Vrban u juniorskom derbiju ne pravi razliku, kamoli tek u seniorima da protiv Zrinjskog starta..
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Gojković, 30 godina, dokazan kvalitet izišao iz teške povrede i tel sad uhvatio kontinuitet ne znam gdje naći boljeg stopera. Jednako dobar kao centralni i kao desni stoper.ronaldo99 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 21:28Ma brate iskreno Ristovski, Gojkovic, Cimirot pa i Adem ja bi se toga svega rijesio i trazio mladu i svjezu krv, nema od ovih bivsih fudbalera nista.DoktorXabaras je napisao/la: ↑05 apr 2026, 21:26Telalović je vjerovatno projektovan za sljedeću sezonu kao U21 ako vrate i onog Đurića iz Radnika i tu još prikljućiti Mehmedovića tako da bi u svakoj liniji imao po jednu U21 opciju.ronaldo99 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 20:41
Pa tako su se natovarili i na Gulija bili pa evo vidimo ko je i sta Guli i koliko smo prodisali njegovim odlaskom.
Ja bi iskreno samo mladost furao i ulagao, pa jbt onaj Telalovic odigra jednu dvije i vise ga ni na mapi nema, niti ima svih onih silnih mladih koji su zimus dosli.
2-3 iskusna u ekipi ostalo sve mladost po uzoru na repku i Barbareza.
Opet iznova i iznova treba ponavljati ključ dobrog rezultata je kontinuitet u igračkom kadru da bogdom hoćemo ući u narednu sezonu sa istim igračima to bi bio najveće pojačanje.
Cimirot iako u godinama ali ne znam koliko detaljno pratiš našu igru trenutno, mi bez njega ne znamo iznjeti loptu kroz pas igri iliti đoderno posjed. Kad njega nema naša dva def.vezna kad prime loptu međusobno se dodaju i onda vrate stoperima koji je na kraju nabiju prema napadaču.
Ristovski zašto ga ne držati u rotaciji i koristi kad se igra sa tri nazad, nekad kiksa ali nadomjesti u napadu i takvi ti igrači trebaju ima ugovor i glupo bi bilo ga raskidati na štetu kluba.
Ljajić, čovjek kad nema Cimirota nosi sam cijeli vezni red, pogledaj npr njegovu statistiku i uporedi sa Elezijovom koji je 10 godina mlađi od Adema, za 30% je bolji i uspješniji od njega a trebalo bi da su bar u egalu. Evo sinoć pored Krdžalića i Elezija kao DM on se skroz spiušta između njih da uzme i prenese loptu. Sramotno je ponašanje nekih naših igrača koji su po 10+ godina mlađi od njega kako stoje na terenu i gledaju njega ko trči pored njih sa loptom.
Posljednje možda i najvažnije, trener!
Trener koji u ekipi ima takve igrače a nema nikakve igre nije trener, ne samo za nas nego za bilo koji klub a to se upravo nama dešava.
-
HordeSaSjevera
- Kontakt:
-
AuroraBorealis
- Kontakt:
Maita
Marodza
Krdzalic
Musija
Mujkic
Telalovic
Sasvim dovoljan broj omladine, Telalovic je najmanje pokazo, i njega bi vratio u juniore do kraja sezone.
Svi ovi igraci osim Telalovica (mozda i on kad prodje pripreme ljetne sa ekipom) trebaju da budu i bice medju prvih 14 igraca.
Began
Elezi
Banic
Bralic
Kupresak
Menalo
CARLOS
KEREMEH
CIMIROT
ADEM
RISTOVSKI
GOJKOVIC
OVIH 17 -18 igraca dopunit sa Mehmedovicem i onim malim sa 15 godina sto nije imo pravo radi godina da igra
To 20 igraca. Sve ove ostale otjerat
Dovest jos jednog spica i jos jedno krilo.
Marodza
Krdzalic
Musija
Mujkic
Telalovic
Sasvim dovoljan broj omladine, Telalovic je najmanje pokazo, i njega bi vratio u juniore do kraja sezone.
Svi ovi igraci osim Telalovica (mozda i on kad prodje pripreme ljetne sa ekipom) trebaju da budu i bice medju prvih 14 igraca.
Began
Elezi
Banic
Bralic
Kupresak
Menalo
CARLOS
KEREMEH
CIMIROT
ADEM
RISTOVSKI
GOJKOVIC
OVIH 17 -18 igraca dopunit sa Mehmedovicem i onim malim sa 15 godina sto nije imo pravo radi godina da igra
To 20 igraca. Sve ove ostale otjerat
Dovest jos jednog spica i jos jedno krilo.
Kad sam na miru opet pregledao tekmu vidim da smo protiv ovih nesrecnika trebali hladno voditi 2:0,helem bili smo bolja ekipa dosta i njih je opet sadaka sacuvala..Oni su imali dvije sanse neke,plus cisto ponisten gol kad onaj ludjak punim udara Mujkica u zglob.Ja ne znam ovi nasi sto se uvlace u supak malima kad je cist faul.Ugl dosta smo bili bolji i zasluzili smo pobjedu.Zeljo je nesta na ho ruk pokusavao al tanki su bas.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ja mislim da Carlos ima tri žuta.
Biti bolji od ovakvog Želje nije neki uspjeh, niti nešto što bi nas trebalo ohrabriti i zadovoljiti. Zabrinjava ta tromost i anemičnost ekipe, a posebno bezidejnost u fazi napada. Gledamo to već duže vrijeme, a Cvitanović se ne čini kao neko ko bi to mogao riješiti. Zekić je imao mana, da se sad ne vraćamo na tu temu, ali uživanje je bilo gledati tranziciju po osvojenoj lopti. Ovo što gledamo danas je loše, svaki segment igre.mma_hz je napisao/la: ↑06 apr 2026, 08:06Kad sam na miru opet pregledao tekmu vidim da smo protiv ovih nesrecnika trebali hladno voditi 2:0,helem bili smo bolja ekipa dosta i njih je opet sadaka sacuvala..Oni su imali dvije sanse neke,plus cisto ponisten gol kad onaj ludjak punim udara Mujkica u zglob.Ja ne znam ovi nasi sto se uvlace u supak malima kad je cist faul.Ugl dosta smo bili bolji i zasluzili smo pobjedu.Zeljo je nesta na ho ruk pokusavao al tanki su bas.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Čemu ovaj sastav drug?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- muhamedhulk
- Kontakt:
upuceni djesu ti novi investitori? zasto mirvic koji je bez love jos vodi Klub? imal kakve gradjevinske za istok ili jos snimaju po stadionu i mjere?
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
propoklopac
- Kontakt:
Kako mislis bez lovemuhamedhulk je napisao/la: ↑06 apr 2026, 10:10upuceni djesu ti novi investitori? zasto mirvic koji je bez love jos vodi Klub? imal kakve gradjevinske za istok ili jos snimaju po stadionu i mjere?
Medijski mozda i najmanje ispracen derbi poslije rata. Najvise pridonijela sigurno reprezentacija sa plasmanom na SP pa se to jos nije sleglo do kraja. Ali sigurno su za to zasluzna i oba kluba, koja evo nebore se za nista 10 kola prije kraja.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Nije imao muuda da napadne tj došao je na Grbavicu da ne izgubi i igrači su igrali previše oprezno na siguricu što je na kraju izgledalo anemično i bezvoljno.
Al et valjda smo sažvakali derbi, idemo "operacija Zrinski"
Ja sam uprati da je Carlos dobio karton i da ga neće biti jel ima još neko da će faliti?, nadati se oporavku Cimirota i ovakvom vremenu do subote.
Al et valjda smo sažvakali derbi, idemo "operacija Zrinski"
Ja sam uprati da je Carlos dobio karton i da ga neće biti jel ima još neko da će faliti?, nadati se oporavku Cimirota i ovakvom vremenu do subote.
- Maroon1946
- Kontakt:
Ovo optimizam ko da smo na prvi na tabeli i bjezimo drugom 15 bodova.DoktorXabaras je napisao/la: ↑06 apr 2026, 11:06Nije imao muuda da napadne tj došao je na Grbavicu da ne izgubi i igrači su igrali previše oprezno na siguricu što je na kraju izgledalo anemično i bezvoljno.
Al et valjda smo sažvakali derbi, idemo "operacija Zrinski"![]()
Klub je imao sansu za 3 trofeja, ispali smo iz kupa, izgubili smo superkup. Titule smo se halali prosle godine.
Klub ne pokazuje nikakav interes da se situacija promijeni naprotiv izgleda da im godi da se oprastamo titule nakon 2 mjeseca igranja. Bitno je samo da se prodaje.
Nadam se da ce krenuti bojkot utakmica kao nekada.
Sramota je ono i nazvati derbijem. Dovoljno je da pogledaš 5 minuta one utakmice i da shvataš o koliko lošem i amaterskom nivou fudbala se radi. Sportski mediji kod nas su dotakli dno, ali možda je i dobro što nisu toliko izvještavali o ovoj utakmici. Fuj.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
- teamnorth1989
- Kontakt:
nakon 7 godina imas jedinstvenu priliku da ih pobijedis dole jer imas 5x bolju ekipu i onako odigras bojazljivo i samo da ne izgubis. Sa ovom igrom ako ostane Mario trener nemamo sta traziti u Europi, lik je ogranicen trener.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Nismo im gol zabili dole 4 godine tj.5 utakmica.Sraman podatakteamnorth1989 je napisao/la: ↑06 apr 2026, 12:32nakon 7 godina imas jedinstvenu priliku da ih pobijedis dole jer imas 5x bolju ekipu i onako odigras bojazljivo i samo da ne izgubis. Sa ovom igrom ako ostane Mario trener nemamo sta traziti u Europi, lik je ogranicen trener.
Sad su bas kar.ina zesca i to smo trebali iskoristiti.Jos slag na tortu lik uvodi 3 juniora u drugom poluvremenu bez minute seniorskog fudbala a mi se branimo i cuvamo bod ko u Bergamu.
Pozicija po poziciju na svakoj smo bolji x puta ali dzaba kad vidis ko nam je na klupi.Ovo je 110% do trenera i nista drugo.
Mogao bi preci i preko toga da ne zna da nije ovi izjava sto nam valja svako kolo kako mi drzimo kontrolu,dominiramo a mi ne stvorimo 2 sanse po utakmici.Isto ko da smo maloumni i slijepi.Fuj,najgori derbi u historiji.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Moglo bi se na ljeto desiti da se duska vrati na forum 

.png)