FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 23 maj 2026, 22:50

MisterBlue je napisao/la:
23 maj 2026, 19:35
Pošto se javio ovaj brat gore sa željom za svijetlo plavim prugama evo mu i ta varijanta s tim da mene ovo podsjeća nekako na Argentinu prije nego na nas. Ali kad pogledam ovu nijansu odmah se sjetim majstora Zakarića. Dodao sam i zlatne linije koje bi isticale ovu svijetlo plavu prugu, mada iskreno što više gledam u ovaj dres i ova varijanta mi se dopada i moglo bi se tu pronaći nekog materijala.

slika
Ma prelijepo brate, ovo je prelijepo, a svijetlo-plava cisto jer me podsjeti na neka ljepsa vremena i davnu, posljednju titulu i par godina poslije, Zakarića neko spomenu i to mi se vratilo, pa oni CODE dresovi…

Nisu loši ni tamno-plavi, neka naprave obje verzije, što da ne, samo što se mi malo pitamo jbg hahaha..
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 23 maj 2026, 22:56

bhsport je napisao/la:
23 maj 2026, 21:37
zeljovolimte je napisao/la:
23 maj 2026, 10:01
Riquelme1921 je napisao/la:
23 maj 2026, 09:12
Ma kakav on, smarao mjesec dana da je Adžem i Mulalić bolji od Ćorića hahahaha
Zaboravlja da je Edis izgubio jedno 5 zaredom pa je zato došao Bašić, ekipa se nije mogla sastaviti haman izgubili Europu bili..
Edis je sveukupno imao 6 poraza..
Dok je Basic skupio 3 u ligi od 9 utakmica, i izbacio nas iz kupa protiv Veleza na Grbavici. Kasnije je Basic dobio samostalno da nas vodi i umalo nismo iz lige ispali.

Toliko ste ocajni bili da ste optuzili Dinu Djurbuzovica kako mu neko dogovara utakmice.

Cisto da se ne zaboravi zbog kerova kao sto si ti.
Koliko je pobjeda imao Edis?
Kako nas je potopio u oprostajnoj utakmici od Ivice?
To proljece kad je dosao dobio lavorase 2-0 i Velez 1-0 u sudijskom golom Bece pa smo 2.5 mjeseca bili bez pobjede do kraja.
Sto se tice naredne sezone sve je dobio preko Santosa, na kraju ubio ekipu fizicki i psihicki, objasnjavao nesto atletskoj stazi u Trebinju i bruko nas svojim izjavama na presicama.
Neka hvala, pokazalo se gdje je radio Nermin van Zelje i gdje je hljeb jeo a gdje Edis.
Pametnom dosta.
A gdje je to Nermin bio van Zelje donja tabela slovenske lige , neki tim iz Juzne Afrike . U Zelji bio statisticki gori . Edis je ga je pobjedio sa Igmanom dok je ovaj trenirao nas , plus Edis je uspio u Crnoj Gori svasta kao trener pogotovu sa Decicem koji prije njega nije bio nikakav klub. Iskreno najruzniji fudbal je po meni bio sa Basicem uzasna odbrana nepovezanost nije dao slobodu igracima kao Stilicu npr . Jest bilo pasova ali ti pasovi nisu dovodili do napada. To je najbolji pokazatelj Derbi na kosevu kad nas je Sarajevo raznijelo 3-0 . Sa Edisom ti si znao na cemu si dajes protivniku posjed on je davao slobodu Stilicu i krilima to jest Santosu i Amoahu da rade sta hoce odbrana je bila zategnuta i 90 minuta se cekala greska protivnika koja se iskoristavala primarno preko kontra napada. A npr kad ti da slabija ekipa tebi posjed onda je bilo Hajdarevic i Beca drze posjed dok Stilic trazi prostor po terenu i gleda kako uposliti napad . U najgorem slucaju islo se na kornere gdje si imao Cocalica i Kosorica kao visoke igrace eventualno Drina koji su mogli iskoristit prekid . To je sve bilo sve smijesno jednostavno ali je vise isao na fazon sta je prednost pojedinaca na terenu nego da ih natjera da igra neke formacije po svaku cijenu . A izjave na press konferencijama je najgluplji parametar ocjenjivanja trenera onda je po tome Nedim Jusufbegovic najbolji trener u Galaksiji .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 23 maj 2026, 22:56

DnevnaDozaPklata je napisao/la:
23 maj 2026, 19:38
ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
23 maj 2026, 19:21
ibz je napisao/la:
23 maj 2026, 19:15

da se hoćemo vratit našim plavo-bijelim prugama.. predugo nešto eksperimentišemo s bojama i dezenima
I da bude svijetlo-plava boja. :)
Boja nasih dresova, ako gledamo proslost, je zapravo tamno plava koliko znam.

Ne pricam od rata do danas
Pa ‘72 je ja mislim bila i svijetlo-plava, a tamno-plave pruge, uglavnom nisam protivnik ni tamne, ali mi je malo postala dosadna, da malo promijenimo i to, a kazem mogu obje varijante, iznad sam pisao vec, ali opet ponavljam, slabo se mi ista pitamo, pa tako i ovo.

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 23 maj 2026, 23:05

Kakvi god da nam budu dresovi, samo neka odmori Stambolic sa dizajniranjem istih.
Sarajevski Željezničar.

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 23 maj 2026, 23:55

23 maj 2026, 22:56
DnevnaDozaPklata je napisao/la:
23 maj 2026, 19:38
23 maj 2026, 19:21

I da bude svijetlo-plava boja. :)
Boja nasih dresova, ako gledamo proslost, je zapravo tamno plava koliko znam.

Ne pricam od rata do danas
Pa ‘72 je ja mislim bila i svijetlo-plava, a tamno-plave pruge, uglavnom nisam protivnik ni tamne, ali mi je malo postala dosadna, da malo promijenimo i to, a kazem mogu obje varijante, iznad sam pisao vec, ali opet ponavljam, slabo se mi ista pitamo, pa tako i ovo.

I ovo:
slika
slika
Zadnja izmjena: Ideneide, dana/u 24 maj 2026, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 maj 2026, 00:08

slika

Željezničar 1925/1926.
Stoje prvi red s lijeva: Hinko Tegzeš – mlađi, Herland Gmaz, Ivan Krajnc, Eduard Osim, Oto Potočnik;
drugi red: Franjo Šuh, Franjo Krajnc, Ivan Pavičić;
treći red: Herbet Gmaz, Josip Šebalj, Leonard Fedi;

slika
Malo boje uz AI

Kako god volio bih vidjeti povratak čistih plavo bijelih pruga nekoliko sezona.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 24 maj 2026, 00:33

Levin je napisao/la:
24 maj 2026, 00:08
slika

Željezničar 1925/1926.
Stoje prvi red s lijeva: Hinko Tegzeš – mlađi, Herland Gmaz, Ivan Krajnc, Eduard Osim, Oto Potočnik;
drugi red: Franjo Šuh, Franjo Krajnc, Ivan Pavičić;
treći red: Herbet Gmaz, Josip Šebalj, Leonard Fedi;

slika
Malo boje uz AI

Kako god volio bih vidjeti povratak čistih plavo bijelih pruga nekoliko sezona.
Pa to i jeste nekako najvise vezano uz nas, pruga, željezničar, lokomotiva, a ne da izmišljamo ko mnogi klubovi danas neke glupe boje i dizajnove, prije su dresovi 10x ljepši bili, a danas samo skromno, minimalistički, sterilno skroz, bar mi imamo milion motiva za kvalitetan dres…

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 24 maj 2026, 10:37

Pošto se javio ovaj brat gore sa željom za svijetlo plavim prugama evo mu i ta varijanta s tim da mene ovo podsjeća nekako na Argentinu prije nego na nas. Ali kad pogledam ovu nijansu odmah se sjetim majstora Zakarića. Dodao sam i zlatne linije koje bi isticale ovu svijetlo plavu prugu, mada iskreno što više gledam u ovaj dres i ova varijanta mi se dopada i moglo bi se tu pronaći nekog materijala.

slika
Kad se već igramo, evo ideje za treću garnituru. 🙂

slika
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 24 maj 2026, 12:33

Drama dresovi, svaka čast. Kako bi izgledali bez kragne?

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 24 maj 2026, 12:42

Samba71 je napisao/la:
24 maj 2026, 10:37

slika
Kad se već igramo, evo ideje za treću garnituru. 🙂

slika
Mogao bi treci crni sa zlatnim detaljima, bilo ih je i prije a i kombinacija adidas crna i zlatna perverzija. A gostujuci cisto bijeli za zlatnim ili plavim detaljima.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 24 maj 2026, 13:00

Znaci veceras dobijamo imena UO, i ljude koji ce zvanicno bit imenovani po vazecem statutu? I vise nam ne treba punomoc Tune npr za poslove u klubu ?
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 maj 2026, 13:01

Bezveze crtate, kod adidasa odaberes koji ces genericki dres, nisi bayern pa da ti poseban dizajniraju
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 24 maj 2026, 13:12

Izgleda da ih je mati isto oblacila pa sad zele i oni svoje klubove isto oblacit
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 24 maj 2026, 13:14

kad se uparimo sa pitarima tobe jarabi :urnebes:

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 24 maj 2026, 13:33

irfo je napisao/la:
24 maj 2026, 13:01
Bezveze crtate, kod adidasa odaberes koji ces genericki dres, nisi bayern pa da ti poseban dizajniraju
Sad ce nodi izvuc nesto gdje se jasno pokazuje da smo veci od Bayerna

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 24 maj 2026, 14:05

Ko izmisli chatgpt da svaka budala moze praviti sta hoce, a onda to predstavljati kao nesto a nikog to ne zanima. Ludilo klasicno. Sutra derbi, ovi dresove lijepe :plac: :plac:

HardcoreAP
Kontakt:

Post Postao/la HardcoreAP » 24 maj 2026, 14:18

GavranBeli je napisao/la:
24 maj 2026, 14:05
Ko izmisli chatgpt da svaka budala moze praviti sta hoce, a onda to predstavljati kao nesto a nikog to ne zanima. Ludilo klasicno. Sutra derbi, ovi dresove lijepe :plac: :plac:
Lijepim ti majku za postelju

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 24 maj 2026, 14:35

HardcoreAP je napisao/la:
24 maj 2026, 14:18
GavranBeli je napisao/la:
24 maj 2026, 14:05
Lijepim ti majku za postelju
Sta ces ti balo balavi, idi obrisi sline mazlume.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 24 maj 2026, 14:56

Okupljanje za korteo bit će na Vrbanji u 17:30, a polazak je planiran u 18:00.

SVI NA GRADSKI STADION!

slika

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: THEC i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []