24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
napapijri1987
- Kontakt:
Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar
Ma nemas ti sta Katar analizirat. Najveci protivnik na ovoj utakmici mozemo biti mi sami sebi. Psihicki moramo uci opusteno u utakmicu i ne siliti. Kad silis onda i ne ide ( vidi Turska). Nemaju oni ni defanzivne a ni ofanzivne kvalitete da ti naprave probleme ako budes pravi.
Cilj ih je otkljucat ranim golom. Ne zbog njih nego upravo zbog nas samih. Ako udjemo nervozni i sa mislju mi ovo moramo pobjediti bit ce tesko. A ako udjemo u tekmu sa vjerom u sebe i bez neke ogromne nervoze to cemo rijesiti bez problema.
Nadam se da je SS radio puno na psihickom planu sa igracima. Individualno smo miljama ispred njih i nema potrebe za bjezanjem od uloge favorita. Favorit smo i idemo to dokazat.
Cilj ih je otkljucat ranim golom. Ne zbog njih nego upravo zbog nas samih. Ako udjemo nervozni i sa mislju mi ovo moramo pobjediti bit ce tesko. A ako udjemo u tekmu sa vjerom u sebe i bez neke ogromne nervoze to cemo rijesiti bez problema.
Nadam se da je SS radio puno na psihickom planu sa igracima. Individualno smo miljama ispred njih i nema potrebe za bjezanjem od uloge favorita. Favorit smo i idemo to dokazat.
- AndreWilliams
- Kontakt:
Teško je predpostaviti u kom sastavu, kojoj formaciji i kakve će uloge imati, ali konkretno me interesuje Dedićeva. Smatram ga najbitnijim našim igračem i kad smo u tranziciji i kad nam treba dodatna energija. Ima liderske sposobnosti. Do sad je imao samo povremene bljeskove zbog nezahvalne uloge koju je imao. Ocekujem da će sa Bajraktarevićem ponoviti partiju kao protiv Italije.
Po lijevoj strani nek ordiniraju Seo i Kerim dok Seo može, a onda idu rotacije na koje smo svi navikli - Dedić lijevo, Memić desno...
Sredina je rak rana, što zbog limitiranosti igrača, što zbog toga što moraju početi i Demirović i Džeko, a protiv Katara, jbg, moraju. Pa sve da su Pjanić i prime Zidan, Šunjić i Tahirbeg mogu tačno ono i onoliko, i to i rade, dok ih noge ne izdaju. Drže formaciju u niskom bloku. Bore se, trče, žrtvuju za tim, bivaju kritikovani za to. Opada im cijena na transfermarketu
zbog uloga koje su im dodjeljene i Barba ih cijeni zbog toga.
Koga bi vi voljeli vidjeti umjesto Muharemovića? Nekako je logično Radeljić ili Mujakić, a opet Katar će prijetiti iz kontri, pa treba malo brzine u zadnjoj liniji tako da je Malić legitimno riješenje.
Po lijevoj strani nek ordiniraju Seo i Kerim dok Seo može, a onda idu rotacije na koje smo svi navikli - Dedić lijevo, Memić desno...
Sredina je rak rana, što zbog limitiranosti igrača, što zbog toga što moraju početi i Demirović i Džeko, a protiv Katara, jbg, moraju. Pa sve da su Pjanić i prime Zidan, Šunjić i Tahirbeg mogu tačno ono i onoliko, i to i rade, dok ih noge ne izdaju. Drže formaciju u niskom bloku. Bore se, trče, žrtvuju za tim, bivaju kritikovani za to. Opada im cijena na transfermarketu
Koga bi vi voljeli vidjeti umjesto Muharemovića? Nekako je logično Radeljić ili Mujakić, a opet Katar će prijetiti iz kontri, pa treba malo brzine u zadnjoj liniji tako da je Malić legitimno riješenje.
-
DnevnaDozaPklata
- Kontakt:
Jasta jeremA1 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 15:07Čovjek je upravu.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑22 jun 2026, 14:56darker10 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 14:12
Bas ima toliko neke razlike u igri? Ja samo vidim razliku u okolnostima.Wales je poveo u prvom poluvremenu pa si MORAO krenut,Italija je povela i dobila crveni pa si MORAO krenut.Istina sa Italijom se kao nesto poceli igrat i prije crvenog u trajanju od <=10 minuta.
Ja se samo nadam da ce se ovdje odmah krenut s nekom igrom u napadu,jer stvarno nema vise mjesta za kalkulacije.Prema projekcijama,nasa grupa je zasad predzadnja po sansama da treci ide dalje.Znaci moras ih dobit NAJMANJE 2-3 razlike i opet da se nadas da nece bit nekih iznenadjenja.![]()
Sta ti pratis da mi je znati, fudbal ne pratis sigurno
E cuj najmanje 2-3 razlike![]()
Rano je kalkulisati prije završetka svih utakmice ovog kola, ali ovdje ne ide u dobrom smjeru za nas kada je poredatk trećeplasiranih u pitanju.
Igrat će ulogu gol razlika, jer će biti još dosta repki sa po 4 boda
Grupa A, Ceska ( koja je prilicno losa ) igra protiv mix ili drugog tima Meksika u zadnjem kolu i ne smiju ih dobiti. Gore je igrati protiv drugog tima jer ce se ovi na glavu bacati da se nametnu + sudjenje koje naginje domacim ekipama, a kao sto rekoh cesi su bas losi.
Grupa C, Brazil se bori za prvo mjesto sa Marokom i trebaju dobiti skote.
Grupa E, ista prica kao u grupi A, Ekvador mora dobiti, a ovi sa klupe Njemačke ala Undav cekaju ko zapete puske da se nametnu.
Grupa F, Japan se bori za prvo mjesto, svedi ne smiju uzeti bod.
Grupa G, Iran ne smije dobiti Egipat ili da Belgija odigra x protiv N. Zelanda.
Grupa H, Uruguaj mora dobiti spance
I na sve ovo ostaju jos cetiri grupe gdje ce biti kikseva sigurno.
Prolazimo dalje sa bilo kakvom pobjedom, to je sigurno, ono sto nije sigurno jeste mozemo li dobiti Katar
Tvrdim da ce barem jedna treceplasirana ekipa proci dalje sa tri boda, tu je bitna gol razlika, za četiri boda- jok. Hocemo li ih imati je pravo pitanje, a je gol razlikadarker10 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 15:30
Nama treba -1 ili 0 gol razlika da budemo 99.9% sigurni.Jedan razlike nas vodi u neizvjesnih par dana ,jer bi imali -2 i jer bi imali mali broj postignutih golova,a ni na fer plej skali nismo nesto dobri obzirom da imamo i zutaca i crveni karton.4 boda uz minus 1 ili nula gol razliku bi nam omogucilo da lagodno pratimo ostatak grupne faze![]()
Ima grupa I prednost ali ima jos vecu prednost u nekom drugom poretku tako da bi Senegal isao tamo a onda 3H na 1G. Gledao sam to ranije i mockovao zdrijeb i tako je ispalo, tj. ukoliko i Senegal i Alzir prodju dalje (tj. treceplasirani iz tih grupa), Senegal ne ide na 1G (Egipat), nego Alzir.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑22 jun 2026, 16:34Teško, jer u poretku grupa prednost ima I u odnosu na L, ali u teoriji ako ni iz ove grupe 3. ne prođe dalje, da.
I opet bitan detalj, nije ni Egiptu zagarantovano 1. mjesto, trebaju preživjeti i Iran.
Da svakako jos je puno stvari u igri, ali dobro je znati na cemu smo jer stvari se svakim danom sve vise kristalisu.
Edit: sad sam pokusao ponovo mockovati ali dobio Senegal tako da je puno faktora tu jer igra ulogu koje tacno ekipe ce da prodju dalje.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 22 jun 2026, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Kakav Mujakić jel se ti šališ pa taj nije nizašt žali bože što nisu nekog mlađeg poput Mahmića poveli. Ko stoji iza Mujakića taj je gori od njega on i Saničanin su isti nivo.AndreWilliams je napisao/la: ↑22 jun 2026, 17:39Teško je predpostaviti u kom sastavu, kojoj formaciji i kakve će uloge imati, ali konkretno me interesuje Dedićeva. Smatram ga najbitnijim našim igračem i kad smo u tranziciji i kad nam treba dodatna energija. Ima liderske sposobnosti. Do sad je imao samo povremene bljeskove zbog nezahvalne uloge koju je imao. Ocekujem da će sa Bajraktarevićem ponoviti partiju kao protiv Italije.
Sredina je rak rana, što zbog limitiranosti igrača, što zbog toga što moraju početi i Demirović i Džeko, a protiv Katara, jbg, moraju. Pa sve da su Pjanić i prime Zidan, Šunjić i Tahirbeg mogu tačno ono i onoliko, i to i rade, dok ih noge ne izdaju. Drže formaciju u niskom bloku. Bore se, trče, žrtvuju za tim, bivaju kritikovani za to. Opada im cijena na transfermarketuzbog uloga koje su im dodjeljene i Barba ih cijeni zbog toga.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Ili Radeljic ili Kolasinac.AndreWilliams je napisao/la: ↑22 jun 2026, 17:39Teško je predpostaviti u kom sastavu, kojoj formaciji i kakve će uloge imati, ali konkretno me interesuje Dedićeva. Smatram ga najbitnijim našim igračem i kad smo u tranziciji i kad nam treba dodatna energija. Ima liderske sposobnosti. Do sad je imao samo povremene bljeskove zbog nezahvalne uloge koju je imao. Ocekujem da će sa Bajraktarevićem ponoviti partiju kao protiv Italije.
Sredina je rak rana, što zbog limitiranosti igrača, što zbog toga što moraju početi i Demirović i Džeko, a protiv Katara, jbg, moraju. Pa sve da su Pjanić i prime Zidan, Šunjić i Tahirbeg mogu tačno ono i onoliko, i to i rade, dok ih noge ne izdaju. Drže formaciju u niskom bloku. Bore se, trče, žrtvuju za tim, bivaju kritikovani za to. Opada im cijena na transfermarketuzbog uloga koje su im dodjeljene i Barba ih cijeni zbog toga.
Vjerovatno Radeljic zbog pasa kojim moze dobro otvoriti akciju na stranu. Sa jednim takvim pasom smo Rumunima dali gol u Bukurestu.
Mada ako pricas o zeljama onda ovako
Burnic Kolasinac Katic Dedic.
Evo kako Austrija igra 4-4-2 u srednjem bloku.
Za uzdbenika.
Za uzdbenika.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ja bih da podsjetim novinara da smo zabili gol u obje utakmice.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Kako austrija igra protiv argentine do sad... ma nismo toliko loša repka
-
DnevnaDozaPklata
- Kontakt:
Bod iz prve dvije tekme je ogroman uspjeh bez obzira na igru, to moramo ovjeriti sa pobjedom protiv Katara. Bilo kakvom, na bilo kojo nacin. To je početak i kraj price. Nadam se bez Tahirovića 
Ne znaš šta je gore kod naših dnovinara, kad pišu o Dileti, transferima Hajduka ili kad pokušaju biti pametni 
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
- invincible1921
- Kontakt:
Ekipa od koje smo bolji bili u Zenici i uzeli im bod u Becu..i dodje neko kaze kaki mi nemamo kvalitet
Evo odgledo sam dosta tekmi, skoro sve ekipe makar po jednu..mi i katar smo ekipe koje su ubjedljivo najmanje pokazali. Cuo sam i da su cesi losi al nisam ih gledao
Sto se tice prolaska, dovoljna je pobjeda sta vam je svijuti..mora se 7/8 utakmica zavrsit kako ne treba da bi izvisio...
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 22 jun 2026, 20:33, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Nije bas tako, Tunis je daleko najgora reprezentacija. Ali da jesmo premalo pokazali - jesmo.invincible1921 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 20:31Ekipa od koje smo bolji bili u Zenici i uzeli im bod u Becu..i dodje neko kaze kaki mi nemamo kvalitet
Evo odgledo sam dosta tekmi, skoro sve ekipe makar po jednu..mi i katar smo ekipe koje su ubjedljivo najmanje pokazali. Cuo sam i da su cesi losi al nisam ih gledao
Da zasluzuju podrsku pred meč odkuke - apsolutno.
Bit ce vremena za analize dobrog i korekcije loseg.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
- invincible1921
- Kontakt:
Bravo Tunis..al kod njih se vidi da su se raspali totalno, dosli da igraju jer morajubhsport je napisao/la: ↑22 jun 2026, 20:32Nije bas tako, Tunis je daleko najgora reprezentacija. Ali da jesmo premalo pokazali - jesmo.invincible1921 je napisao/la: ↑22 jun 2026, 20:31Ekipa od koje smo bolji bili u Zenici i uzeli im bod u Becu..i dodje neko kaze kaki mi nemamo kvalitet
Da zasluzuju podrsku pred meč odkuke - apsolutno.
Bit ce vremena za analize dobrog i korekcije loseg.
Ma naravno, idemo uzet Katar, moramo, a i ne sumnjam da hocemo
=\_1921_/=
-
Marokanci58
- Kontakt:
Ma da, bilo je to manje-više jasno od početka, ali eto, lijepo je kalkulisati i nešto čeprkati dok se čeka naš meč.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Ali bod protiv Kanade koliko je bio vazan 
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: Bosniacum Lilium, dena24, GIBRA, Harare, MiranGlasnic, random11, Zgemboo89 i 46 gostiju.