12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

We are 26

Rezultat utakmice Kanada - BiH?

Pobjeda BiH
126
66%
Nerijeseno
53
28%
Pobjeda Kanade
13
7%

Ukupno glasova: 192

Goalgetter
Kontakt:

Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Goalgetter » 13 jun 2026, 14:01

Svjesni smo dobro nasih limita , ali i za te uslove je sinoc ovo bilo premalo sto smo pruzili, bas teski antifudbal u mnogim fazama i uz dosta srece do pozitivnog rezultata. Iako smo cak i mogli slaviti da je Demirovic zabio onu sansu, ali ne bi bila zasluzena pobjeda.

Ima jos dvije utakmice, jedna pobjeda nas vodi u sljedeci krug i taj cilj treba ispuniti u sljedece dvije utakmice.

Idemo dalje. :bih:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jun 2026, 14:03

Goalgetter je napisao/la:
13 jun 2026, 14:01
Svjesni smo dobro nasih limita , ali i za te uslove je sinoc ovo bilo premalo sto smo pruzili, bas teski antifudbal u mnogim fazama i uz dosta srece do pozitivnog rezultata. Iako smo cak i mogli slaviti da je Demirovic zabio onu sansu, ali ne bi bila zasluzena pobjeda.

Ima jos dvije utakmice, jedna pobjeda nas vodi u sljedeci krug i taj cilj treba ispuniti u sljedece dvije utakmice.

Ma dobro vodili smo 50 minuta, igras na rezultat. Dobro je to sve.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 13 jun 2026, 14:06

Treba ovo hladne glave analizirati, a svakako pohvaliti bod, mogla su 3 al sta je tu je ovo je bas podjsetilo na Austriju i pokazalo nase prednosti i mane. Pohvale za sve igrace neki ovdje kritikuju Demu, Esmira i Benju al treba biti iskren da li je iko od njih napravio neku gresku? nije. Shvatite Benjo je tip veznog koji ce dodat prvom do sebe i imat ce nekada neki dobar potez ali imat ce i kiks jednostavno nije neka sreca da se veza oslonja na njega al trenutno puno boljih opcija nemamo narucito za ovo sto igra Barba. Dalje Esmir je bio korektan sasvim dobro je odigrao bas po zadatku skolski, to sto je izostalo ono za sta je zaduzen ofanziva jbg nije debeli Ronaldo ni Maradona da povuce i izbaci 11 igraca i sve sam uradi. Nasa igra se svela daj ga nekako i brani se svakako. A Dema jbg ona sansa klasicni Dema puno zelje malo pameti. Po meni Kerim i Esmir moraju igrati zajedno od prve minute al ociglwdno je ideja bila defanziva i da Kerim razdrma al onda je na druhoj strani Esmir trebao ostati jer mislim da bi puno vise pokazao uz Kerima koji bi sve povukao naprijed a Esmir bi mu tu mogao pomoci. Ali jasno mi je i zasto se igralo ovako bez Dzeke i Sunjica. Jbg vidjelo se koliko Sunja znaci naruxito da jer nas vezni nije postojao ni u ofanzivi gdje svakako ne postoje vec sad i u defanzivi, a Dzeko babuka jednostavno dok je na terenu inspirise ostale igrace i na kraju ga kao stari lisac i ubaci. Moramo protiv Svice sa najjacom postavom i vjerujem da mozemo iznenaditi il sa 3 boda il bar opet otkinuti bod.
#CarsijaOdjebi

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2026, 14:08

Ma sve ok, ali nemos se branit 70minuta unutar 30 metara i ocekivat da ne primis go....pa i da je jaca repka izadji malo pokusaj nesto jbt mi i kad krenemo u kontru tahirovic je njima preda

Nismo prime spanija al nismo vala ni san marino da stojis unutar 30m protiv kanade citavu haman tekmu
=\_1921_/=

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 13 jun 2026, 14:17

Ja sam govorio na poluvremenu da bih bio zadovoljan s 1-1. Na samom kraju smo baš bili ispuhali, malo je falilo da nam zabiju gol. Cilj ispunjen, sad se treba okrenuti sljedećim utakmicama.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 13 jun 2026, 14:18

Marokanci58 je napisao/la:
13 jun 2026, 13:42
Ljudi hladno od jeb.enih hokejaša koji na SP učešćima imaju učinak 0 pobjeda 0 neriješenih i 6 poraza napraviše velesilu prime Španiju. Ovo je prvi osvojeni bod u historiji Kanade na SP. Nije bod sramotan on je predobar jer je nezaslužen, sramotna je igra gdje mi ne možemo izaci iz svog šesnaesterca.
:tokralju:

Iskreno gori smo bili od Juzne Afrike, oni su makar neku akciju napravili ali dobro, bodovi se pisu.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 jun 2026, 14:22

Jedina konstanta sinoć i u utakmicama baraža je ta da je Demirović fulio zicer :D

Šalu na stranu protiv Švice izvesti 4-2-3-1:
Vasilj
Dedić-Katić-Muharemović-Kolašinac
Šunjić-Bašić
Bajraktarević-Mahmić-Memić
Demirović

Sa ovom postavom protiv Švice prije svega pojačati vezni red gdje je Švica jača i od Kanade i od nas, najveći upitnik bi bio Esmir-Memić-Kerim koga od ovog trojca ostaviti na klupi a koju dvojicu koristiti. Pokušao bih isto sa krilima Esmir-Memić zbog toga što će Švicarci našu lijevu stranu napadati sa dvojcem Widmer-Ndoye, možda Ndoye i Vargas zamjene strane ali u suštini to je najveći razlog. Na strani gdje su Esmir i Dedić pokušati napadati njihovu po meni slabiju stranu sa Rodriguezom i ako Vargas bude na istoj strani. U sredini bih išao sa Šunjićem i Bašićem koji su u prvo poluvremenu protiv Italije odigrali veoma dobro uzimajući u obzir da su bili njih dvojica protiv Tonalia, Locatellia i Barelle, te im dodati Mahmića (koji je od svih naših veznjaka najkvalitetniji prema naprijed) probati da on proturi neku loptu za krila ili Demirovića (koji vjerovatno opet neće zabiti ali bitno da se ne budemo branili 90 minuta).

Kada se u drugom poluvremenu budu pravile izmjene i ubaci Kerim kojeg očekujem ako ne na poluvremenu onda otprilike poslije cooling break-a ostaviti Esmira u igri jer smo onda opasni sa obje strane i protivniku se teže braniti. Iskreno bih volio da se Kerim uveo negdje u 65-oj minuti umjesto Kolašinca, pa bi Dedić prešao lijevo a Memić desno i Kanađini se ne bi tako lako mogli braniti jer opasnost nije samo sa jedne strane nego sa obje. Glavna stvar će biti da protiv Švice i Katara uđemo motivisani i nabrijani 100%.

Brix
Kontakt:

Post Postao/la Brix » 13 jun 2026, 14:25

Nisam ocekivao da cemo poceti bez Edina i Sunjica, a kamo li da Edin nece nikako zaigrati, i moram priznat da sam se ogrijesio o Lukica, odigrao je bas kako se trazilo od njega, stara skola sidrasa, pravi centarfor jak u duelu i skok igri.

Zadovoljan sam rezultatom, igra moze puno bolje sto ocekujem da ce doci vec u sljedecoj utakmici u koju cemo uci s manje pritiska obzirom da smo izvukli bod u prvoj. Prerano smo se povukli, nije bas da nismo mogli igrat sa ovima. Demirovic trkom odradi svoje, ali ona realizacija je vise nego zabrinjavajuca, kad pogledas statistiku pomislio bi da je desni bek. Usao je sebi u glavu ima neku kocnicu, nadam se da ce procepit jer se ocekuje da vodi ovaj tim poslije Edina. Memic masina prava radilica brz ko metak, da je onaj faul s pocetka bio nekad u 70oj minuti kanadnjani bi dobili direktan crveni, nije sudija imo myda da domacinu u prvih 10 min iskljuci igraca. Esmir slabo prema naprijed, dobro su ga zatvorili, nazad korektno. Kerim je premalo odigrao za neku generalnu ocjenu. Vezni red nam je otvorena rana, neprimjetni su sinoc bili. Kone im je cas fudbala odrzao. Mislim da bi se trebala isprobati kombinacija Sunjic Hadziahmetovic. Nadam se da Spaha aktivno radi na Catovicu i Busuladzicu jer su nam oni momentalno pojacanje iako jos uvijek ne igraju na najozbiljnijem nivou. Ocekivao sam da ce Mahmic uci umjesto Lukica a ne Bazdar, mada je i Samed odigrao sasvim korektno. Odbrana top, pravi katanaco.
Nadam se da su Dzeko i Tabak spremni za Svicu. Dzeko od prve Tabak sa klupe. Za dvije klase smo jaca ekipa sa njima.

Eh sad idem napravit kafu i prelistat temu od Demirovica, mislim da cu vidjet najkreativnije psovke ikad.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jun 2026, 14:37

Edincapitano je napisao/la:
13 jun 2026, 14:18

Iskreno gori smo bili od Juzne Afrike, oni su makar neku akciju napravili ali dobro, bodovi se pisu.
Pa morali su napraviti kad su gubili cijelu tekmu, ovamo je Kanada ganjala rezultat ne mi. 1-1 bi svako potpisao prije tekme, otvaranje u gostima. Bod koji nas sigurno vodi dalje, uz pobjedu protiv Katra, ne znam sta hocete?

Jos Svicu kad bi iznenadili sa remijem, pa zavrsili drugi u grupi i isli na ovu grupu gdje su Mexiko i Koreja, top. Bolje drugi nego prvi zavrsiti u nasoj grupi.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 13 jun 2026, 14:44

alemsa je napisao/la:
13 jun 2026, 14:37
Edincapitano je napisao/la:
13 jun 2026, 14:18

Pa morali su napraviti kad su gubili cijelu tekmu, ovamo je Kanada ganjala rezultat ne mi. 1-1 bi svako potpisao prije tekme, otvaranje u gostima. Bod koji nas sigurno vodi dalje, uz pobjedu protiv Katra, ne znam sta hocete?

Jos Svicu kad bi iznenadili sa remijem, pa zavrsili drugi u grupi i isli na ovu grupu gdje su Mexiko i Koreja, top. Bolje drugi nego prvi zavrsiti u nasoj grupi.
I kad je bilo 0-0, nista nismo napravili, imali jedan korner zabili gol i onda ide haramball :)

Ma dobro, ima tu dosta nervoze, mladi momci, nema iskustva jos bez Edina u prvih 11 da smiri malo igru, vidjeli smo jucer koliko znaci Seo s svojim iskustvom + na to da je igrao Edin sigurno bi jos bolje stojali. Ja mislim da ljudima smeta kao i meni da nismo probali nesto vise napraviti naprijed jer je Kanada bila skroz otvorena u dosta situacija nazad, onu sansu sto je dobio Demirovic sam s golmanom je odbrana ispala njihova kao da su neki amateri.

Bod super, jer su iskreno bili bolji od nas i domacini su + klima je na njihovoj strani, jos 90 posto tribina su bili navijaci Kanade.

Idemo se pobiti s Svicarskom pa bude kako bude i protiv Katara ce sigurno Edin, Haris i Sunjic biti spremni i trebali bi uzeti tri boda i to je to, idemo u drugu fazu, cilj ostvaren :)

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 14:46

invincible1921 je napisao/la:
13 jun 2026, 14:08

Ma sve ok, ali nemos se branit 70minuta unutar 30 metara i ocekivat da ne primis go....pa i da je jaca repka izadji malo pokusaj nesto jbt mi i kad krenemo u kontru tahirovic je njima preda

Nismo prime spanija al nismo vala ni san marino da stojis unutar 30m protiv kanade citavu haman tekmu
Jesi li gledao kanada-irsku? Kanada-island? Kanada-wales 3:0 ih izbuse. Kanada-rumunija isto tako. Fakat se pitam da li ste pratili fudbal zadnjih 3-4 godina?
Zadnja izmjena: dena24, dana/u 13 jun 2026, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 13 jun 2026, 14:46

Vidjet cemo danas od cega je Qatar, ne bih rekao da smo mi tu neki izraziti favoriti i da su 3b sigurna.
embrace the chaos

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 jun 2026, 14:51

Rezultat ili umrijet u ljepoti ?Ja bi sad potpisao ovaj haramball da kako zveknemo Svicu 1-0.Demirovic u cetvrtoj i da ne predjemo centar do kraja :rol: Vi morate da shvatite da nas niko nece kritikovat za haramball ,mi smo underdog.Svima smo simpaticni. :mrgreen: Tako da furaj sta radi ,**** ljepotu

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 jun 2026, 14:53

Po meni najgore sinoc sto sam vidio kod nasih je nemogucnost zadrzavanja lopte duze od 3-4 sekunde. Nismo imali posjed, ideju... igrali smo vise na ho ruk citavu utakmicu. Treba poraditi na tome!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 13 jun 2026, 14:54

Protiv Švice bi volio vidjeti u vezi Mahmića i Šunjića, umjesto Bendžamina i Bašića pa da poslije uđu Hadžiahmet i jedan od dvojice koji su počeli protiv Kanade.

Ne kogu da vjerujem da ne postojimo u veznom redu već 5-6 tekmi, a da se ništa tu ne mijenja i ne pokušava riješiti.

Ova ekipa ako ne prođe grupe biće samo zbog tvrdoglavosti selektora koja je ne znam ni sam čime motivisana.

Ne pozivanje Karića kao jedinog rezervnog lijevog beka, dobija ne težini povredom Čelika i ako Seo ne do Bog ne mogne dalje igrati...
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 13 jun 2026, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 13 jun 2026, 14:54

darker10 je napisao/la:
13 jun 2026, 14:51

Rezultat ili umrijet u ljepoti ?Ja bi sad potpisao ovaj haramball da kako zveknemo Svicu 1-0.Demirovic u cetvrtoj i da ne predjemo centar do kraja :rol: Vi morate da shvatite da nas niko nece kritikovat za haramball ,mi smo underdog.Svima smo simpaticni. :mrgreen: Tako da furaj sta radi ,**** ljepotu
Al problem je sto ne radi. sinoc su nas vile nosale, Seo spasavao. Jaca repka ce nas natamburati

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 13 jun 2026, 14:55

darker10 je napisao/la:

Definitivno to prvo,prije utakmice sam bio postao da se ove utakmice ne igraju na ljepotu.
I bio sam u pravu jer sam znao sta ce biti ako dadnemo gol rano sto je i bilo.
Sto se tice Demirovica sve je receno,mislim da cu se suzdržati,dzaba cu se ogriješiti samo.
Ja sam rezultatom izuzetno zadovoljan idalje smo u igri za 2 mjesto,a cak i kad bi 3 bili,svakako nas ulazak u nokaut fazu je ravan finalu.
A ja bi nokaut igro ko I baraz x pa produžeci pa penali i tu smo nato naravno osim Demirovica.
Zadnja izmjena: RobijasiZenica1988, dana/u 13 jun 2026, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 13 jun 2026, 14:55

darker10 je napisao/la:

Upravo tako. Nećemo se nagledati 'lijepog fudbala' dok god ne saniramo probleme u sredini.

Životom se braniti jer imamo kvalitet za takvo nešto. Gore se uzdati u individualnu inspiraciju pojedinaca ili kakav prekid. To je naša igra protiv jačih na ovom turniru, a većina repki je bolja od nas. Protiv Katara je već druga priča, ali vjerujem da ćemo tu imati Kerima i Esmira skupa na terenu, pa ćemo više prilika praviti.

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Markinhio, rukometubih23 i 24 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []