06.06.2026. Panama - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

hurem
Kontakt:

Re: 06.06.2026. Panama - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la hurem » 07 jun 2026, 07:57

ajaca je napisao/la:
07 jun 2026, 07:08
Ne znam da li je iko primjetio da smo mi ranije stigli u USA radi aklimatizacije igrača u odnosu na druge reprezentacije iz Evrope npr. Mislim da je to dobar potez i čudim se kako i ostale učesnice nisu računale na potencijalno teže uslove za igru.
Sve je to u par dana otprilike i na vrijeme.
Češka i mi igramo prvi kada su reprezentacije iz Europe u pitanju (12.06.), a recimo Austrija, Portugal, Hrvatska, Engleska tek kroz pet dana (17.06.).
Dodao bih da je za nas idealno sto prvu utakmicu igramo u Kanadi.
Pretpostavljam da ce stadion biti natkriven protiv Švicarske?
Nisam upratio da li stadion na kojem cemo igrati protiv Katara ima krov?!

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 07 jun 2026, 07:58

svrakino1921 je napisao/la:
07 jun 2026, 07:53
slika

slika

slika

slika

slika

Kakav plavi dres
Gosp Stamboliću plavi brate - HVALA TI
Definitivno bolji nego ovaj

slika
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

ajaca
Kontakt:

Post Postao/la ajaca » 07 jun 2026, 08:37

hurem je napisao/la:
07 jun 2026, 07:57
ajaca je napisao/la:
07 jun 2026, 07:08
Ne znam da li je iko primjetio da smo mi ranije stigli u USA radi aklimatizacije igrača u odnosu na druge reprezentacije iz Evrope npr. Mislim da je to dobar potez i čudim se kako i ostale učesnice nisu računale na potencijalno teže uslove za igru.
Sve je to u par dana otprilike i na vrijeme.
Češka i mi igramo prvi kada su reprezentacije iz Europe u pitanju (12.06.), a recimo Austrija, Portugal, Hrvatska, Engleska tek kroz pet dana (17.06.).
Dodao bih da je za nas idealno sto prvu utakmicu igramo u Kanadi.
Pretpostavljam da ce stadion biti natkriven protiv Švicarske?
Nisam upratio da li stadion na kojem cemo igrati protiv Katara ima krov?!

Slažem se ovo za Kanadu.

Appollon
Kontakt:

Post Postao/la Appollon » 07 jun 2026, 09:03

FerdinandF je napisao/la:
07 jun 2026, 01:48
NebeskaSila96 je napisao/la:
07 jun 2026, 01:46
Meni danas nije smetala loša utakmica koliko atmosfera (barem preko tv-a.).Brojka odlična al atmosfera jako loša.Niko ne zna navijat.Bojim se da bi i na SP moglo biti ovako
Utakmica uopste nije bila loša.
Je li ovo neka zezancija ili?

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 07 jun 2026, 09:08

Pogba je napisao/la:
07 jun 2026, 04:38
NebeskaSila96 je napisao/la:
07 jun 2026, 01:46
Meni danas nije smetala loša utakmica koliko atmosfera (barem preko tv-a.).Brojka odlična al atmosfera jako loša.Niko ne zna navijat.Bojim se da bi i na SP moglo biti ovako
Valjda je bitnije kako igramo, navijanje ako i utiče, to je jedno 5-10% boosta, ali ne moze ti pomoci ako si los.
Ja sam vozio 4,5h u jednom pravcu na tekmu i sad bih trebao na 32 stepena da protiv Paname pravim akrobacije na tribinama.
"Ko ne skace mrzi Bosnu" mi ledi krv u zilama kad cujem, kao i "Bosna je sampion ooo".
Ljudi su fino navijali danas, bas u skladu sa utakmicom.

A sto se tice iste, sve u redu, klasične teze o umoru, aklimatizaciji, čuvanju, ali neki nedostaci koji su i ranije jasno uoceni su tu i ne vidim kako ce se popraviti do Kanade, tačnije ne mogu kad nemaš uopće igrače na odredjenim pozicijama.
Nadati se u posljednje atome snage kod Edina, spremnog Tabakovica jer bez njih necemo iz grupe. To, i naravno da bar zategnemo odbranu jer danas ovo nije bilo dobro nazad.
Bez BHFanaticos i ostale grupe ovako ti izgleda navijanje, da igramo u Zenici bez navijacki grupa isti bi scenario bio sto se tice navijanje, mnogo to drugacije izgleda kad su oni tu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2026, 09:15

Mozda smo se svi zaletili nakon Italije i pod euforijom umislili da smo prejaki, ne znam. Vrijeme ce pokazati. Imamo potencijal i talenat, treba vremena ovoj reprezentaciji da jos malo sazrije, da se jos par rupa popuni novim igracima.
Ali je cinjenica da ono sinoc je sve osim stvarnog prikaza nase reprezentacije. Vidilo se da odstupamo od nase igre i navika, ocito ciljano. Zato se ni igraci nisu previse stresirali na terenu. Protiv Kanade idemo igrati onako kako mi to znamo, a da li ce to biti dovoljno znacemo u petak.

Nakon Svjetskog itekako ocekujem neke rezove, par igraca vise nema sta tu traziti, a drugi tek da popune roster dok ili ne pocnu igrati dobro ili ne nadjemo zamjene i za njih.

Atmosfera na tribinama je i meni bila losa, ocekivano jer nema tu BHF i sve one raje koja redovni prati repku i zna kad i sta treba navijati. Hvala svima koji su sinoc dosli na stadion, sigurno je to ogromna emocija za njih, daleko su od kuce, a i djeca njihova mogu samo dodatno zavoliti nasu reprezentaciju i igrati za BiH u buducnosti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 07 jun 2026, 09:20

Nisam nažalost mogao gledati utakmicu, ali u reliveu mi je izgledalo kao da je 90 minuta bilo izjednačeno i rezultat odražava stanje na terenu.
Ne slažem se da je ovo bila samo obična prijateljska utakmica – ovo je ipak naša generalna proba. Ali da li je imperativ pobijediti ovdje? Nije. Stručni štab treba prepoznati šta funkcioniše, a šta ne, i zatim po potrebi u narednim danima dodatno podesiti otvorene segmente.
Ipak pretpostavljam da je ovo u 90–95% tim koji će izaći protiv Kanade. Lukić i Esmir ili Kerim će vjerovatno sjediti na klupi protiv Kanade, dok će ući Memić i, mislim, Džeko.
Protiv Kanade bismo kod kuće bili favoriti, ali prema kladionicama oni su favoriti s kvotom 1,85 protiv nas. Kvalitativno nisu iznad našeg nivoa, možda su u najboljem slučaju egal s nama. Zato vidim dobre šanse da uzmemo barem bod, a pobjeda je apsolutno moguća.

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 07 jun 2026, 09:28

Sta ima izjednaceno. Ubili nas ljudi na terenu. Realan rezultat je bio 4-1. Svaka cast Vasilju na odbranama. :salut: :yawn:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jun 2026, 09:30

Sasvim korektna utakmica s obzirom da se radilo o prijateljskom mecu protiv za nas jedne nepoznanice a Panama je kako korektna ekipa koja zna igrati nogomet.

Djelimicno smo pokazivali premoc na terenu ali je onda u nekim momentima dolazilo do naglih padova koji su prouzrokovali niz gresaka iz kojih su se mogli primiti golovi.

Djelovalo je kao sa smo najlosiji na sredini terena no nazalost, ti losi momenti i padovi su odbrambene mogucnosti doveli u pitanje ali svi vjerujemo da cemo u petak biti mnogo bolji, spremniji i spretniji.

Licno bih u petak krenuo sa Memicem na mjestu Bajraktarevica jer je potonji nekako previse tih i bez konkretnih rezultata ali s druge strane je razumljivo jer se vjerovatno cuvao eventualne povrede.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 07 jun 2026, 09:45

Sere se ovdje previše o atmosferi i navijačima, ne samo u St. Louisu nego i inače. Koja to reprezentacija osim nas ima organizovano navijanje? Sumnjam da neka ima, tako da ono što mi imamo je iznad standarda.

Hrvati imaju u boj u boj i to je to.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 07 jun 2026, 09:51

Bit cu realan ipak 30 stepeni cini da se ne moze dati svoj puni potencijal...normalno je da se spasti intezitet kako utakmica odmice

Vidio sam protiv italije nasu pravu snagu.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 jun 2026, 09:54

BenjooJutub je napisao/la:
07 jun 2026, 09:45
Sere se ovdje previše o atmosferi i navijačima, ne samo u St. Louisu nego i inače. Koja to reprezentacija osim nas ima organizovano navijanje? Sumnjam da neka ima, tako da ono što mi imamo je iznad standarda.

Nijedna...s obzirom kolko smo mala repka imamo jednu od najjacih amtosfera i navijaca u rep svijetu
=\_1921_/=

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 07 jun 2026, 09:54

BenjooJutub je napisao/la:
07 jun 2026, 09:45

:thumbup:
Ma raja je bila na nivou. Svaka čast svima koji su nas prikazali na više nego dostojanstven način. Pa i folklor je bio u tom svjetlu. I američki mediji su pisali i pričali u superlativu.
Nema huligana, bez provociranja, bez ijednog incidenta, polomljenih stolica, razbijenih glava.
Kakvo bolan organizovano navijanje, kakve navijačke pjesme. Došli ljudi sa porodicama, sa djecom, proveli prelijep dan zajedno sa rajom i to je to. Mi kao država možemo samo profitirati od takvog ponašanja i prezentovanja.
:bih:

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 07 jun 2026, 09:55

Sasvim uredna utakmica. Zadovoljan sam sto nisu jurisali i isli na svaku loptu kao da je zadnja. Vezni dvojac i Seo me brine za sada najvise (uz Sunjica i Dzeku)

U Torontu ce pofino svjezije biti te uz pravi pristup vjerujem da ce momci odigrati momacku utakmicu (njihova odbrana je preranjiva). Dvojac stoperski je dosta nizak i to bi trebali iskoristiti svakako

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 07 jun 2026, 09:56

Sve stoji što pišete, ali da smo bar jednu uigranu akciju imali u ove dvije utakmice, pa da čovjek kaže nešto su uvježbali na ovim pripremama… ali ništa ybt život 😁

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 jun 2026, 10:01

Coolpanda24 je napisao/la:
07 jun 2026, 09:56
Sve stoji što pišete, ali da smo bar jednu uigranu akciju imali u ove dvije utakmice, pa da čovjek kaže nešto su uvježbali na ovim pripremama… ali ništa ybt život 😁
Ma vidi ja ne znam sto raja sad zamislja u fazonu..otisli smo na SP i odjednom sve se okrece za 180.

Mi ni nemamo akcija niti smo ih imali jer igra s loptom u smislu dodavanja je kod nas svedena na minimum. Igramo prskticno 4/2/4..dosta divlji fudbal gdje se lopta pokusava prebaciti ovima naprijed kako bilo pa da onda oni igraju 1na1.

Uostalom vidio sam da vec neko napisa, borbenost je jedan od nasih kljucnih elemenata igre..a kako ces bit borben na +30 protiv paname u prijateljskoj

Mozda smo mi top odigrali, ali od ovog kamermana i zumiranja nismo bili u stanju da to vidimo :D :D
=\_1921_/=

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 07 jun 2026, 10:12

Ma ta ce Panama, trebalismo ovo razgult ba sa jeno 4-5 ko onda lucemburg, ba.

Sve mi je jasno bilo kadje poveo Djeka, cojek ima preko trijes i nekolko
Evo svi sad ispred granapa isto kazu, nije samo ja.
I vise klima i put, ja ba kad odem u makarsku ocam stignem oko 7-8 i odma laste, i nista

Vise i nasih jbt….sta oce koji k. Trebamo razgulit sve i vozdra
Eno Vaha je slobodan

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 07 jun 2026, 10:15

Čim sam vidio da je ono sarajevsko govedo egoistično otišli da diže youtube kanal preko reprezentacije i Amerike na guzove i dzabanu odmah sam znao da će nas prokleti.
BRATSTVO GRAČANiCA

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 07 jun 2026, 10:34

invincible1921 je napisao/la:
07 jun 2026, 10:01
Coolpanda24 je napisao/la:
07 jun 2026, 09:56
Ma vidi ja ne znam sto raja sad zamislja u fazonu..otisli smo na SP i odjednom sve se okrece za 180.

Mi ni nemamo akcija niti smo ih imali jer igra s loptom u smislu dodavanja je kod nas svedena na minimum. Igramo prskticno 4/2/4..dosta divlji fudbal gdje se lopta pokusava prebaciti ovima naprijed kako bilo pa da onda oni igraju 1na1.

Uostalom vidio sam da vec neko napisa, borbenost je jedan od nasih kljucnih elemenata igre..a kako ces bit borben na +30 protiv paname u prijateljskoj

Mozda smo mi top odigrali, ali od ovog kamermana i zumiranja nismo bili u stanju da to vidimo :D :D
Kako nema, daj stoperima nek prenesu bekovima ili nabij na krilo i onda rukaj u kazneni, mi nemamo veznog igrača, i ovaj mali Mahmić nije kalibar mi radimo ono što možemo daj na stranu i rukaj u 16, to je idealno kad su Tabak ili Džeko unutra ali ovi ostali su nedorasli, a Demiroviću to ne odgovara.

Sve golove u zadnje dvije godine dali smo na taj fazon
Zadnja izmjena: lisander, dana/u 07 jun 2026, 10:35, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Brix, HariTz, Hazre, Iceplayer, LeCoq, Proximic, signalidunapark, soccerfan i 68 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []