Pitar6785 je napisao/la: ↑09 apr 2026, 15:26
Krdzalic je odigro veoma dobro derbi. A ako je ovo istina sa je igrao pod inekcijom, u tom slucaju produzit mu ugovor al sa duplo manjim primanjem (nije vise u21) kao sto neko rece dat mu vise bonus premija. Ako nece nebi se puno zamarao covjek je staklen.
A sto se tice Mamica ja mislim da je uradio dobar posao, cak i odlican ako sagledamo sve cinjenice.
Pa krenimo redom. Doveo je Marija koji je uradio dobar posao (poredeci koje doveo Husrefa i sta je husref uradio). Takodje smatram da je bitno naglasit da on (Mario) nema vecu platu od Husrefa, a realno je reci da je ZZ imao mnogo veca primanja od Marija i husrefa. Znam ja da je ZZ uzeo kup, al takodje znam da je zekic odradio ljetne pripreme da je doveo 3-4 svoja igraca bubanja pavicic lulic dok je mario dosao na radtelovanu ekipu koju je upravo ZZ sklapao trenirao 14 mjeseci i koju ni husref ni mario nije uspio kondiciono ni fizicki vratit. ZZ NI DAN DANAS NEMA POSAO 8 mjeseci posle.
Zimski prelazni rok otjeran fin broj igraca, krdzalic renan turkes su ostavljeni (vjerovatno renan i krdzalic imaju jake ugovore i nisu htjeli raskinut ugovor na svoju stetu il neki dogovor) Renan je bio poceo dobro igrat sad ta povreda kicme pred nastavak sezone je doveo do tog da smo angazovali Carlosa.
Maita telalovic su dva nova igraca koja su dobila odredjenu minutazu u 8 prvenstveni i 4 kup utakmice, takodje data je sansa krdzalicu da pokaze koliko moze i samim tim da se na kraju vidi i sa klubove strane isplatil se produzavat, takodje i mujkic je dobio i dobivace znacajnu minutazu. Ignjatkov i maroodza su takodje dobili minutazu odkad je Mamic tu.
Telalovic je pokazao da trenutno nema snage i motoricnosti za seniorski fudbal u pl bh. Najvjerovatnije da se individualno radi sanjim i da ce dobit pri kraj sezone kad izborimo evropu 2-3 utakmice da odigra po 60/70 minuta.
Gojkovic je isto ostao tu do kraja ugovora da ljudi vide kako ce to bit posle povrede, sto je po meni ispravno, zasto covjeku sa 32+ godine produzit ugovor na 2 ili 3 godine posle teske povrede a ima dovoljno dug ugovor (6 mjeseci) da ubtom periodu mozes procjenit dali je to to.
Julardzija
Paskalev
Turda
Pjevac
Rockov
Plus prodali Gulijasvilija i mlinarica
Na posdbu
Ristic
Djuric
Kapetanovic
Jos je neko al nemogu da se sjetim
Doso
Menalo
Telalovic
Carlos
Moguce je da je jos neko dosao neshecam se, PLUS MAROODZA I IGNJATKOV, koje je odkrio Mamic.
Ako se uzme da je renan se povrijedio a da nije nebu ni dovodili karlosa na 8 mjeseci. Takodje da tom istom renanu istice ugovor kao i gojkovicu i krdzalicu, gdje si u pozici da mozda jedino krdzalicu produzis ugovor, a pritom imas ignjatkova maitu maroodzu mujkica musiju. Takodje Turkesa ce bit mnogo lakse (bez bolnije) otjerat, i samom tim oslobadjanje budzeta od renanove turkesove krdzaliceve plate plus mozda i carlosove plate mi dolazimo do tog da mozemo dovest bas jakig spica stopera i jos 2 dobra igraca gdje skripi.
Uz sve to imas trenera koji nije toliko skup, kojeg mozemo otjerat bez problema po zavrsetku sezone