Yakin je ubacio ofanzivce jer im je igrala samo pobjeda. Nesto slicno nama u oba meca baraza. Da su uzeli samo bod, haj ga znaj da ce dobiti Kanadu.dinoze je napisao/la: ↑19 jun 2026, 19:28Za nas je veliki uspjeh sto smo na SP ne samo da smo se plasirali nego da igraci steknu iskustvo pogotovo da siroke narodne mase na forumu i pored njega dobiju spoznaju:
Kanada igra puno bolji fudbal od nas, nasa sreca je sto smo prvu tekmu igrali sa njima, bili im nepoznanica i tako sretno izvukli bod.
Spoznali smo da se fudbal vise igra na fizicku spremu nego na tehniku, fizicka sprema nam je tradicionalno qarina.
Spoznali smo da kada je stani pani sve ove zemlje tipa Kanada, USA, Australija ce nas natamburati bez vecih problema.
Spoznali smo da Bajrakatarevic i Alajbegovic u startnih jedanaest ne donose nikakvu prevagu, kada smo usli u fokus fudbalskoj svjeta ljudi su nam provalili sistem i samo nam iskljuce dva igraca i to je to.
Spoznali smo da je Barbarez bio upravu sto ih je uvudio sa klupe.
Spoznali smo da nas protivnici dobro izanaliziraju i da je onaj nas Bosnjo super odradio posao za Svicu, mozda je citao i forum
Yakin u 70 minutu baca sve u napad, uvodi tri ofenzivna igraca da nas pritisnu u peterac.
Procitao nam igru bez greske.
Eh sada je na strucnom stabu da vidi imamo li mogucnosti da se ista promjeni u taktici i igri.
Ja nisam nikakv ekspert, moje laicko misljenje je da mi nemamo nikakve sanse da trenutno podignemo znacajno kvalitet.
Cim se zaigra ozbiljan fudbal mi pocinjemo plivati koga god da stavimo da igra.
Isto tako ova prva teza bi pala u vodu da smo dali zicer za 2-0. Kanadjani bi mali totalno i gotov mec.