Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
Daduli
-
Kontakt:
Diadora je napisao/la: ↑21 jun 2026, 18:59
Soli je napisao/la: ↑21 jun 2026, 18:18
dubrovnik je napisao/la: ↑21 jun 2026, 17:43
Da, a podji reci navijacu bilo kojeg od ovih klubova protiv njihovog trenera koji u klubu ima povijest kao Barbarez u reprezentaciji izbit ce ti oci. A onda dodju i istresaju zuc po selektoru kojem su dali nista a dobili prolaz na SP preko cetverostrukog svjetskog prvaka. Ne govorim da je Barbarez bezgresan ali tamo sjedi 6 bivsih igraca i oni izgleda neznaju nista. Uspjeh koji je ovaj tim ljudi napravio je usporediv sa plasmanom Musemica ili Amara Osima sa svojim bivsim klubovima u LP. Spomenik bi im za tako nesto u Sarajevu napravili. A ovdje su neki od forumasa koliko sam primjetio prestali pisat kad se BiH plasirala na SP. I sada se pomalo bude. Strasno.
Evo Slobode, kanton od 400k, svako selo ima svoj klub, svaki gradić igra 2 ili 3 ligu u državi. I šta su oni napravili od tolikog potencijala ? Ništa.
Da vas podsjetim da island ima manje stanovnika od tk, sarajevskog kantona I zdk. I jos Im je klima arkticka, a vidi koliko igraca imaju u ligama petice Koji su rodzeni I odrasli na islandu
Nije rodžen/rodzen nego rođen/rodjen
zaboravljaš ključnu stvar: oni su jedna od najbogatijih zemalja svijeta i parama su pobijedili klimu, jer imaju budžet da izgrade zatvorene dvorane i plate vrhunske trenere svakom djetetu. S druge strane, Tuzlanski, Sarajevski i Zeničko-dobojski kanton su sa stotinu puta manje novca i u katastrofalnoj infrastrukturi decenijama konstantno rađali i rađaju igrače za lige petice (od Bolića i Baljića, preko Džeke i Pjanića, pa nadalje). Island je imao samo jedan kratak bljesak koji je prošao jer su kvalitet morali "laboratorijski" uzgojiti kroz sistem, dok naš prostor ima čist, prirodni genetski talenat za lopte koji bi, da imamo islandski budžet, bukvalno harao evropskim fudbalom.
Glory Glory Man United
-
Varta
-
Kontakt:
Daduli je napisao/la: ↑21 jun 2026, 22:16
Soli je napisao/la: ↑21 jun 2026, 18:18
Evo Slobode, kanton od 400k, svako selo ima svoj klub, svaki gradić igra 2 ili 3 ligu u državi. I šta su oni napravili od tolikog potencijala ? Ništa.
Da vas podsjetim da island ima manje stanovnika od tk, sarajevskog kantona I zdk. I jos Im je klima arkticka, a vidi koliko igraca imaju u ligama petice Koji su rodzeni I odrasli na islandu
zaboravljaš ključnu stvar: oni su jedna od najbogatijih zemalja svijeta i parama su pobijedili klimu, jer imaju budžet da izgrade zatvorene dvorane i plate vrhunske trenere svakom djetetu. S druge strane, Tuzlanski, Sarajevski i Zeničko-dobojski kanton su sa stotinu puta manje novca i u katastrofalnoj infrastrukturi decenijama konstantno rađali i rađaju igrače za lige petice (od Bolića i Baljića, preko Džeke i Pjanića, pa nadalje). Island je imao samo jedan kratak bljesak koji je prošao jer su kvalitet morali "laboratorijski" uzgojiti kroz sistem, dok naš prostor ima čist, prirodni genetski talenat za lopte koji bi, da imamo islandski budžet, bukvalno harao evropskim fudbalom.
Čuj pjanic. Pa pjanic je prvi put u bosni sutno loptu u 19 godini kao igrač lyona. I nije sve u parama. Nit je fudbal sport za bogatase niti su nabrojani kantoni kongo. Klubovi u nabrojanim kantonima tek svaki 20 godina izbace igrača za ligu petice (dzeko 1986 godište i čelik 2006). Tu je i memic koji je kvalitet za ligu 5.
Zadnja izmjena:
Varta, dana/u 21 jun 2026, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.
-
Soli
-
Kontakt:
Da Pjanićevi nisu odselili dok ovaj nije znao hodat danas bi vjerovatno prodavo jabuke na Koridoru.
-
Sport90
-
Kontakt:
napapijri1987 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 17:23
Sport90 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 17:12
Cauchy23 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 17:02
Ja samo ne mogu skontat kako ovo ljudi ne vide.
Realno, tanki smo, i to sto smo jos uvijek u igri, i realno imamo velike sanse za prolaz, je za filma.
Ljudi imaju ocekivanja kao da smo nivo Holandije.
Ma mi Bosanci smo takvi. Od postanka nismo osvojiti nit jedno OI, nismo napravili nakakv rezultat u bilo kakvom sportu na nekoj svjetskoj razini, omladinske kategorije u bilo kojom sportu nam ne postoje. I onda recimo košarkaši naprave prošlo EP sta su napravili ovdje dodjes ljudi pljuju po Adisu, Nurkicu i ostalim mogli su ovako, mogli su onako. U fudbalu dosli na nivo Luksemburga i slični 70+ na listi, ali se očekuje najmanje 1/4 finala mada bez 1/2 finala je nista. Nije dobra Švicarska mi bolji, kakva Kanada i to sto su domaćini. Nemamo nikakvog mjerilo za realnu sliku i nikad nismo zahvalni. Kad su krenule ove kvalifikacije bilo je samo da se ne brukamo, kad smo počeli pobjeđivati bilo je pobjeđujemo ali igra nam loša, kad su pobjede postale realnost, samo da je na SP, kad smo se plasirali na SP samo da je drugi krug, pa vec se prave neke kalkulacije za 1/4 itd. Ne znamo sagledati realno sliku i niko se ne pita zašto smo mi najgore, ali ubjedljivo najgore plasirana reprezentacija na Fifa rang listi u nasoj grupi.
Ali zasto tvoj nedostatak ambicija i nevjerovanje ekipi da moze iznenaditi cijeli svijet smatras kao neko realno vidjenje situacije? Ti si npr zadovoljan dolaskom na SP. Ja nisam. Ja smatram da ova ekipa moze igrati finale. Ja vjerujem da su mentalno jaki da odu daleko. Ako to ne uspiju jbg probali smo. Nema pljuvanja. Nema galame. Nema razocarenja.
I to je meni uredu. Ja tebe ne kritikujem sto ti tako razmisljas. To je tvoje i sasvim je ok.
Moj problem s vama " realnima" je to sto ste vi ovdje uveli komunizam. Bitno i ispravno je samo ono sto vi kazete ostalo je sve nepozeljno i prozivate ljude stalno za prevelika ocekivanja.
Slozio bih se da npr pepermint ( ili kako se vec zove) pretjeruje sa vrijedjanjem. Mislim da je to bezveze i da nema potrebe za tim. Ali nije rjesenje ni u jednoumlju jbm. Nismo ni u Srbiji ni u Sj.Koreji gdje je bitno sta kaze veliki vodja.
Baka sliskovic kaze da su mu Barbarez i ekipa rekli da je cilj prolazak grupe. Trener Japana izjavio da je cilj osvajanje titule. Je li fakat mislis da Japan ima ekipu da osvoji SP i da i trener Japana gleda nerealno na sve i da treba da se spusti?
Ja se nadam, zelim prizeljkujem, da li mislim da mogu proci grupu mislim. Ali treba biti realan pogotovo kad utakmica zavrsi. Izgubilo se od Svice i to se predstavlja kao tragedija a realnost je potpuno drugacija (da nismo izgubili to bi bilo veliko iznenadjenje u svijetu fudbala). Realnost je da mi igracki, po iskustvu i po ugledu smo jako daleko daleko od Svicarske. Nama jesu talenti i Kerim i Esmir ali oni su jos uvijek nisu na nivou igrača onakvih kakvim ih mi zamisljamo. Jedini igrac u nasoj reprezentaciji koji po kvalitetu u ovom momentu moze konkurisati za najbolje ili biti na radaru najboljih evropskih ekipa je Tarik. I naravno da treba imati ambiciju, bodriti ove momke vjerovati u njih, podrzavati njihov mentalitet i to na Max, ali ako ne ostvare ne treba ih ubijati u pojam kao sto to sad rade. Već treba reci svaka cast idemo jos jace i jos bolje. Lijepo je vjerovati da je ova ekipa BiH ekipa za finala jako je to lijepo, ali je li realno? I kad ne odu u finale je li realno da se kude i pljuju? A ja uzivam u ovom momentu i meni je dovoljno kad ih pogledam svi ko jedan, skacu na glavu borese, sto se kaze pisaju krv za domovinu i to je meni dovljno da budem sreta, zadovoljan i ponosan na momke.
-
h1a2s3o4
-
Kontakt:
Gledaj kako Iran odigra protiv Belgije i kako iznose loptu. Bez, sto bi ovdje strucnjaci rekli, igraca u "top timovima". Hahhah
Barba halali sto smo sumnjali.
-
MiranGlasnic
-
Kontakt:
Postao/la MiranGlasnic » 21 jun 2026, 23:06
Cauchy23 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 17:02
Ja samo ne mogu skontat kako ovo ljudi ne vide.
Realno, tanki smo, i to sto smo jos uvijek u igri, i realno imamo velike sanse za prolaz, je za filma.
Ljudi imaju ocekivanja kao da smo nivo Holandije.
Ma mi Bosanci smo takvi. Od postanka nismo osvojiti nit jedno OI, nismo napravili nakakv rezultat u bilo kakvom sportu na nekoj svjetskoj razini, omladinske kategorije u bilo kojom sportu nam ne postoje. I onda recimo košarkaši naprave prošlo EP sta su napravili ovdje dodjes ljudi pljuju po Adisu, Nurkicu i ostalim mogli su ovako, mogli su onako. U fudbalu dosli na nivo Luksemburga i slični 70+ na listi, ali se očekuje najmanje 1/4 finala mada bez 1/2 finala je nista. Nije dobra Švicarska mi bolji, kakva Kanada i to sto su domaćini. Nemamo nikakvog mjerilo za realnu sliku i nikad nismo zahvalni. Kad su krenule ove kvalifikacije bilo je samo da se ne brukamo, kad smo počeli pobjeđivati bilo je pobjeđujemo ali igra nam loša, kad su pobjede postale realnost, samo da je na SP, kad smo se plasirali na SP samo da je drugi krug, pa vec se prave neke kalkulacije za 1/4 itd. Ne znamo sagledati realno sliku i niko se ne pita zašto smo mi najgore, ali ubjedljivo najgore plasirana reprezentacija na Fifa rang listi u nasoj grupi.
Ali zasto tvoj nedostatak ambicija i nevjerovanje ekipi da moze iznenaditi cijeli svijet smatras kao neko realno vidjenje situacije? Ti si npr zadovoljan dolaskom na SP.
Ja nisam. Ja smatram da ova ekipa moze igrati finale. Ja vjerujem da su mentalno jaki da odu daleko.Ako to ne uspiju jbg probali smo. Nema pljuvanja. Nema galame. Nema razocarenja.
I to je meni uredu. Ja tebe ne kritikujem sto ti tako razmisljas. To je tvoje i sasvim je ok.
Moj problem s vama " realnima" je to sto ste vi ovdje uveli komunizam. Bitno i ispravno je samo ono sto vi kazete ostalo je sve nepozeljno i prozivate ljude stalno za prevelika ocekivanja.
Slozio bih se da npr pepermint ( ili kako se vec zove) pretjeruje sa vrijedjanjem. Mislim da je to bezveze i da nema potrebe za tim. Ali nije rjesenje ni u jednoumlju jbm. Nismo ni u Srbiji ni u Sj.Koreji gdje je bitno sta kaze veliki vodja.
Baka sliskovic kaze da su mu Barbarez i ekipa rekli da je cilj prolazak grupe. Trener Japana izjavio da je cilj osvajanje titule. Je li fakat mislis da Japan ima ekipu da osvoji SP i da i trener Japana gleda nerealno na sve i da treba da se spusti?
Ti to ozbiljno?
-
hz1987
-
Kontakt:
Gledajuci ove repke koje imaju u veznom redu anonimuse iz nikakvih klubova, ne mogu se oteti dojmu na najtraljavije igramo. Razlog? Prevelika neosnovana euforija, novinarske lazi, hvaloapojevi, pritisci i hajpovi, salijetanje navijaca po hotelima. Reprezentativci nisu nasli mir, psihicki su lose pripremljeni, pod stalnim su pritiskom, noge su im vezane, tromi su od treme i iscekivanja javnosti da nas obraduju. Nazalost, sve je kontraproduktivno.
Korak 1: izolacija, karanten i zabrana izjava.
Korak 2: manje interneta, vise druzenja i bez citanja portala.
Korak 3: mentalno nabrijavanje i psiholosko podizanje.
Korak 4: ispravno hidratiranje tokom utakmice.
Niko me ne moze ubjediti da su neki levati i polutaneri bolji od nasih, nema sanse. Ovo je samo psiha. Nabrijati ih, nema se sta izgubiti. Vi ste nas ponos, opusteno samo. Napetost je najveci neprijatelj
-
napapijri1987
-
Kontakt:
Postao/la napapijri1987 » 21 jun 2026, 23:11
MiranGlasnic je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:06
Ali zasto tvoj nedostatak ambicija i nevjerovanje ekipi da moze iznenaditi cijeli svijet smatras kao neko realno vidjenje situacije? Ti si npr zadovoljan dolaskom na SP.
Ja nisam. Ja smatram da ova ekipa moze igrati finale. Ja vjerujem da su mentalno jaki da odu daleko.Ako to ne uspiju jbg probali smo. Nema pljuvanja. Nema galame. Nema razocarenja.
I to je meni uredu. Ja tebe ne kritikujem sto ti tako razmisljas. To je tvoje i sasvim je eok.
Ti to ozbiljno?
Najozbiljnije drug. Ako ispadnemo od Amera nece biti katastrofa tj biti cemo zadovoljni. Ali ako Japanac moze doci sa pricom idemo osvojit mozemo i mi finale sanjati
-
Daduli
-
Kontakt:
Varta je napisao/la: ↑21 jun 2026, 22:52
Čuj pjanic. Pa pjanic je prvi put u bosni sutno loptu u 19 godini kao igrač lyona. I nije sve u parama. Nit je fudbal sport za bogatase niti su nabrojani kantoni kongo. Klubovi u nabrojanim kantonima tek svaki 20 godina izbace igrača za ligu petice (dzeko 1986 godište i čelik 2006). Tu je i memic koji je kvalitet za ligu 5.
Ne prdi, molit ću. I ne hvataj se za Pjanića, malo razmisli što sam to napisao.
Glory Glory Man United
-
MiranGlasnic
-
Kontakt:
Postao/la MiranGlasnic » 21 jun 2026, 23:15
napapijri1987 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:11
MiranGlasnic je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:06
I to je meni uredu. Ja tebe ne kritikujem sto ti tako razmisljas. To je tvoje i sasvim je eok.
Ti to ozbiljno?
Najozbiljnije drug. Ako ispadnemo od Amera nece biti katastrofa tj biti cemo zadovoljni. Ali ako Japanac moze doci sa pricom idemo osvojit mozemo i mi finale sanjati
Japan 20 godina ima sistem. Ljudi imaju uređene mlađe uzraste…uređena liga…oni bi nas nogama utabali u travnjak. Kada budemo imali sve što oni imaju…a za to treba malo strpljenja i malo više znanja…onda i mi možemo početi sa kur.čevitim izjavama.
-
Virtu4l
-
Kontakt:
napapijri1987 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:11
Ali ako Japanac moze doci sa pricom idemo osvojit mozemo i mi finale sanjati
Skoro svaki igrač Japana je nosioc igre ili jedan od nosioca u svom klubu.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
-
Varta
-
Kontakt:
Daduli je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:15
Varta je napisao/la: ↑21 jun 2026, 22:52
Ne prdi, molit ću. I ne hvataj se za Pjanića, malo razmisli što sam to napisao.
Nemaš ti pojma. Čovjek ti gore reče da naši klubovi ne proizvode igrače a ti nabrajas bolica balica i pjanica kao igrače lige za lige 5. Pjanic nikad u životu nije igrao u bih.
-
ElAn10
-
Kontakt:
Kakav crni japan sta vam je ta njihova izjava i prica o nekoj tituli je presmijesna, mogu i ja sanjati neke stvari i davati izjave ali sta mi znaci, to nema nista sa samopouzdanjem nego je u najmanju ruku glupo i smijesno.
-
hurem
-
Kontakt:
Kako Japanac može?!
Kako Vinicius može, Yamal, ovo ono.
Ljudi nisu svjesni kakva poredjenja prave.
Objektivnost je mnogima stran pojam.
Evo koliko je Švicarska jaca od nas recimo - samo jedan primjer - ni Alajbegovic ni Bajraktarevic ni Mahmic ne bi bili medju 26 putnika te reprezentacije u Ameriku!
Da ne nabrajam dalje. Nema potrebe.
-
emir_
hurem je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:24
Kako Japanac može?!
Kako Vinicius može, Yamal, ovo ono.
Ljudi nisu svjesni kakva poredjenja prave.
Objektivnost je mnogima stran pojam.
Evo koliko je Švicarska jaca od nas recimo - samo jedan primjer - ni Alajbegovic ni Bajraktarevic ni Mahmic ne bi bili medju 26 putnika te reprezentacije u Ameriku!
Da ne nabrajam dalje. Nema potrebe.
Dobar i jak argument je posmatrati stvari iz tog ugla.
4-IN-A-ROW
-
Telalovic
-
Kontakt:
Je li ridjobrado govvno otjerano?
-
h1a2s3o4
-
Kontakt:
Koliko bi recimo Iranaca moglo upasti u 26 putnika Belgije na SP?

Barba halali sto smo sumnjali.
-
ArmandoMarenzi
-
Kontakt:
Postao/la ArmandoMarenzi » 21 jun 2026, 23:49
O gospodinu Barbarezu treba snimiti film, jer ovakve panjeve odvesti na SP je podvig ravan učešću Jamajke na ZOI 1988.
-
MiranGlasnic
-
Kontakt:
Postao/la MiranGlasnic » 21 jun 2026, 23:53
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:38
Koliko bi Bosanaca i Hercegovaca upalo na spisak od 26 igrača Italije?

-
imekorisnicko
-
Kontakt:
Postao/la imekorisnicko » 21 jun 2026, 23:53
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑21 jun 2026, 23:38
Mi bi ovo na njihovom mjestu,sa igračem više, dokazano, pobjedili.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []