KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Cwirek
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Cwirek » 20 jun 2026, 12:29

DirkNowitzki je napisao/la:
20 jun 2026, 12:22
Cwirek je napisao/la:
20 jun 2026, 12:04
Dirk vidim barata informacijama. S tim da je prešutio jednu stvar ili je možda čovjek ne zna.
Dubravko je ponudio Dubaiju Sarajevo kao alternativnu destinaciju sto su Dejan zajedno sa Abdulahom i odabrali.
Ponudjen im je bio hotel Swiss i Dubravko je zaista sebe ti dao da im u hotelu bude sve potaman i dobiju najnižu cijenu.
U medjuvremenu nakon 3 prijetnje da će ih izbaciti iz hotela igrači i nekakvi menadzeri Dubaija ( bilo je ih bar 4 ) su se oglušili na iste prijetnje. Možete zamisliti da Vas hotel izbaci u dijelu sezone kad nema gostiju. Dubravka je to užasno pogodilo i tu je pukla tikva.
Ono sto sam ja dobio informacija su blago rečeno katastrofa.
Dovodjenja prostitutki. Uništavanje interijera. Dernjave, vike do ranih jutarnjih sati. Ostali gosti hotela se konstantno zalili na te stvari a ovi iz Dubaija se oglušili. I onda su otišli iz Swissa nakon sto su istjerani u Bristol gdje su se kratko zadržali jer im se nije svidjelo i onda su tražili druge destinacije kao sto je Zenica, Novi Sad, Beograd..
Ma sve to znam, ali nije relevantno za napredak Bosne. Ni u jednom trenutku od tih igraca nisam ocekivao drugacije, jer su to vecinom ljudi neadekvatno obuceni za zivot, neizivljeni i zeljni svega. Znam i dosta djevojaka kojima su se javljali, itd.

Svega je tu bilo, a ne govorim da su cisti iz Dubaija, cak naprotiv. Ali sam odlucio da doziram te stvari, pogotovo sto znam da se citaju i prate. Znas da je ovdje u ime njih dosta stvari radio Samer Residat i brat od Bajeca, Igor je bio tu s njima, jer je Bojan tehnicki direktor kluba. Dosta stvari su oni radili i mimo Dubravka, tako da su mogli dosta stvari dobiti i pogodnosti mimo njega, a novac vrti gdje burgija nece.
Upravo tako prijatelju.
Ja sam samo htio napisati šta je puklo izmedju Dubravka i Dubaija ili šta je barem načelo taj početak neslaganja i prekida saradnje.
Bar sto se mene tiče, ne interesuje me ko će biti direktor, predsjednik već samo dobrobit Bosne.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 jun 2026, 13:38

znam i ja dosta cura kojima su se javljali ali ne samo igraci dubaia nego i igraci bosne.Jesul objavile story sa utakmice isao je ulet u dm :urnebes: :urnebes:

evo nece se igrati evropa diuce sezone a i budget ce vjv bit duplo manji.Yebo vas upravni odbor ne znam sta ste ga dozivali.

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 20 jun 2026, 13:53

MElloo je napisao/la:
20 jun 2026, 13:38
znam i ja dosta cura kojima su se javljali ali ne samo igraci dubaia nego i igraci bosne.Jesul objavile story sa utakmice isao je ulet u dm :urnebes: :urnebes:

evo nece se igrati evropa diuce sezone a i budget ce vjv bit duplo manji.Yebo vas upravni odbor ne znam sta ste ga dozivali.
Mozda to i nije toliko lose kad se uzme sve u obzir. Prvo kroz igranje u domacem prvenstvu mladi igrači ce dobiti minutažu sto je najbitnije pogotovo kad nemamo razvojni tim. Isto tako mislim da su se ove godine pretplatili neki igrači i da se sa manjim budžetom moze ponoviti protekla sezona. Drugi krug ABA uz osvajanje titule u domacem prvenstvu. :bih: Ono sto je najbitnije je da klub bude bolje medijski pracen te da se dovedu nasi reprezentativci Lazić, Gegić. Za navijace se nadam povratku u Skenderiju i manjoj cijeni ulaznica iako cu ja kupiti sezonsku vise mi se isplati.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 jun 2026, 14:11

Badgley je napisao/la:
20 jun 2026, 13:53
MElloo je napisao/la:

Mozda to i nije toliko lose kad se uzme sve u obzir. Prvo kroz igranje u domacem prvenstvu mladi igrači ce dobiti minutažu sto je najbitnije pogotovo kad nemamo razvojni tim. Isto tako mislim da su se ove godine pretplatili neki igrači i da se sa manjim budžetom moze ponoviti protekla sezona. Drugi krug ABA uz osvajanje titule u domacem prvenstvu. :bih: Ono sto je najbitnije je da klub bude bolje medijski pracen te da se dovedu nasi reprezentativci Lazić, Gegić. Za navijace se nadam povratku u Skenderiju i manjoj cijeni ulaznica iako cu ja kupiti sezonsku vise mi se isplati.
Ja se ne slazem s tim.Od razvijanja mladih igraca u evropi nema vise nista.Ako je dovoljno dobar ode u ncaa ili dalje ako nije svakako nemas sta od njega osim da igra a1 ligu u razvojnom timu.Radije daj kvalitetne strane popuut plummera i youga ili bolje da gledamo vise pobjdea kvalitetnije utakmice i bolje rezulate

Cim neko krene prodavat pricu o razvijanju mladih igraca ili domacim igracima znas da tu para nema

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 jun 2026, 14:14

Al Upravni odbor je ludilo - sve shupak do shupka - sad kad oni prekucaju igricu i od budžetskog novca KS na prvom gostovanju u Beogradu kod Zvezde ili Partizana u hotelu pocnu taslacit kurave iz Belog Grada

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 20 jun 2026, 14:53

MElloo je napisao/la:
20 jun 2026, 14:11
Badgley je napisao/la:
20 jun 2026, 13:53
MElloo je napisao/la:

Ja se ne slazem s tim.Od razvijanja mladih igraca u evropi nema vise nista.Ako je dovoljno dobar ode u ncaa ili dalje ako nije svakako nemas sta od njega osim da igra a1 ligu u razvojnom timu.Radije daj kvalitetne strane popuut plummera i youga ili bolje da gledamo vise pobjdea kvalitetnije utakmice i bolje rezulate

Cim neko krene prodavat pricu o razvijanju mladih igraca ili domacim igracima znas da tu para nema
Ni meni Selimović nije idealna opcija ali razumijem njihovu logiku. Trebao im je neko sa iskustvom vodjenja ekipe a on to ima. Sparsi su imali odlican omladinski pogon a isto tako su bili blizu ABA lige onaj duel protiv Splita.

Gegić i Lazić dokazani igrači na ovom nivou a reprezentativci dovodjenjem takvih igrača necemo sigurno biti nista gori nego prosle sezone a momci ce se manje trositi nastupima u Europi. Plus povratak u Skenderiju moze ovo biti odlicno samo malo moramo smanjiti negativu nije ni Barbarić andjeo. Covjek hoce da sa tudjim parama on odlucuje o svemu :rol:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 20 jun 2026, 14:59

Imam osjećaj da će ovo biti još sljedeće sezone a onda se niko neće okrenuti za Bosnom sve dok se ne pojavi novi Dubravko.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 jun 2026, 15:05

CAZIN je napisao/la:
20 jun 2026, 14:59
Imam osjećaj da će ovo biti još sljedeće sezone a onda se niko neće okrenuti za Bosnom sve dok se ne pojavi novi Dubravko.
Bravo ljudino
:thumbup:

Brutalna realnost
Brutalna istina

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 jun 2026, 15:24

CAZIN je napisao/la:
ma ide ove sezone polufinale il finale domaceg prvenstva,12. mjesto u aba ligi i to bi bilo to

Kao sto sam vec rekao radije bi unistili nego nego dopustili da oni ne vode rijec

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 jun 2026, 16:11

Dirk, hvala na informacijama, ziv bio! :thumbup:

Pa, ako federacija, kanton, telekom, energoinvest zadrze ulaganja od prosle sezone + da opstine malo pojacaju (sto realno mogu), onda ce to biti priblizno isti budzet. Valjda ce se isceprkati nesto i od privatnika, jer je to s Dubravkom zbog njegovog karaktera ocito bila misaona imenica. Ako se roster bude sklapao malo pametnije, onda se moze sastaviti i bolje klapa od proslogodisnje. Od igraca ce se jedino Plummer tesko zamijeniti, a igraci nivoa Younga, Halilovica i Atica (ako uzmemo u obzir da su oni najvise placeni) se mogu naci i za manje pare.

Od domacih igraca koji bi mogli uskociti u roster kao starteri ili backup opcije:

Gordic, Talic, Campara
Atic, Gegic, Djedovic
Lazic, Vrabac, Durmo
Penava, Sikiras, Manjgafic
Simanic, Pajic, Krajinic

Vecina njih je za rezerve, neki vjerovatno ni za toga, ali ih uzimam u obzir ako budzet bude osjetno manji nego prosle sezone. Ako ovi najbolji budu preskupi (Gegic, Djedovic, Lazic itd), ja bih bas volio da se dovedu Durmo i Penava, jer sam ubijedjen da imaju kvalitet da budu ili starteri ili bas bitni igraci s klupe. Delalica nisam naveo jer pretpostavljam da on ostaje u klubu.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 20 jun 2026, 16:20

svrakino1921 je napisao/la:
20 jun 2026, 15:05
CAZIN je napisao/la:
Bravo ljudino
:thumbup:

Brutalna realnost
Brutalna istina
Sve jasno čim se vidjelo ime movog predsjednika.
MElloo je napisao/la:
20 jun 2026, 15:24
CAZIN je napisao/la:
ma ide ove sezone polufinale il finale domaceg prvenstva,12. mjesto u aba ligi i to bi bilo to

Kao sto sam vec rekao radije bi unistili nego nego dopustili da oni ne vode rijec
Izgleda ove sezone domaće prvenstvo i ABA samo bez Europe, a mogli smo igrati BCL. Katastrofa ako se vratimo na period prije Dubravka.

Kada trener bude Gjergja i dođe Castaneda kao prvo pojačanje.

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 20 jun 2026, 16:28

Ghuraba je napisao/la:
20 jun 2026, 16:11

Pa, ako federacija, kanton, telekom, energoinvest zadrze ulaganja od prosle sezone + da opstine malo pojacaju (sto realno mogu), onda ce to biti priblizno isti budzet. Valjda ce se isceprkati nesto i od privatnika, jer je to s Dubravkom zbog njegovog karaktera ocito bila misaona imenica. Ako se roster bude sklapao malo pametnije, onda se moze sastaviti i bolje klapa od proslogodisnje. Od igraca ce se jedino Plummer tesko zamijeniti, a igraci nivoa Younga, Halilovica i Atica (ako uzmemo u obzir da su oni najvise placeni) se mogu naci i za manje pare.

Od domacih igraca koji bi mogli uskociti u roster kao starteri ili backup opcije:

Gordic, Talic, Campara
Atic, Gegic, Djedovic
Lazic, Vrabac, Durmo
Simanic, Pajic, Krajinic

Vecina njih je za rezerve, neki vjerovatno ni za toga, ali ih uzimam u obzir ako budzet bude osjetno manji nego prosle sezone. Ako ovi najbolji budu preskupi (Gegic, Djedovic, Lazic itd), ja bih bas volio da se dovedu Durmo i Penava, jer sam ubijedjen da imaju kvalitet da budu ili starteri ili bas bitni igraci s klupe. Delalica nisam naveo jer pretpostavljam da on ostaje u klubu.
:bih: potpis previse je negative mozda ce na kraju sve biti dobro. Nadam se da ce uskoro početi sa slaganjem ekipe jer je vrijeme.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jun 2026, 17:44

KK Bosna je iznad ovih poitički igrica, KK Bosna mora biti drzavni projekat iznad svske stranke i svakog pojedinca.
Puno se sralo po ekipi i rukovodstvu a nazalost mislim da cemo zaliti za proslom sezonom, volio bi da grijesim al mislim da unjesto prema gore mi cemo dole.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 20 jun 2026, 17:47

Sport i sda ne idu u istu recenicu. Aljo, adil, tihi, kirba, solomon bicakcic, braca latici niko fizicko nije radio

SamoTi4000
Kontakt:

Post Postao/la SamoTi4000 » 20 jun 2026, 17:52

reds123 je napisao/la:
19 jun 2026, 16:47
Mislim da ce naredne sezone bosna imati sve omladisnke selekcije preko Sparsa. Ovo je bingo za spars koji grca u dugovima…
Nisam ni slutio da cemo zaliti za odlaskom dubravka, ali Nihad je grozan izbor.
Jedina dobra stvar je sto je moguc povratak ljudi koji su domaci, a kvalitetni su, nisu tu zbog odnosa s dubravkom. Kondicioni trener Osman i Hasib, Pandza kao razvojni npr, Peljto, itd
Osmana možeš zaboraviti da će se petljati sa tim lopinama i zapostaviti svoj lični biznis.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 jun 2026, 18:09

Ma realnost je takva da sponzorstvo u sportu vise nije sto je bilo, mozda kad bi ugrabili kako Lidl, pa da kazes eto da bi imali neke koristi od reklamiranja u ABA ili nekom euro takmicenju, ove lokalne firme sigurno ne vide korist od tog reklamiranja, pogotovo od euro takmicenja...nek naprave ekipu koja ce se boriti za titulu kod nas i koja ce se boriti za PO ABA Lige, a da uz to dobijes jednog mladog za sezonu poslije, to je top..dok se ne bude imalo para da se igra ozbiljnije euro takmicenje i ganjao vrh ABA lige...jos se ne zna kako ce izgledati ta nova ABA sa 20 ekipa sto negdje procitah, kakav ce biti princip takmicenja i to

samo se nadam da se nece ostaviti odredjeni igraci iz ove sezone tipa Salic, West..

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 20 jun 2026, 18:13

Doci ce supak n.đ.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 20 jun 2026, 19:09

Ghuraba je napisao/la:
20 jun 2026, 16:11

Gordic, Talic, Campara
Atic, Gegic, Djedovic
Lazic, Vrabac, Durmo
Simanic, Pajic, Krajinic

Bas mi se svidja ova ideja ali mislim da su neki nuđeni i prošle godine od Dubravka ali ti pozvani igrači nisu se usudili doći jer su mislili da će trajati kratko, da Bosna neće imati novca, mislim da se tek sada nece usuditi.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 jun 2026, 19:17

Kylian je napisao/la:
20 jun 2026, 19:09
Bas mi se svidja ova ideja ali mislim da su neki nuđeni i prošle godine od Dubravka ali ti pozvani igrači nisu se usudili doći jer su mislili da će trajati kratko, da Bosna neće imati novca, mislim da se tek sada nece usuditi.
Ma svakako se potpisuju ugovori na godinu dana, a ne vjerujem da ce se vlast kockati s Bosnom (zbog cinjenice da ulazimo u izbornu godinu). Moj neki utisak je da je Dubravko zatvorio vrata kluba svima koji se nisu odmah dogovorili s njim, a valjda ce sad te stvari biti malo drugacije.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 20 jun 2026, 23:56

Košarkaški klub Bosna je u protekloj sezoni uplatio 13.423 KM Udruženju „Pomozi.ba“.

Riječ je o sredstvima prikupljenim kroz humanitarnu inicijativu kluba, kojom je od početka sezone odlučeno da se od svake prodane ulaznice izdvaja 1 KM u svrhu donacije ovom udruženju.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: guillermo i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []