Nakon što su uspjeli tiho, podmuklo i gotovo neprimjetno izvršiti promjenu u kojoj je prva garnitura postala plava, a druga bijela, mene dresovi kao takvi jako nerviraju. Toliko da sam se registrirao samo da to prokomentarišem. Da se trideset godina nakon Daytona, vizualni identitet jedne reprezentacije prilagođava tom istom Daytonu je glupost neviđena. Kome može biti normalno gledati utakmicu u Zenici u kojoj mi igramo u plavim dresovima, a Italijani u bijelim? Mene je to toliko žuljalo da mi čak ni plasman na Svjetsko nije pomogao da prestanem o tome razmišljati. Bijela je oduvijek bila boja naše reprezentacije i kakve veze ima što ne dominira na novoj zastavi. Pa Holanđani igraju u narandžastim, Njemci u bijelim, također vizualni identitet koji nema veze sa njihovim zastavama. Da su se neke stvari morale prilagoditi, uredu, razumijem. Nisam od onih što priziva ljiljane, ali da smo se morali pobuniti kad je domaća garnitura preko noći postala plava, morali smo. Reprezentacija je imala preko dvadeset godina kontinuiteta sa bijelim dresom kao domaćim i onda se netko odluči sa tim igrati.
Što se tiče novih dresova plavi je dobar. Ništa posebno, ali solidan. Čak bi rekao jedan od ljepših plavih dresova u historiji naše reprezentacije, a da slova nisu žuta nego bijela, rekao bih i najljepši. Bijeli, meni mnogo bitniji, sasvim druga priča. Bijeli bi isto bio dobar, da nema plavih rukava i žutih linija. Ovako ulazi u konkurenciju najružnijeg bijelog dresa u historiji reprezentacije. Zbilja moraš biti notorni amater da zajebeš dizajn bijelog dresa, a ovome je to nažalost pošlo za rukom. Ova kombinacija kako je poslagao me podsjeća na dresove kakve sam viđao na seoskim turnirima krajem devedesetih.