24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

DamirT
Kontakt:

Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Post Postao/la DamirT » 19 jun 2026, 19:53

dinoze je napisao/la:
19 jun 2026, 19:28
Za nas je veliki uspjeh sto smo na SP ne samo da smo se plasirali nego da igraci steknu iskustvo pogotovo da siroke narodne mase na forumu i pored njega dobiju spoznaju:

Kanada igra puno bolji fudbal od nas, nasa sreca je sto smo prvu tekmu igrali sa njima, bili im nepoznanica i tako sretno izvukli bod.
Spoznali smo da se fudbal vise igra na fizicku spremu nego na tehniku, fizicka sprema nam je tradicionalno qarina.
Spoznali smo da kada je stani pani sve ove zemlje tipa Kanada, USA, Australija ce nas natamburati bez vecih problema.
Spoznali smo da Bajrakatarevic i Alajbegovic u startnih jedanaest ne donose nikakvu prevagu, kada smo usli u fokus fudbalskoj svjeta ljudi su nam provalili sistem i samo nam iskljuce dva igraca i to je to.
Spoznali smo da je Barbarez bio upravu sto ih je uvudio sa klupe.
Spoznali smo da nas protivnici dobro izanaliziraju i da je onaj nas Bosnjo super odradio posao za Svicu, mozda je citao i forum😊
Yakin u 70 minutu baca sve u napad, uvodi tri ofenzivna igraca da nas pritisnu u peterac.
Procitao nam igru bez greske.

Eh sada je na strucnom stabu da vidi imamo li mogucnosti da se ista promjeni u taktici i igri.
Ja nisam nikakv ekspert, moje laicko misljenje je da mi nemamo nikakve sanse da trenutno podignemo znacajno kvalitet.
Cim se zaigra ozbiljan fudbal mi pocinjemo plivati koga god da stavimo da igra.
Yakin je ubacio ofanzivce jer im je igrala samo pobjeda. Nesto slicno nama u oba meca baraza. Da su uzeli samo bod, haj ga znaj da ce dobiti Kanadu.

Isto tako ova prva teza bi pala u vodu da smo dali zicer za 2-0. Kanadjani bi mali totalno i gotov mec.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 19 jun 2026, 19:56

dena24 je napisao/la:
19 jun 2026, 19:50
dinoze je napisao/la:
Za nas je veliki uspjeh sto smo na SP ne samo da smo se plasirali nego da igraci steknu iskustvo pogotovo da siroke narodne mase na forumu i pored njega dobiju spoznaju:

Kanada igra puno bolji fudbal od nas, nasa sreca je sto smo prvu tekmu igrali sa njima, bili im nepoznanica i tako sretno izvukli bod.
Spoznali smo da se fudbal vise igra na fizicku spremu nego na tehniku, fizicka sprema nam je tradicionalno qarina.
Spoznali smo da kada je stani pani sve ove zemlje tipa Kanada, USA, Australija ce nas natamburati bez vecih problema.
Spoznali smo da Bajrakatarevic i Alajbegovic u startnih jedanaest ne donose nikakvu prevagu, kada smo usli u fokus fudbalskoj svjeta ljudi su nam provalili sistem i samo nam iskljuce dva igraca i to je to.
Spoznali smo da nas protivnici dobro izanaliziraju i da je onaj nas Bosnjo super odradio posao za Svicu, mozda je citao i forum😊
Yakin u 70 minutu baca sve u napad, uvodi tri ofenzivna igraca da nas pritisnu u peterac.

Eh sada je na strucnom stabu da vidi imamo li mogucnosti da se ista promjeni u taktici i igri.
Ja nisam nikakv ekspert, moje laicko misljenje je da mi nemamo nikakve sanse da trenutno podignemo znacajno kvalitet.
Druze ovo si haman sve fulio sto si napisao.
Ja sam naveo da nisam expert kao cjenjeni forumasi ovdje koji su u svom zivotu uglavnom igrali profesionalni fudbal i vodili vise klubova pa unesu svoje iskustvo u analize.
Ja vidim to kako sam napisao al ja sam laik.

Ti vjerovatno imas vise iskustva u profi fudbalu nego ja pa samim tim vidis sve sto sam ja napisao suprotno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2026, 19:57

Kljukusar je napisao/la:
19 jun 2026, 18:45
A dzaba govoriti brate, ako nesto kazes realno da smo mi dosta losiji od vecine reprezentacija i da smo katastrofalno igrali odmah dolaze komentari...hajde priznaj da navijas da ispadamo, psuju ti sve po spisku itd....

Neko ko napiše ovo, ne zaslužuje da ga se shvati kao ozbiljnog sagovornika. ⬇️

Kljukusar je napisao/la:
19 jun 2026, 00:22
Mislim da sa ovakvom igrom ne zasluzujeno prolazak dalje. Pa sve vece repke ce nas istamburati u 1/16 finala. Bolje da se ne sramotimo....

Čuj napisati za sopstvenu reprezentaciju da ne zaslužuje prolazak dalje.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 19 jun 2026, 20:02

DamirT je napisao/la:
19 jun 2026, 19:53
dinoze je napisao/la:

Yakin je ubacio ofanzivce jer im je igrala samo pobjeda. Nesto slicno nama u oba meca baraza. Da su uzeli samo bod, haj ga znaj da ce dobiti Kanadu.

Isto tako ova prva teza bi pala u vodu da smo dali zicer za 2-0. Kanadjani bi mali totalno i gotov mec.
Znaci odgovor SBB- KBB za Kanadu.
Mi da smo imali znanja i kvaliteta mi bi dali gol.
Ljudi su nas bukvalno stjerali u peterac i udarali sakama.
Da igramo sljedecu sa Kanadom sada poslije Svice Kanada bi nam bez problema dva gola dala.
Jer smo goli, nemamo oruzija da odgovorimo na agresivne ekipe. Nema niko ni iznjeti ni drzati loptu, Bajraktarevic kao djete od tri godine, odbija se od one crnce.
Ljudi su nas procitali, gotovo je vise sa ovom igrom protiv bilo koje jace ekipe a najzalosnije je da nemamo kvaliteta da promijenimo znatno igru.

Yakin da nije imao analizu i da nije vidio da je momennat na njegovoj strani on bi ubacio jednog ofenzivnog a ne tri.
Tri ofenzivna od jednom su stejtment i sigurnost da ces nesto moci napraviti.

Kod nas igraju Dedic, Katic, Muharemovic, Sunjic , Kolasinac ,Memic i Vasilj ostali skoro pa ne sudjeluju u aktivnoj igri.
Najvise kontka sa loptom ima odbrana, sve ti je jasno koji fudbal igramo.

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 19 jun 2026, 20:28

Ma pobjeđujemo najmanje 3:0 !! Šta ste se usrali ….

Vidjece te u srijedu skroz drugu sliku repke u to sam siguran

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jun 2026, 20:32

Katar je qurac od ekipe i ako njih ne mogu dobiti onda koga mogu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 19 jun 2026, 20:34

Pa ako ne mozes posjed imati protiv Katra, igrati napadacki, onda nek svi okace kopacke o klin

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 19 jun 2026, 20:35

Sad je najvaznije da se igraci odmore i da srede neke stvari u glavi... Igra na sredini nam je kriminalna ali i pored toga ovaj Katar se treba dobiti.
Poslije toga treba nesto pokusati skontati i probati drugu taktiku,promijesati tu sredinu i pokusati biti organizovaniji u napadu,jer samim tim cemo koliko toliko skinuti i pritisak s odbrane... Ovo čekanje i nabijanje lopte i divljenje od strane pojedinaca kako igramo extra defanzivu 60-70 minuta je postalo smijesno... Ako smo došli da se branimo protiv svih i da se ne mijenja ništa kad imamo neriješeno a igra nam goli q....Onda nismo ni trebali pricati o prolasku grupe,jer za takvo šta treba i pobjediti nekog.
Tačno djelujemo isprepadano i kao da se svi boje,jel realno da ih niko ne zna ohrabriti i reći im da se opuste na terenu i da uživaju...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 19 jun 2026, 20:43

GrbavicaHrammm je napisao/la:
19 jun 2026, 20:34
Pa ako ne mozes posjed imati protiv Katra, igrati napadacki, onda nek svi okace kopacke o klin
Isto oni kažu ako ne mogu pobjediti raspalu Bosnu najgoru učesnicu turnira do sada po prikazanom neka idemo nazad u pustinju
BRATSTVO GRAČANiCA

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 19 jun 2026, 20:51

Bio sam s j e b a n sinoć nema laganja, al danas je opet malo bolje i pozitivnije. Dobit ćemo Katar, idemo dalje aBd :bih:

Ništa od Amera u nokaut fazi, natamburat će ih Australija :opaopa:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 19 jun 2026, 20:51

dinoze je napisao/la:
19 jun 2026, 19:56
dena24 je napisao/la:
19 jun 2026, 19:50
dinoze je napisao/la:

Druze ovo si haman sve fulio sto si napisao.
Ja sam naveo da nisam expert kao cjenjeni forumasi ovdje koji su u svom zivotu uglavnom igrali profesionalni fudbal i vodili vise klubova pa unesu svoje iskustvo u analize.
Ja vidim to kako sam napisao al ja sam laik.

Ti vjerovatno imas vise iskustva u profi fudbalu nego ja pa samim tim vidis sve sto sam ja napisao suprotno.
Kanada uopšte ne igra bolji fudbal. Oni igraju (isto kao i Amerikanci) jedino ono što znaju: 90 minuta intenzivnog presinga preko čitavog terena, prave haos naprijed i nekako kreiraju šanse... Ali to rade veoma dobro. Ima dovoljno ljudi koji su upozoravali na njih, dok su naši takozvani stručnjaci govorili: 'Na papiru smo bolji' ili 'ta će oni, hokejaši'. Ljudi ne razumiju šta znači igrati turnir i koliko su domaćini nabrijani i motivisani. Njihova igra je visok rizik, velika nagrada. Ako ne uspiješ iskoristiti šanse iz kontri protiv njih i time potisnuti ih nazad, oni će svakoj ekipi napraviti takve probleme. Neki bi rekli: 'Ne leži nam njihova igra', a u stvarnosti: to nikome ne leži kada ti protivnik uđe u intenzivan i nabrijan presing 90 minuta. Takav stil igre i ne možeš forsirati tokom čitave sezone, nego maksimalno za jedan turnir. Poslije toga se igrači počnu povređivati jedan za drugim...Gledao sam Kanadu 2022. godine, i tada su igrali slično, samo malo previše naivno. Marsch je tu unio red. Zbog toga, dok su svi bili razočarani poslije tekma sa njima, ja sam smatrao da je fantastičan rezultat to što smo izvukli bod protiv njih. Više puta sam govorio da je Kanada došla da nas nakanta

Što se tiče fizičke igre, mi smo među top reprezentacijama na SP-u što se tiče tog aspekta. Protivnički selektori redovno upozoravaju na to. Možda ti misliš na taj njihov intenzitet u presingu ili šta već, ali oni uopšte nisu spremniji od nas. To ti već govori zdrav razum i logika kada pogledaš u kakvim sistemima i ekipama ovi naši igrači igraju većinom... Ne igraju oni neku krš ligu. nego njihov nivo. Fakt je ono što je Barbarez rekao: odlučio se za takav defanzivni stil i zbog toga, kako je i sam kazao, Alajbegović i Bajraktarević ne dolaze do izražaja, jer većinom prime loptu 60 metara od gola i imaju defanzivne zadatke.

Yakin nas nikako nije taktički nadmudrio. Čovjek je jednostavno primijenio osnovno fudbalsko znanje i protiv naša dva vezna igrača postavio trojicu svojih. Da nas je taktički pobijedio, već na poluvremenu bi bilo 2:0 ili 3:0. Naprotiv, kako je vrijeme više odmicalo mi smo bili ti koji su bolje ušli u utakmicu malo po-malo. Da im nismo poklonili onaj gol, garantujem ti da bi se utakmica završila 0:0, on bi sljedeću izgubio od Kanade i letio bi s klupe. Taj gol isto tako nije nastao iz nekog pritiska Švicaraca gdje su oni kreirali šansu za šansom, nego više-manje ni iz čega. Evo pratim malo njihove medije ... oni uopšte nisu zadovoljni igrom Švicaraca jer znaju da ovaj rezultat ne odražava stvarni tok utakmice... Samo da ubacim: ne branim ja ovdje uopšte Barbareza, dosta sam ga kritikovao, ovdje se isključivo radi o Yakinu.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 19 jun 2026, 20:53

Otac od Ahmedhodžića dijeli storye i piše "ko je ovdje ispo", lik ismijava dva najbolja pojedinca na SP Tarika i Katića....

Kakav smo mi narod to je za izučavanje,standardno opet nemamo mjeru, poslije baraža smo ih digli u nebesa, sinoć su ubjedljivo najgori

Malo konstruktivne rasprave i kritike, ona fraza da puno pratimo fudbal kao narod a malo znamo o istom je fascinantna

Promjena formacije je podhitna
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 19 jun 2026, 20:57

Virtu4l je napisao/la:
19 jun 2026, 19:57
Kljukusar je napisao/la:
A dzaba govoriti brate, ako nesto kazes realno da smo mi dosta losiji od vecine reprezentacija i da smo katastrofalno igrali odmah dolaze komentari...hajde priznaj da navijas da ispadamo, psuju ti sve po spisku itd....

Kljukusar je napisao/la:
Mislim da sa ovakvom igrom ne zasluzujeno prolazak dalje. Pa sve vece repke ce nas istamburati u 1/16 finala. Bolje da se ne sramotimo....

Kruh ti ljubim 59.000 postova, pa u sta te zivot prođe 😅.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jun 2026, 20:58

Zamisli protiv Katara igraš zadnju utakmicu i pobjeda ih vodi u dalji krug.Pa ako ovo nije sreća i poravnjanje svih planeta sunčevog sistema u našu korist onda ne znam šta je.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 19 jun 2026, 20:58

GIBRA je napisao/la:
19 jun 2026, 20:53
Otac od Ahmedhodžića dijeli storye i piše "ko je ovdje ispo", lik ismijava dva najbolja pojedinca na SP Tarika i Katića....
Teški retard i on i sin.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2026, 21:01

Kljukusar je napisao/la:
19 jun 2026, 20:57
Virtu4l je napisao/la:
Kljukusar je napisao/la:

Kljukusar je napisao/la:

I to ti je odgovor?

Tako sam i mislio.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 19 jun 2026, 21:02

Evolucija ovog foruma. Prije dvije godine se j… matar Barbarezu sto mu Esmir ne igra od prve minute. Kad je poceo igrati redovno j… mu se sve po spisku sto ne igra Kerim. Eh sad kad je proigrso Kerim j… mu se sve po spisku jer ne igra Mahmic. I tako cemo ici dok ne ode sa klupe repreznetacije.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 19 jun 2026, 21:03

Saurman je napisao/la:
19 jun 2026, 20:58
Zamisli protiv Katara igraš zadnju utakmicu i pobjeda ih vodi u dalji krug.Pa ako ovo nije sreća i poravnjanje svih planeta sunčevog sistema u našu korist onda ne znam šta je.
:bow:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 19 jun 2026, 21:05

Marokanci58 je napisao/la:
19 jun 2026, 20:43
GrbavicaHrammm je napisao/la:
19 jun 2026, 20:34
Isto oni kažu ako ne mogu pobjediti raspalu Bosnu najgoru učesnicu turnira do sada po prikazanom neka idemo nazad u pustinju

Najgoru repku turnira do sada prikazanu 🤣🤣!! Jarane ne seri

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 19 jun 2026, 21:07

Virtu4l je napisao/la:
19 jun 2026, 21:01
Kljukusar je napisao/la:
19 jun 2026, 20:57
Virtu4l je napisao/la:

I to ti je odgovor?

Tako sam i mislio.
A sta bi trebao da kazem na tvoje odgovore, napisi cinjenice tj.reci u cemu sam pogrijesio. To sto sam rekao da sa ovakvom igrom ne zasluzuju ici dalje? Mislis da nas ovakva igra nece osramotiti protiv SAD a? Volim BiH koliko i ti, a forum je mjesto valjda gdje mozes svoje misljenje iznijeti. Uglavnom necu vise da kvarim temu nasim raspravama. Sretno dalje! :bih: :bih: :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, General505, Proximic, RaZuti, signalidunapark, Tracy3McGrady, Varta i 50 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []