Bilo bi dobro kada bi u širi spisak upali Busuladžić, Pejčinović, Ćatović, Smajlović, Mahmić i nekim čudom ako bi Janelt upao bilo bi odlično, možda bude i neki povratnik poput Huseinbašića, ima tu i ovih tipa Hasić.Ghuraba je napisao/la: ↑04 maj 2026, 13:05Da se citiram od prije tacno mjesec dana. U medjuvreme su otpali Barisic i Hadziahmetovic. Pretpostavljam da ce umjesto Barisica na ovom sirem spisku biti Bicakcic ili Kospo. Imam neki osjecaj da bi Barbarez mogao povesti Ermina kao petog stopera - pogotovo jer ni Celik ni Kospo ne igraju u klubu, mada realno on vise nema sta ponuditi na ovom nivou. Umjesto Hadziahmetovica bi na siri spisak mogao upasti Djakovac (mozda cak i neko tipa Gojak ili Danilovic), ali njih ne ocekujem na prvenstvu.
Ovo bi bilo mojih 26 za Ameriku:
Vasilj, Zlomislic, Hadzikic
Katic, Hadzikadunic, Muharemovic, Radeljic, Mujakic
Dedic, Gazibegovic, Kolasinac, Karic
Sunjic, Burnic
Tahirovic, Basic, Saric
Gigovic, Mahmic
Bajraktarevic, Memic
Alajbegovic, Bazdar
Dzeko, Demirovic, Tabakovic
Btw, mene ovaj prosireni spisak u ponedjeljak zanima mozda cak vise i od konacnog, jer bismo moglo znati jesu li neki igraci pokrenuli proces za promjenu reprezentacije (Catovic, Busuladzic i mozda jos neko).
Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Zadnja izmjena: CAZIN, dana/u 04 maj 2026, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
Slazem se sa svime osim Celika, trenutno nije ni u protokolu Lensa i radije bi nekog drugog da je na klupi. Nije nas nesto ni zaduzio pa da moramo zvati. Mlad je, perspektivan, imamo ga u vidu i sve stoji ali na SP nam treba neko kvalitetniji. Radije bi i Malica ako se oporavi, ne znam kakva mu je ta povreda i hoce li uhvatiti formu, makar moze pokriti i beka a da Kolasinac uskoci na stopera. U toj kombinaciji mozemo i Karica zvati.Sindikat12 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 12:32Znaci ovaj vikend je bio zadnji pred spisak. Ne vjerujem da ce praviti neke radikalne promjene dan-dva prije objavljivanja spiska.
Otprilike 22 igraca su sigurni:
1. Vasilj
2. Zlomislic
3. Hadzikic
4. Muharemovic
5. Katic
6. Radeljic
7. Hadzikadunic
8. Dedic
9. Kolasinac
10. Mujakic
11. Burnic
12. Sunjic
13. Tahirovic
14. Gigovic
15. Basic
16. Memic
17. Alajbegovic
18. Bajraktarevic
19. Demirovic
20. Dzeko
21. Tabakovic
22. Bazdar
Ostaju 4 mjesta.
Karic
Gazibegovic
Malic (povreda)
Celik
Bicakcic (ne daj Boze)
Hajradinovic (povreda)
Mahmic
Saric
Menalo
Lukic
Kulenovic
Mislim da ce ostala 4 imena biti:
Gazi
Celik
Mahmic
Lukic
Gazi jer moze adekvatno odraditi posao umjesto Dedica. Celik ne igra ali ne znam ko bi bio taj 5 stoper. Nemamo bas alternative jako je bitno da Katic bude spreman. U sredini Mahmic je u dobroj formi i razlikuje se od ostalih veznjaka…Hajradinovic je povrijedjen i nema logike da ide kad nece imati utakmice u nogama. Lukic kao 5 napadac a ako se ne oporavi, onda mislim da ide poziv jos nekom veznjaku.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
Edincapitano
- Kontakt:
Celik je dobio poziv, inside informacija.
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Po cemu su Bazdar i Mujakic, Radeljic sigurni ?
Tesko bi oni za rp. Malte bili sigurni.
Tesko bi oni za rp. Malte bili sigurni.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Tu su cijele kvale, imaju i odredjenu minutazu bilo bi cudno da ne dobiju poziv.MehofromTurinja je napisao/la: ↑04 maj 2026, 13:41Po cemu su Bazdar i Mujakic, Radeljic sigurni ?
Tesko bi oni za rp. Malte bili sigurni.![]()
-
Edincapitano
- Kontakt:
Bazdar i Mujakic su sigurni jer su cijeli ciklus tu i Barbarez je sam rekao da ce biti prioritet momci koji su bili u toku ciklusa. Posebno u zadnji 4 utakmice, tu su bili i Bazdar i Mujakic. Mujakic i Bazdar su igrali protiv Austrije koliko toliko, Bazdar je bio u prvih 11 protiv Rumuna kuci.MehofromTurinja je napisao/la: ↑04 maj 2026, 13:41Po cemu su Bazdar i Mujakic, Radeljic sigurni ?
-
bordobijeli
- Kontakt:
Koga god povede Barbarez na SP ne treba praviti buku oko toga. 90% ljudi nije vjerovalo u njeg i ekipu sve su nas demantovali tako da selektor sto povede na SP to je najbolje sto imamo. Sretno 
Radeljic ti je pored Tarika jedini stoper koji je trenutno standardan i igraSindikat12 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 13:59Tu su cijele kvale, imaju i odredjenu minutazu bilo bi cudno da ne dobiju poziv.MehofromTurinja je napisao/la: ↑04 maj 2026, 13:41Po cemu su Bazdar i Mujakic, Radeljic sigurni ?
Da Anel nije majmun, cisto sumnjam da bi bi se Radeljic nasao na spisku, ovako je pod okolnostima on treci stoper reprezentacije.
Opet kazem da Mirsin nasljednik nije debil to bi izgledalo ovako:
Muharemovic, Ahmedhodzic, Katic, Barisic, Radeljic, Celik, Kospo.
Ocekujem da ce upasti Mahmic umjesto Hadziahmetovica, pa i Busuladzic ako zavrsi papire.
Gdje je i sta radi onaj Mujezin iz Svedske sto se naljuti kad je zavrsio na tribinama? Ima li kontakta sta kazu insajderi?
Ocekujem da ce upasti Mahmic umjesto Hadziahmetovica, pa i Busuladzic ako zavrsi papire.
Gdje je i sta radi onaj Mujezin iz Svedske sto se naljuti kad je zavrsio na tribinama? Ima li kontakta sta kazu insajderi?
U INAT SVIMA
Momak je dva puta dolazio i odazvao se na pozive, i dva puta su ga poslali na tribine. I bez obzira na sve to i dalje samo hoće da igra za NAS, što je NAJBITNIJE.Atlanta je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:02Da Anel nije majmun, cisto sumnjam da bi bi se Radeljic nasao na spisku, ovako je pod okolnostima on treci stoper reprezentacije.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Vasilj, Zlomislić, Hadzikić
Katić, Hadžikadunić, Muharemović, Radeljić,
Mujakić, Dedić, Kolašinac, Čelik
Šunjic, Burnić, Tahirović, Bašić, Šarić, Gigović,
Mahmić, Bajraktarević, Memić, Alajbegović
Džeko, Demirović, Tabaković, Lukić, Baždar
Trenutno stanje ako ne bude povreda više, a u slučaju nekih povreda tu su Malić, Gazibegović, Košpo, Karić, Đakovac i Riad Bajić koji će sigurno biti na proširenom spisku. Hajradinovića sam otpisao zbog zdravstvenog stanja. Da je zdrav bio bi siguran putnik, ali i ovako je sve moguće.
Katić, Hadžikadunić, Muharemović, Radeljić,
Mujakić, Dedić, Kolašinac, Čelik
Šunjic, Burnić, Tahirović, Bašić, Šarić, Gigović,
Mahmić, Bajraktarević, Memić, Alajbegović
Džeko, Demirović, Tabaković, Lukić, Baždar
Trenutno stanje ako ne bude povreda više, a u slučaju nekih povreda tu su Malić, Gazibegović, Košpo, Karić, Đakovac i Riad Bajić koji će sigurno biti na proširenom spisku. Hajradinovića sam otpisao zbog zdravstvenog stanja. Da je zdrav bio bi siguran putnik, ali i ovako je sve moguće.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Volio bih da Zinedin Smajlovic upadne na spisak
Hrvatska, Brazil,
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Realno je reci da su bili cunjevi u tim utakmica sto su igrali, Bazdar se izmasio protiv San Marina. A sto su se uopšte nalazili na spisku kroz čitave klf. To je vec druga prica koja se fura pod tepih ali haj neka ih ionako od njih niko nista ne očekuje.Edincapitano je napisao/la: ↑04 maj 2026, 14:00Bazdar i Mujakic su sigurni jer su cijeli ciklus tu i Barbarez je sam rekao da ce biti prioritet momci koji su bili u toku ciklusa. Posebno u zadnji 4 utakmice, tu su bili i Bazdar i Mujakic. Mujakic i Bazdar su igrali protiv Austrije koliko toliko, Bazdar je bio u prvih 11 protiv Rumuna kuci.MehofromTurinja je napisao/la: ↑04 maj 2026, 13:41Po cemu su Bazdar i Mujakic, Radeljic sigurni ?
Ovaj Mujakic, Radeljic mogu usrat golemo u odbrani kad nedaj boze igraju.
Kao sto su vec u tim utkm sto su igrali.
Sjetimo se Kipra i Mujakica
Isto i mene.. i zbog tih potencijalnih,ali me i zivo interesuje koga ce iz nase lige staviti na taj spisak-jer sam siguran da hoce nekog.. mozda malog Deketa stavi na taj prosireni..bice zanimljivo u svakom slucaju,nedostajale su mi pressice kad cita imena,steta sto je prestao s tim tokom okupljanja
Kako smo počeli igrati sa 4-4-2, pozive treba upućivati prilagođavajući se toj formaciji, odnosno ko može pružiti svoj maksimum popunjavajući prostor tog sistema. Znači primarno bi bilo bitno poduplati pozicije i pozvati tri 'univerzalca' koji mogu pokriti više pozicija ili jednostavno dati nešto što ostali sa spiska ne mogu.
Ja bih išao na Mundijal sa ovih 26 imena:
Mi jednostavno moramo voditi prirodnog lijevog beka na turnir je to više nije ni Kolašinac (pogotovo nakon povrede). Burnić zna fino zakrpiti poziciju kao u baražu, ali ne možeš se oslonuti na njega tu skroz. Teško da će Kolašinac biti u stanju odigrati 90 minuta po meču na SP. Jedina dostojna opcija je Emir Karić.
S druge strane bih poveo također Gazibegovića bez dileme jer igra sasvim pristojno u Sturmu. S njim i Emirom bi baš dobili na širini jer više ne bi morali seljakati Dedića na lijevog beka ili spuštati Memića sa krila na beka (znam da je Memić bek po prirodi, ali ga mi koristimo kao krilo). Ja bih čak i Malića zvao jer može uskočiti i na štopera u nekim kombinacijama, ali i na beka iako se nije proslavio.
Mali Mahmić se čini kao neko ko može pružiti ruke već sada, dajem mu prednost u odnosu na Hajradinovića jer je mlađi i spremniji.
Baždar je fino odigrao na krilu protiv Nizozemske i može uskočiti kao zamjena za Demirovića jer su profilom najsličniji. Lukića bih također zvao jer momak zabija i u formi je, dobra opcija za ući kada se ganja rezultat. U slučaju neke povrede Džeke/Tabakovića, on bi automatski postao joker s klupe da uđe.
Ja bih išao na Mundijal sa ovih 26 imena:
Lično mislim da je gotovo pa nemoguće da spisak prođe bez Mujakića, a i Hajradinovića, iako ni Nihad ni Haris nemaju šta ponuditi ovoj reprezentaciji u ovom momentu. Ne igramo sa desetkom više, a i Hajradinović nije meča odigrao od povrede - niti će odigrati. O njegovim sposobnostima na krilu najbolje kazuje meč protiv San Marina u gostima gdje se nije sastavio s loptom. Mujakić ne igra ni u klubu, a i objektivno imamo kvalitetnije opcije na štoperu/beku. Čelik je ispao iz ekipe, a nije neki superkvalitet da ti može šta ponuditi da ga vodiš. Ogromna šteta zbog Barišića i Hadžiahmetovića jer bi obojica bili sigurni na spisku.Vasilj, Zlomislić, Hadžikić
Kolašinac, Karić, Dedić, Gazibegović
Muharemović, Radeljić, Katić, Hadžikadunić
Šunjić, Tahirović, Bašić, Gigović
Memić, Alajbegović, Bajraktarević, Baždar
Džeko, Demirović, Tabaković, Lukić
+ dodatna tri igrača:
Burnić, Malić, Mahmić
Mi jednostavno moramo voditi prirodnog lijevog beka na turnir je to više nije ni Kolašinac (pogotovo nakon povrede). Burnić zna fino zakrpiti poziciju kao u baražu, ali ne možeš se oslonuti na njega tu skroz. Teško da će Kolašinac biti u stanju odigrati 90 minuta po meču na SP. Jedina dostojna opcija je Emir Karić.
S druge strane bih poveo također Gazibegovića bez dileme jer igra sasvim pristojno u Sturmu. S njim i Emirom bi baš dobili na širini jer više ne bi morali seljakati Dedića na lijevog beka ili spuštati Memića sa krila na beka (znam da je Memić bek po prirodi, ali ga mi koristimo kao krilo). Ja bih čak i Malića zvao jer može uskočiti i na štopera u nekim kombinacijama, ali i na beka iako se nije proslavio.
Mali Mahmić se čini kao neko ko može pružiti ruke već sada, dajem mu prednost u odnosu na Hajradinovića jer je mlađi i spremniji.
Baždar je fino odigrao na krilu protiv Nizozemske i može uskočiti kao zamjena za Demirovića jer su profilom najsličniji. Lukića bih također zvao jer momak zabija i u formi je, dobra opcija za ući kada se ganja rezultat. U slučaju neke povrede Džeke/Tabakovića, on bi automatski postao joker s klupe da uđe.
Mujakiću se treba zahvaliti poslije SP, na njegovo mjesto dovesti neko dijete iz u21 ili iz dijaspore i zdravo.Edincapitano je napisao/la: ↑04 maj 2026, 14:00Bazdar i Mujakic su sigurni jer su cijeli ciklus tu i Barbarez je sam rekao da ce biti prioritet momci koji su bili u toku ciklusa. Posebno u zadnji 4 utakmice, tu su bili i Bazdar i Mujakic. Mujakic i Bazdar su igrali protiv Austrije koliko toliko, Bazdar je bio u prvih 11 protiv Rumuna kuci.MehofromTurinja je napisao/la: ↑04 maj 2026, 13:41Po cemu su Bazdar i Mujakic, Radeljic sigurni ?
Čovjek je dostigao svoj maksimum u turskoj ligi i ne može dalje.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ne mora znaciti da ce prosireni obznaniti, to mora samo Fifi. Ja mislim da ce u ponedjeljak objaviti 26 imena na koje racuna i eventualno neke koji ce biti na stand by.RightBack je napisao/la: ↑04 maj 2026, 16:15Isto i mene.. i zbog tih potencijalnih,ali me i zivo interesuje koga ce iz nase lige staviti na taj spisak-jer sam siguran da hoce nekog.. mozda malog Deketa stavi na taj prosireni..bice zanimljivo u svakom slucaju,nedostajale su mi pressice kad cita imena,steta sto je prestao s tim tokom okupljanja
Sluzbeno protiv Paname 6-og juna u St. Louisu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Goalgetter
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: antibot, Edincapitano, forgempp, Google Adsense [Bot], Konzerva, tuzlanskinacin i 42 gosta.