FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
45
11%
Drugi
41
10%
Treći
135
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
34
8%

Ukupno glasova: 402

Oerde
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Oerde » 04 jun 2026, 11:26

Aduka87 je napisao/la:
04 jun 2026, 08:24
Hvala Mariju na svemu, profesionalac prije svega, ali patnja je bila od igre, pogotovo ovaj drugi dio.
Iskreno nas najzahvalniji trener u bogzna koliko zadnjih godina. Sto kazes igra je pala i sve, mozda bi bilo i gore. Ali, evo ja licno cu ga uvijek pamtiti kao pozitivnu stvar u klubu, uzeo je veliki klub, visokih ambicija u sezoni koja je realno propala, i kad su drugi izbjegavali. Sve da su istinite stvari kako je Mamic vodio itd, treba imat mda i stavit svoje ime ispred svega, i stat ispred i trpit kritike. Sto kazes profesionalac je, odradio je najbolje sto je on mogao, i izvukao je najbolje sto se moglo u datom trenutku, zelim mu svu srecu.

PS ne znam zasto, ali ubijedjen sam da nas onda Prijedor nije prekinuo da bi ovo bila dobra sezona.

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 04 jun 2026, 11:44

Koliko je Mario valjao nama, toliko smo mi njemu. Frajer je i zaboravio da je trener, otvorili smo mu opet neka vrata, sretno mu i da sto prije nađe novi angažman.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 04 jun 2026, 11:49

skoJaa je napisao/la:
04 jun 2026, 11:44
Koliko je Mario valjao nama, toliko smo mi njemu. Frajer je i zaboravio da je trener, otvorili smo mu opet neka vrata, sretno mu i da sto prije nađe novi angažman.
Kratko al jjebitacno :clap:

DegaLouis
Kontakt:

Post Postao/la DegaLouis » 04 jun 2026, 12:43

Suska se da bi Renato mogao ostati u Sarajevu novi ugovor 1+1 ili odma na 2 g. Tako mi rece kolega

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 04 jun 2026, 12:46

DegaLouis je napisao/la:
04 jun 2026, 12:43
Suska se da bi Renato mogao ostati u Sarajevu novi ugovor 1+1 ili odma na 2 g. Tako mi rece kolega
Odlicno

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 jun 2026, 12:55

skoJaa je napisao/la:
04 jun 2026, 11:44
Apsolutno, ima u CVu solidno odrađen mandat u FKS, i cijeniti treba što je preuzeo klub kad bi svako normalan odbio ponudu.
Hvala Mario i puno sreće dalje :salut:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 04 jun 2026, 13:20

DegaLouis je napisao/la:
04 jun 2026, 12:43
Vaga ZZ između njega i Bralića, obojicu ih jako cijeni, možda na kraju oba ostanu, ali trenutno vaga između njih 2

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 04 jun 2026, 13:21

Ma ne znam i te priče da Mamić vodio ekipu mi nekako nelogične ili nerealne.

Znam iz provjerenih izvora da se pita za apsolutno sve u klubu i da niko ne moze nista bez njegovog odobrenja, ali čisto sumnjam da je lično vodio ekipu. Vjerovatno jeste bilo konsultacija sa Mariom ponekad, ali ipak mislim da je Mariova bila zadnja oko taktičko tehničke postavke na terenu.

To da Mamič vodi sve na terenu, dodatno pada u vodu sa dolaskom Zekića, koji te stvari nikada ne bi dopuštao.

Mario je onako odmjeren lik, profesionalan, posvećen i što reče brat iznad, pozitivna stvar u klubu definitivno u zadnjih par godina.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 04 jun 2026, 13:33

ajdohordas je napisao/la:
04 jun 2026, 13:21

Znam iz provjerenih izvora da se pita za apsolutno sve u klubu i da niko ne moze nista bez njegovog odobrenja, ali čisto sumnjam da je lično vodio ekipu. Vjerovatno jeste bilo konsultacija sa Mariom ponekad, ali ipak mislim da je Mariova bila zadnja oko taktičko tehničke postavke na terenu.

To da Mamič vodi sve na terenu, dodatno pada u vodu sa dolaskom Zekića, koji te stvari nikada ne bi dopuštao.

Mario je onako odmjeren lik, profesionalan, posvećen i što reče brat iznad, pozitivna stvar u klubu definitivno u zadnjih par godina.
ma kakvi, mozda savjete i ideje da je dijelio, al nijedan trener ne bi sebi dopustio da mu neko palamudi, tako ni mario, ZZ je otisao zbog ajle i bajernove formacije. Sto se tice igraca, strukture i svega ostalog, eh tu je Mamic 100% odgovaran za sve, Mirvic samo klima glavom otkako je ovaj dosao, valjda skontao da ima pametnijih od njega :D
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 04 jun 2026, 13:54

Ide novi trener. Sokirace se nacija :bow:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 04 jun 2026, 14:01

ajdohordas je napisao/la:
04 jun 2026, 13:21

To su gluposti koje su se ovdje valjale, jedan rekao, drugi počeli isto prenositi. Ja koliko znam Mamić je posložio dosta stvari u klubu i doveo u red. Naravno da se pita za sve jer ga je Mirvić i doveo zbog toga, jer je kuravela Ajla napravila haos.

To da on određuje postavu su nebuloze. Stvorio se takav narativ da imam osjećaj da ga igrači moraju pitati kad hoće u WC. Zašto bi se on ikome miješao ako ide sve kako treba? Što bi se miješao recimo Zekiću ako bude išlo sve prema planu, Zekiću kojeg vole navijači i igrači i da onto razyebe eto onako. Isto i oko dovođenja igrača, dogovorio se s Mamićem da neće kod sebe da vidi menadžerske igrače, tačnije igrače koji su qarine. Reći će Mamiću profil igrača koji mu treba i ovaj će tražiti po tome.
Nebuloze..

DoSmrtiOdani87
Kontakt:

Post Postao/la DoSmrtiOdani87 » 04 jun 2026, 14:42

Telalovic je napisao/la:
04 jun 2026, 13:54
Ide novi trener. Sokirace se nacija :bow:
Jel sletio? :beba:
OSNOVALA PARTIJA, PODRŽALA ČARŠIJA

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 04 jun 2026, 15:31

Mario Cvitanović je za moj pojam korektno odradio svoj posao. Čak je i mimo terena imao finih, gospodskih poteza. Da li su to bile iskrene namjere ili jeftini populizam, to ne bih cjenio.

U momentu kad nas je preuzeo jasno je bilo svima da je najveći domet 3. mjesto i Evropa, što je i uspješno ostvario. Ljepote u igri možda i nije bilo ali je ipak rješavao protivnike na ovaj ili onaj način. Negativan skor ima samo sa borcem i sirokim, kada se uračuna Kup onda je još i sa Veležom na nuli.

Što se tiče Kupa, mogao je bolje ali po meni isto tako krivica nije samo njegova. Zavaljeni smo na Koševu, a stvari su dobro počele u Mostaru međutim ekipa je doživjela strmoglav pad.

Najveća zamjerka mi je Superkup. Da je isti osvojio možda bi i ostao još neko vrijeme na kormilu.

Ovako, zahvalnost na entuzijazmu i predanom radu te iskrene želje za sretniju budućnost.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 jun 2026, 15:46

luckystrike je napisao/la:
04 jun 2026, 15:31
Mario Cvitanović je za moj pojam korektno odradio svoj posao. Čak je i mimo terena imao finih, gospodskih poteza. Da li su to bile iskrene namjere ili jeftini populizam, to ne bih cjenio.

U momentu kad nas je preuzeo jasno je bilo svima da je najveći domet 3. mjesto i Evropa, što je i uspješno ostvario. Ljepote u igri možda i nije bilo ali je ipak rješavao protivnike na ovaj ili onaj način. Negativan skor ima samo sa borcem i sirokim, kada se uračuna Kup onda je još i sa Veležom na nuli.

Što se tiče Kupa, mogao je bolje ali po meni isto tako krivica nije samo njegova. Zavaljeni smo na Koševu, a stvari su dobro počele u Mostaru međutim ekipa je doživjela strmoglav pad.

Najveća zamjerka mi je Superkup. Da je isti osvojio možda bi i ostao još neko vrijeme na kormilu.

Ovako, zahvalnost na entuzijazmu i predanom radu te iskrene želje za sretniju budućnost.
Realno je svima najveća zamjerka igra, jednostavno bez nekih prevelikih ideja, sve je to išlo dosta na silu što se kaže.
Svakako da je uradio sasvim ok posao, shodno očekivanjima mislim da je odradio svoj period na klupi i iznad očekivanja.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 jun 2026, 16:49

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
04 jun 2026, 15:46

Realno je svima najveća zamjerka igra, jednostavno bez nekih prevelikih ideja, sve je to išlo dosta na silu što se kaže.
Svakako da je uradio sasvim ok posao, shodno očekivanjima mislim da je odradio svoj period na klupi i iznad očekivanja.
A bgt Zekic je imao igru? Osim 3-4 poluvremena, ja ne pamtim da smo nesto vise imali lijepe igre. Identicno je i s Mariom, bilo je trenutaka kad smo licili na nesto, bilo je trenutaka kad smo dobijali na individualni kvalitet, to je fudbal. Nema ekipe na svijetu da igra 365 dana lijep fudbal. Ono sto pamtim je da smo nakon prvih 45 minuta, imali snage za jos 5 minuta drugog pol i da je tu raspad pocinjao. Nadam se ovaj put da ce pripremiti ekipu bar za 70 minuta.
1946~

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 jun 2026, 16:56

Mario Cvitanovic hvala sretno.

Mamic je par utakmica sa istoka pokazivao igracima kako da se postave.

Mario je rekao da mu je Mamic naredio da izbaci Adema Ristovskog banica gojkovica iz ekipe i da da minutazu mladjim igracima, ja mislim da bi ovo mogao bit problem ako bi tako nesto uradio prema Zoranu Zekicu.

Nekazem da je Mamic vodio treninge ali sigurno jeste pomagao o taktici kao i savjetima kako koga zarotirat gdje koga postavit i sigurno njegovog udjela ina 20% u uspjehu Marija.

Ponavljam ako Zekic dodje on nece dat ikome da mu pomaze da ga savjetuje da mu govori stavi ovog nemoj ovog, A SVI ZNAMO DA MAMICI NEZNAJU DRUGACIJE FUNKCIONISAT. Sjetimo se kad je zdravko **** OD DO VAHIDU, samo zato sto mu je rekao nemozes uc u svlacionicu da psujes igracima.

Posebno Zoran Mamic koji jeste blazi od brata, ali koji bolje zna trenerski poso od Zdravka, kao sto bolje zna i od marija i od zekica i kad Zekic bude grijesio jel stvarno mislite da u tom, Trenutku nece MAMICI biti grub prema Zekica, **** mu majku u lice ako treba nisu oni Ajla koja ima razdjeljak medju nogama

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 04 jun 2026, 17:29

Mario svaka cast za ovu poruku na insta :salut: :salut:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 jun 2026, 17:32

ThrillerHz je napisao/la:
04 jun 2026, 16:49
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
04 jun 2026, 15:46

A bgt Zekic je imao igru? Osim 3-4 poluvremena, ja ne pamtim da smo nesto vise imali lijepe igre. Identicno je i s Mariom, bilo je trenutaka kad smo licili na nesto, bilo je trenutaka kad smo dobijali na individualni kvalitet, to je fudbal. Nema ekipe na svijetu da igra 365 dana lijep fudbal. Ono sto pamtim je da smo nakon prvih 45 minuta, imali snage za jos 5 minuta drugog pol i da je tu raspad pocinjao. Nadam se ovaj put da ce pripremiti ekipu bar za 70 minuta.
Bilo je isto oscilacija, slažem se, ali ipak sam mišljenja da je ona ekipa više pružala. Ok, treba uzeti u obzir i činjenicu da je Zekić imao i objektivno gledajući kvalitetniji tim.
Nije da ne računam posljednje mečeve Cvitanovića kod nas, ali je činjenica da se igralo bez ikakvog opterećenja, a svaki meč koji smo imali rezultatski pritisak smo podbacili( čitaj dvomeč sa Veležom, superkup.. ).
Najbolje predstave po igri smo realno pružili u prvom dijelu kad smo remizirali sa Zrinjskim, pobjedili Borca i kone.
Ta 3 meča su bila na nivou kakav FKS zaslužuje, a u drugom dijelu sezone je dosta manje takvih predstava bilo.
Opet kažem što sam i napoleonu neki dan napisao, ide se iz ekstrema u ekstrem, pa se od Marija pravi najveći kloc, a od Zekića Guardiola.
Istina je negdje u sredini.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 04 jun 2026, 17:51

Ammko99 je napisao/la:
04 jun 2026, 17:29
Mario svaka cast za ovu poruku na insta :salut: :salut:
Kaže: "Ponosan sam na sve što smo zajedno prošli i ostvarili"... Šta smo ostvarili? :lol:

0/3 trofeja.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 04 jun 2026, 17:56

Mariu se moze samo zamjeriti ispadanje iz kupa od Veleza koji je bio u prejakoj formi u tom periodu
Super kup smo zavaljeni da igramo pod BB i bili smo bolji. Penali su lutrija

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []