Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)

We are 26
AlenHalilovic
Kontakt:

Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)

Post Postao/la AlenHalilovic » 13 jun 2026, 23:29

Zaključak je da Švicarska nije toliko dobra kao što je se očekivalo niti je Katar toliko loš kao što je se očekivalo.

Sad su svi u grupi u pat poziciji i svi imaju nade za prvo mjesto ali pritisak da završe kao zadnji.

Poslje ove utakmice sam skontao koliko je BiH ali i Kanada bolja od Švicarske i Katara, barem je utakmica jučer bila maksimalno nabrirjana i borbena pogotovo sa strane Kanade.
Ako Švicarska i Katar budu na nivou kao danas onda se sa razlogom možemo nadati prvom ili najmanje drugom mjestu in sha Allah.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 13 jun 2026, 23:29

DamirT je napisao/la:
13 jun 2026, 23:27
MostarNeretva je napisao/la:
13 jun 2026, 23:24
Nema hljeba bez motike. Nas ceka motika protiv svice i ovih kozojeba. Nema vise provlacenja sad ce biti il si musko ili idi kuci .. ti Kerimi, Esmiri.. treba da dokazu sve velike rijeci.

Najgore su mi ove plac.i.pi.cke na forumu.a Barba mora da skonta ne moze vise biti ziheraski nastup.
Sva sreca pa igraci i Barba ne citaju forum. Da citaju, komotno mogu spakovati kofere. Idemo uzeti 6 bodova i sa prvog mjesta idemo dalje :bih:
Da ne bude zabune ja vjerujem u momke idemo na svicu da to rijesimo

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 13 jun 2026, 23:31

Jbt jedna utakmica se komentariše u 3-4 različite teme... nikakvog reda na ovom forumu
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 jun 2026, 23:32

Nama je sta god se desilo u grupi i dalje de facto odlucujuci mec onaj zadnji. Dobit Katar dobrom gol razlikom znaci skoro sigurno proc grupu (sumnjam da ce Svicarska nas i Kanadu nabusit sa puno golova, cak i da oba meca dobiju).

Ali Svicarci su katastrofalno igrali ovaj mec po meni. Ovo i nasu utakmicu od jucer kad usporedis, ovo izgleda kao trening mec, jedva da sam vidio 5 sprinteva. Nadam se da je ovo dalo motiv nasim igracima.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 13 jun 2026, 23:32

TonySosa je napisao/la:
13 jun 2026, 23:23
hujdur007 je napisao/la:
13 jun 2026, 23:20
Sheyi je napisao/la:
13 jun 2026, 23:16
Sta se gleda ako svi budemo imali po 4 boda?
Kako svi po 4 boda?
Mislis 3 ekipe po 4 boda?
A u teoriji mogli bi imati sve 4 ekipe po 3 boda, ali to je bas samo u teoriji.
Pa moze svi po 4. Iduce kolo dobijemo mi i Kanada. U zadnjem kolu dobije Svica i Katar.
Da, moguce je i to.

Ispod su pravila, dakle prvo se pravi mini tabela ekipa sa istim brojem bodova u grupi i gleda se medjusobni skor, pa omda gol razlika, pa veci broj golova, na kraju ako je sve isto idu zuti i crveni kartoni(ko ima manje), i zadnja opcija je fifa ljestvica.

If two or more teams in the same group are equal on points after the completion of the group stage, the following criteria, in the order below, shall be applied to determine the ranking:

Step one
greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned
superior goal difference resulting from the group matches between the teams concerned
greatest number of goals scored in all group matches between the teams concerned
If no decision can be made through this procedure, the criteria below shall apply as follows to the two or more teams still equal on points:

Step two
superior goal difference in all group matches
greatest number of goals scored in all group matches
highest team conduct score (players and team officials) relating to the number of yellow and red cards obtained
If no decision can be made through the procedures of step one and two above, the following shall apply:

Step three
the two or more teams still equal on points shall be ranked according to the most recent published edition of the FIFA/Coca‑Cola Men’s World Ranking

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 13 jun 2026, 23:35

Ne seri da se gleda ranking 😂

Uknaac
Kontakt:

Post Postao/la Uknaac » 13 jun 2026, 23:36

Lavcina je napisao/la:
13 jun 2026, 23:28
Kako god okrenes izgleda ce nasa grupa biti najzanimljivija. Mada Katar je veceras imao srecu. Svica je imala 26 suteva jbt. Samo su ih ocito bas bas podcjenili.
Naravno da su ih podcijenili nisu isli na drugi gol i nadali se do kraja da se nece nista desiti jer je Katar bas jadno izgledao . Ali na kraju takav je fudbal kad ne iskoristis svoje prilike slijedi kazna i to je to .

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 13 jun 2026, 23:36

Sve im yebem, i jednima i drugima. Švicarci će se iskaliti nama, ko da gledam, a Katar sad misli da ima šansu pa će zapeti protiv nas kao ludi jer misle da imaju realnu šansu za prolaz.

Yebo si nas Demiroviću za sva vremena
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 13 jun 2026, 23:38

Pokušajte se postavit u situaciju Švicarske trenutno. Primiš gol u 94. minuti od najlošije ekipe u grupi, i tek te čekaju 2 utakmice protiv BiH i Kanade. Šta mislite kakav je pritisak sad kod njih, a pod pritiskom nikad nije lahko igrati. Šta ste se ukakili prolaz ćemo riješit već u četvrtak, a s Katarom će utakmica bit za kalkulacije koja nam pozicija više odgovara u grupi :opaopa:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 jun 2026, 23:38

Sad odjednom forumski strucnjaci u cudu gledaju Katar i zabrinuti kako i oni imaju sanse za prolazak dalje, a do jucer "mi ih nabijamo, to su sigurna 3 boda...".
Tacno vidis da je ovdje hrpa djece koja ni ne prati fudbal, nego eto onako baljezgaju.

Ja jos prije mjesec pisao dana pisao da ne smije se otpisivati o unaprijed pobjedjivati Katar, jer svaka ta repka ima neko svoje tajno oruzje i nacin igre, a uostalom nisu tek tako visoko rangirani. Mi samo da igramo nasu igru i ljudski se nadati najboljem. A nikako sutra ne treba gledati kao neuspjeh i da ne prodjemo dalje samo zato jer usljed neznanja pojedinci vec nabili Katar.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 13 jun 2026, 23:40

Ovo je realno hladan tuš za Švicarce, obrukali su se.

Moramo ih pritisnuti!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jun 2026, 23:40

Katar sa ovim bodom 6 mjesta napredovao na FIFA rang listi. 50-ti su sad. Mi zasad jedno mjesto, na 63.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 13 jun 2026, 23:42

DamirT je napisao/la:
13 jun 2026, 23:40
Katar sa ovim bodom 6 mjesta napredovao na FIFA rang listi. 50-ti su sad. Mi zasad jedno mjesto, na 63.
Kako je taj ranking smiješan u pm, pa i mi smo uzeli bod protiv ekipe 30 i kusur mjesta ispred nas. Prošli Vels i Italiju. Smiješno

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 13 jun 2026, 23:43

zeljovolimte je napisao/la:
13 jun 2026, 23:42
Katar igra bolji fudbal od nas
Lahko im je kad je Švica igrala sa 40%
:mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2026, 23:46

Beduin je napisao/la:
13 jun 2026, 23:38

Ja jos prije mjesec pisao dana pisao da ne smije se otpisivati o unaprijed pobjedjivati Katar, jer svaka ta repka ima neko svoje tajno oruzje i nacin igre, a uostalom nisu tek tako visoko rangirani. Mi samo da igramo nasu igru i ljudski se nadati najboljem. A nikako sutra ne treba gledati kao neuspjeh i da ne prodjemo dalje samo zato jer usljed neznanja pojedinci vec nabili Katar.
Katar je smiješna ekipa koja je večeras trebala primiti minimalno tri komada, ali fudbal je kurvetina, zato ga i volimo. Ako ne prođemo dalje to će biti veliki neuspjeh.

Neozbiljnost ofanzivaca Švicarske je večeras presudila, Katar nije tri puta prešao centar, ljudi ne mogu da zadrže loptu pet sekundi. Ekipa sastavljena od igrača gdje pola njih ne bi imalo mjesta u našoj Premier ligi. Vidjećeš za pet dana kako će ih Kanada rutinirati.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2026, 23:47

Beduin je napisao/la:
13 jun 2026, 23:38
Sad odjednom forumski strucnjaci u cudu gledaju Katar i zabrinuti kako i oni imaju sanse za prolazak dalje, a do jucer "mi ih nabijamo, to su sigurna 3 boda...".
Tacno vidis da je ovdje hrpa djece koja ni ne prati fudbal, nego eto onako baljezgaju.

Ma dobro i dalje katar daleko najslabija ekipa grupe...kako ovo dns nije bilo barem, ali barem 3:0 u zavrsnici ne znaju ni oni. Golmanu spomenik dic

Ovo je sad bas sok za svicarce
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 23:48

Moram opet malo gledati grupe i krizanja, niko nije nepobjediv ako se iz nase grupe prodje sa pozicije 1, 2 ili 3. Cak kako se sjecam sa drugog mjesta idu nesto bolji protivnici nego sa prvog ali moram opet provjeriti. Tako da ne znam ni to prvo, drugo, trece mjesto koliko nam je bitno. Mada kad sam vidio USA kako igra valjalo bi ih izbjeci.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 13 jun 2026, 23:48

Engleska tv ITV je službeno tražila snimak grafike prilikom penala Švice ali FIFA nije poslala

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 jun 2026, 23:50

Elddar je napisao/la:
13 jun 2026, 23:42
DamirT je napisao/la:
13 jun 2026, 23:40
Kako je taj ranking smiješan u pm, pa i mi smo uzeli bod protiv ekipe 30 i kusur mjesta ispred nas. Prošli Vels i Italiju. Smiješno
Pa kud ces dalje, Iran ti je 20. na svijetu a objektivno gledano po kvalitetu nisu dalje od Kipra. Rang lista mi je oduvijek bila smijurija jer mozes igrat godinama sa Tajikistanom i Sjevernom Korejom i nabijat sebi ranking. Ono sto mi se ne svidja, je sto teoretski, u nekom ludom slucaju da dvije ekipe imaju sve moguce kriterije izjednacene u grupi, kao finalni tiebreaker taj ranking presudjuje.

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: GG3, Mostarac12345 i 31 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []