Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

CAZIN
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la CAZIN » 04 maj 2026, 13:24

Ghuraba je napisao/la:
04 maj 2026, 13:05
Ghuraba je napisao/la:
04 apr 2026, 18:26
Vasilj, Zlomislic, Hadzikic

Katic, Hadzikadunic, Barisic, Celik
Muharemovic, Mujakic, Radeljic

Dedic, Gazibegovic, Malic
Kolasinac, Karic, Burnic

Sunjic, Hadziahmetovic, (Janelt)
Tahirovic, Basic, Saric
Gigovic, Hajradinovic, (Mahmic), (Miljevic)

Bajraktarevic, Memic
Alajbegovic, Bazdar

Dzeko, Demirovic, Tabakovic, Kulenovic, Jovic

Ovo je neki siri spisak od 35 igraca. Oko golmana ne bi trebalo biti dileme. Oko startnih stopera takodjer. Sto se tice rezervi, po meni su Denis i Adrian najkvalitetniji (bez obzira na klub, prvi mi je u reprezentaciji uvijek bio pouzdaniji), ali je pitanje hoce li ista odigrati do kraja sezone da zacementiraju svoje mjesto (pogotovo Barisic). Celik je jos mlad, ali to ne bi smio biti izgovor ako odigra dobro preostale utakmice u klubu. On bi mogao biti prva opcija za desnog backup stopera ako se ova dvojica ne oporave. Sto se tice rezervi na lijevom stoperu, i Nihad i Stjepan su tanke opcije i tu bih uvijek prije stavio recimo Barisica nego njih (svakako je i u reprezentaciji znao odigrati na toj poziciji), ali pretpostavljam da je Mujakic siguran. Oko startnih bekova nema dileme, ali je oko rezervi ogroman upitnik. Jusuf je klasicni desni bek i moze dati ruke 20-30 minuta, za razliku od Arjana koji je klasicni stoper. Iz tog razloga bih ovog prvog stavio na spisak (ako bude zdrav), mada mi je Malic opcenito malo drazi. Memic se ne smije racunati kao bek, jer ce u 99% utakmica poceti kao krilo i kako onda ocekivati da igrac koji je najvise istrosen krpi tako odgovornu poziciju (pogotovo sto ni on cesto ne moze vise od 70 minuta). U Velsu se vidjela pogubnost toga i koliko problema moze nastati kad se na tim pozicijama stavi neko ko inace igra nesto sasvim drugo. Da ne govorim sta bi se moglo desiti ako se ne daj Boze neko povrijedi ili udje u problem s kartonima. Na desnoj strani, Dzenis je mozda tehnicki potkovaniji, ali nije klasicni bek - za razliku od Emira koji to jeste. Ja bih bez razmisljanja poveo obojicu i koristio ih spram protivnika, jer je ocito da Sead ne moze odigrati 90 minuta.

U veznom redu, Sunjic, Tahirovic, Gigovic, Basic i Hadziahmetovic ne bi trebali doci u pitanje. Kod Sarica ce vjerovatno sve zavisiti od forme u preostalim utakmicama turskog prvenstva. Sergej ga gotivi jer je pravi fajter i realno se on par puta pokazao kao dobra opcija s klupe. Sto se tice Hajradinovica, on je poceo trenirati prije mjesec dana, ali nece igrati za Kasimpasu do kraja sezone (nije prijavljen za drugi dio prvenstva jer im je falilo mjesto za strance). Iako i njega Barbarez gotivi, ne znam koliko je pametno voditi covjeka koji je propustio haman cijelu sezonu i koji nije imao priliku uci u takmicarski ritam. Od ostalih veznjaka, naveo sam ovu dvojicu ofanzivnih veznjaka koji bi mogli uskociti umjesto njega (Mahmic i Miljevic) - pod uslovom da su pokrenuli proces promjene drzavljanstva. Ostane jos Janelt, koji bi bio nase najvece pojacanje, ali je realnost da od toga nece biti nista. Osim ako Vico nije sta odradio s Ceferinom... :think:

Na krilnim pozicijama su 3 standardna imena + Bazdar, koji je do dolaska Alajbegovica cesto znao uci na lijevu stranu. Tako da, on se u okolnostima kad su se pojavila ova trojica moze racunati tek kao cetvrta opcija na krilu. Sto se tice centarfora, prva trojica su sigurni i dovoljni. Ne treba nam tu niko vise.

I na kraju, samo moliti Boga da se niko ne povrijedi do pocetka prvenstva...
Da se citiram od prije tacno mjesec dana. U medjuvreme su otpali Barisic i Hadziahmetovic. Pretpostavljam da ce umjesto Barisica na ovom sirem spisku biti Bicakcic ili Kospo. Imam neki osjecaj da bi Barbarez mogao povesti Ermina kao petog stopera - pogotovo jer ni Celik ni Kospo ne igraju u klubu, mada realno on vise nema sta ponuditi na ovom nivou. Umjesto Hadziahmetovica bi na siri spisak mogao upasti Djakovac (mozda cak i neko tipa Gojak ili Danilovic), ali njih ne ocekujem na prvenstvu.

Ovo bi bilo mojih 26 za Ameriku:

Katic, Hadzikadunic, Muharemovic, Radeljic, Mujakic
Dedic, Gazibegovic, Kolasinac, Karic

Sunjic, Burnic
Tahirovic, Basic, Saric
Gigovic, Mahmic

Bajraktarevic, Memic
Alajbegovic, Bazdar

Dzeko, Demirovic, Tabakovic

Btw, mene ovaj prosireni spisak u ponedjeljak zanima mozda cak vise i od konacnog, jer bismo moglo znati jesu li neki igraci pokrenuli proces za promjenu reprezentacije (Catovic, Busuladzic i mozda jos neko).
Bilo bi dobro kada bi u širi spisak upali Busuladžić, Pejčinović, Ćatović, Smajlović, Mahmić i nekim čudom ako bi Janelt upao bilo bi odlično, možda bude i neki povratnik poput Huseinbašića, ima tu i ovih tipa Hasić.
Zadnja izmjena: CAZIN, dana/u 04 maj 2026, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 maj 2026, 13:27

Sindikat12 je napisao/la:
04 maj 2026, 12:32
Znaci ovaj vikend je bio zadnji pred spisak. Ne vjerujem da ce praviti neke radikalne promjene dan-dva prije objavljivanja spiska.

Otprilike 22 igraca su sigurni:

1. Vasilj
2. Zlomislic
3. Hadzikic
4. Muharemovic
5. Katic
6. Radeljic
7. Hadzikadunic
8. Dedic
9. Kolasinac
10. Mujakic
11. Burnic
12. Sunjic
13. Tahirovic
14. Gigovic
15. Basic
16. Memic
17. Alajbegovic
18. Bajraktarevic
19. Demirovic
20. Dzeko
21. Tabakovic
22. Bazdar

Ostaju 4 mjesta.

Karic
Gazibegovic
Malic (povreda)
Celik
Bicakcic (ne daj Boze)
Hajradinovic (povreda)
Mahmic
Saric
Menalo
Lukic
Kulenovic

Mislim da ce ostala 4 imena biti:

Gazi
Celik
Mahmic
Lukic

Gazi jer moze adekvatno odraditi posao umjesto Dedica. Celik ne igra ali ne znam ko bi bio taj 5 stoper. Nemamo bas alternative jako je bitno da Katic bude spreman. U sredini Mahmic je u dobroj formi i razlikuje se od ostalih veznjaka…Hajradinovic je povrijedjen i nema logike da ide kad nece imati utakmice u nogama. Lukic kao 5 napadac a ako se ne oporavi, onda mislim da ide poziv jos nekom veznjaku.
Slazem se sa svime osim Celika, trenutno nije ni u protokolu Lensa i radije bi nekog drugog da je na klupi. Nije nas nesto ni zaduzio pa da moramo zvati. Mlad je, perspektivan, imamo ga u vidu i sve stoji ali na SP nam treba neko kvalitetniji. Radije bi i Malica ako se oporavi, ne znam kakva mu je ta povreda i hoce li uhvatiti formu, makar moze pokriti i beka a da Kolasinac uskoci na stopera. U toj kombinaciji mozemo i Karica zvati.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 maj 2026, 13:41

Celik je dobio poziv, inside informacija.

MehofromTurinja
Kontakt:

Post Postao/la MehofromTurinja » 04 maj 2026, 13:41

Po cemu su Bazdar i Mujakic, Radeljic sigurni ?
Tesko bi oni za rp. Malte bili sigurni. :kafa:

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 04 maj 2026, 13:59

MehofromTurinja je napisao/la:
04 maj 2026, 13:41
Tu su cijele kvale, imaju i odredjenu minutazu bilo bi cudno da ne dobiju poziv.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 maj 2026, 14:00

Bazdar i Mujakic su sigurni jer su cijeli ciklus tu i Barbarez je sam rekao da ce biti prioritet momci koji su bili u toku ciklusa. Posebno u zadnji 4 utakmice, tu su bili i Bazdar i Mujakic. Mujakic i Bazdar su igrali protiv Austrije koliko toliko, Bazdar je bio u prvih 11 protiv Rumuna kuci.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 maj 2026, 14:15

Koga god povede Barbarez na SP ne treba praviti buku oko toga. 90% ljudi nije vjerovalo u njeg i ekipu sve su nas demantovali tako da selektor sto povede na SP to je najbolje sto imamo. Sretno :bih:

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 04 maj 2026, 14:48

Sindikat12 je napisao/la:
04 maj 2026, 13:59
Tu su cijele kvale, imaju i odredjenu minutazu bilo bi cudno da ne dobiju poziv.
Radeljic ti je pored Tarika jedini stoper koji je trenutno standardan i igra

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 04 maj 2026, 15:02

Da Anel nije majmun, cisto sumnjam da bi bi se Radeljic nasao na spisku, ovako je pod okolnostima on treci stoper reprezentacije.

Opet kazem da Mirsin nasljednik nije debil to bi izgledalo ovako:

Muharemovic, Ahmedhodzic, Katic, Barisic, Radeljic, Celik, Kospo.

Ocekujem da ce upasti Mahmic umjesto Hadziahmetovica, pa i Busuladzic ako zavrsi papire.

Gdje je i sta radi onaj Mujezin iz Svedske sto se naljuti kad je zavrsio na tribinama? Ima li kontakta sta kazu insajderi?
U INAT SVIMA

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 04 maj 2026, 15:20

Atlanta je napisao/la:
04 maj 2026, 15:02
Da Anel nije majmun, cisto sumnjam da bi bi se Radeljic nasao na spisku, ovako je pod okolnostima on treci stoper reprezentacije.

Opet kazem da Mirsin nasljednik nije debil to bi izgledalo ovako:

Muharemovic, Ahmedhodzic, Katic, Barisic, Radeljic, Celik, Kospo.

Ocekujem da ce upasti Mahmic umjesto Hadziahmetovica, pa i Busuladzic ako zavrsi papire.

Gdje je i sta radi onaj Mujezin iz Svedske sto se naljuti kad je zavrsio na tribinama? Ima li kontakta sta kazu insajderi?
Momak je dva puta dolazio i odazvao se na pozive, i dva puta su ga poslali na tribine. I bez obzira na sve to i dalje samo hoće da igra za NAS, što je NAJBITNIJE.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 04 maj 2026, 15:44

Vasilj, Zlomislić, Hadzikić

Katić, Hadžikadunić, Muharemović, Radeljić,
Mujakić, Dedić, Kolašinac, Čelik

Šunjic, Burnić, Tahirović, Bašić, Šarić, Gigović,
Mahmić, Bajraktarević, Memić, Alajbegović

Džeko, Demirović, Tabaković, Lukić, Baždar

Trenutno stanje ako ne bude povreda više, a u slučaju nekih povreda tu su Malić, Gazibegović, Košpo, Karić, Đakovac i Riad Bajić koji će sigurno biti na proširenom spisku. Hajradinovića sam otpisao zbog zdravstvenog stanja. Da je zdrav bio bi siguran putnik, ali i ovako je sve moguće.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 maj 2026, 15:52

Volio bih da Zinedin Smajlovic upadne na spisak

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 04 maj 2026, 15:53

Markinhio je napisao/la:
03 maj 2026, 15:54
Za koga cete jos navijat osim BiH,kao sekundarni favorit mislim?? :D
Hrvatska, Brazil,
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

MehofromTurinja
Kontakt:

Post Postao/la MehofromTurinja » 04 maj 2026, 15:57

Edincapitano je napisao/la:
04 maj 2026, 14:00
Bazdar i Mujakic su sigurni jer su cijeli ciklus tu i Barbarez je sam rekao da ce biti prioritet momci koji su bili u toku ciklusa. Posebno u zadnji 4 utakmice, tu su bili i Bazdar i Mujakic. Mujakic i Bazdar su igrali protiv Austrije koliko toliko, Bazdar je bio u prvih 11 protiv Rumuna kuci.
Realno je reci da su bili cunjevi u tim utakmica sto su igrali, Bazdar se izmasio protiv San Marina. A sto su se uopšte nalazili na spisku kroz čitave klf. To je vec druga prica koja se fura pod tepih ali haj neka ih ionako od njih niko nista ne očekuje.
Ovaj Mujakic, Radeljic mogu usrat golemo u odbrani kad nedaj boze igraju.
Kao sto su vec u tim utkm sto su igrali.
Sjetimo se Kipra i Mujakica :kafa:

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 04 maj 2026, 16:15

Ghuraba je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

Kolasinac, Karic, Burnic

Tahirovic, Basic, Saric

Bajraktarevic, Memic
Alajbegovic, Bazdar

Ovo je neki siri spisak od 35 igraca. Oko golmana ne bi trebalo biti dileme. Oko startnih stopera takodjer. Sto se tice rezervi, po meni su Denis i Adrian najkvalitetniji (bez obzira na klub, prvi mi je u reprezentaciji uvijek bio pouzdaniji), ali je pitanje hoce li ista odigrati do kraja sezone da zacementiraju svoje mjesto (pogotovo Barisic). Celik je jos mlad, ali to ne bi smio biti izgovor ako odigra dobro preostale utakmice u klubu. On bi mogao biti prva opcija za desnog backup stopera ako se ova dvojica ne oporave. Sto se tice rezervi na lijevom stoperu, i Nihad i Stjepan su tanke opcije i tu bih uvijek prije stavio recimo Barisica nego njih (svakako je i u reprezentaciji znao odigrati na toj poziciji), ali pretpostavljam da je Mujakic siguran. Oko startnih bekova nema dileme, ali je oko rezervi ogroman upitnik. Jusuf je klasicni desni bek i moze dati ruke 20-30 minuta, za razliku od Arjana koji je klasicni stoper. Iz tog razloga bih ovog prvog stavio na spisak (ako bude zdrav), mada mi je Malic opcenito malo drazi. Memic se ne smije racunati kao bek, jer ce u 99% utakmica poceti kao krilo i kako onda ocekivati da igrac koji je najvise istrosen krpi tako odgovornu poziciju (pogotovo sto ni on cesto ne moze vise od 70 minuta). U Velsu se vidjela pogubnost toga i koliko problema moze nastati kad se na tim pozicijama stavi neko ko inace igra nesto sasvim drugo. Da ne govorim sta bi se moglo desiti ako se ne daj Boze neko povrijedi ili udje u problem s kartonima. Na desnoj strani, Dzenis je mozda tehnicki potkovaniji, ali nije klasicni bek - za razliku od Emira koji to jeste. Ja bih bez razmisljanja poveo obojicu i koristio ih spram protivnika, jer je ocito da Sead ne moze odigrati 90 minuta.

U veznom redu, Sunjic, Tahirovic, Gigovic, Basic i Hadziahmetovic ne bi trebali doci u pitanje. Kod Sarica ce vjerovatno sve zavisiti od forme u preostalim utakmicama turskog prvenstva. Sergej ga gotivi jer je pravi fajter i realno se on par puta pokazao kao dobra opcija s klupe. Sto se tice Hajradinovica, on je poceo trenirati prije mjesec dana, ali nece igrati za Kasimpasu do kraja sezone (nije prijavljen za drugi dio prvenstva jer im je falilo mjesto za strance). Iako i njega Barbarez gotivi, ne znam koliko je pametno voditi covjeka koji je propustio haman cijelu sezonu i koji nije imao priliku uci u takmicarski ritam. Od ostalih veznjaka, naveo sam ovu dvojicu ofanzivnih veznjaka koji bi mogli uskociti umjesto njega (Mahmic i Miljevic) - pod uslovom da su pokrenuli proces promjene drzavljanstva. Ostane jos Janelt, koji bi bio nase najvece pojacanje, ali je realnost da od toga nece biti nista. Osim ako Vico nije sta odradio s Ceferinom... :think:

Na krilnim pozicijama su 3 standardna imena + Bazdar, koji je do dolaska Alajbegovica cesto znao uci na lijevu stranu. Tako da, on se u okolnostima kad su se pojavila ova trojica moze racunati tek kao cetvrta opcija na krilu. Sto se tice centarfora, prva trojica su sigurni i dovoljni. Ne treba nam tu niko vise.

Btw, mene ovaj prosireni spisak u ponedjeljak zanima mozda cak vise i od konacnog, jer bismo moglo znati jesu li neki igraci pokrenuli proces za promjenu reprezentacije (Catovic, Busuladzic i mozda jos neko).
Isto i mene.. i zbog tih potencijalnih,ali me i zivo interesuje koga ce iz nase lige staviti na taj spisak-jer sam siguran da hoce nekog.. mozda malog Deketa stavi na taj prosireni..bice zanimljivo u svakom slucaju,nedostajale su mi pressice kad cita imena,steta sto je prestao s tim tokom okupljanja

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 04 maj 2026, 16:45

Kako smo počeli igrati sa 4-4-2, pozive treba upućivati prilagođavajući se toj formaciji, odnosno ko može pružiti svoj maksimum popunjavajući prostor tog sistema. Znači primarno bi bilo bitno poduplati pozicije i pozvati tri 'univerzalca' koji mogu pokriti više pozicija ili jednostavno dati nešto što ostali sa spiska ne mogu.

Ja bih išao na Mundijal sa ovih 26 imena:
Vasilj, Zlomislić, Hadžikić
Kolašinac, Karić, Dedić, Gazibegović
Muharemović, Radeljić, Katić, Hadžikadunić
Šunjić, Tahirović, Bašić, Gigović
Memić, Alajbegović, Bajraktarević, Baždar
Džeko, Demirović, Tabaković, Lukić

+ dodatna tri igrača:
Burnić, Malić, Mahmić
Lično mislim da je gotovo pa nemoguće da spisak prođe bez Mujakića, a i Hajradinovića, iako ni Nihad ni Haris nemaju šta ponuditi ovoj reprezentaciji u ovom momentu. Ne igramo sa desetkom više, a i Hajradinović nije meča odigrao od povrede - niti će odigrati. O njegovim sposobnostima na krilu najbolje kazuje meč protiv San Marina u gostima gdje se nije sastavio s loptom. Mujakić ne igra ni u klubu, a i objektivno imamo kvalitetnije opcije na štoperu/beku. Čelik je ispao iz ekipe, a nije neki superkvalitet da ti može šta ponuditi da ga vodiš. Ogromna šteta zbog Barišića i Hadžiahmetovića jer bi obojica bili sigurni na spisku.

Mi jednostavno moramo voditi prirodnog lijevog beka na turnir je to više nije ni Kolašinac (pogotovo nakon povrede). Burnić zna fino zakrpiti poziciju kao u baražu, ali ne možeš se oslonuti na njega tu skroz. Teško da će Kolašinac biti u stanju odigrati 90 minuta po meču na SP. Jedina dostojna opcija je Emir Karić.

S druge strane bih poveo također Gazibegovića bez dileme jer igra sasvim pristojno u Sturmu. S njim i Emirom bi baš dobili na širini jer više ne bi morali seljakati Dedića na lijevog beka ili spuštati Memića sa krila na beka (znam da je Memić bek po prirodi, ali ga mi koristimo kao krilo). Ja bih čak i Malića zvao jer može uskočiti i na štopera u nekim kombinacijama, ali i na beka iako se nije proslavio.

Mali Mahmić se čini kao neko ko može pružiti ruke već sada, dajem mu prednost u odnosu na Hajradinovića jer je mlađi i spremniji.

Baždar je fino odigrao na krilu protiv Nizozemske i može uskočiti kao zamjena za Demirovića jer su profilom najsličniji. Lukića bih također zvao jer momak zabija i u formi je, dobra opcija za ući kada se ganja rezultat. U slučaju neke povrede Džeke/Tabakovića, on bi automatski postao joker s klupe da uđe.

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 04 maj 2026, 16:50

Edincapitano je napisao/la:
04 maj 2026, 14:00
Mujakiću se treba zahvaliti poslije SP, na njegovo mjesto dovesti neko dijete iz u21 ili iz dijaspore i zdravo.

Čovjek je dostigao svoj maksimum u turskoj ligi i ne može dalje.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 04 maj 2026, 16:54

RightBack je napisao/la:
04 maj 2026, 16:15
Ghuraba je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

Kolasinac, Karic, Burnic

Tahirovic, Basic, Saric

Bajraktarevic, Memic
Alajbegovic, Bazdar

Isto i mene.. i zbog tih potencijalnih,ali me i zivo interesuje koga ce iz nase lige staviti na taj spisak-jer sam siguran da hoce nekog.. mozda malog Deketa stavi na taj prosireni..bice zanimljivo u svakom slucaju,nedostajale su mi pressice kad cita imena,steta sto je prestao s tim tokom okupljanja
Ne mora znaciti da ce prosireni obznaniti, to mora samo Fifi. Ja mislim da ce u ponedjeljak objaviti 26 imena na koje racuna i eventualno neke koji ce biti na stand by.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 maj 2026, 18:36

Sluzbeno protiv Paname 6-og juna u St. Louisu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], DjaniTarik, Google Adsense [Bot], haklamas, LeCoq, Mostarska, Tihi i 42 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []