Appollon je napisao/la: ↑15 jun 2026, 01:53
Realno ekipa i stručni štab rade odličan posao ali svi smo svjesni da to uvijek može bolje. Neko možda vidi neki veći potencijal u našoj reprezentaciji, drugačiju formaciju, taktiku, postavu, bolju izmjenu, rekaciju itd. i ne vidim ništa loše u tome.
Nije problem u tome, već u skoro pa paničnom zanovijetanju kao da smo izgubili 10 utakmica zaredom od ne znam ni ja kakvih ekipa i kao da su promjene morale da se rade prije ne znam ni ja koliko mjeseci, dok se ekipa i dalje tražila i gradila. Temelji i pravi obrisi današnje ekipe su se, po meni, tek pravo udarili prošlog ljeta, otprilike pred utakmicu sa Austrijom u Zenici i odatle se ušlo u proces sazrijevanja i učenja.
Promijenit formaciju, takticki napadački ili defanzivni pristup, pa čak i samo jednog kljucnog igraca promijenit je GOLEMA stvar koja se mora uigravat. Kod nas se ekipa i dalje nije dovoljno uigrana da recimo, adaptivno promijenimo formaciju sa 4 na 3 (odnosno 5) pozadi u jednom meču, što bi nam mnogo bilo od koristi kada ustvari čuvamo rezultat. To je samo jedan od primjera.
A očekujem da će još novih igrača dolazit u ekipu nakon svjetskog prvenstva. Sve diskusije su OK, ali jbg de treba se nekad ohladit i pokusat uživati u gledanju naše ekipe na prvenstvu i tome što smo napravili i podržavat ih, kakvi god da su trenutno, a kasnije će se štimati stvari. Ne moramo pisat na svakoj temi o tome (kao što to pojedinci rade).