FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
39
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
14
4%
Ispadamo iz lige
31
8%

Ukupno glasova: 391

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 apr 2026, 01:25

muhamedhulk je napisao/la:
16 apr 2026, 00:13
Nema smisla sad mijenjati trenera kad si 90% u evropi. Koju je ovaj trener donio.
Jes da smo zijanili Kup i SK ali jbg, kako smo igrali na pocetku, ovo je premija.

Sta ce biti na pauzi? Niko ni ne razmislja o tome. Mozda Mamic kombinira nesto ali to mu je i posao.
Od Cvitanovica niko nije ocekivao titulu nit je to realno bilo traziti.Otp ono sto se trazilo da osvojimo barem jedan pehar,2 bi bilo fenomenalno i da vidimo neki pomak u igri nakon zimski priprema.Nismo dobili nista od toga i tu se sva prica zavrsava.Prica kako je 3.mjesto premija je smijesna obzirom da bi sa ovom ekipom u ovoj konkurenciji bili 3.taman da nas je neko sa ovog foruma vodio.

Problem sto mi kao klub nemamo nikakve vizije.Nedefinisemo nikada ciljeve za nadolazecu sezonu nego idemo kako vjetar puse i mijenjamo strategije svako 3 mjeseca.Evo i njega ako ostave ispadanje u Evropi(koje je neizbjezno,u grupe svakako ne mozemo)i jedan poraz u ligi bit ce dovoljno da krenemo u potragu za novim trenerom.I tako u krug.Posteno je bilo sa Rozmanom,nisi zadovoljio i cao odma.Preuzeo Zekic i lagano imao ljetne pripreme.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 apr 2026, 02:53

NajvecaRadosti je napisao/la:
16 apr 2026, 01:25
muhamedhulk je napisao/la:
16 apr 2026, 00:13
Nema smisla sad mijenjati trenera kad si 90% u evropi. Koju je ovaj trener donio.
Jes da smo zijanili Kup i SK ali jbg, kako smo igrali na pocetku, ovo je premija.

Sta ce biti na pauzi? Niko ni ne razmislja o tome. Mozda Mamic kombinira nesto ali to mu je i posao.
Od Cvitanovica niko nije ocekivao titulu nit je to realno bilo traziti.Otp ono sto se trazilo da osvojimo barem jedan pehar,2 bi bilo fenomenalno i da vidimo neki pomak u igri nakon zimski priprema.Nismo dobili nista od toga i tu se sva prica zavrsava.Prica kako je 3.mjesto premija je smijesna obzirom da bi sa ovom ekipom u ovoj konkurenciji bili 3.taman da nas je neko sa ovog foruma vodio.

Problem sto mi kao klub nemamo nikakve vizije.Nedefinisemo nikada ciljeve za nadolazecu sezonu nego idemo kako vjetar puse i mijenjamo strategije svako 3 mjeseca.Evo i njega ako ostave ispadanje u Evropi(koje je neizbjezno,u grupe svakako ne mozemo)i jedan poraz u ligi bit ce dovoljno da krenemo u potragu za novim trenerom.I tako u krug.Posteno je bilo sa Rozmanom,nisi zadovoljio i cao odma.Preuzeo Zekic i lagano imao ljetne pripreme.
Slazem se da nije tesko uzet 3 ce mjesto, i da je super kup i kup bh trebao uzet.

Super kup izgubio od ZRINJSKOG na penale, gdjesi prije te utakmice TESKO OPLJACKSN OD VELEZA U PRVOJ UTAKMICI KUP I OD RUDARA NA KOSEVU.

Ja nebi bio iznenadjen ako Cvitanovic uzme DRUGO mjesto ili bude u bod dva.

Covjek je od ekipe koja je primila udvije utakmice 9 golova i to od radnika kuci i borca u bl i koja je pogubila sve gostujuce utakmice i to sa (cak 20 golova primljeni u 9 kola) napravio ekipu koja je primila pod njegovim vostvom 11 golova u 19 utakmica.

Jedini kiks je bio Rudar iz prijedora gdje vodio do 75 minute i izgubio 2-1.

Ok IGRA JESTE RUZNIJA, nema automatizama al nikad mu se nije desilo da ga zrinjski raznesio kosto nas je taznio pod vodstvom ZZ

tezak poraz je pretrpio samo od veleza u revansu kupa sve ijednu utakmicu je bio bolji protivnik

Izvidjenje penala u super kupu je bilo skurca odradjeno a mimo toga nijedna ekipa nas nije nadigrala. Borac u bl jedino mozes reci da su bili za nijansu bolji i to veoma upitno dalije bio faul kod prvog gola

A OSTAO JE BEZ 3 najbolja igraca JATTA, GULIJASHVILI I MLINARIC.

A UMJESTO OVE TROICE DOBIO JE Maroodzu ignjatkova telalovica menala i Adema.

Tako reci od kostura ekipe jedino je BEGANOVIC KUPRESAK KEREMEH TURKES MUJKIC. Sve gurabije igraci

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 16 apr 2026, 08:52

tabba77 je napisao/la:
15 apr 2026, 23:10
DoktorXabaras je napisao/la:
15 apr 2026, 22:53
tabba77 je napisao/la:
15 apr 2026, 22:42

Da sam napisao Z.Z. ne bi bilo zanimljivo.

Dobro došao !
Nemoj samo da i ti budeš kao onaj SejoBoy sa onim Berišom.
Ne brini, ja pišem samo neprovjerene informacije.
insajder neprovjerenih informacija :urnebes: :urnebes: e što se ismija kvalitetno, hvala buraz trebalo mi je.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 16 apr 2026, 09:02

sa Mariom ako ostane i dogodine treci :bih:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 apr 2026, 09:16

Ajde zoranee
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

StriktnoZlo
Kontakt:

Post Postao/la StriktnoZlo » 16 apr 2026, 09:16

E kakav klošar moraš biti i reći Zekić nije valjao ili ostavio nas na cjedilju. Klošari jedni, pa u onakvim uslovima, gdje su nas najviše krali od nastanka, čovjek osvoji kup i to dobije zrinjskog u Mostaru i borac u Banja Luci. Isprašili želju u sve tri tekme, ali one završnice i Muftić ...
ekipa koja je imala najviše muda iza rahmana i njih, i ti dođeš i pljuješ čovjeka, kome je Ismir htio da kroji sastav i da ubacuje igrača da bi ga prodao.
Usta ga ybm ko god tako misli klošari raspali.
VRATI GA ISMIRE, URADI NEŠTO PAMETNO !
"Sve laže onaj mali ..."

ULTRAGOTIVA

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 apr 2026, 09:16

Mario, Zoran ili Guardiola, mi smo iduce godine treci. Tako sve u nedogled dok je na celu kluba Mirvic. Sto zbog njegove nesposobnosti, sto zbog zelje da proda sve sto imalo lici na fudbalera, sto zbog Saveza.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 16 apr 2026, 09:40

Ovoj ekipi samo treba trener i desni bek za titulu, nema više izgovora.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 16 apr 2026, 09:51

MSOZ101 je napisao/la:
16 apr 2026, 09:40
Ovoj ekipi samo treba trener i desni bek za titulu, nema više izgovora.
Oba beka*
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 apr 2026, 09:51

Mešnjak je to bezveze objavio, nije ništa povezano iako bi on volio da se vrati. Baš se vidi da im je ovdje bilo lijepo što se tiče ambijenta.

Laganini1986
Kontakt:

Post Postao/la Laganini1986 » 16 apr 2026, 10:08

Mamici i ZZ ne idu nikako zajedno sta vam je ljudi.
Niko ozbiljan nece raditi sa ljudima koji su radili sta su radili.
Samo vratite slucaj Svetima (predsjednik ZG saveza) radi jednog rucka sa mamicima dobio je odmah otkaz . Zasto je Mikic odbio poziciju SD ?
Ovdje samo moze doci neki anonimus tipa cvitanovic,ivanisevic,hujber,meite,carlos itd...
Bjelica ,ZZ to se treba zaboraviti ...

pitarcenga
Kontakt:

Post Postao/la pitarcenga » 16 apr 2026, 10:28

ne mogu da vjerujem da ovdje se priziva ZZ najveci licemjer i daleko mu kuca od nas bila . To sto je se prodao navijačima ko neki mangup a otići onako ne znaci da je neki veli stracnjak . Radije bi gledao čičkovo ulje i bolji fudbal smo s njim igrali. Pitarluk klasični j..o ti nas dok je ovako svaki trener mora raditi po uputama a ovdje je bitno samo $$$ ..

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 16 apr 2026, 10:37

Ljudi su ovdje kukali i za Zekića, evo sada mole da se vrati.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 16 apr 2026, 10:39

pitarcenga je napisao/la:
16 apr 2026, 10:28
ne mogu da vjerujem da ovdje se priziva ZZ najveci licemjer i daleko mu kuca od nas bila . To sto je se prodao navijačima ko neki mangup a otići onako ne znaci da je neki veli stracnjak . Radije bi gledao čičkovo ulje i bolji fudbal smo s njim igrali. Pitarluk klasični j..o ti nas dok je ovako svaki trener mora raditi po uputama a ovdje je bitno samo $$$ ..
na kakav nacin je otisao? otisao covjek ko gospodin, nije pljuvao klub i bivse gazde po medijima niti bilo gdje. Poslije je uvijek isticao da mu lijepo bilo, kada je skontao da vise ne moze kontrolisati sportski segment otisao je. Doveli mu Ljajića iako on nije bio za to, znao je da će mu poremetiti svlačionicu koja je svakako bila poljuljana.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 16 apr 2026, 10:46

Skontali smo sa patiš za Husrefom i virškama.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 16 apr 2026, 11:04

Da se upišem malo nakon malo pauziranja :D Lijepo je bilo nakon 2 i po godine opet doć' na Koševo protiv Zrinjskog. Jedva čekam opet na ljeto i zavidim svima koji imaju priliku da idu svake dvije sedmice (jedan od razloga što se i vraćam aBd), ali isto tako, krivo mi kad vidim koliko ljudi ne dođe. Znam u svom okruženju dosta njih kojima se gadi doći, a išli su svaku tekmu otkako ih znam.

Malo sam razmišljao, evo imamo iz zadnje 3 utakmice ok rezultate. Da smo prije mjesec pitali ljude nakon ispadanja iz kupa da potpišu 7 bodova iz zadnje 3 tekme, svi bi pristali. Treba izgurat do kraja sezone, nahajpat neki inat (mi, ne uprava) pa šta Bog da. Spremat se za Europu i potući se. Dati neki zdrav temelj za ljeto.

Nakon svega, mislim da je najveći problem što smo svi bili ubijeđeni da ćemo mi biti prvi koji će osjetiti slast grupne faze i tako smo blizu bili više puta. Naime, iznova nova razočarenja u Europi, pa Zrinjski i Borac uđu u grupe, i jednostavno raja je ohladila, jer taj neki cilj , vizija i nada su se izgubili. Onda se prenijelo sve na ligu. Ne mogu se oteti osjećaju da je i to jedan veliki faktor, a najviše je u tome svemu kriva uprava sa bombastičnim najavama i slabo (nikako) ispunjenim obećanjima.

Na stranu šta je sve doprinijelo neuspjesima, ali suština je da smo dobili veliku nadu na startu, koja je rezultirala bijednim Kupom koji smo sami sebi posrali, ispadanjem u drugim pretkolima, gledajući konkurenciju kako nabijaju koeficijent preko 10, i zgadilo nam se. Razumijem opet svakog na koga to utiče, ali trebamo iskoristiti tu frustraciju i nabiti onaj inat da se raja podigne i da svima pokažemo da i pored svega što se izdešavalo ko je bio i ostao gazda u ligi. Meni fali era kad smo malerisali i pričali "Mi smo Sarajevo, izvolite se braniti", ali je stvarno tako bilo u 90% slučajeva, jer smo bili sastav za usrat se. Lijepo se krenulo da smo doveli nekoliko starijih, iskusnih igrača, koji bi mlađe mentorisali, ali voljni momenat nije tu. Da li je to do nekih internih stvari vezanih za upravu i vođenje, ne znam, ali se tako čini. Ima dobrih poteza uprave, ima katastrofalnih, ali opet se nadam novim ljudima u klubu, svježoj krvi, ali dabogda. Ggodinama ste tu, u tim godinama se sve loše i dešavalo. Nije do nas, ali se čini da je do vas.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 16 apr 2026, 11:10

Da se vrati Zekic nakon nepune godine otkako je pobjegao to bi bio bas cirkus. Ako se vrati za ocekivati je da opet ode kad ga neko ruzno pogleda....
Mislim da ne treba mjenjati strucni stab i igrace svake sezone

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 16 apr 2026, 11:11

NE ZABORAVITI AHMICE!!
Zadnja izmjena: KosevoZove, dana/u 16 apr 2026, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

pitarcenga
Kontakt:

Post Postao/la pitarcenga » 16 apr 2026, 11:12

mnon46 je napisao/la:
16 apr 2026, 10:46
Skontali smo sa patiš za Husrefom i virškama.
trebao bi i ti sta fali Ibri Rahimicu i našim trenerima , samoo pitam ..i sto Zekica ne vrati Osijek a mi ko nesto žalimo za njim :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 16 apr 2026, 11:39

Pitar6785 je napisao/la:
15 apr 2026, 16:41
Nebi vratio ZZ, prvo on sta je uradio klub i na nacin ksko je uradio taraba ZAUVJEK. UNISTIO NAM JE SEZONU I 2 godine ulaganja. Takodje on se postavlja da je veci od kluba, taku vrstu kurcenja i bahatosti od trenera koji nista nikad nije osvoio nisam vidio. Plus, 22 k km platu koju je imo je takodje pomnozio sa 0 tacnije ponasao se da kao da radi dvije milje, ili kao da tamo drugi klubovi cekaju da mi daju 50 k km platu. Evo godinu dana nikoga nece.Mi smo treci klub koji je ZZ izradio na slican nacin i roku 4 godine.

Drugi razlog je, ova ekipa nema tipove igraca za njegov fudbal, njegovim dovodjenjem moralibi totalno razjebat roster sto je po mom misljenju korak unazad.

Smatram da ovaj roster netreba puno mjenjat, Turkes renan out, jedan spic stoper i lijevi bek

Produzit krdzalica gojkovica bralica

Pokusat odkupit ivkovica
+1

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hajdeee, mnon46 i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []