Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

FerdinandF
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la FerdinandF » 21 jun 2026, 23:53

Sport90 je napisao/la:
21 jun 2026, 22:54
napapijri1987 je napisao/la:
21 jun 2026, 17:23
Sport90 je napisao/la:
21 jun 2026, 17:12

Ma mi Bosanci smo takvi. Od postanka nismo osvojiti nit jedno OI, nismo napravili nakakv rezultat u bilo kakvom sportu na nekoj svjetskoj razini, omladinske kategorije u bilo kojom sportu nam ne postoje. I onda recimo košarkaši naprave prošlo EP sta su napravili ovdje dodjes ljudi pljuju po Adisu, Nurkicu i ostalim mogli su ovako, mogli su onako. U fudbalu dosli na nivo Luksemburga i slični 70+ na listi, ali se očekuje najmanje 1/4 finala mada bez 1/2 finala je nista. Nije dobra Švicarska mi bolji, kakva Kanada i to sto su domaćini. Nemamo nikakvog mjerilo za realnu sliku i nikad nismo zahvalni. Kad su krenule ove kvalifikacije bilo je samo da se ne brukamo, kad smo počeli pobjeđivati bilo je pobjeđujemo ali igra nam loša, kad su pobjede postale realnost, samo da je na SP, kad smo se plasirali na SP samo da je drugi krug, pa vec se prave neke kalkulacije za 1/4 itd. Ne znamo sagledati realno sliku i niko se ne pita zašto smo mi najgore, ali ubjedljivo najgore plasirana reprezentacija na Fifa rang listi u nasoj grupi.
Ali zasto tvoj nedostatak ambicija i nevjerovanje ekipi da moze iznenaditi cijeli svijet smatras kao neko realno vidjenje situacije? Ti si npr zadovoljan dolaskom na SP. Ja nisam. Ja smatram da ova ekipa moze igrati finale. Ja vjerujem da su mentalno jaki da odu daleko. Ako to ne uspiju jbg probali smo. Nema pljuvanja. Nema galame. Nema razocarenja.
I to je meni uredu. Ja tebe ne kritikujem sto ti tako razmisljas. To je tvoje i sasvim je ok.
Moj problem s vama " realnima" je to sto ste vi ovdje uveli komunizam. Bitno i ispravno je samo ono sto vi kazete ostalo je sve nepozeljno i prozivate ljude stalno za prevelika ocekivanja.
Slozio bih se da npr pepermint ( ili kako se vec zove) pretjeruje sa vrijedjanjem. Mislim da je to bezveze i da nema potrebe za tim. Ali nije rjesenje ni u jednoumlju jbm. Nismo ni u Srbiji ni u Sj.Koreji gdje je bitno sta kaze veliki vodja.
Baka sliskovic kaze da su mu Barbarez i ekipa rekli da je cilj prolazak grupe. Trener Japana izjavio da je cilj osvajanje titule. Je li fakat mislis da Japan ima ekipu da osvoji SP i da i trener Japana gleda nerealno na sve i da treba da se spusti?
Ja se nadam, zelim prizeljkujem, da li mislim da mogu proci grupu mislim. Ali treba biti realan pogotovo kad utakmica zavrsi. Izgubilo se od Svice i to se predstavlja kao tragedija a realnost je potpuno drugacija (da nismo izgubili to bi bilo veliko iznenadjenje u svijetu fudbala). Realnost je da mi igracki, po iskustvu i po ugledu smo jako daleko daleko od Svicarske. Nama jesu talenti i Kerim i Esmir ali oni su jos uvijek nisu na nivou igrača onakvih kakvim ih mi zamisljamo. Jedini igrac u nasoj reprezentaciji koji po kvalitetu u ovom momentu moze konkurisati za najbolje ili biti na radaru najboljih evropskih ekipa je Tarik. I naravno da treba imati ambiciju, bodriti ove momke vjerovati u njih, podrzavati njihov mentalitet i to na Max, ali ako ne ostvare ne treba ih ubijati u pojam kao sto to sad rade. Već treba reci svaka cast idemo jos jace i jos bolje. Lijepo je vjerovati da je ova ekipa BiH ekipa za finala jako je to lijepo, ali je li realno? I kad ne odu u finale je li realno da se kude i pljuju? A ja uzivam u ovom momentu i meni je dovoljno kad ih pogledam svi ko jedan, skacu na glavu borese, sto se kaze pisaju krv za domovinu i to je meni dovljno da budem sreta, zadovoljan i ponosan na momke.
Jako lijepo od tebe sport90
Ti si fin neki čovjek.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 22 jun 2026, 00:05

Varta je napisao/la:
21 jun 2026, 23:21
Daduli je napisao/la:
21 jun 2026, 23:15
Varta je napisao/la:
21 jun 2026, 22:52

Čuj pjanic. Pa pjanic je prvi put u bosni sutno loptu u 19 godini kao igrač lyona. I nije sve u parama. Nit je fudbal sport za bogatase niti su nabrojani kantoni kongo. Klubovi u nabrojanim kantonima tek svaki 20 godina izbace igrača za ligu petice (dzeko 1986 godište i čelik 2006). Tu je i memic koji je kvalitet za ligu 5.
Ne prdi, molit ću. I ne hvataj se za Pjanića, malo razmisli što sam to napisao.
Nemaš ti pojma. Čovjek ti gore reče da naši klubovi ne proizvode igrače a ti nabrajas bolica balica i pjanica kao igrače lige za lige 5. Pjanic nikad u životu nije igrao u bih.
ti nisi u stanju jednu običnu rečenicu shvatiti, klasika.
Glory Glory Man United

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 22 jun 2026, 00:05

MiranGlasnic je napisao/la:
21 jun 2026, 23:53
h1a2s3o4 je napisao/la:
21 jun 2026, 23:38
Koliko bi recimo Iranaca moglo upasti u 26 putnika Belgije na SP? :hmmmmm:
Koliko bi Bosanaca i Hercegovaca upalo na spisak od 26 igrača Italije? :hmmmmm:
Pogledaj post iznad, prvo ovo je ismijavanje teorija da samo ekipe koje imaju igrace u "top timovima" mogu se nadati da imaju neku igru. Kao i na ovo tvrdnju oko Svajcarske i nas.

To naravno nema apsolutno nikakvog smisla, jer da je tako samo bi se vidjelo ko gdje igra, izracunala vrijednost i to je to. Cista glupost.

Bitno je mislit da si odgovorio, a to sto si masio poentu nema nikakave veze. :D

Ali to sto jeste cinjenica da Iran dosta slabiji od Belgije, a i od nas (nevezano za rezultat iako je povoljan) je odigrao skroz dobru utakmicu.
Barba halali sto smo sumnjali.

Varta
Kontakt:

Post Postao/la Varta » 22 jun 2026, 00:06

Daduli je napisao/la:
22 jun 2026, 00:05
Varta je napisao/la:
Daduli je napisao/la:
21 jun 2026, 23:15

Ne prdi, molit ću. I ne hvataj se za Pjanića, malo razmisli što sam to napisao.
Nemaš ti pojma. Čovjek ti gore reče da naši klubovi ne proizvode igrače a ti nabrajas bolica balica i pjanica kao igrače lige za lige 5. Pjanic nikad u životu nije igrao u bih.
Ne prdi

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 22 jun 2026, 00:35

h1a2s3o4 je napisao/la:
21 jun 2026, 23:53
h1a2s3o4 je napisao/la:
21 jun 2026, 23:38
Koliko bi recimo Iranaca moglo upasti u 26 putnika Belgije na SP? :hmmmmm:
Koliko bi Bosanaca i Hercegovaca upalo na spisak od 26 igrača Italije? :hmmmmm:
Pogledaj post iznad, prvo ovo je ismijavanje teorija da samo ekipe koje imaju igrace u "top timovima" mogu se nadati da imaju neku igru. Kao i na ovo tvrdnju oko Svajcarske i nas.

To naravno nema apsolutno nikakvog smisla, jer da je tako samo bi se vidjelo ko gdje igra, izracunala vrijednost i to je to. Cista glupost.

Bitno je mislit da si odgovorio, a to sto si masio poentu nema nikakave veze. :D

Ali to sto jeste cinjenica da Iran dosta slabiji od Belgije, a i od nas (nevezano za rezultat iako je povoljan) je odigrao skroz dobru utakmicu.
Nisam ja mašio poentu…itekako kontam šta pokušavaš ;) koristiti večerašnji rezultat Irana…Kurasa..nas…i ostale buranije da se poentira je glupost. 1 u 100 pokušaja se stvari poklope pa se izvuče pozitivan rezultat. Jednaka šansa prije baraža je bila da neko dobije šesticu na lotu kao da ćemo mi pobijediti Wales i Italiju u baražu. Iranci nisu nadigrali Belgiju niti bili ravnomjeran protivnik…nego im se posrećilo da igraju protiv Belgije koja je odavno go qu.rac…i da igraju protiv 10 igrača 30 minuta. I opet je Belgija napadala. Uz sve to…Iran ima masu igrača koji igraju u jačim klubovima od Brondby, Pafos, Slovan Liberec, Rijeka, Young Boys, Universitatea Cluj, i dalje i dalje. Naših najboljih 11 su bolji od Irana…ali onih zadnjih 12 smećara na našem spisku nisu ništa bolji od Iranaca. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je Rated R smeće…a navijači traže od njih da isporuče nešto što ne mogu…ne postoji bez razloga izreka VIŠE SREĆE NEGO PAMETI i to je naš plasman na ovo takmičenje.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 22 jun 2026, 01:17

Virtu4l je napisao/la:
21 jun 2026, 23:19
napapijri1987 je napisao/la:
21 jun 2026, 23:11
Ali ako Japanac moze doci sa pricom idemo osvojit mozemo i mi finale sanjati
Skoro svaki igrač Japana je nosioc igre ili jedan od nosioca u svom klubu.
Daj ba virtual ne zafrkavaj. Kakvi nosioci. Osim toga svi igraju u drugorazrednim ako ne trecerazrednim klubovima. U 10 tekmi protiv Spanije ili Francuske, Portugala,Njemacke,Argentine,Brazila, Njemacke, Holandije nece biti favoriti ni u jednoj. Te fazone oni su gradili nesto i zato mogu. Pa uradili su Englezi vise nego iko za sistem i omladinski fudbal pa nisu nikad osvojili nista( to od prije 100 godina nije nikako relevantno za diskusiju da se ne kace ovi sto navijaju za Arsenal, Chelsea i slicne). Nema to nista veze. Njemacka ima sistem pa im je zadnja utakmica KO faze finale 2014.Italija ima jednu od najjacih liga na svijetu i jedan od najskupljih timova na planeti pa im je zadnja utakmica KO faze finale 2006.
Splet okolnosti,inspiracija jednog covjeka,zalomi se noc jednostavno i napolju si.
Hrvatska 2018 ni u ludilu nije bila druga ekipa prvenstva. Milion primjera.

Ja vjerujem da ova generacija trenutno moze odigrati 2 utakmice kao protiv Italije. 90/120 minuta na gol pa ko koga.
Ako nam to ne ponude sada ponudit ce za 4 godine ubjedjen sam.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 22 jun 2026, 01:38

Japanci su posebnog mentaliteta. Bolje ostrica u stomak, nego dozivjeti da osramotis cara i Japan.

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 22 jun 2026, 01:38

POBJEDA ILI OTKAZ!!!
BRATSTVO GRAČANiCA

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 22 jun 2026, 01:47

Marokanci58 je napisao/la:
22 jun 2026, 01:38
POBJEDA ILI OTKAZ!!!
Otkaz daleko najmanje znaci. Posebno u slucaju da i Spahic odlazi.

Al zbog vas takvih bih licno dao otkaz. Do proljeca iduce godine bi uvidjeli mnogo toga.

A pobjeda ce abd biti.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 22 jun 2026, 02:00

Drum je napisao/la:
22 jun 2026, 01:47
POBJEDA ILI OTKAZ!!!
Otkaz daleko najmanje znaci. Posebno u slucaju da i Spahic odlazi.

Al zbog vas takvih bih licno dao otkaz. Do proljeca iduce godine bi uvidjeli mnogo toga.

A pobjeda ce abd biti.
Ne ložite se puno, svi koji prizivaju otkaz Sergeju su BiA agenti koji imaju za cilj uvući nemir i uništiti reprezentaciju, kome odgovara da se reprezentacija opet uruši? Podrška za Sergeja! :bih:

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 22 jun 2026, 04:36

POBJEDA ILI OTKAZ!!!
Ko si ti glavonja

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 jun 2026, 07:52

22 jun 2026, 00:35

Nisam ja mašio poentu…itekako kontam šta pokušavaš ;) koristiti večerašnji rezultat Irana…Kurasa..nas…i ostale buranije da se poentira je glupost. 1 u 100 pokušaja se stvari poklope pa se izvuče pozitivan rezultat. Jednaka šansa prije baraža je bila da neko dobije šesticu na lotu kao da ćemo mi pobijediti Wales i Italiju u baražu. Iranci nisu nadigrali Belgiju niti bili ravnomjeran protivnik…nego im se posrećilo da igraju protiv Belgije koja je odavno go qu.rac…i da igraju protiv 10 igrača 30 minuta. I opet je Belgija napadala. Uz sve to…Iran ima masu igrača koji igraju u jačim klubovima od Brondby, Pafos, Slovan Liberec, Rijeka, Young Boys, Universitatea Cluj, i dalje i dalje. Naših najboljih 11 su bolji od Irana…ali onih zadnjih 12 smećara na našem spisku nisu ništa bolji od Iranaca. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je Rated R smeće…a navijači traže od njih da isporuče nešto što ne mogu…ne postoji bez razloga izreka VIŠE SREĆE NEGO PAMETI i to je naš plasman na ovo takmičenje.
Koje ti reference gledas kada gledas rating? Hocemo li uzeti transfermarkt? evo Nasa reprezentacija je skoro 5 puta vrijednija od Irana, kreni pa pregledaj njihov roster, minimalno 2 razreda su ispod nas po rosteru ako gledamo timove.

Ako dakle kazemo da je normalno da nas Svica dominira jer su po rosteru jaci, onda je normalno da mi nadigramo Iran i Qatar po istoj logici.

Qatar je 3 stepenice ispod nas po rosteru. Evo vidjet cemo kako ce biti u srijedu. Niko sretniji od mene da vidim da dobijemo Qatar recimo 2:0 sa dominantnom igrom na terenu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 22 jun 2026, 10:21

Varta je napisao/la:
22 jun 2026, 00:06
Daduli je napisao/la:
Varta je napisao/la:

Ne prdi
U tvojoj blizini čovjerk mora da prdi, da eliminiše smrad iz tvojih usta i od tvog tijela. Sav si se ubuđo.
Glory Glory Man United

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 22 jun 2026, 10:21

Varta je napisao/la:
22 jun 2026, 00:06
Daduli je napisao/la:
Varta je napisao/la:

Ne prdi
U tvojoj blizini čovjerk mora da prdi, da eliminiše smrad iz tvojih usta i od tvog tijela. Sav si se ubuđo.
Glory Glory Man United

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 jun 2026, 11:29

Zasto se ponasamo kao da selektor radi pro bono za drzavu i reprezentaciju?

Uostalom, osim ovih par nestabilnih, niko ne trazi glavu Barbareza, samo odgovornost za pozivanje Mujakica (pa ti Memic mora igrati 4 pozicije u jednoj utakmici, napraviti amatersku gresku na poziciji koju nikada do tada nije ni igrao jer ti ne smijes ubaciti onog sto je trebao biti tu) i forsiranje Tahirovica. Ja na ovu listu ne bih dodao Demirovica, iako igra lose, zasluzeno je u ekipi.

Dobijemo na to nadmene odgovore Barbareza. Meni se to iskreno ne svidja. Jasno mi je sto se nekima svidja jer nikada nismo prezalili i prihvatili da nam ne treba diktator. Neki forumasi ocigledno vole "jakog i dominantnog" muskarca pa makar ih i lagao. Valjda ih to pali, sta ja znam.

Suma sumarum, odgovornost za Mujakica i Tahirovica. Bolja igra. I da nas ne pravi budalama.

Ako je to previse, odustajem, nek ostane reprezentacija ovima koji je ocigledno vise vole nego ja. Kad kazem vise vole, mislim na to da vise vole da se osjecaju slabim i malim i da je svaki pozitivan rezultat OGROMAN uspjeh jer smo mi tako mali i slabi.
Celik!3,2,2.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 22 jun 2026, 11:57

Barbina ekipa mora izaci i igrati lopte. Treba biti i oprezan jer ovi mali arapi znaju nesto i odigrati a i brzi su pa da ne bude kakvih crvenih kartona.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 22 jun 2026, 12:05

Ako vec komentarisemo male i velike na SP.
Dobili smo Rumune 2x, prosli Vels i Italiju, borili se s Austrijom. Malo li je. Pisete kao da nismo nikad nikog jaceg mlatnuli a od kako su krenule kvalifikacije svi su favoriti protiv nas osim Kipra i San Marina.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 jun 2026, 12:15

h1a2s3o4 je napisao/la:
21 jun 2026, 23:03
Gledaj kako Iran odigra protiv Belgije i kako iznose loptu. Bez, sto bi ovdje strucnjaci rekli, igraca u "top timovima". Hahhah
Jes vidio obalu slonovace protiv svaba :shock:
naprijed rejal

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 22 jun 2026, 12:16

Sveti je napisao/la:
22 jun 2026, 12:15
h1a2s3o4 je napisao/la:
Gledaj kako Iran odigra protiv Belgije i kako iznose loptu. Bez, sto bi ovdje strucnjaci rekli, igraca u "top timovima". Hahhah
Dobro, ali Obala ima baš jak sastav, nismo za poređenje sa njima. Iran je slabiji od nas.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 jun 2026, 12:19

izdzezveubrazil je napisao/la:
22 jun 2026, 12:16
Sveti je napisao/la:
22 jun 2026, 12:15
h1a2s3o4 je napisao/la:
Dobro, ali Obala ima baš jak sastav, nismo za poređenje sa njima. Iran je slabiji od nas.
Dobro, nisam bas mislio da nas direktno poredim, vise na ulogu underdoga i kako su odigrali pod ultra visokim pressingom svaba.

Ali da upravu si, poredjenje nije bas na mjestu
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DanijelTZ, Elddar, ExEsPerac, Goalgetter, invincible1921, Wisey i 58 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []