FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
78
18%
2. Borbu za Evropu
182
42%
3. Sredinu tabele
78
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 437

BosnianLevi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BosnianLevi » 22 maj 2026, 11:26

edvaE2 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:15
"Dakle, ovo je pokušaj čiste privatizacije FK Željezničar, koji je registriran kao udruženje građana", kazao je Škobić

"Mi kao Ministarstvo moramo osigurati slobodu udruživanja, a nikako dopustiti privatizaciju jednog kluba", poručio je Škobić. Dodatno je upozorio i na pitanje imovine FK Željezničar.

"Privatizacija možda danas izgleda fino, ali pitanje je šta će se sutra dogoditi s imovinom Željezničara", rekao je Škobić.

Da nam nije HDZ-ovog Škobića, uuuuh, nadrljali bi :urnebes:
Sve dok se drugi budu brinuli o nama i dok pojedini pitari budu provodili većinu svog dana na ovom forumu te pisali samo negativu, blago nama.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 maj 2026, 11:45

BosnianLevi je napisao/la:
22 maj 2026, 11:26
edvaE2 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:15
"Dakle, ovo je pokušaj čiste privatizacije FK Željezničar, koji je registriran kao udruženje građana", kazao je Škobić

"Mi kao Ministarstvo moramo osigurati slobodu udruživanja, a nikako dopustiti privatizaciju jednog kluba", poručio je Škobić. Dodatno je upozorio i na pitanje imovine FK Željezničar.

"Privatizacija možda danas izgleda fino, ali pitanje je šta će se sutra dogoditi s imovinom Željezničara", rekao je Škobić.

Da nam nije HDZ-ovog Škobića, uuuuh, nadrljali bi :urnebes:
Sve dok se drugi budu brinuli o nama i dok pojedini pitari budu provodili većinu svog dana na ovom forumu te pisali samo negativu, blago nama.
To vam je kao kad lisica uvjerava kokoške da im čuva kokošinjac.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 22 maj 2026, 12:01

Znaci u statutu osiguran cnjegovig ulaganja je imovina i ona nigdje nije zasticena kao sto se pricalo da je zasticena i sad je u redu da neko uzme imovinu il se nadas kako nece uzet on nista a ulozit ce nesto, i ides na rizik. Statut ne prolazi ocito jer ima stvari za koje bi se svi trebali brinut, samo da na kraju ovaj ministar ne bude jedini koji je zapravo i brino o Želji.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 22 maj 2026, 12:04

dubioza144 je napisao/la:
22 maj 2026, 12:01
Znaci u statutu osiguran cnjegovig ulaganja je imovina i ona nigdje nije zasticena kao sto se pricalo da je zasticena i sad je u redu da neko uzme imovinu il se nadas kako nece uzet on nista a ulozit ce nesto, i ides na rizik. Statut ne prolazi ocito jer ima stvari za koje bi se svi trebali brinut, samo da na kraju ovaj ministar ne bude jedini koji je zapravo i brino o Želji.
Postoji sporazum između kluba i strateškog partnera o imovini, problem je što ministarstvo tu nije uključeno, niti ima garanciju preko toga.
Da je recimo Zrinjski u pitanju, ne bi bilo nikakvih problema, ali eto brine čovjek o nama posebno.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 22 maj 2026, 12:25

Arma00 je napisao/la:
22 maj 2026, 12:04
Postoji sporazum između kluba i strateškog partnera o imovini, problem je što ministarstvo tu nije uključeno, niti ima garanciju preko toga.
Da je recimo Zrinjski u pitanju, ne bi bilo nikakvih problema, ali eto brine čovjek o nama posebno.
A sporazum izmedju kluba i buduceg gazde to jest sporazum koji on moze sam ukinuti kad bi se usvojio statut . Pa to je genijalno . Ja se nekad zapitam kako mi jos uvijek postojimo kao klub sa ovakim idejama.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 maj 2026, 12:40

Ovi što na ovaj način guraju ovaj statut ili nisu normalni ili su kriminalci najvećeg mogućeg nivoa, čuj sporazum između kluba i ovoga, treba vidjeti možda se majkom zakleo da neće dirati imovinu

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 22 maj 2026, 12:40

Dobro on ovdje vrti jednu te istu pricu i u 5 pasusa vraca isto, Sanin se postavlja iznad skupstine. Pa sta si vraco 5 puta legendo ako je tako jednostavno? Zasto advokati iz tvog bivseg ureda onda, zasto nije spomenuo da je licno pricao sa njima i usmeno a ne pismeno trazio izmjene sto je van svake pameti.
A ovo smo mi znali i od pocetka da ovaj model mozda nece radit trebalo se pokusat na drugi nacin, pa nece brat dat min.10 miliona godisnje da mu u skupstini sjede debili koji ce ga prevest zednog preko vode a sposobni smo mi za to itekako, nasli bi nacin da ga izlevate.
A kako bi onda ovo funkcionisalo on kao predsjednik UO? Da li onda on moze pismeno sa klubom dogovorit povrat investicija kao i sada samo u statutu ide drugaciji model koji ce morat prihvatit.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 22 maj 2026, 12:40

Pact1921 je napisao/la:
22 maj 2026, 12:25
Arma00 je napisao/la:
22 maj 2026, 12:04
A sporazum izmedju kluba i buduceg gazde to jest sporazum koji on moze sam ukinuti kad bi se usvojio statut . Pa to je genijalno . Ja se nekad zapitam kako mi jos uvijek postojimo kao klub sa ovakim idejama.
Sporazum/ugovor se raskine, statut ne možeš raskinuti. Međutim, nemojte da je neko naivan da HDZ štiti Želju... dajte ljudi pustite bajke. Nadam se da će se saznati koja je pozadina svega. Možda čovjek jednostavno očekuje da ga se "nagradi".

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 22 maj 2026, 12:43

sanjinusto je napisao/la:
22 maj 2026, 11:24
E cuj HDZ ministar zabrinut za buducnost Zeljeznicara i neko vjeruje u to. Inace su u HDZ-u poznati legalisti i patriote, a bh. sport im je na prvom mjestu. :bow: Da nije smijesno bilo bi zalosno. Samo ne znam kako je onda legalno sto FKS radi jos od ulaska Tana tamo 2014, ali dobro. Znaju ministar i misketovi botovi.
Hdz je vece zlo od chete

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 22 maj 2026, 12:46

slika

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 22 maj 2026, 12:59

Odličan potez ministra, udario je tamo tačno gdje nas najviše boli i naravno, mi ćemo mu vjerovati.

Jer kako drukčije okrenuti priču o svemu i kako odbiti strateškog - pa pritiskom vlasitith navijača, i na taj način izbjeći bilo kakvo pravdanje za usmene dogovore, ispravke, popravke i slično, neizdavanje rješenja o odbijanju ranije itd... Odlično odrađeno.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 maj 2026, 13:09

ner azumijem se previše u politiku i zakone, ali ovo što je škobić izjavio itekako pije vode

neka nađu neki drugi način da daju mirviću kontrolu nad klubom i sve je OK. najbitnije je da klub ima legitimnu opciju prekida saradnje (uz uslove koji se moraju definisati) ako sve krene nizvodu. na kraju krajeva, cijelo vrijeme se govori o strateškom partnerstvu a ne o privatizaciji kluba. jasno je svakome da će mirvić vući sve konce ali ako krene naopako mora se tome moći stati u kraj!!!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 maj 2026, 13:12

Čovjek je spriječio ove budale da daju klub za šaku riže, e ako nije neka ovi onda izađu u javnost i objasne kako to nije i kako su oni u pravu

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 maj 2026, 13:12

Čovjek je spriječio ove budale da daju klub za šaku riže, e ako nije neka ovi onda izađu u javnost i objasne kako to nije i kako su oni u pravu

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 22 maj 2026, 13:17

perodeformero je napisao/la:
22 maj 2026, 13:12
Koliko si glup od 0 do "HDZ ministar stiti Zeljeznicar od zlocestih investitora" :bow:

Jedina istinska opasnost od gubitka imovine lezi u dugovima koje pravimo ovako bez investitora, prema drzavi i bankama. To i vi Misketovi botovi dobro znate. Sami ste sebe stjerali u cosak da uvjeravate raju da HDZ-ovac gleda interese Zeljeznicara, a sve to dok ucjenjuje klub da postavlja njegove ljude u upravu i zaposljava njegove advokate. Genijalno.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 maj 2026, 13:19

perodeformero je napisao/la:
22 maj 2026, 13:12
Ako je htio nešto da spriječi zakasnio je. Ovo je samo mali zastoj, nema više povratka.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 22 maj 2026, 13:35

Podrška Saninu da uđe u klub i da investira konačno. A ovi što se kriju iza ministara i nekih ljudi koji se opet pojavljuju u medijima ili sastancima dom bio daleko od kluba a kamoli djelovanje u njemu. Stabilan FK Željezničar ne odgovara većini klubova ali interesnih grupa oko kluba, i naravno da na sve načine sabotiraju Saninov ali i ulazak drugih investitora u klub. Zato je na našoj Skupštini i svima nama veliki zadatak da ovo podržimo.

SVI NA GRADSKI STADION! :bih:
Zadnja izmjena: Ideneide, dana/u 22 maj 2026, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 22 maj 2026, 13:54

jestamaji je napisao/la:
22 maj 2026, 13:09
ner azumijem se previše u politiku i zakone, ali ovo što je škobić izjavio itekako pije vode

neka nađu neki drugi način da daju mirviću kontrolu nad klubom i sve je OK. najbitnije je da klub ima legitimnu opciju prekida saradnje (uz uslove koji se moraju definisati) ako sve krene nizvodu. na kraju krajeva, cijelo vrijeme se govori o strateškom partnerstvu a ne o privatizaciji kluba. jasno je svakome da će mirvić vući sve konce ali ako krene naopako mora se tome moći stati u kraj!!!
Ali drug ne moze Sanin dat 10 miliona i onda da ga neko izlevati pa gdje to ima, hoce covjek kontrolu nad svojim novcem, ne moze on dati godisnji budzet a klub na kraju da raskine ugovor/saradnju izgubi covjek svoj novac a mora ga nekako zastitit.
Naravno da on ulazi u ovo sa ciljem da zaradi kako klub tako i on logicno da svi profitiramo od ovog partnerstva nije on uso u klub da nas ugasi il privatizuje, biznismen kao i svaki drugi hoce zaradu a mi hocemo evropu,titule,igrace...
To ide jedno sa drugim uz redovne izlaske u evropu igranje grupne faze ti vracas skoro 100% svoje godisnje investicije, dodaj na to transfere izlazne + nasa navijacka baza koja sama donosi cca milion i vise prihoda godisnje, dakle ulazi covjek jer zna gdje je lova.
Nije Sanin ni lud ni glup zna gdje je dosao i hoce da se zastiti, nemojte bit naivni da nas debil Skobic podijeli jer to i hoce, lik nakon pritiska javnosti odlucio da izadje i pri tome sam sebe demantira u vise navrata, nije spomenuo ni kljucna pitanja za koja se optuzuje, jer zna da debelo krsi zakon.
Ja se nadam da ce Sanin izac na kraj sa ovim svime iskreno, bolje za nas.

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 22 maj 2026, 14:07

Meni je ne jasno da ljudi misle da Željezničar već 6 mjeseci pokušaje pomoći investitoru da uništi klub ?? a tamo neki ministar koji o Želji zna samo da je plave boje nas pokušaje sačuvati ili spasiti?
Znači Željo own goal a ministar hattrick
Pa daj molim te 🤣

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 maj 2026, 14:33

antibot je napisao/la:
22 maj 2026, 08:10
NoDi80 je napisao/la:
22 maj 2026, 01:09
Sad jos uhljupe prosut i zakljucit sezonu
Iskreno se nadam da Odinaka ostaje,jer sa 22 moze biti itekako u rotaciji
Alic pegla loptu, ali fali njemu ispred neka gazela i bez toga ove sezone je najefikasniji igrac sa 6 golova i 4 asistencije
Za Sanina od nodija skauting i prijedlozi za narednu sezonu

Napad
Dzeko godine nebitne
Bajic (32) - AEK Larnaca
Bojadzic (27) - Odds BK
Brajanac (25) - Esbjerg FB
Bristric (23) Bravo
Sanz (22) Atletic Bilbao II
Čatak (20) - Freiburg II
Kurtovic (19) - Mura
Korora (17)
Omanovic (17) Hereenven U17
Jakupovic (16) Philadelphia
Delimehic (16) RB Salzburg U16

Krila
Visca (36) kad se oporavi
Cvetanoski (28)
Ghorzi (25) - Radnik Bijeljina
Jardi (24) - Gimnastic
Šaranic (23) - Sesvete
Stevanovic (23) - Lommel SK
Odinaka (22)
Beganovic (21) Sturm Graz
Dzanovic (18) - Frankfurt U19

Vezni
Kvesic (34) Celje
Loncar (29) Istra
Gojak (29) Rijeka
Prokop (28)
Pejic (26)
Hodzic (26)
Sosic (23)
Prskalo (21) Gosk
Kovac (20) Lecce U20
Foco (18)
Gojak (18)
Dragovic (17)
Dizdarevic (16) Regensburg

Bekovi

Memija (30) Zrinjski
Alic (26)
Sehic (26) - Banik
Roncal (25) - Rudar
Galcev (25)
Grbic (22) - Rudar
Rascic (17)

Stoperi

Bicakic (36)
Seedorf (31)
Husic (25) Rijeka
Hasic (23) Osijek
Muharemovic (20) Rapid II
Kelmendi (18)

Golmani
Begovic (38) Leicester
Sehic (37) Corum
Hamzic (19) Salzburg
Cosic (18)
Kakva je situacija sa Santosom što se tiče ugovora?
Kada bi njega vratili na krilo bilo bi top
Pise jos godinu dana, volio bih i ja Santosa i Jabera nazad
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 1921zeljeznicar1921, ELDIABLO20, MisterBlue, perodeformero i 47 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []