Kenan Busuladžić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

DonRamiz
Kontakt:

Re: Kenan Busuladžić

Post Postao/la DonRamiz » 22 apr 2026, 15:00

random11 je napisao/la:
22 apr 2026, 14:45
“Bilo je kontakta sa Bosnom i pisalo se o tome. To je vrlo laskavo s obzirom da odatle imam korijene i sve to” kaže Kenan Busuladžić za fotbollskanalen.se i nastavlja:

“Ali moj fokus je ovdje u Malmou i švedskoj reprezentaciji, budući da sam sada član njih. Dakle, ne, nisam donio nikakvu odluku, kao što je rečeno. Tako da sam i ja bio šokiran kada je to objavljeno. Ne razmišljam o tome, mislim samo na naredni meč Malmoa”

“Iskren da budem malo me šokirala ta vijest, ne znam odakle je došla takva informacija. Uopšte ne razmišljam o tome. Ne isključujem Bosnu, nisam razmišljao o tome uopšte ponavljam”

Busuladžić tečno govori bosanski jezik s obzirom da je kao mali puno vremena provodio u Bosni i Hercegovini.

Švedski novinari postavili su mu i trik pitanje – ako se na Mundijalu sretnu BiH i Švedska za koga ćete navijati.

“Za Švedsku” odgovorio je Busuladžić.
Diplomatski odgovori ali prica je bezveze.
Svedjani su prejaki na sredini terena nema on tu sta traziti.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 22 apr 2026, 15:14

DonRamiz je napisao/la:
22 apr 2026, 15:00
random11 je napisao/la:
22 apr 2026, 14:45
“Bilo je kontakta sa Bosnom i pisalo se o tome. To je vrlo laskavo s obzirom da odatle imam korijene i sve to” kaže Kenan Busuladžić za fotbollskanalen.se i nastavlja:

“Ali moj fokus je ovdje u Malmou i švedskoj reprezentaciji, budući da sam sada član njih. Dakle, ne, nisam donio nikakvu odluku, kao što je rečeno. Tako da sam i ja bio šokiran kada je to objavljeno. Ne razmišljam o tome, mislim samo na naredni meč Malmoa”

“Iskren da budem malo me šokirala ta vijest, ne znam odakle je došla takva informacija. Uopšte ne razmišljam o tome. Ne isključujem Bosnu, nisam razmišljao o tome uopšte ponavljam”

Busuladžić tečno govori bosanski jezik s obzirom da je kao mali puno vremena provodio u Bosni i Hercegovini.

Švedski novinari postavili su mu i trik pitanje – ako se na Mundijalu sretnu BiH i Švedska za koga ćete navijati.

“Za Švedsku” odgovorio je Busuladžić.
Diplomatski odgovori ali prica je bezveze.
Svedjani su prejaki na sredini terena nema on tu sta traziti.
Ne bi morao davati diplomatske odgovore da ga bali.jice ne pokušavaju sabotirati. Vidim već su krenuli negativni komentari o njemu.. :bih:

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 22 apr 2026, 15:47

LeCoq je napisao/la:
22 apr 2026, 13:54
Edincapitano je napisao/la:
22 apr 2026, 13:33
Momak igrao 11 utakmica u Evropi i 15 utakmica u ligi? Naravno nekad starter, nekad ne.

Nemoj zaboraviti da momak ima 18 godina i sigurno je bolji od svakog naseg veznog igraca sto se tice igra s loptom. Mi nemamo igraca koji zna napraviti dva pasa, nekad Benjo zna promjeniti stranu ali inace slabo skroz. Sunjic je pravi krkan, zna klizati i trcati ali veze nema s loptom. Basic zna malo povuci ali grijesi cesto, vidio si protiv zabara.

Kenan mora biti pozvan u ligi nacija i ciklus za EP. Vidjecete da ce momak za 2-3 godine otici negdje u Belgiju/Austriju/Holandiju za 5-6 miljona eura i onda ce biti glavni kod nas na sredini :bih:
Nije pitanje da li treba biti pozvan na za LN. Pozivani su i slabiji od njega, pa će i on će biti pozvan barem jednu utakmicu.
U pitanju su očekivanja. Busuladžić u ovom trenutku ne djeluje kao igrač koji će donijeti napredak reprezentaciji, a predstavlja se kao neko veliko pojačanje.
Najveći problem je što na vidiku nema igrača koji bi mogao donijeti kvalitet na poziciji CM.
Na def. veznom se možemo nadati da će Ćatović ostvariti što se očekuje, naravno ako uopšte zaigra za nas. Dakle to je na dugom štapu.
Mislim da Kenan i Catovic bi sigurno bili medju prvi za nas vezni red. Kenan je clan boljeg kluba nego Basic, a Catovic je njemacka skola.

Na SP necu da ide ni Kenan ni Catovic jer treba da idu momci koji su rijesili skroz tezak baraz, zato bi i Mujakica prije pozvao nego Anela, ali LN kad krene, nema tu Basic naprimjer nista traziti, onda treba Kenan, Catovic da su tu i da vidimo jel mogu ili ne igrati za repku trenutno. Anel da ode u Real Madrid, nikad nebi ga zvao vise. Momak i otac su ciste budale/seljaci i nema od njih nista dobro.

I ako mislim da bi makar Catovic mogao biti nesto kao sto je Besic bio 2014, ali opet, treba da idu momci kao Sunjic, Basic, Tahirovic, Gigovic itd jer su dali sve u barazu i otisli na SP.

Esmir - Kenan - Catovic - Kerim
Demirovic - Pejcinovic

Kako bi ovo fino bilo vidjeti kad krene LN... :tokralju:

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 22 apr 2026, 15:56

22 apr 2026, 15:47
LeCoq je napisao/la:
Momak igrao 11 utakmica u Evropi i 15 utakmica u ligi? Naravno nekad starter, nekad ne.

Nemoj zaboraviti da momak ima 18 godina i sigurno je bolji od svakog naseg veznog igraca sto se tice igra s loptom. Mi nemamo igraca koji zna napraviti dva pasa, nekad Benjo zna promjeniti stranu ali inace slabo skroz. Sunjic je pravi krkan, zna klizati i trcati ali veze nema s loptom. Basic zna malo povuci ali grijesi cesto, vidio si protiv zabara.

Kenan mora biti pozvan u ligi nacija i ciklus za EP. Vidjecete da ce momak za 2-3 godine otici negdje u Belgiju/Austriju/Holandiju za 5-6 miljona eura i onda ce biti glavni kod nas na sredini :bih:
Nije pitanje da li treba biti pozvan na za LN. Pozivani su i slabiji od njega, pa će i on će biti pozvan barem jednu utakmicu.
U pitanju su očekivanja. Busuladžić u ovom trenutku ne djeluje kao igrač koji će donijeti napredak reprezentaciji, a predstavlja se kao neko veliko pojačanje.
Najveći problem je što na vidiku nema igrača koji bi mogao donijeti kvalitet na poziciji CM.
Na def. veznom se možemo nadati da će Ćatović ostvariti što se očekuje, naravno ako uopšte zaigra za nas. Dakle to je na dugom štapu.
Mislim da Kenan i Catovic bi sigurno bili medju prvi za nas vezni red. Kenan je clan boljeg kluba nego Basic, a Catovic je njemacka skola.

Na SP necu da ide ni Kenan ni Catovic jer treba da idu momci koji su rijesili skroz tezak baraz, zato bi i Mujakica prije pozvao nego Anela, ali LN kad krene, nema tu Basic naprimjer nista traziti, onda treba Kenan, Catovic da su tu i da vidimo jel mogu ili ne igrati za repku trenutno. Anel da ode u Real Madrid, nikad nebi ga zvao vise. Momak i otac su ciste budale/seljaci i nema od njih nista dobro.

I ako mislim da bi makar Catovic mogao biti nesto kao sto je Besic bio 2014, ali opet, treba da idu momci kao Sunjic, Basic, Tahirovic, Gigovic itd jer su dali sve u barazu i otisli na SP.

Demirovic - Pejcinovic

Mislim da se moraju pokazati Kenan-Catovic kao sto su se ovi ostali pokazali, a liga nacija nije kao prijateljska, važno je i trebaju da ovi momci imaju neku formu, da igraju, da se dokažu. Tako da ne vjerujem da će se to desiti tako lahko, i ne vjerujem da će tek tako ukloniti npr Šunjića i Tahirovića koji su mu glavni u sredini duze vrijeme.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 apr 2026, 15:58

Za Dinu Beširevica i Naila Omerovica - igrac.
Kada su ti parmaci mogli moze i ovaj decko
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 22 apr 2026, 16:00

LeCoq je napisao/la:

Demirovic - Pejcinovic

Iz kojeg razloga Bašić nema šta da traži? Trebamo istjerati nekog iz ekipe koji može dati ruke zbog jednog igrača koji igra treću ligu…i niko ovdje ne zna je li dobar igrač ili ne…i zbog drugog igrača koji je u krizi razvoja..? Zar nije cilj širiti bazu a ne tjerati momke iz ekipe zbog nekog mačka u vreći…? :think:

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 22 apr 2026, 16:05

MiranGlasnic je napisao/la:
22 apr 2026, 16:00
LeCoq je napisao/la:

Demirovic - Pejcinovic

Iz kojeg razloga Bašić nema šta da traži? Trebamo istjerati nekog iz ekipe koji može dati ruke zbog jednog igrača koji igra treću ligu…i niko ovdje ne zna je li dobar igrač ili ne…i zbog drugog igrača koji je u krizi razvoja..? Zar nije cilj širiti bazu a ne tjerati momke iz ekipe zbog nekog mačka u vreći…? :think:
Pardon, naravno da treba biti u prici, malo sam pretjero, momak samo ima 22-23 godine. Ali mislim da ova dva druga momka imaju veci potencijal :bih:

Vidjecemo, ali to sto ti kazes, vazno je da bazen se siri :bih: Sad jel to bio Kenan ili Basic, kako god, samo nek igra taj sto je bolji..

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 22 apr 2026, 16:05

Ovi novinari naši su počeli stvarno "medvjeđu" uslugu da nam prave. Logično da čovjek ne može reći Šveđanima, ljudi mu sve dali igra tu svaki dan, sjedi s njima jede pije spava, ne moze reci odjednom "eto ko vas yebe odo igrat za Bosnu". To se radi pasivno, u tišini bez dizanja hampe i bespotrebnog hejta na sebe.

Ovako sa člancima bombastičnim samo se napravi pritisak liku, kao što je Baždar onomad izjavio da će igrat za Srbiju i nema veze s nama. Moralo je dijete to izjavit, jer je živio s njima u Beogradu i samo jedno jutro kao članak "Baždar će izdat Srbiju, igrat će za Bosnu". Logično je da je čekao momenat da ode iz srpske lige u inostranstvo i onda da promjeni reprezentaciju, kao što je i uradio.

Busuladžića će sad novinari smarati pitanjima tamo nonstop, navijači ga lako mogu zamrzit, samo bezveze dolazi do pažnje sveukupne švedske sportske javnosti. A zbog čeg? Zato što naši novinari ne mogu se strpit kad čuju neki trač, pa odma lete sa senzacionalnim naslovima, i tako dzaba bacaju pritisak na igrača. Nedaju poslu da se odvija u tajnosti.

Novinari nam s ovim naslovima nikad nisu pomogli, samo odmogli reprezentaciji kao i igračima.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 22 apr 2026, 21:13

Dobro ba kakva je polemika, zbrkaa...zar nije jucer mali vec imao spakovane kofere za Ameriku "papiri" spremni kao i uvijek😆...a danas druga prica nista od toga mali se cudi glupostima i naavijat ce za Svedsku, ...opet nesto iskrsloo po obicaju.

I onda krivi novinari,Nasa,Sipa, Osa, Bakir, Sda, zelenci, turci, eskimi...svi krivi samo nije krivo poglupoo i naivno citateljstvo koje puši svakakve priče i podvale i to uvijek jedne te iste, umjesto da konacno nauči citat izmedju redova.

Al bice bolje samo nek ne puca, nek je hrkljuš , neka ima hljeba i igara i tračeva.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 22 apr 2026, 21:17

Mirno spavajte, Kenan ce za nas igrati.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 22 apr 2026, 21:19

General505 je napisao/la:
22 apr 2026, 21:13
Dobro ba kakva je polemika, zbrkaa...zar nije jucer mali vec imao spakovane kofere za Ameriku "papiri" spremni kao i uvijek😆...a danas druga prica nista od toga mali se cudi glupostima i naavijat ce za Svedsku, ...opet nesto iskrsloo po obicaju.

I onda krivi novinari,Nasa,Sipa, Osa, Bakir, Sda, zelenci, turci, eskimi...svi krivi samo nije krivo poglupoo i naivno citateljstvo koje puši svakakve priče i podvale i to uvijek jedne te iste, umjesto da konacno nauči citat izmedju redova.

Al bice bolje samo nek ne puca, nek je hrkljuš , neka ima hljeba i igara i tračeva.
Brate…tebe ubi treća smjena.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 apr 2026, 21:20

RajvoSA03 je napisao/la:
22 apr 2026, 21:17
Mirno spavajte, Kenan ce za nas igrati.
:salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 22 apr 2026, 21:31

MiranGlasnic je napisao/la:
22 apr 2026, 21:19
22 apr 2026, 21:13

Brate…tebe ubi treća smjena.

Da bar, lakse bi podnio vjeruj i to nego saznanje da su pripadnici moga naroda (pojedinci naravno) ovoliko naivni, da ne kazem neinteligentni da nista skontati ne mogu i da im svakava fukara moze prodavat price jedne te iste, ublehaške i uvijek svi drugi krivi.. mediji, Savez, cak i onaj Beli.

I tako je u svakoj sferi drustvenog zivota u ovoj drzavi zato nam se i vidi.

Ja mogu shvatiti da mozemo sebi dozvoliti da budemo neinformisani ali ne smijemo sebi dozvoliti da budemo glupi.

Pa meni vrijeđa inteligenciju citati na sta sve ljudi padaju, sta pisu, kako se ponasajju.

Malo sam sad vratio unazad procitao ovu temu, i vidio da ti nisi medju njima imas kriticko misljenje i razmisljas glavom, i u vecini se slazem s tobom ali sta bi tako nam je kako nam je.

Rijesicemo i Kenu aBda. :mrgreen:

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 22 apr 2026, 22:24

22 apr 2026, 21:31
Da bar, lakse bi podnio vjeruj i to nego saznanje da su pripadnici moga naroda (pojedinci naravno) ovoliko naivni, da ne kazem neinteligentni da nista skontati ne mogu i da im svakava fukara moze prodavat price jedne te iste, ublehaške i uvijek svi drugi krivi.. mediji, Savez, cak i onaj Beli.

I tako je u svakoj sferi drustvenog zivota u ovoj drzavi zato nam se i vidi.

Ja mogu shvatiti da mozemo sebi dozvoliti da budemo neinformisani ali ne smijemo sebi dozvoliti da budemo glupi.

Pa meni vrijeđa inteligenciju citati na sta sve ljudi padaju, sta pisu, kako se ponasajju.

Malo sam sad vratio unazad procitao ovu temu, i vidio da ti nisi medju njima imas kriticko misljenje i razmisljas glavom, i u vecini se slazem s tobom ali sta bi tako nam je kako nam je.

Rijesicemo i Kenu aBda. :mrgreen:
Evo meni vrijedja inteligenciju citati ovaj tvoj post. Hocemo li sada svi poceti pisati takve postove da nam vrijedja inteligenciju sadrzaj postova drugih clanova foruma?
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 23 apr 2026, 08:40

Po svemu sudeci mi smo jedina repka u kojoj kao mladi igrac sa jacim menadzerom mozes vrlo lako zapisati nastup u reprezentaciji i staviti sebi u CV da si igrao u reprezentaciji. Kad mi mali naraste moram vidjeti koliko kostaju ova menadzerska sranja, platiti koju 1000 eura i promovirati sina preko reprezentacije. Nadam se da grijesim ali je Busuladzic isto jos jedan Tahirovic, Hadzikadunic itd...

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 24 apr 2026, 09:59

Evo promijenio je i menadžera, možda je i ovo neki znak😁

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 24 apr 2026, 23:33

Hrvati u tisini rade...i samo ti uzmu jedno jutro Sucica.Bosnjo piskara i blebece ko baba tracara i dozivljava ponizenja...pa da Buduladzic odgovara Svedjanima da mu draza Svedska od Bosne.Bosnjo je smater u svemu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 apr 2026, 23:36

061657451 je napisao/la:
24 apr 2026, 23:33
Hrvati u tisini rade...i samo ti uzmu jedno jutro Sucica.Bosnjo piskara i blebece ko baba tracara i dozivljava ponizenja...pa da Buduladzic odgovara Svedjanima da mu draza Svedska od Bosne.Bosnjo je smater u svemu.
Nisu oni njega u tisini uzeli. Ako se dobro sjecam, upucen mu je poziv za A reprezentaciju i on rekao kao nije spreman. Nakon toga uredno dobijao pozive za u21 selekciju. To se u startu trebalo prelomiti, hoces ili neces. Nije trebao dobijati poziv ni za u21 i to je to.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DegaLouis
Kontakt:

Post Postao/la DegaLouis » 25 apr 2026, 02:06

DamirT je napisao/la:
24 apr 2026, 23:36
061657451 je napisao/la:
24 apr 2026, 23:33
Nisu oni njega u tisini uzeli. Ako se dobro sjecam, upucen mu je poziv za A reprezentaciju i on rekao kao nije spreman. Nakon toga uredno dobijao pozive za u21 selekciju. To se u startu trebalo prelomiti, hoces ili neces. Nije trebao dobijati poziv ni za u21 i to je to.

Uzeli su ga jer nisu nasi iz saveza htjeli da mu upute poziv i onda su ljudi iz hnsa prisli njemu i njegovoj porodici. I onda je momak otisao da igra za A selekciju

greenwood
Kontakt:

Post Postao/la greenwood » 25 apr 2026, 04:45

A jeste vise naporni sa Sucicem. Pomirite se da nije bilo ni promil šanse da zaigra za nas.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []