Da se upišem malo nakon malo pauziranja

Lijepo je bilo nakon 2 i po godine opet doć' na Koševo protiv Zrinjskog. Jedva čekam opet na ljeto i zavidim svima koji imaju priliku da idu svake dvije sedmice (jedan od razloga što se i vraćam aBd), ali isto tako, krivo mi kad vidim koliko ljudi ne dođe. Znam u svom okruženju dosta njih kojima se gadi doći, a išli su svaku tekmu otkako ih znam.
Malo sam razmišljao, evo imamo iz zadnje 3 utakmice ok rezultate. Da smo prije mjesec pitali ljude nakon ispadanja iz kupa da potpišu 7 bodova iz zadnje 3 tekme, svi bi pristali. Treba izgurat do kraja sezone, nahajpat neki inat (mi, ne uprava) pa šta Bog da. Spremat se za Europu i potući se. Dati neki zdrav temelj za ljeto.
Nakon svega, mislim da je najveći problem što smo svi bili ubijeđeni da ćemo mi biti prvi koji će osjetiti slast grupne faze i tako smo blizu bili više puta. Naime, iznova nova razočarenja u Europi, pa Zrinjski i Borac uđu u grupe, i jednostavno raja je ohladila, jer taj neki cilj , vizija i nada su se izgubili. Onda se prenijelo sve na ligu. Ne mogu se oteti osjećaju da je i to jedan veliki faktor, a najviše je u tome svemu kriva uprava sa bombastičnim najavama i slabo (nikako) ispunjenim obećanjima.
Na stranu šta je sve doprinijelo neuspjesima, ali suština je da smo dobili veliku nadu na startu, koja je rezultirala bijednim Kupom koji smo sami sebi posrali, ispadanjem u drugim pretkolima, gledajući konkurenciju kako nabijaju koeficijent preko 10, i zgadilo nam se. Razumijem opet svakog na koga to utiče, ali trebamo iskoristiti tu frustraciju i nabiti onaj inat da se raja podigne i da svima pokažemo da i pored svega što se izdešavalo ko je bio i ostao gazda u ligi. Meni fali era kad smo malerisali i pričali "Mi smo Sarajevo, izvolite se braniti", ali je stvarno tako bilo u 90% slučajeva, jer smo bili sastav za usrat se. Lijepo se krenulo da smo doveli nekoliko starijih, iskusnih igrača, koji bi mlađe mentorisali, ali voljni momenat nije tu. Da li je to do nekih internih stvari vezanih za upravu i vođenje, ne znam, ali se tako čini. Ima dobrih poteza uprave, ima katastrofalnih, ali opet se nadam novim ljudima u klubu, svježoj krvi, ali dabogda. Ggodinama ste tu, u tim godinama se sve loše i dešavalo. Nije do nas, ali se čini da je do vas.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.