FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
14
4%
Ispadamo iz lige
31
8%

Ukupno glasova: 392

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la muhamedhulk » 28 apr 2026, 10:22

pljuvaci sad pljuju i pobjedu jer je kao nebitna. da se izgubilo bila bi bitna. :rol: joj kako nebitni likovi i glupa razmisljanja. :crazy:
i onda slag na tortu ide nostadamus predikcija; doce nam glave sto nemamo igre, samo nezz kad. :rol: ali kad prvu izgubimo bice, "jesam vam rek'o" prica....
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 28 apr 2026, 10:41

Ništa ni Mamić ni bilo ko drugi nije popravio suđenje.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 28 apr 2026, 11:22

Mirvic je licno intervenisao i popravio sudjenje.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

GokuSSJG
Kontakt:

Post Postao/la GokuSSJG » 28 apr 2026, 11:42

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 apr 2026, 23:46
amkeivke je napisao/la:
27 apr 2026, 23:43
Cuj Mario uveo mir i stabilnost 😂😂 pa nije on podpisnik Dejtona?!? Koji bolan mir, nije FK Sarajevo ratovalo do dolazka Maria! Koje poredzenje njega i Feđe? Trenutna ekipa košta možda 6-7miliona godišnje, a Feđina ekipa koštala milion godišnje! Igrali nam Palić, Cmiljanić, Secerovic,...
Ja želim da vjerujem da se zamjena ovoj neznalici več sad traži, i dok se odradi zadnja utakmica sezone da se mu zahvale.
Ma čija ekipa je koštala milion?
Cmiljanić nije bio igrač FKS, Palić isto, Šećerović također.
U Feđinoj ekipi su igrali Drobarov, Musa, Čirjak, Džafić, Ikić, Nardin, Suljić, Buljubašić, Hamza, Merso..
Nimalo loša ekipa.
Merso na zalasku karijere, Suljic isto, nardin koji doslovno nije mogao pogoditi nista, dzafic koji je 2 sezone nakon Te malte ne zavrsio Karijeru, drobarov koji je bukvalno bio jedini stoper u ekipi (igrao na inekcijama) buljubasic koji je imao 18 godina. Unatoc svemu ovome igrali smo top, Ali nismo srece imali svi imate internet pogledajte utakmice iz tog perioda jednostavno nas nije islo. Ko kaze da fedja je los trener jednostavno pojma Nema o fudbalu, covjek gdje god da je bio ostavio je sjajan utisak

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 28 apr 2026, 11:58

"Ko kaze da fedja je los trener jednostavno pojma Nema o fudbalu, covjek gdje god da je bio ostavio je sjajan utisak"

Statistički gledano on je naš najgori trener.a u Mariboru je na ivici da propusti Evropu prvi put nakon, čini se, 20 godina. i to je "sjajan utisak"?

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 28 apr 2026, 12:51

Ostavio utisak u manjim ekipama gdje je radio bez pritiska, domaca verzija Davida Moyesa ili Grahama Pottera. Uz duzno postovanje, nije isto vodit Velez koji je od kraja rata do 2020. bio nebitan faktor u BH fudbalu, i Sarajevo gdje glave lete ako pruzis losu domacu utakmicu. Jos lik fasuje 5 komada od Tuzle, ispadne od treceligasa u kupu. Sablic je imao i goru ekipu, nismo mogli sutnut nikom, al makar se nismo obrukali nigdje.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 28 apr 2026, 13:05

GokuSSJG je napisao/la:
28 apr 2026, 11:42
amkeivke je napisao/la:
Cuj Mario uveo mir i stabilnost 😂😂 pa nije on podpisnik Dejtona?!? Koji bolan mir, nije FK Sarajevo ratovalo do dolazka Maria! Koje poredzenje njega i Feđe? Trenutna ekipa košta možda 6-7miliona godišnje, a Feđina ekipa koštala milion godišnje! Igrali nam Palić, Cmiljanić, Secerovic,...
Ja želim da vjerujem da se zamjena ovoj neznalici več sad traži, i dok se odradi zadnja utakmica sezone da se mu zahvale.
U Feđinoj ekipi su igrali Drobarov, Musa, Čirjak, Džafić, Ikić, Nardin, Suljić, Buljubašić, Hamza, Merso..
Nimalo loša ekipa.
Merso na zalasku karijere, Suljic isto, nardin koji doslovno nije mogao pogoditi nista, dzafic koji je 2 sezone nakon Te malte ne zavrsio Karijeru, drobarov koji je bukvalno bio jedini stoper u ekipi (igrao na inekcijama) buljubasic koji je imao 18 godina. Unatoc svemu ovome igrali smo top, Ali nismo srece imali svi imate internet pogledajte utakmice iz tog perioda jednostavno nas nije islo. Ko kaze da fedja je los trener jednostavno pojma Nema o fudbalu, covjek gdje god da je bio ostavio je sjajan utisak
Ovo na engleskom zovu strawman argumenting. Jer tom logikom iscitavajuci forum, samo na osnovu izjava ovdje direktno mozemo zakljuciti da u trenutnoj ekipi igraju; Mujkic za kojeg treba platiti Rakowu da ga uzme, Beganovic najgori bek svijeta, Ristovski pogubljeni lik, Sandzacki nesto, Turkes s kojim je trebalo raskinuti jos u Svicarskoj, Kyeremeh koji trci ko muha bez glave, Kupresak koji nije kao u Sirokom, Krdzalic koji je apsolutna neznalica i ne znamo kako zivi od fudbala, Bralic los slabo reagira, Ivanisevic prevara i neki deal i ugrađivanje u posudbu, Banic limitiran golman i nizak, Musija smotan, Gojkovic uzasan od povrede a i ne bori se, Telalovic zvani “za sta smo mi dali pare”, Oliveira bolikurac ne moze pogodit more s broda, Cimirot prop’o ne treba povratnike…

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 apr 2026, 13:11

GokuSSJG je napisao/la:
amkeivke je napisao/la:
Nimalo loša ekipa.
Imao je i Hamzu na klupi, pa? Što mu nije igrao? Maltretirao momka na desnom krilu, poslije se pokazao kao top napadač za našu ligu.
Nije htio stopera, kaže ne može mu odgovoriti zadacima, ne mozes se onda žaliti sto ti peci igra.
Gdje je ostavio sjajan utisak? Kod nas nije bio top fudbal.
Za mene nije top da ti Tuzla city 5 golova zabije, da te trećeligaš izbaci sa momkom koji sutra dan mora u srednju školu u 2. razred, Itd.
Statistički naš najlošiji trener, a evo i u Mariboru oduševljava toliko, da će i bez Europe ostati.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 28 apr 2026, 13:12

napoleon72 je napisao/la:
28 apr 2026, 12:51
Ostavio utisak u manjim ekipama gdje je radio bez pritiska, domaca verzija Davida Moyesa ili Grahama Pottera. Uz duzno postovanje, nije isto vodit Velez koji je od kraja rata do 2020. bio nebitan faktor u BH fudbalu, i Sarajevo gdje glave lete ako pruzis losu domacu utakmicu. Jos lik fasuje 5 komada od Tuzle, ispadne od treceligasa u kupu. Sablic je imao i goru ekipu, nismo mogli sutnut nikom, al makar se nismo obrukali nigdje.
kakva je samo tekma bila protiv Ljubica iz Prnjavora
dlaka je falila da se upisemo u historiju

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 28 apr 2026, 13:35

rimljanin90 je napisao/la:
28 apr 2026, 09:06
Jet2Holiday je napisao/la:
28 apr 2026, 07:35
Samo sam cekao da neko kaze kako nismo uspjeli ove sezone zbog sudija, kad eto ti pitara.

Uzevsi u obzir zadnje tri godine, ove godine smo imali daleko bolje sudjenje za razliku od ranijih godina.
Sta mislis je li uzrok toga ceferin ili to sto smo rano ispali iz borbe za titulu?
Sto smo ispali iz borbe za tutulu pa i drugo mjesto ,cekaj pocetak sljedece sezone sve ce ti se samo reci , bude posteno prva dva kola dok se ne zahukta a onda sve po starom , ovih zadnjih nekoliko utakmica sto je posteno sudjenje bilo pokazuje koliko to znaci na psiholoskom planu kod igraca i samo sa postenim sudjenjem je moguce uvezati nekoliko pobjeda , bez toga je nemoguce ko god bio trener i kakvi god igraci bili na terenu , da je samo 50:50 sudjenje bilo zadnjih godina ja sam siguran da bi mi imali minimalno 2 titule prvaka vise da ne govorim da imamo sudjenje u nasu korist kao sto imaju borac i zrinjski onda ne bi bilo prica jel problem u Mirvicu trenerima igracima kurcima palcima ali treba biti pametan jos koju godinu koliko ce ovo trajati i boriti se koliko si u mogucnosti .

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 28 apr 2026, 13:36

Ferguson je mrlja u historiji FK Sarajevo. Daleko mu kuća. I dan danas se stresem kad se sjetim haramballa protiv čelikovih srednjoškolaca.

Od značajnih uspjeha izdvajamo demoliranje Iskre Danilovgrad u pripremnoj utakmici.
Zadnja izmjena: hazarder, dana/u 28 apr 2026, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 28 apr 2026, 13:51

Turo je napisao/la:
28 apr 2026, 11:58
"Ko kaze da fedja je los trener jednostavno pojma Nema o fudbalu, covjek gdje god da je bio ostavio je sjajan utisak"

Statistički gledano on je naš najgori trener.a u Mariboru je na ivici da propusti Evropu prvi put nakon, čini se, 20 godina. i to je "sjajan utisak"?
U Kragujevcu ce ga najviše pamtiti po ispadanju od Farana i Mogrena (najveca katastrofa u historiji srpskog klupskog fudbala, po njihovim medijima)
Vodeci nas, Tuzla 1-5, ispadanje od Čelika, ne treba dalje pričati
U Mariboru na granici da ih ostavi bez Evrope, prvi put od nezavisnosti Slovenije
Onaj kup sa Veležom, ni sam ne zna kako je osvojio.

Dalje mu kuća od Sarajeva, on je za klubove tipa Veleža, Čelika, Sloge...

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 28 apr 2026, 15:24

Lucas je napisao/la:
28 apr 2026, 13:51
To je to. Frajer nije kapacitet a uz to je abnormalno umisljen. Dovoljno je pogledati jedan podcast sa njim. Samo ja ja ja ja i uvijek on neka zrtva.

teamnorth1989
Kontakt:

Post Postao/la teamnorth1989 » 28 apr 2026, 15:40

Hordas1990 je napisao/la:
28 apr 2026, 15:24
Lucas je napisao/la:
28 apr 2026, 13:51
To je to. Frajer nije kapacitet a uz to je abnormalno umisljen. Dovoljno je pogledati jedan podcast sa njim. Samo ja ja ja ja i uvijek on neka zrtva.
u nijednom podcastu vezano za Fk Sarajevo nije rekao da je nesto do njega nego svi radili protiv njega i jos plus sreca mu okrenula leđa. Da nije one prve tri dobio u sezoni borili bi se za opstanak.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 28 apr 2026, 15:42

zasto se 2 stranice pise o ispodprosjecnom bh treneru koji je prije nekoliko godina kratko bio kod nas

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 apr 2026, 15:53

DoktorXabaras je napisao/la:
27 apr 2026, 23:41

Pratim, više nego što ovi stučnjaci ovde koji pišu zajedno. Čorava mačka vidi da igra nije na dobrom nivuo, obzirom na tolike rotacije i promašena pojačanja sad je problem što se raduje pobjedi. Koliko je ovde tih nazovi stručnjaka čestitalo na pobjedi. Znali su ovde prošle sezone ispisivati kilometarske postove o nebitnim utakmicama Sarajeva koje izgubimo a sad se ne može čestiati ni na nebitnoj pobjedi.
ABd u nedelju je moja 501 utakmica, a koga ja to vrijeđam??? Nego šta nego imbecili svi koji pokušavaju umanjti, obezvrijediti pobjedu mog kluba. Nesposbnjakovići koji nemaju dan radnog staža pišu o nekoj fudbalskoj kvaliteti i igri, jedva čekaju poraze da iz svojih toplih domova objave već napisane postove.
Zamisli kakav moraš biti "navijač" kad ti klub ima 16/18 bodova i ti zatim smisliš rečenicu najgora igra u historiji kluba. Postaviš li pitanje takvim osobama da li prate klub, da li su gledali proljeće sa Rožmanom, zatim Sabljića, Vaskovskog, pokojnog Ješića, Husrefov (jedan mandat) pa sve do vrhinskih stručnjaka Arapovića i Bajramovića ili jednog perioda sa Pirićem ali vjerovatno tad nisu bili ni rođeni. Ligu prije agresije neću ni spominjati a igru našeg kluba zbog kojeg se liga proširivala valjda samo "nebitni faktori" pamte.

Uostalom, ako ti se ne sviđa, napusti moj komentar i "zdravo živio".
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :kafa:
Mangupe :ljepota: , a jesi li pratio rad Vukasina Visnjevca, rahm. Abdulaha Gegica, Mehe Brozovica, Fuke Muzurovica.... ?
U ovoj ligi je nemoguce raditi, stvarati , nadmetati se sportski, tako da i ne treba komentarisati previse. Bod nas dijeli od kvala
KL. Tuzno i zalosno, ali je tako. Odraditi to protiv Borca i posljednje 4 utakmice iskoristiti za pripremu tih kvalifikacija.
Ne bih mjenjao trenera. Poz. :thumbup: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 apr 2026, 16:00

Bilo bi lijepo da se malo trznemo pa bar 5 000 da bude protiv Borca . Treba pohvaliti Posusje obezbjedili sokove i vodu za HZ i odgledali citavih 90 min.

GokuSSJG
Kontakt:

Post Postao/la GokuSSJG » 28 apr 2026, 17:06

28 apr 2026, 13:11
GokuSSJG je napisao/la:

Nimalo loša ekipa.
Imao je i Hamzu na klupi, pa? Što mu nije igrao? Maltretirao momka na desnom krilu, poslije se pokazao kao top napadač za našu ligu.
Nije htio stopera, kaže ne može mu odgovoriti zadacima, ne mozes se onda žaliti sto ti peci igra.
Za mene nije top da ti Tuzla city 5 golova zabije, da te trećeligaš izbaci sa momkom koji sutra dan mora u srednju školu u 2. razred, Itd.
Statistički naš najlošiji trener, a evo i u Mariboru oduševljava toliko, da će i bez Europe ostati.

Covjek je igrao sa 1 spicem, hamza zabija kada ima covjeka iza sebe. Dalje porediti tetalovica i oliveru koji su placeni po 200k eura sa ikicem iz sirikog i tomasevicem je suludo

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 28 apr 2026, 17:11

GokuSSJG je napisao/la:
28 apr 2026, 17:06
28 apr 2026, 13:11
GokuSSJG je napisao/la:

Covjek je igrao sa 1 spicem, hamza zabija kada ima covjeka iza sebe. Dalje porediti tetalovica i oliveru koji su placeni po 200k eura sa ikicem iz sirikog i tomasevicem je suludo
I taj Ikić je dosao kao najbolji igrač ŠB-a, pa nam je bio najbolji strijelac i onda ga je mag stavio da nam igra desnog beka.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []