FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
14
4%
Ispadamo iz lige
31
8%

Ukupno glasova: 392

UltraNorth
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la UltraNorth » 27 apr 2026, 21:56

MSOZ101 je napisao/la:
27 apr 2026, 20:03
Banić
_______ - _______ - Maroodza - _______
Cimirot - Telalović
Menalo - Elezi - _______
Carlos

Popunite ekipu željenim igračima za narednu sezonu
Doveo bih Pidru ili Grbica na lijevog beka. Doveo bih Stanica iz Sirokog. Ghorzi ili Hrelja na krilo . Romero iz Rudara . Gojkovica moraju produzit kako znaju. Na desnom beku bih forsirao nekog iz akademije .
Banic
Akademac gojkovic bralic pidro
Cimirot stanic
Menalo elezi ghorzi/hrelja
Carlos
Klupa : musija , hujber , maroodza , kupresak , telalovic , ljajic , ignatkov ,anes m, zivkovic, ivanisevic
Ostalim se zahvaliti .

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 apr 2026, 22:09

UltraNorth je napisao/la:
27 apr 2026, 21:56
MSOZ101 je napisao/la:
Banić
Cimirot - Telalović
Menalo - Elezi - _______
Carlos

Doveo bih Pidru ili Grbica na lijevog beka. Doveo bih Stanica iz Sirokog. Ghorzi ili Hrelja na krilo . Romero iz Rudara . Gojkovica moraju produzit kako znaju. Na desnom beku bih forsirao nekog iz akademije .
Banic
Cimirot stanic
Carlos
Klupa : musija , hujber , maroodza , kupresak , telalovic , ljajic , ignatkov ,anes m, zivkovic, ivanisevic
Ostalim se zahvaliti .
Samo da iskoristim ovu priliku i yebem Hrelji i mrtvo i živo i nerođeno.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 27 apr 2026, 22:26

Dolaze skauti sto znaci da ce nastupiti svi u21 igraci koje imamo

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 27 apr 2026, 22:36

Mesnjak ga ne vadi
slika
slika

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 27 apr 2026, 22:39

bvsic je napisao/la:
27 apr 2026, 21:48
DoktorXabaras je napisao/la:
27 apr 2026, 21:35
MSOZ101 je napisao/la:
Banić
Hujber- Ivanišević - Maroodza - __????___
Cimirot - Telalović
Menalo - Elezi - Ljajić
Carlos

Hujber i Ivanišević su već tu, došli vjerovatno uz Mamićev blagoslov, tako da su te pozicije neupitne.

Adem je tu, i po mom mišljenju bi trebao biti jedan od tih iskusnijih koje Mamić spominje.

Ljevi bek, ako ne pronađu nekog kvalitetnog volio bi vidjeti nekog akademca, teško da može biti gori od trenutnog riješenja na toj poziciji.
Ma prvo oni trebaju da skontaju kakvu formaciju hoce da igraju i koji sistem pa onda dovodit igrace

Igras 3-5-2 2godine i onda dovedes Ljajica, pa onda promijenis na 4 nazad i onda to ne ide pa onda miksas i ne znas ni sta hoces na kraju evo ni sta se igra vala.
Vidi nisam sad ni ja neki stručnjak niti analitičar ali volim ispratit te neke detalje.

Mi smo do sad, otkad je Mario tu, naše najbolje utalmice odigrali sa četvoricom u odbrani ili najbliže rečeno u nekoj 4-5-1 formaciji, uvijek sa jednim isturenim napadačem a nekad sa dvije visoke osmice a nekad sa defanzivnim krilima i jednom desetkom iza napadača. Da sad ne detaljišem previše.

Evo i sad u ove posljednje tri utakmice smo igrali tako i mislim da to nije prinudno nego ciljano i da će se ići u tom pravcu, igra se na posjed i stvaranje nekog viška na bočnim stranama da se nekim povratnim loptama ili centaršutevima pokuša stvoriti šansa za gol. Igra se bez presinga i brze tranzicije i zato naša igra izgleda tako "sporo" i "umrtvljeno" naročito kad protivnik stane u taj defanzivni duplo blok, gdje se teško pronalaze riješenja prema naprijed, zato smo u Posušju u jednom momentu imali posjed preko 80%.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 27 apr 2026, 22:49

Da pokušam biti objektivan.

Rezultati su OK otkako nas ne kolju i nismo svima zanimljivi, ali to ne smije biti mjerilo.

Igra je loš, bezidejna i poprilično dosadna,. Nema plana, nema kreacije, sve ide na silu. Nikako da sastavimo dvoje – ako utegnemo odbranu, naprijed nas nema; ako smo dobri gore, dole primamo levatske golove. To je već obrazac.

O brzini je suvišno govoriti – spori smo, a sa ovim sistemom izgledamo još sporije. Nema tranzicije ni okomitosti, sve na dodir viška i protivnik se bez problema postavi.

Trener je solidan. Nije za tjeranja po svaku cijenu, ali nije ni taj koji pravi razliku. Ako imaš provjereno bolje rješenje – dovodi. Ako ćeš opet eksperimentisati, bolje ga ostavi zbog kontinuiteta.

Fizička sprema je loša i to je alarm. Psihički nismo raspad, ali nema tog šampionskog klika .

Igrački kadar - ima dobrog potencijala i materijala, ali djeluje dezorijentisano i neiskorišteno.

Uglavnom, ima osnove za više, ali ovako kako sad izgleda daleko od onoga što Sarajevo treba biti.

Pozz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 27 apr 2026, 22:58

Amcho1 je napisao/la:
27 apr 2026, 22:49
Da pokušam biti objektivan.

Rezultati su OK otkako nas ne kolju i nismo svima zanimljivi, ali to ne smije biti mjerilo.

Igra je loš, bezidejna i poprilično dosadna,. Nema plana, nema kreacije, sve ide na silu. Nikako da sastavimo dvoje – ako utegnemo odbranu, naprijed nas nema; ako smo dobri gore, dole primamo levatske golove. To je već obrazac.

O brzini je suvišno govoriti – spori smo, a sa ovim sistemom izgledamo još sporije. Nema tranzicije ni okomitosti, sve na dodir viška i protivnik se bez problema postavi.

Trener je solidan. Nije za tjeranja po svaku cijenu, ali nije ni taj koji pravi razliku. Ako imaš provjereno bolje rješenje – dovodi. Ako ćeš opet eksperimentisati, bolje ga ostavi zbog kontinuiteta.

Fizička sprema je loša i to je alarm. Psihički nismo raspad, ali nema tog šampionskog klika .

Igrački kadar - ima dobrog potencijala i materijala, ali djeluje dezorijentisano i neiskorišteno.

Uglavnom, ima osnove za više, ali ovako kako sad izgleda daleko od onoga što Sarajevo treba biti.

Pozz
Slazem se

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 27 apr 2026, 23:05

27 apr 2026, 19:04
Čekaju da im klub izgubi da bi oni dokazali nešto, kakav skup imbecila. :bow: :bow: :bow:

Pobjedili par utakmica "naguzove" ono se našlo pričato o najgoroj igri u historiji kluba, jebrm te živote.
Pratis li ti klub ikako,znas li kakva je igra, valja li tebi ovo i ne vrijedjaj navijace nebitan si faktor.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 27 apr 2026, 23:41

Ado_77 je napisao/la:
27 apr 2026, 23:05
Čekaju da im klub izgubi da bi oni dokazali nešto, kakav skup imbecila. :bow: :bow: :bow:

Pobjedili par utakmica "naguzove" ono se našlo pričato o najgoroj igri u historiji kluba, jebrm te živote.
Pratis li ti klub ikako,znas li kakva je igra, valja li tebi ovo i ne vrijedjaj navijace nebitan si faktor.
Pratim, više nego što ovi stučnjaci ovde koji pišu zajedno. Čorava mačka vidi da igra nije na dobrom nivuo, obzirom na tolike rotacije i promašena pojačanja sad je problem što se raduje pobjedi. Koliko je ovde tih nazovi stručnjaka čestitalo na pobjedi. Znali su ovde prošle sezone ispisivati kilometarske postove o nebitnim utakmicama Sarajeva koje izgubimo a sad se ne može čestiati ni na nebitnoj pobjedi.
ABd u nedelju je moja 501 utakmica, a koga ja to vrijeđam??? Nego šta nego imbecili svi koji pokušavaju umanjti, obezvrijediti pobjedu mog kluba. Nesposbnjakovići koji nemaju dan radnog staža pišu o nekoj fudbalskoj kvaliteti i igri, jedva čekaju poraze da iz svojih toplih domova objave već napisane postove.
Zamisli kakav moraš biti "navijač" kad ti klub ima 16/18 bodova i ti zatim smisliš rečenicu najgora igra u historiji kluba. Postaviš li pitanje takvim osobama da li prate klub, da li su gledali proljeće sa Rožmanom, zatim Sabljića, Vaskovskog, pokojnog Ješića, Husrefov (jedan mandat) pa sve do vrhinskih stručnjaka Arapovića i Bajramovića ili jednog perioda sa Pirićem ali vjerovatno tad nisu bili ni rođeni. Ligu prije agresije neću ni spominjati a igru našeg kluba zbog kojeg se liga proširivala valjda samo "nebitni faktori" pamte.

Uostalom, ako ti se ne sviđa, napusti moj komentar i "zdravo živio".

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 27 apr 2026, 23:43

Cuj Mario uveo mir i stabilnost 😂😂 pa nije on podpisnik Dejtona?!? Koji bolan mir, nije FK Sarajevo ratovalo do dolazka Maria! Koje poredzenje njega i Feđe? Trenutna ekipa košta možda 6-7miliona godišnje, a Feđina ekipa koštala milion godišnje! Igrali nam Palić, Cmiljanić, Secerovic,...
Ja želim da vjerujem da se zamjena ovoj neznalici več sad traži, i dok se odradi zadnja utakmica sezone da se mu zahvale.
Haris

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 apr 2026, 23:46

amkeivke je napisao/la:
27 apr 2026, 23:43
Cuj Mario uveo mir i stabilnost 😂😂 pa nije on podpisnik Dejtona?!? Koji bolan mir, nije FK Sarajevo ratovalo do dolazka Maria! Koje poredzenje njega i Feđe? Trenutna ekipa košta možda 6-7miliona godišnje, a Feđina ekipa koštala milion godišnje! Igrali nam Palić, Cmiljanić, Secerovic,...
Ja želim da vjerujem da se zamjena ovoj neznalici več sad traži, i dok se odradi zadnja utakmica sezone da se mu zahvale.
Ma čija ekipa je koštala milion?
Cmiljanić nije bio igrač FKS, Palić isto, Šećerović također.
U Feđinoj ekipi su igrali Drobarov, Musa, Čirjak, Džafić, Ikić, Nardin, Suljić, Buljubašić, Hamza, Merso..
Nimalo loša ekipa.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 27 apr 2026, 23:53

UltraNorth je napisao/la:
27 apr 2026, 21:56
MSOZ101 je napisao/la:
Banić
Cimirot - Telalović
Menalo - Elezi - _______
Carlos

Banic
Cimirot stanic
Carlos
Ostalim se zahvaliti .
Kakav pidro

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 apr 2026, 23:56

Nisam neki ljubitelj povratnika u naš dres, ali rado bi Pidru vidio da se vrati kod nas.
Dosta dobra sezona iza njega, zahvalan igrač, da i igrač u rotaciji bude on ne bi imao ništa protiv, ne bi pravio problem u svlačionici..
Pri tome svakako nam treba jedan lijevi bek, jer se krpimo na toj poziciji dosta često. Kuprešak jeste u dobroj formi, ali često igra i krilo.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 28 apr 2026, 00:05

27 apr 2026, 23:41
Ado_77 je napisao/la:

Pratim, više nego što ovi stučnjaci ovde koji pišu zajedno. Čorava mačka vidi da igra nije na dobrom nivuo, obzirom na tolike rotacije i promašena pojačanja sad je problem što se raduje pobjedi. Koliko je ovde tih nazovi stručnjaka čestitalo na pobjedi. Znali su ovde prošle sezone ispisivati kilometarske postove o nebitnim utakmicama Sarajeva koje izgubimo a sad se ne može čestiati ni na nebitnoj pobjedi.
ABd u nedelju je moja 501 utakmica, a koga ja to vrijeđam??? Nego šta nego imbecili svi koji pokušavaju umanjti, obezvrijediti pobjedu mog kluba. Nesposbnjakovići koji nemaju dan radnog staža pišu o nekoj fudbalskoj kvaliteti i igri, jedva čekaju poraze da iz svojih toplih domova objave već napisane postove.
Zamisli kakav moraš biti "navijač" kad ti klub ima 16/18 bodova i ti zatim smisliš rečenicu najgora igra u historiji kluba. Postaviš li pitanje takvim osobama da li prate klub, da li su gledali proljeće sa Rožmanom, zatim Sabljića, Vaskovskog, pokojnog Ješića, Husrefov (jedan mandat) pa sve do vrhinskih stručnjaka Arapovića i Bajramovića ili jednog perioda sa Pirićem ali vjerovatno tad nisu bili ni rođeni. Ligu prije agresije neću ni spominjati a igru našeg kluba zbog kojeg se liga proširivala valjda samo "nebitni faktori" pamte.

I ja pratim klub 45 godina od Safeta Susica pa na dalje braniti sto je neodbranjivo po meni nidje veze ti imas svoje misljenje ja imam svoje i nije isto,ja gledam klub drugim ocima ti svojim .

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 28 apr 2026, 04:19

Sudije nas nekolju

Penal u sb
Penal u doboju
Crveni karton Jatti u bl
Crveni karton zrinjskom rukom namjerno spasio cist go
Drugi zuti karton u bjeljini
Crveni karton protiv veleza u prvoj utakmici KUPA i PENAL
Crveni karton na kosevu protiv prijedora i penal u 94 minuti ne postojeci

Prosle godine 15 ove godine 6 klanja.

Al igra formacija i nacin kako igramo nedozvoljava sudijama da kolje, jer igramo sigurnije u odbrani i kad se branimo i kad gradimo napad. Kad nas je vodio ZZ jesmo mi igrali ofanzivnije i radili presing al ekipa nije mogla to da iznese svih 90 minuta vec taj tempo radimo 50-60 minuta i onda pad koncentracije. Dok sad to je dosta mirnije i igraci drze koncentraciju svih 90 minuta tesko protivnici dolaze na 35 metara do naseg gola, ikad dodju u neku sansu u 80 min i oni su dosta istroseni umorni jer konstantno ih napadamo i tjeramo da trce (nije ova bas igra tako bezazlena po protivnicke ekipe i u tom segmentu)i nemogu bas da imaju koncentraciju snagu da iskoriste tu eventualno jednu sansu po utakmici koju dozvolimo. Dok nasim igracima koji su kvalitetni i koji vrse taj spori blagi pritisak odgovara jer mogu bez problema da igraju 90 minuta sa full koncentraciom i full snagom

Mi smo samo 1 gol primili u zadnjim minutama i to u prvoj utakmici pod vidstvom Marija protiv zrinjskog.

I protiv prijedora iz NEPOSTOJECEG PENALA.

Ljudi gledaju to sto smo 17 boba iz borca stavljaju to na teret MARIJA, a covjek je 4 bobe iz borca odkad je on na klupi. To sto je zz i husref izgubili titulu u prvih 9 kola nemozese pisat njemu na racun.

Takodje nemoze se OPTUZIT DA NIJE STVORIO DODATNU VRIJEDNOST I DA MU SE NIKO NIJE PRODAO.

Jatta guli mlinaric su prodati

Maroodza
Ignjatkov
Telalovic
Maita

Su njegov proizvod, pored njih cetvorice nastavio je davat sansu krdzalicu mujkici pa cak evo i MUSI i nesto minute dobio i ristic i dizdarevic

LIJEPA IGRA ATRAKTIVNA DOMINANTNA IGRA, igra koja donosi pobjede za to moras imat trenera 2 godine uzastopno MORAS IMAT TOP ROSTER I MORAS IMAT BRZE IGRACE.

Pobjedimol birac u NEDELJU MI SMO -1 bod za borcem 4 utakmice do kraja gdje bi imao bolji medju omjer i od borca i zrinjskog dok bi imo gol razliku slabiju.

I gdje bi bio u plusu oko 8 bodova nad trecepladiranim.

Mi imamo zelju kuci u zadnjem kolu (gdje ce oni dotad izgubit i matematicku sansu)
Imas velez u vrapcicu gdje ce imat obezbjedjenu evropu dotad
Imas sb kuci
Imamo prijedor koji je vec danas ispo

Takodje imamo roster koji je NAJ SVJEZI KOJI JE OCISCEN OD KARTONA

Btw;Nevjerujem daje ijedna ekipa u pl bh dala vise minuta mladjari

Pitarima problem spora igra jer oni su gledali papeta kako je on proturo kroz noge, a ova drzava za 120 godina izbacila jednog Safeta.

Ako nemozes imat lijepu efikasnu igru koja donosi pobjede, a mozes imat ruznu igru koja donosi bodove ja biram igru koja donosi bodove.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 28 apr 2026, 07:10

Ado_77 je napisao/la:
28 apr 2026, 00:05
27 apr 2026, 23:41
Ado_77 je napisao/la:

I ja pratim klub 45 godina od Safeta Susica pa na dalje braniti sto je neodbranjivo po meni nidje veze ti imas svoje misljenje ja imam svoje i nije isto,ja gledam klub drugim ocima ti svojim .
Da, moja je teza da bi bilo šta komentarisao vezano za klub moraš ići na utakmice bez tog ništa, nula a takvih je ovde 98% i da uvijek ću birati pobjedu iz loše igre, nego poraz iz dobre igre.
Neodbranjivo ok! ali eto kao što kažeš to su moje oči.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 28 apr 2026, 07:35

Samo sam cekao da neko kaze kako nismo uspjeli ove sezone zbog sudija, kad eto ti pitara.

Uzevsi u obzir zadnje tri godine, ove godine smo imali daleko bolje sudjenje za razliku od ranijih godina.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 28 apr 2026, 09:06

Jet2Holiday je napisao/la:
28 apr 2026, 07:35
Samo sam cekao da neko kaze kako nismo uspjeli ove sezone zbog sudija, kad eto ti pitara.

Uzevsi u obzir zadnje tri godine, ove godine smo imali daleko bolje sudjenje za razliku od ranijih godina.
Sta mislis je li uzrok toga ceferin ili to sto smo rano ispali iz borbe za titulu?

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 28 apr 2026, 09:16

rimljanin90 je napisao/la:
28 apr 2026, 09:06
Jet2Holiday je napisao/la:
28 apr 2026, 07:35

Sta mislis je li uzrok toga ceferin ili to sto smo rano ispali iz borbe za titulu?
Razlog boljeg sudjenja je Mamic i njegove veze u HR dijelu saveza koje su omogucile neku vrstu protekcije u smislu postenog sudjenja donekle.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 28 apr 2026, 09:19

Katastrofalnog suđenja nas je jedino spasilo to sto nismo bili prijetnja Borcu i tjt, ostalo je prica za djecu. Kakav Ceferin kakvi bakraci. A vidjeli smo i Mamica u akciji kad su nas pokrali sa Rudarom na sred koseva. Ja u tu vrstu protekcije ne vjerujem.

Nas je ove sezone koštalo lutanje Mirvica, nista drugo. Od kasnog otkaza Zekica pa preko očigledne fule sa Husrefom i ode sezona.
Sto se tice naše igre i Cvitanovica, mogu se pojedini smijati koliko hoce, al on je stabilizovao ekipu poslije Husrefa i to je činjenica. Isto tako je i činjenica da dosta igra na rezultat i da se ne vidi neki obrazac igre kao kod Zekića recimo.
Nije on taj rang trenera, e sad, postavlja se pitanje ide li Mamic i neki trener tipa Zekic ili bolji zajedno pod ruku. Po meni teško. Ovaj (Mamic) se mora pitati za sve. I to je činjenica. Onda ostavi Maria, jer u toj konstalaciji niko nece promjeniti nista.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Jarodwest, teamnorth1989 i 12 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []