Ne smeta vama nasa liga vama smeta FK Sarajevo
Recimo ne pamtim losijeg veznjaka od Hadziahmetovica u repki pa eto slucajno vam on ne smeta
To sto nam je golman najlosiji dio ekipe isto nema veze samo je bitno da pitar nije u prvih 11
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Ne smeta vama nasa liga vama smeta FK Sarajevo
Treba pisati o igračima koji su talentovani i koji imaju perspektivu da imaju neku barem solidnu karijeru. Mala smo mi država da te stvari zanemarimo.invincible1921 je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:52
Ja sam forsirao prije jer i bilo je talenta da se ne lazemo. Moze me sad neko ismijavati al od Hodzica i Duljevica sam ocekivao da budu nesto sto su Esmir i Kerim sad,,,,ali eto jbg oni su imali druge planove. Forsirao sam prije svega jer neki talentovan igrac je kroz pozive u rep mogao obezbjediti bolji transfer i samim tim vise napredovati....medjutim i to malo talenta kojeg je bilo u ligi vise ga nema. Kolo vode polovanjaci iz Srbije i Hrvatske i prepalaceni stranci.....
Naprimjer moj Zeljo je u jednom trenutku imao pola repreztnacije, sada ne moze napravit igraca da je dovoljno dobar za prvih 11 Zelje a kamol da ga se proda nedje i da u buducnosti reprezentacija racuna na njega...
Jedini nacin da neko iz nase lige bude u sastavu rep, je da mu se kao nagrada da da bude treci golman ili 26. igrac onako reda radi da ima neko i to je sve.....liga je propala ko kauc sto se toga tice. Jeste da klubovi prave bolje rezultate, ali u pogledu pravljenja igraca nikad gore nismo stajali.
Doslovno nemas igraca da moze prismrditi reprezetnaciji....
To je nazalost oduvijek tako. Evo ovom sad smeta sto ga necemo u reprezentaciji jer ima veze sa Sarajevom. Pa sta je sa Mujakicem pa i Celikom? Oni imaju veze sa Sarajevom. Mada pojedini navijaci Sarajeva (kazem pojedini jer ima izuzetno normalnih ovdje na forumu) bi sutra potpisali da sve izgubimo, samo da bude sto vise igraca u reprezentaciji koji imaju veze sa Sarajevom. Dokaz je ovaj lik trenutno.HariTz je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:39Od svega ovdje mi je pravo interesantno da mnogo njih (čast izuzecima) uopšte ne navija za repku niti je doživljava na neki način. Ravnodušno ponašanje.DamirT je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:18Shvati covjece dragi da nije problem on, nego njegovi postupci jbt.Spahic98 je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:13Znaci nije problem ganjati da neki svabo zaigra za BIH koji ne zna pokazati BIH na mapi
To je u redu
Ali kada momak iz Banja Luke ,dijete fudbalskog kluba Sarajevo ,ponos Sarajevske akademije treba igrati za BIH jer je nas najbolji golman e to je vec problem i ne moze![]()
![]()
Međutim, odmah postoji interes ako se može neki igrač njihovog kluba uvaliti, pa daj kako bilo. Hajde razumijem, klubovi dobijaju naknadu za igrače koji odu na SP, pa je to za naše klubove prilično visoka cifra, ali nekada se ide u krajnost, da ne kažem bezobrazluk.
Ne osudujem ni ove kojima je obratno, ali reperzentacija je uvijek prije svega i iznad svega....mozda je i do mene jer sam za istu vezan kako od mog djetinstva tako i od njenih pocetaka....usudio bih se reci da je dio mog identiteta. Ja mogu shvatit da je nekom Ajax ispred Holandije, ali s obzirom sta nasa fudbalska repreztnacija predstavlja za drzavu i u kakvoj drzavi zivimo, ne mogu shvatit da je kod nas nekom klub iznad nje...ponavljam ne osudujem one koijma jes, ali ne mogu shvatit jbg, mozda sam zanesenjak....Nista se sa rep ne moze mjerit...dokaz tome da vecina nas tako misli je i trneutni savez.HariTz je napisao/la: ↑07 apr 2026, 18:02Treba pisati o igračima koji su talentovani i koji imaju perspektivu da imaju neku barem solidnu karijeru. Mala smo mi država da te stvari zanemarimo.invincible1921 je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:52
Ja sam forsirao prije jer i bilo je talenta da se ne lazemo. Moze me sad neko ismijavati al od Hodzica i Duljevica sam ocekivao da budu nesto sto su Esmir i Kerim sad,,,,ali eto jbg oni su imali druge planove. Forsirao sam prije svega jer neki talentovan igrac je kroz pozive u rep mogao obezbjediti bolji transfer i samim tim vise napredovati....medjutim i to malo talenta kojeg je bilo u ligi vise ga nema. Kolo vode polovanjaci iz Srbije i Hrvatske i prepalaceni stranci.....
Naprimjer moj Zeljo je u jednom trenutku imao pola repreztnacije, sada ne moze napravit igraca da je dovoljno dobar za prvih 11 Zelje a kamol da ga se proda nedje i da u buducnosti reprezentacija racuna na njega...
Jedini nacin da neko iz nase lige bude u sastavu rep, je da mu se kao nagrada da da bude treci golman ili 26. igrac onako reda radi da ima neko i to je sve.....liga je propala ko kauc sto se toga tice. Jeste da klubovi prave bolje rezultate, ali u pogledu pravljenja igraca nikad gore nismo stajali.
Doslovno nemas igraca da moze prismrditi reprezetnaciji....
Nikakav problem tim momcima dati šansu.. pa ima prijateljskih tekmi (čitaj Liga Nacija) gdje se eventualno ima prostora za neku minutažu, što da ne..
Tebe sam upratio još godinama unazad da si aktivan na temama reprezentacije. Vjerujem da si iskreni navijač i da ti je stalo da BiH ostvari što bolje rezultate.
Ja sam se ovdje više fokusirao na one koji nikada upis nisu imali, a toliko komentara (ne samo na ovom forumu, nego na drugim portalima pa i uživo) je bilo "Šta me boli qrac za repkom, ne igra moje Sarajevo, Željo..".
Onda, odjednom su tu, odjednom treba praviti prostor igračima, ne bi li se koja marka "ugurala" u klub preko leđa reprezentacije.
U globalu, mislim da su nam stavovi bliži nego što se čini isprva. Naravno da smo mogli više 2014., ali ne bih rekao ra je to bio neki golemi underachievement. Argentina je realno bila puno bolja od nas, mi smo bili bolji od Irana, a s Nigerijom je bilo 50-50, premda mislim da jesmo bili bolja ekipa od Nigerije - i igrački i svakako. Tu nismo imali sreće, poništen nam čist gol, pogodili stativu itd. Ali da je to sad bio neki mega giga podbačaj, vala nije. Sa SP jedna Njemacka ispadne u grupi. Jedna Engleska. Jedna Italija.Madal je napisao/la: ↑07 apr 2026, 16:15Za Urugvaj si nabrojao petoricu, kao i za nas takodjer i njih glorifikujes a za nas kazes imali smo samo 5 i uz to si dodao jos 2. Sto njima ne uze za primjer igrace van Europe u prvih 11 na tom SP ili ove zadnje na spisku kao sto si nama Vranjesa? Ja uopste ni ne kazem da smo 2014 bili bolji od njihovog prajma ali smo se mogli porediti.
Za Čile se slazem, potpuno drugaciji tim su imali iz prajma. Ali imali su ojebine koje trce i udaraju iz Juzne Amerike i sad ispade to su top klubovi naspram nasih polovnjaka po tebi poput Bicakcica, Hajrovica, Salihovica i slicnih. Copu igra par reprezentacija, ostalo je miki maus, a cesto je i tih par reprezentacija miki maus, sigurno je da si gledao utakmice Cope i uvjerio se u to.
I jedna veoma bitna stavka gdje si otisao u ofsajd jeste da si napisao kako je reprezentacija uzasno sklopljena, klubovi se sklapaju a u reprezentaciji igras kakve igrace imas. Nismo mi progledali sada u barazu u odnosu na ligu nacija jer je Barbarez odlucio da ne bunarimo ili sto smo se nesto posebno uigrali nego prvenstveno sto smo dobili 2 igraca koji znaju napraviti visak u odnosu na Ligu Nacija kada su oni bili poluprofesionalan i juniorski igrac.
Tu Svicarsku bi mi sahranili. Mi smo mljeli protivnike slabije od nas u stilu Njemacke, i da imali smo problem protiv jacih. I na prvu moze se reci da smo imali dizelasku ekipu ali kad je trebalo trcati i igrati protiv najjacih - Francuska i Argentina, tu smo i odigrali majstorski i trcali kao budale.
Za Hrvate nemam sta reci osim da su uvijek imali veliki kvalitet a u jednom periodu su bili i sama elita fudbala sto su rezultatima i pokazali.
I ja se u nekim stvarima i slazem s tobom - cesto nismo imali kvalitet da se plasiramo ali konkretno sam pricao o formi i igri iskljucivo 2014god na SP gdje smo underachivali i to debelo.
I slazem se da smo sada reprezentacija puna potencijala pa cak i trenutnog kvaliteta jer da nemamo i taj trenutni kvalitet ne bi postojala ova tema.
Generalno mi je samo poenta da smo bili u B kategoriji fudbala ali pri samom vrhu te kategorije dok ti tvrdis da smo bili pri dnu.
Sto smo underachivali na SP i sto se nismo plasirali na vise takmicenja je neka druga tema i razlozi.
Vidjelo se na ovom zadnjem razgovoru za ne znam koji portal kakav je to covjek kad je rekao da nije ni gledao protiv Walesa jer "nije nasao kanal". Koji je to fosil boze sacuvaj sto dalje od reprezentacije u bilo kojem smislu.
Mah, pisao sam na njegovoj temi da ego izbija iz njega i kao da mu je krivo što smo se kvalifikovali. On mi je i najgotivniji kada pričamo o tim jugoslovenskim fosilima jer se najmanje javlja.
Kako ocjenjujete igru Seada Kolašinca u Ligi prvaka?
– Nisam gledao tu utakmicu, već Milan – Barcelona (2:0). Međutim, čuo sam da je odigrao dobro.
Razlika izmedju one i ove generacije je u tome sto su oni svoj maksimum dostigli upravo u tim kvalama i na samom SP, dok ova generacija jos nije ni blizu svog maksimuma.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑07 apr 2026, 18:42Jeste 2011. godine bio peak generacije, ali držao se taj nivo negdje do 2013. godine, do onog gaženja Latvije.
Sve nakon toga je bilo lošije, osvježenje su bile partije protiv Meksika i Obale pred prvenstvo i prvo kolo sa Argentinom, a onda je Safet sve prekomponovao bespotrebno i rasturio nas protiv Nigerije. Nakon toga nikad nismo postigli taj nivo, osim na momente, sve do utakmice protiv Italije.
Ono neku noć je bila čista poezija.
Hadžiahmetović nije četnik k'o Kovačević. Kako možeš u istu ravan staviti naše dijete sa smradom Gavrilom koji je sve zaboravio šta mu je "bošnjačko" Sarajevo dalo?
Trenutno korisnika/ca: aezakmi, Google [Bot], greenwood, Hazre, Iceplayer, LondonBlues, MostarReds22, Napapijri, PeppermintSA, Proximic, Zglavkar i 57 gostiju.