Arma00 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:44
Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26
Wagner96 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 12:17
Mislim da sam otkrio razlog zašto je ovoliko zastava sa ljiljanima, više od pola ne zna okrenuti službenu zastavu kako treba
Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
Nepotrebna kontra svih naroda u bezi ove zastave, kao i odricanje, ali prisvajanje. Ne vrijedja nikoga, jedna od rijetkih zajednickih stvari.
Nisu Hrvatski, nego katolički, a bliži su Bošnjacima, problem nastaje jer su nekad sve bili Bošnjaci različitih vjera na području BiH, a danas su Bošnjaci 99% muslimani.
Beli98 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:57
Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26
Wagner96 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 12:17
Mislim da sam otkrio razlog zašto je ovoliko zastava sa ljiljanima, više od pola ne zna okrenuti službenu zastavu kako treba
Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
Nepotrebna kontra svih naroda u bezi ove zastave, kao i odricanje, ali prisvajanje. Ne vrijedja nikoga, jedna od rijetkih zajednickih stvari.
E cuj zastava vise hrvatska, pa je.be mu mater jeste imali historiju u skoli? Da je to ikad bilo njihovo, mislis da bi se tek tako odrekli? Najveci problem ovdje je sto se religija izjednacava sa nacijom. Zasto je njihov simbol? Ako su Bosnjaci ovdje autohton narod, ako je kralj Tvrtko za sebe rekao da je Bosnjanin, ako je on imao 6 ljiljana na zastavi... Kako onda moze bit vise hrvatska zastava? Covjece, Hrvatska je kroz historiju vecinom bila vazalna drzava, rijetko kad su bili samostalni. Kako mozete tako ponizavati sami sebe tim komentarima? Nasi su, da bi se branili od turaka presli na katolicanstvo, uzeli katolicku krunu jer su tako htjeli osigurati pomoc od pape i Vatikana, koju naravno nisu dobili. Pa djeca kraljice Katarine su zavrsila u Istanbulu, presli na Islam kasnije. Po toj vasoj logici to nije njihova zastava? Kako ste toliko ograniceni? Vjera se mijenja, prisvaja, odbacuje.... Nekad po potrebi, nekad po osjecajima. Tacno je da su hrvatski politicari imali veliki doprinos u vracanju te zastave, to niko ne spori, ali za ljiljane reci da je vise hrvatski simbol nego bosnjacki, pa to je ludost.
Ako vec nemate o cemu pisati, onda se manite i mlataranja gluposti.
Ta prica iskreno je losa kopija srpskih mitova. Sve je srpsko, zrak, livada, planina itd. Na kraju planeta i covjecanstvo postoji milione godina, a ove nase nacije su stare do 1000 godina. Realno smijesno.
Ko su svi ti narodi bili prije toga? Pitam jer je to prisvajanje i velicanja svoje nacije nepotrebno. Srbi prednjace, a ostali ili su glupi da vide greske gdje ih je to dovelo ili su razlike u nacijama minimalne neka svako skonta za sebe. Bosnjavi, Srbi, Hrvati - realno bezvezne nacije i kad se uzme najbolje i najpozitivnije od svake. Pokusalo se sa Jugoslovenima, fijasko teski i to. Primitivni ljudi ovdje zive, sto prije to shvatimo svi, bit ce lakse. Pa mi danas u 2026 pricamo o temi koja treba da bude stid za svakog od nas.
Kotromanici nisu bili ni Hrvati, ni Bosnjaci, ni Srbi. Imali su kraljevinu, a navedene nacije su nasljednici iste. Na kraju, nasljednici mogu biti i bez religije.
Ljiljan je generalno katolicki simbol (slazem se, greska sto sam napisao hrvatski. Isao sam iskreno na to da generalno katolici kod nas Hrvati). Pogledaj cijelu zapadnu Evropu. A i oni su ga nekad prije toga preuzeli i tako dalje.
P.S. Od svih nacija, svi lazu da su neke vjere/religije. Lako je reci, ali se treba ponasati u duhu vjere i religije. Tako da su kod nas sve vjernici na baterije.
I na kraju, ponavljam. Ova zastava je svacija i zajednicka, simboli su koji su iz historije svih nas, ne vrijedja nikoga, ima utemeljenje par stoljeca. Preglupo je odricanje, kao i forsiranje. Jedna od rijetkih stvari oko koje nema arfumenata za svadju i prepirku, ali ocito da kod nas zive bas glupi i retardirani ljudi, nazalost.
Ako nista, slazemo se da nam je kraljevska familija pokorena od strane okupatora koji nam je unistio i pokorio zemlju (Osmanlije). AU Monarhija je bila nesto bolja, ali i oni su okupatori. Nas je jezikom ulice **** ko je stigao, zato se sad i ne znamo ponasati, ne znamo sta je drzava jer je imamo 30 godina i to nakon 500 godina raznih okupacija i tlacenja.