaju da je i prije toga bilo i Hrvata i Srba i da bi ih bilo još više ali oni nisu željeli igrati za BiH. Generalno super prilog, za neke stvari nedovoljno upućeni bez trunke zle namjere. Ne mogu ti njih dvoje komentarisati stanje u državi i reprezentaciju bolje od ljudi iz BiH jbg.BuggyTheClown je napisao/la: ↑03 apr 2026, 00:02Mojmira je vrh, ali ne halalim skandalozan prilog u RTL Direktu o nama, odnosno izlaganje Bože Sušeca. Danas Klix hvali taj prilog, a Božo kaže: „Znate kako Džeku zovu u Bosni? King Džeko.“Onda je svrstao Katića među Srbe i zaključio da Hrvati u BiH sada navijaju/mogu navijati za BiH jer imaju svoje predstavnike u reprezentaciji.
![]()
Na stranu izjave, oboma se cakle oči pričajući o prolasku BiH, emocija koju ne možes sakriti ili odglumiti. Sretno i njima i nama na SP uz onu Ante Casha![]()
Nazad na temu, igramo na najkul NFL stadionima, posebno Lumen Field.
⚜️
Sigurno, meni se cini da je skoro na svim bilo puno. Chicago je bilo haos. Jedino LA je bilo tanko.CAGarfia je napisao/la: ↑03 apr 2026, 00:14Po meni fantastično. Dvije domaće utakmice pred Svjetsko prvenstvo. Drago mi je što se igra prva na Koševo, vjerujem da će biti sellout i puno. Što više ljudi na stadione zbog atmosfere.Bosnia-Herzegovina are coming to St.Louis, Missouri![]()
A friendly match will be played at Energizer Park (formerly CITYPARK) for World Cup preparations. @stlCITYsc @MLS![]()
- akisarajevo92
- Kontakt:
dobar i ovaj novi stadion u St Louisa, idealan bi bio kao nacionalni i mjera kapacitet 22,5kCAGarfia je napisao/la: ↑03 apr 2026, 00:14Po meni fantastično. Dvije domaće utakmice pred Svjetsko prvenstvo. Drago mi je što se igra prva na Koševo, vjerujem da će biti sellout i puno. Što više ljudi na stadione zbog atmosfere.Bosnia-Herzegovina are coming to St.Louis, Missouri![]()
A friendly match will be played at Energizer Park (formerly CITYPARK) for World Cup preparations. @stlCITYsc @MLS![]()
eto neka naprave slican
https://www.mortenson.com/projects/st-louis-mls-stadium
Don't believe the hype.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Bil zvali Mujakica na SP ako ste selektori?
Kakav god on bio, opet je tu cijeli ciklus..
-
19vendetta87
- Kontakt:
On, Tahirovic i Hadzikic su sigurniji na spisku od Džeke...Edincapitano je napisao/la: ↑03 apr 2026, 01:12Bil zvali Mujakica na SP ako ste selektori?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- invincible1921
- Kontakt:
Ma nek idu svi koji su ucestvovali...a Mujakic sigurno jeste. Jedino dilema dal zvat Karica npr, jer mislim da premalo bekova imamo za ovakav sistem pogotvo jer je seo vazda rovitEdincapitano je napisao/la: ↑03 apr 2026, 01:12Bil zvali Mujakica na SP ako ste selektori?
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 03 apr 2026, 02:05, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Da nam je jedan Modrić u sredini, uzeli bi medalju 
- akisarajevo92
- Kontakt:
nisam fan AI pjesama ali ima par dobrih navijackih
ova mozda najjaca trenutno
ova mozda najjaca trenutno
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: Kobayashi, random11, RobijaNicaze1945 i 13 gostiju.