Nadam se da će se i stručni štab presabrati oko nekih igrača i postavke. U svakom slučaju, imamo dobru šansu za jednu plus utakmicu i to bi bio uspjeh.
18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Ako ništa, dobro je da se malo spusti euforija. Sve je ovo u jednom trenutku izgledalo pretjerano. Haj dresovi, al u Sarajevu po mahalama zastave na balkonima, prozorima
Još važnije da popusti hajp oko nekih igrača, Bajraktarevića i Alajbegovića prije svih. Vidi se da je ovo uticalo na njih i to negativno na kraju.
Nadam se da će se i stručni štab presabrati oko nekih igrača i postavke. U svakom slučaju, imamo dobru šansu za jednu plus utakmicu i to bi bio uspjeh.
Ma ljudi su nas vidjeli vec u finalu. Pitanje je bilo samo protivnik. Zal je jedino sto smo do zadnjih 15 minuta imali fenomenalan rezultat protiv 5 puta iskusnije ekipe. Jos sam misljenja da je krajnji rezultat izuzetno nerealan.BenjooJutub je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:32Vjerujem da smo svi radili projekcije utakmica i bodova prije početka ovog SP. Moja projekcija, a vjerujem i ostaliH 99% navijača su bila 4 boda.
Sad ne znam da li su ovi što pljuju taj 1% ili su i oni imali neku projekciju od 4 boda ali svejedno pljuju, vrijeđaju, prozivaju.
Odavno se ovdje više ne kritikuje, ljudi psuju "bebu u bešici", mrtve, nerođene...Neko će reći krezubi Bošnjo pljuje... Dok je bio krezub pljuvao je, kad se dokopao para i uradio zube počeo je i da vrijeđa.
Da li je stvarno neko od vas mislio da ćemo imati 6 ili više bodova?![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Prije svih igraca trebamo se mi navijaci spustiti na zemlju. Ova repreznetacija se tek gradi. Prije dvije godine smo bili na dnu, kako reprezentacija tako igraci. Dedic bio zakovan za klupu u Marseju, Alajbegovic na klupi u Leverkusenu, Esmir igrao za rezerve PSV i da ne nabrajam dalje. Ne moze se za godinu dvije postati vrhunska ekipa. Naravno treba biti realan i kritikovati igru. Pogotovu nasu sredinu terena i guranje Tahirovica ali treba i imati strpljenja sa ovim momcima. I dalje imamo sve u svojim rukama. Pobjedom protiv Qatara bi gotovo pa sigurno isli dalje sto je za ovo ekipu i sve nas prije dvije godine, ponavljam dvije f... godine bilo na razini mokrih snova.
Moju podrsku ce uvijek imati i nikad se necu spustiti na taj nivo da vrijedjam igrace zbog igre. Iznereviraju me itekako. Pratim fudbal gotovo 40 godina nisam vidio za dvije utakmice vise gresaka koje su osnova fudbala. Pa sam kolasinac je imao 6-7 pogresnih dodavanja prvom igracu do sebe. Sto mi je neshvatljivo. U napadu smo brzopleti i prestraseni. Demirovic protiv Kanade i Memic jucer prilikom one kontre. Ja vjerujem da ce ovo sve da se aBd poslozi i da cemo proci ovu grupnu fazu sto ce biti jako fina osnova za gradjenje ekipe dalje.
Poslije ovog svjetskog ako se Dzeko oprosti, a realno trebao bi. Preci na sistem sa jendim napadacem a tri u veznom redu. Nisam iamo priliku puno gledati Mahmica, ali nije ni bitno on ili neko drugi koji se ne boji uzeti loptu na sredini i preci 20m sa njom u nogama. Takav igrac bi rasteretio nasu igru i siguran sam da bi build-up izgledao puno bolje a sredina mnogo sigurnije.
Uglavnom sretno momci idemo ovo izgurati do kraja.
Moju podrsku ce uvijek imati i nikad se necu spustiti na taj nivo da vrijedjam igrace zbog igre. Iznereviraju me itekako. Pratim fudbal gotovo 40 godina nisam vidio za dvije utakmice vise gresaka koje su osnova fudbala. Pa sam kolasinac je imao 6-7 pogresnih dodavanja prvom igracu do sebe. Sto mi je neshvatljivo. U napadu smo brzopleti i prestraseni. Demirovic protiv Kanade i Memic jucer prilikom one kontre. Ja vjerujem da ce ovo sve da se aBd poslozi i da cemo proci ovu grupnu fazu sto ce biti jako fina osnova za gradjenje ekipe dalje.
Poslije ovog svjetskog ako se Dzeko oprosti, a realno trebao bi. Preci na sistem sa jendim napadacem a tri u veznom redu. Nisam iamo priliku puno gledati Mahmica, ali nije ni bitno on ili neko drugi koji se ne boji uzeti loptu na sredini i preci 20m sa njom u nogama. Takav igrac bi rasteretio nasu igru i siguran sam da bi build-up izgledao puno bolje a sredina mnogo sigurnije.
Uglavnom sretno momci idemo ovo izgurati do kraja.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Jedina svijetla tacka bili navijaci, fakat preko 30.000 nasih bilo
Ružno je vidjeti 4-1, al realno morao se ukalkulisati jedan poraz u grupi. Nismo mi baš tako jaki koliko smo se ufurali, dovoljno je vidjeti vezni red i sve je jasno. MIslim da smo u najvažnijoj utakmici, protiv Kanade, izvuklu dobar rezultat i to je karta za play off.DamirT je napisao/la: ↑19 jun 2026, 09:29Ma ljudi su nas vidjeli vec u finalu. Pitanje je bilo samo protivnik. Zal je jedino sto smo do zadnjih 15 minuta imali fenomenalan rezultat protiv 5 puta iskusnije ekipe. Jos sam misljenja da je krajnji rezultat izuzetno nerealan.BenjooJutub je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:32Vjerujem da smo svi radili projekcije utakmica i bodova prije početka ovog SP. Moja projekcija, a vjerujem i ostaliH 99% navijača su bila 4 boda.
Sad ne znam da li su ovi što pljuju taj 1% ili su i oni imali neku projekciju od 4 boda ali svejedno pljuju, vrijeđaju, prozivaju.
Odavno se ovdje više ne kritikuje, ljudi psuju "bebu u bešici", mrtve, nerođene...Neko će reći krezubi Bošnjo pljuje... Dok je bio krezub pljuvao je, kad se dokopao para i uradio zube počeo je i da vrijeđa.
Poraz ili nerješeno protiv Katara bi bilo veliko razočarenje i značilo bi da smo podbacili, uprkos plasmanu.
Znas da imas mejtove u sredini sto se tice fizikalija, vidis koliko su ti igraci nespremni, svaki dan si sa njima. I ti opet izvedes dva napadaca od kojih jedan, razumljivo sa 40 godina, ne moze ispratiti sve, drugi je usavrsio sposobnost da izgleda zauzeto i angazovano bez ikakvog ucinka.
Stoperi ti bukvalno izginuse zatvarajuci rupe mrtvaca ispred njih. Dedic desno na vjetrometini sam, Memic ko alisa u zemlji cudesa.
Ali jok Barbarez stoji ko ikebana kakva u zakopcanom sakou i nesto im suflira sa strane i ibreti se kako nas svicarci pretrcavaju i sanse prave.
Stoperi ti bukvalno izginuse zatvarajuci rupe mrtvaca ispred njih. Dedic desno na vjetrometini sam, Memic ko alisa u zemlji cudesa.
Ali jok Barbarez stoji ko ikebana kakva u zakopcanom sakou i nesto im suflira sa strane i ibreti se kako nas svicarci pretrcavaju i sanse prave.
kakvo crno četvrtfinale, misliš šesnaestinu?
audere est facere!
Sve je jasno, imamo nedostataka, Svicarska je jaca i poraz se mogao i ocekivati ali ja ne mogu shvatiti da Bajraktarevic udje, seta po terenu, dribla glupira se, gubi lopte i nakon svake izubljene lopte i dalje seta. Na kraju, zbog njega je i dobio Muharemovic crveni karton
- BenjooJutub
- Kontakt:
Meni bi bilo stvarno krivo ako se nekad ispostavi da se u ovoj utakmici igralo na neriješen rezltat, jer bi se moglo onda i sa Katrom igrati neriješeno i vrlo vjerovatno proći i tako dalje.DamirT je napisao/la: ↑19 jun 2026, 09:29Ma ljudi su nas vidjeli vec u finalu. Pitanje je bilo samo protivnik. Zal je jedino sto smo do zadnjih 15 minuta imali fenomenalan rezultat protiv 5 puta iskusnije ekipe. Jos sam misljenja da je krajnji rezultat izuzetno nerealan.BenjooJutub je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:32Vjerujem da smo svi radili projekcije utakmica i bodova prije početka ovog SP. Moja projekcija, a vjerujem i ostaliH 99% navijača su bila 4 boda.
Ako je to bio plan Barbareza, onda je stvarno kukavičluk. Ali to nikada nećemo saznati.
Postava koju je Barbarez sinoć izveo, je postava koju bi izvelo 90% forumskih znalaca o kritičara. Ostaje pitanje dežurnog krivca Tahirovića.
Evo vidimo da su Alajbegović i Memić na krilima, što se prizivalo kao formula za finale, sada flopovi. Inače, ne kontam stalno pljuvanje po igračima za koje se zna koliki im je domet.
Evo vidimo da su Alajbegović i Memić na krilima, što se prizivalo kao formula za finale, sada flopovi. Inače, ne kontam stalno pljuvanje po igračima za koje se zna koliki im je domet.
Ja se nadam da njemu neko to sugerise i ukazuje na te stvari. Cak ga za kaznu ne bi namjerno uveo protiv Katra, pa neka se malo zapita. Spusti se druze, ne igras u Realu.EmirTM87 je napisao/la: ↑19 jun 2026, 09:41Sve je jasno, imamo nedostataka, Svicarska je jaca i poraz se mogao i ocekivati ali ja ne mogu shvatiti da Bajraktarevic udje, seta po terenu, dribla glupira se, gubi lopte i nakon svake izubljene lopte i dalje seta. Na kraju, zbog njega je i dobio Muharemovic crveni karton
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Moja projekcija je bila 3 boda i prolazak daljeBenjooJutub je napisao/la: ↑19 jun 2026, 08:32Vjerujem da smo svi radili projekcije utakmica i bodova prije početka ovog SP. Moja projekcija, a vjerujem i ostaliH 99% navijača su bila 4 boda.
Ja sam generalno zadovoljan, u ove dvije utakmice je bio cilj uzeti taj bod i onda ganjati pobjedu protiv Katara. Jedino što me boli, raspad svega nakon crvenog, ne vjerujem da tu nismo mogli bolje zatvoriti. Nikad mi nije svejedno da li si izgubio 3-1 ili 4-1.
Što se tiče reakcije nakon gola, tu su pomješani osjećaji kod igrača, zato i jest onakva reakcija. Izgubio si utakmicu, ali ti je prvijenac za reprezentaciju i zabio si gol na svjetskom prvenstvu. Nije niko gurnuo Mahmića u bunar, sasvim prirodna reakcija kod takvih golova. Zabio je Quagliarella jedan od najljepših golova na svim svjetskim prvenstvima, protiv Slovačke 2010. pa nije imao reakciju ekipe jer su ispadali u tom trenutku.
Dedić sam držao desnu stranu, prebacio je i Memića lijevo sredinom drugog poluvremena. Stvarno ne znam šta je bila poenta toga.LeCoq je napisao/la: ↑19 jun 2026, 09:45Postava koju je Barbarez sinoć izveo, je postava koju bi izvelo 90% forumskih znalaca o kritičara. Ostaje pitanje dežurnog krivca Tahirovića.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- imekorisnicko
- Kontakt:
Nema mjere. Ovi degenerici po forumu su degenerici i njih i ne shvatam ozbiljno,međutim bruku raje sad nešto pljuje.
Ovo nam je drugi poraz od početka kvalifikacija u zvaničnim,dakle izgubili smo samo od Austrije i Švicarske.
Prošle kvalifikacije smo završili peti. Identičnim rezultatom kao sinoć nas je uzeo Luksemburg,samo puno dominantnije nego što je to Švicarska uradila.
- BenjooJutub
- Kontakt:

za ovu situaciju mislim da je Džeko očitao bukvicu Kerimu.
Ali tako se se stiče iskustvo, grade ga iz utakmice u utakmicu, ne sumnjam da će protiv Katra već biti bolje.
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Mislim da italijani cupaju kose nakon ovog sto su vidjeli sinoc
Al' da ne crnimo,ako nismo u stanju rijesiti Katar,onda i jest red da idemo kuci. A vjerujem da smo kvalitetniji od njih i da prolazimo aBd
Al' da ne crnimo,ako nismo u stanju rijesiti Katar,onda i jest red da idemo kuci. A vjerujem da smo kvalitetniji od njih i da prolazimo aBd
Kakvu nafaku, nema nafake izbaciti Italiju i Wels. Ovdje se postavlja situacija kao da smo mi jedini ikad izgubili utakmicu na svjetskom prvenstvu...
Jesmo se juĉer svi nahajpovali da je došo vakat da trio fantastiko Kerim-Derim-Bajrim izgranatira protivničke položaje i rastavi ih na 3 prosta kantonalna dijela. Čak sam zbog tog hajpa i na kladji odigro patriotski. Pomislih kad će ako neće sad će. Kad ono fantastiko se s loptom nije sastavio. Sve suprotno od hajpa.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Trenutno korisnika/ca: FerdinandF, LeCoq, Micron, Pensioner26, prisonbreak, RightBack, Sensei, Sheyi i 91 gost.