Premijer liga BiH - aktuelno

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 10 apr 2026, 22:52

Ne vidim nacin kako se Rudar moze spasiti, fakat steta .. a radujem se za Slogu, mrsh vise u pm

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 10 apr 2026, 22:52

Resolute je napisao/la:
10 apr 2026, 22:43
fks74 je napisao/la:
10 apr 2026, 22:41
AvantiBL je napisao/la:
10 apr 2026, 22:32

Sarajevo nikada nije došlo do titule uz "nečiju" pomoć?
Vjerovatno su imali svi neki poguranac ali ovo što radite vi je u domenu naučne fantastike. Ovo niko i nikada na svijetu nije uradio, ja sam siguran u to. Borac je uradio to, da se liga smučila svima. Mene bi bilo stid, vjeruj mi .
Jel te bilo stid korona titule? Ili moozda kupa i penal serije, koju je Borac protiv vas toliko ocajno sutao i ofirno, da bi i ti i ja bolje sutali?
Zašto bi đe bilo stid korona titule ? Mi smo bili prvi u trenutku prekida lige, mi je nismo prekinuli i nije jedina liga u svijetu prekinuta . Možda i nebi bila prekinuta da Borcu nije trebalo.

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 10 apr 2026, 22:53

Sad dodjoh sa stadiona.Kiša oba puta pokvari krajiški derbi. Ipak solidna posjeta.
Veliki je petak pa ću se suzdržati od težih riječi za ono ćelavo smeće iz Sanskog Mosta zvano Halkić. Svaki sitni prekršaj je svirao u korist Borca. Ona ruka,bara,bara,recimo i da nije penal. Druga dva penala po meni. Ono ofsajd nije bio.Borcu ovo netreba,imaju baš dobru ekipu. O ponašanju rezervne klupe Borca,moglo bi se svašta reći. Svuda te sa tribina psuju,ti si profesionalac i trpiš. Kad je neko sa klupe Borca pokazao srednji prst istoku,onda je krenuo cirkus sa bacanjem svega i svačega u teren. Rudar će biti žestoko kažnjen žestoko,i za prošlo kolo i ovo.
Stojan Malbašić cijelu utakmicu psuje majku publici,namjerno provocira. I pred kraj uletila žandarmerija na istok,dobro nalupala i odvela par likova

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 10 apr 2026, 22:53

WeekendOffender je napisao/la:
10 apr 2026, 22:48
Udjem da vidim moze li se procitat kakva je utakmica bila u Prijedoru - ne moze.
Nista specijalno, diskutabilan ofsajd sviran Rudaru jer da njje bio ofsajd bio bi penal i vjerovatno 1:1, na kraju rutisnki Borac dolazi do drugog gola a i klasa Jojica dolazi do izrazaja, uglavnom Borac bolji prvo poluvrijeme, Rudar dobro otvara drugo ali nista nisu napravili osim ove gore situacija sto sam opisao. Sve u svemu utakmica nista specijalno ;)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 10 apr 2026, 22:54

OldTownDistrict je napisao/la:
Resolute je napisao/la:
10 apr 2026, 22:42
svrakino1921 je napisao/la:
10 apr 2026, 22:24
Simbol generacije

Ekskluzivno: The Prodigy stiže u Sarajevo! Stadion Grbavica 13. augusta postaje mjesto spektakla

"The Prodigy" stiže 13. augusta
2min

Sarajevo će 13. augusta 2026. godine ugostiti The Prodigy, jedan od najutjecajnijih bendova u historiji elektronske muzike, koji na Stadion Grbavica dolazi u organizaciji Garden of Dreams kolektiva.

slika

Opaaaa LJEPOTICE
Veliki rispekt za Prodigy, na ovome vam zavidim.
Ali da ce grbavica proci ko bosa po trnju, hoce. Teren je ionako ocajan, sta ce tek biti poslije nastupa…
Teren ce biti sacuvan za razliku od ahbaba merlina, a nemas kome vam zavidjeti, na ovome su radili ljudi sa obje strane Miljacke. Ovo je Sarajevska prica.
Izvini molim te
Naravno ako znaš
A pretpostavljam da znaš
Koliku ce rentu ovi platit mom Želji

Može u pp

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 apr 2026, 22:55

Dakle Srbi nisu ugrozeni, ali jesu cetnici koji ruse BiH i kriju se iza Srba
By the way manijakalnost je mix pravoslavaca i katolkinje sin heroja Armije BiH
Inace ne volim da se bavim ovim temama, ali moram da vam na fin nacin objasnim da ste ovce koje pljackaju isti oni koji krive politicko Sarajevo
Ako necete meni vjerujte Djokovicu kao najvecem srpskom sportisti da je BiH vasa drzava koju treba da njegujete, podrzavate..
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 10 apr 2026, 23:01

NoDi80 je napisao/la:
10 apr 2026, 22:55
Inace ne volim da se bavim ovim temama, ali moram da vam na fin nacin objasnim da ste ovce koje pljackaju isti oni koji krive politicko Sarajevo
Ako necete meni vjerujte Djokovicu kao najvecem srpskom sportisti da je BiH vasa drzava koju treba da njegujete, podrzavate..
Ne znam jesi li primjetio, kontam da jesi pa zato i forsiras ovu pricu, ali prijatelju ljude ovdje na zanima ova politicka retorika i ratne “iluzije” i price od prije 30+ godina. Javi se na FAce TV oni to vole, kontam da ce te zvati u emisiju pa udri ;)

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 10 apr 2026, 23:02

Ne znam,Halkić se baš zahebava sa sobom..mislim Sana -Prijedor 30 km..kako se frajer ne boji za sebe,za ženu ,za djecu..stalno se putuje,šopingira.što mu treba to..ako ne znaš neprimjetno navući za Borac po naređenju,nemoj brate ni ići..pun je svijet budala,geografska blizina gradova...ne znam potpuno nepromišljeno,puno rizika za malo profita...

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 10 apr 2026, 23:03

NoDi80 je napisao/la:
Smaraš!
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

Resolute
Kontakt:

Post Postao/la Resolute » 10 apr 2026, 23:04

Zigazaga je napisao/la:
10 apr 2026, 22:53
Sad dodjoh sa stadiona.Kiša oba puta pokvari krajiški derbi. Ipak solidna posjeta.
Veliki je petak pa ću se suzdržati od težih riječi za ono ćelavo smeće iz Sanskog Mosta zvano Halkić. Svaki sitni prekršaj je svirao u korist Borca. Ona ruka,bara,bara,recimo i da nije penal. Druga dva penala po meni. Ono ofsajd nije bio.Borcu ovo netreba,imaju baš dobru ekipu. O ponašanju rezervne klupe Borca,moglo bi se svašta reći. Svuda te sa tribina psuju,ti si profesionalac i trpiš. Kad je neko sa klupe Borca pokazao srednji prst istoku,onda je krenuo cirkus sa bacanjem svega i svačega u teren. Rudar će biti žestoko kažnjen žestoko,i za prošlo kolo i ovo.
Stojan Malbašić cijelu utakmicu psuje majku publici,namjerno provocira. I pred kraj uletila žandarmerija na istok,dobro nalupala i odvela par likova
To su recimo maniri koji ni meni nisu jasni. Sta koji k psujes raji mater, provociras.. igras, das sve od sebe, pobjedis. Budes gospodin. Na svakom stadionu u BiH, pocevsi od naseg pa na dalje, ce biti grupa gradjana sa neartikulisanim ponasanjem. Ali oni kao sportisti, to trebaju lagano da iskuliraju.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 10 apr 2026, 23:06

slika

slika

Kod nas je uvijek ludilo

😭🤣😭🤣😭

Resolute
Kontakt:

Post Postao/la Resolute » 10 apr 2026, 23:07

aqarius je napisao/la:
10 apr 2026, 23:02
Ne znam,Halkić se baš zahebava sa sobom..mislim Sana -Prijedor 30 km..kako se frajer ne boji za sebe,za ženu ,za djecu..stalno se putuje,šopingira.što mu treba to..ako ne znaš neprimjetno navući za Borac po naređenju,nemoj brate ni ići..pun je svijet budala,geografska blizina gradova...ne znam potpuno nepromišljeno,puno rizika za malo profita...
Znas li ti koliko raju boli patka za njim? Ili bilo kojim sudijom?
Za 24 sata ce isti taj setati prijedorom, nece narod ni znati da je on, a kamoli primjetiti.
Bio je jedan iz BL, sudija, koji je tako isto naginjao na stranu federalaca, kad je Borac na 101 nacin ispadao iz ove lige.. mislis li da ga je neko startovao na ulici? To sto im se sjete familije na stadionu, i po forumu, to je.

Jedini ekstremni slucaj je bio onda kad je red army zapalio auto od onog nesretnika.

Herson

Post Postao/la Herson » 10 apr 2026, 23:08

Resolute je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:
10 apr 2026, 22:24
Simbol generacije

Ekskluzivno: The Prodigy stiže u Sarajevo! Stadion Grbavica 13. augusta postaje mjesto spektakla

2min

Sarajevo će 13. augusta 2026. godine ugostiti The Prodigy, jedan od najutjecajnijih bendova u historiji elektronske muzike, koji na Stadion Grbavica dolazi u organizaciji Garden of Dreams kolektiva.

slika

Opaaaa LJEPOTICE
Ali da ce grbavica proci ko bosa po trnju, hoce. Teren je ionako ocajan, sta ce tek biti poslije nastupa…
Teren ce biti sacuvan za razliku od ahbaba merlina, a nemas kome vam zavidjeti, na ovome su radili ljudi sa obje strane Miljacke. Ovo je Sarajevska prica.
Koji teren? Trenutno u regionu nema lošijeg, lopta odskače kao ping pong. Pravo je čudo ako tamo utakmica završi bez minimalno jednog teže povrijeđenog igrača.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 10 apr 2026, 23:12

Combattente87 je napisao/la:
10 apr 2026, 23:03
NoDi80 je napisao/la:
Smaraš!
Duvaš GA

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 10 apr 2026, 23:15

Herson je napisao/la:
10 apr 2026, 23:08
Resolute je napisao/la:

Koji teren? Trenutno u regionu nema lošijeg, lopta odskače kao ping pong. Pravo je čudo ako tamo utakmica završi bez minimalno jednog teže povrijeđenog igrača.
Početkom juna se očekuju radovi na novom hibridu

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 10 apr 2026, 23:23

Resolute je napisao/la:
10 apr 2026, 22:50
DoktorXabaras je napisao/la:
10 apr 2026, 22:43
Resolute je napisao/la:
10 apr 2026, 22:28

Ne, vasi klubovi su krivi sto si gole rineKa.
To sarajevo je milione puklo, trebali su ligu preorati zadnje 2 sezone, a nabija ih radnik sjeebani. Derbi je neki dan bio, pa svima su oci krvarile od antifudbala.

Zeljo ko zeljo, lozenje na pocetku sa budzetom od 15.50 km,i najavom seika u toku sezone, do toga da im vico guzove spasava.

Velez je prica za sebe.

I sta je Borac tu kriv? Pa nece titulu bilo kome od navedenih klubova zavisiti kako ce protiv Borca proci. Ima jos 9 klubova, koje nabrojani nisu u stanju dobiti.. Vi ste sami sebi najveci neprijatelji, za pocetak.
A šta sam ja napisao, evo ponovit ću ti još jednom. Nije nama Borac kriv što nismo prvi, da imamo svojih problema i sami sebi smo neprijatelji. To je jasno ko dan, ne znam zašto si toliko uporan da pravdaš ove sudijske lakrdije koje se dešavaju na utakmicama Borca i sklanjanje pojedinih klubova da bi Borac došao do bodova nekom našom nesposobnošću da klub/klubovi normalno funkcionišu.
Jedno s drugim nema veze.
E odlicno, drago mi je da si priznao, ovo prvo.
Ajmo dalje sad.

Da je bilo sudijske lakrdije, jeste. I to prosle, pretprosle sezone, to ne krijem ni ti pravdam. Ali ova sezona je cista, i niko je ne moze osporiti. Rezultati sve govore.
Prvi sam ovdje pisao da je katastrofa to sto Sloga protiv nas juniore izvodi. To je nepotrebno, i ne znam kome to donosi. Uzeli smo to, okej. Medjutim, ti imas utakmice gdje Borac tuce sarajeva 5-1, Zrinju 3-0, dominira grbavicom i dobija zelju, siroki razmontirava na gradskom.. koji sudija je tu kriv? Sta je tu pogurano? Ne vjerujem da hoces reci da se i ove ekipe stidljivo sklanjaju Borcu, pa ih nabijamo ko kantu..

Ponavljam, bilo je lakrdije u skoroj proslosti, toga smo svi svjesni, niko ne opravdava. Ali ova sezona je cista dominacija Borca. Jedino sto mogu uzeti jeste ta sloga sa 3 ekipom, po meni bezveze i nepotrebno. Sve ostalo je cista demonstracija sile najboljeg i najjceg kluba ove sezone u ligi, bez nekih sudijskih oscilacija kao prije.

PS: a i te sezone kad ste nas prozivali za te sudijske lakrdije, kojih jeste bilo da se ne lazemo, Borac ode u evropu i napravi istorijski uspjeh, kako za klub, tako i za ligU i drzavu.
Nemam ja tu šta priznati, trenutno je tako i nadamo se da će se promjeniti.

Ne znam za tu dominaciju osim utakmice sa Zrinskim, ove male i ne računam, tih pet golova nama su nastali nakon našeg poništenog gola i crvenog za Jattu na kontrafaul, pobjedili ste Velež najneregularnijim golom u prvenstvu, Radnik,Sloga 18 bodova do sad bez ikakvog intenziteta, bilo bi malo sutra da su 100% išli u utakmice, pa Rudaru ste prošli put u Prijedoru dali gol iz isto tako najsmješnijeg penala u toku prvenstva. Evo ti Zrinski, njih iz utrke za titulu izbi Posušje i Široki, budi realan i reci da li bi se to ikad desilo sa Radnikom i Slogom.
Da sad ne detaljišemo, da igrate dobro, da bit ćete prvaci, da pokrili ste sve, sudije,klubove i tu više nema nikakvog komentarisanja.

PS. Zamisli Borac da ima ima utakmicu i suđenje kakvo smo mi imali prošle godine u Posušju, Širokom, Mostaru.

@Comb87. zašto onda slavite pobjede iz takvih utakmica???

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 apr 2026, 23:26

Herson je napisao/la:
10 apr 2026, 23:08
Resolute je napisao/la:

Bas zato ce i biti koncert, sezona ce biti gotova, a mi cemo nesto zaraditi i nakon toga poceti ugradnjom novog terena
Zigazaga je napisao/la:
10 apr 2026, 23:12

Duvaš GA
Pozdrav braci u Prijedoru, nadamo se da ce Rudar biti sve jaci i jaci
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 apr 2026, 23:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 10 apr 2026, 23:28

Zutti je napisao/la:
10 apr 2026, 21:30
Nikad neću shvatiti ljude koji gledaju utakmice Borca protiv klubova iz RS + Široki Brijeg. Dogovorene su prije nego je sezona počela. Petak navečer je, izađite s društvom, curom, provedite vrijeme s porodicom, prošetajte, učite, proučavajte Betovenove simfonije. Šta god da radite korisnije je i ljepše nego gledanje namještenih utakmica. Plus ovo čuđenje i priče kako nema smisla ovako, kao da se od jučer dešava sve ovo :crazy:
Jedina stvar gora od toga, je odgovaranje ovim bolesnicima, koji trolaju temu opravdavajući ono sto borac radi svih ovih godina.
To je tek potpuno nerazumljivo, ulaziti u raspravu s takvim osobama.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 10 apr 2026, 23:28

Od početka prvenstva pratim na Areni emisiju sa Harisom Kaljancem o sudjenju. Redovno upisujem na osnovu zaključka u emisiji a ne mog ličnog, koliko je koji klub oštečen bodova ili mu je poklonjeno od strane sudija. Kad se sve sabere i oduzme stanje je ovakvo :

Klubovi koji su oštečeni

Željezničar 8 bodova
Rudar 5 bodova
Sarajevo 4 boda
Posušje 1 bod

Klubovi kojima su poklonjeni bodovi

Radnik 7 bodova
Sloga 3 boda
Zrinski 2 boda

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 10 apr 2026, 23:32

Sanin vec poceo iznajmljivati ćacilend :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.