02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
ne zna se još na koga bi išli, to su samo nagađanja
Ja bih Iskreno krenuo
3-4-2-1
Odnosno
5-4-1
Hadzija - Katic - Tarik
Dedic Kola
Tahirovic - Basic
Gigovic Kerim
Dema
U drugom
Memic,Esmir,Mahmic,Sunjic
Dzeko
Treba racunati na produzetke
3-4-2-1
Odnosno
5-4-1
Hadzija - Katic - Tarik
Dedic Kola
Tahirovic - Basic
Gigovic Kerim
Dema
U drugom
Memic,Esmir,Mahmic,Sunjic
Dzeko
Treba racunati na produzetke
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
ma samo od utakmice do utakmice, imamo 90 ili 120 minuta
ma ja mislim da je to svakome tako, svabi crkli sinoc u drugom poluvremenu. samo amerima nije, jer imaju kamp u los angeles a dvije utakmice su tamo odigrali. a nama kamp na 1000+ visine, pa ce doci do izrazaja nakon 2-3 sedmice kaze chatgpt taman za tekmuGrbavicaHrammm je napisao/la: ↑26 jun 2026, 09:23Treba malo realnosti ba. , ljudi su izraziti favoriti, igraju bolje i brzi su mnogo, ali ne pobjedjuju uvijek favoriti.
Odbrana im je tanka, mozemo frljoku neku uvaliti i bus parkirati nazad. Mene brine samo nasa fizicka sprema, vidjelo se da nakon 30min padamo bas.
Cilj je ispunjen, igrajte bez pritiska i za svoju dusu![]()
turci im donijeli prvi poraz, jos ih pritisak ceka....ne govorim ja bezze da se sve poklapa
Meni isto nije bilo jasno njegovo ponašanje. Hajd nekako i da razumijemo u trenutku izmjene (iako ni za to nema opravdanja za čovjeka njegovog kvaliteta i iskustva) ali na kraju utakmice?Lokomotifa je napisao/la: ↑26 jun 2026, 08:51Volim Džeku ko zjenicu oka svoga, ali najmangupskiji potez Barbareza bi bio da ga ostavi na klupi i da ga ubaci zadnjih 15 minuta.
Nek je iznerviran i ljut ali ono Džekino bacanje flaše je po meni jako loš primjer. Haveru imaš 40 godina, polako ba, pusti nek i mlađi osjete čar Svjetskog prvenstva. Po meni teški neprofesionalizam i slaba kontrola emocija za nekoga ko ima 40 godina i takvo iskustvo.
Svidjelo se to nekome ili ne, stojim iza ovoga 1000%.
A što se tiče USA, igraju jako slično Kanadi, fizički fudbal, sa dosta kontakta i pressinga. Samo pogledati Kanadu i ispraviti greške koje smo tada radili.
To je bio najvažniji trenutak u historiji naše reprezentacije i ti se i dalje ponašaš kao neko dijete umjesto da kao naš najbolji igrač ikada i na svom vjerovatno posljednjem prvenstvu uživaš sa igračima. Stvarno me razočarao.
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Zaista nisam ih pratio i ne mogu objektivno nista reci o reprezentaciji Amerike.
4 4 2 sa Dzekom i Demirovicem,vezni red,sa dva defanzivna vezna,mi nemozemo protiv Qatara dominirati a kamoli protiv ekipa jacih od toga. Jednostavno previse tereta na defanzivnu liniju,gdje 4 igraca nemaju prevelik uticaj na defanzivu. Ne mozes to izdrzati 90 minuta,prevelika koncentracija i utakmica bez greske. Dzeko i Demirovic pustaju vezne igrace i setaju na metar pored njih bez da im i naprave pritisak.
Ali meni kakvu takvu nadu daju 2 cinjenice. USA nije, niti je ikada bila fudbalska velesila. To je fudbalski mala nacija,i nemaju taj mentalitet. To je nasa sansa. I jos jedna bitna stvar. Mnogo puta se desavalo da ekipe koje brutalno startaju sa ubijedljivim pobjedama,stvore sliku jake ekipe i onda ispadnu kad se najmanje to ocekuje.
Utakmica sa Turskom nije mjerilo ali ih je sigurno nacela. Mada su svi oni ubijedjeni da ce lako sa nama. E to je nasa sansa. Samo ima tu jedan veliki problem gdje pocinje Bosna tu prestaje sva logika. Mi smo malerska nacija i mene toga najvise strah. Iako sam rekao da bude sta bude,mi smo svoje uradili. Ali ne moze covjek to je jace od njega. Ne mogu prestati misliti da ova drzava ne zaaluzuje svoje cudo jednom.
4 4 2 sa Dzekom i Demirovicem,vezni red,sa dva defanzivna vezna,mi nemozemo protiv Qatara dominirati a kamoli protiv ekipa jacih od toga. Jednostavno previse tereta na defanzivnu liniju,gdje 4 igraca nemaju prevelik uticaj na defanzivu. Ne mozes to izdrzati 90 minuta,prevelika koncentracija i utakmica bez greske. Dzeko i Demirovic pustaju vezne igrace i setaju na metar pored njih bez da im i naprave pritisak.
Ali meni kakvu takvu nadu daju 2 cinjenice. USA nije, niti je ikada bila fudbalska velesila. To je fudbalski mala nacija,i nemaju taj mentalitet. To je nasa sansa. I jos jedna bitna stvar. Mnogo puta se desavalo da ekipe koje brutalno startaju sa ubijedljivim pobjedama,stvore sliku jake ekipe i onda ispadnu kad se najmanje to ocekuje.
Utakmica sa Turskom nije mjerilo ali ih je sigurno nacela. Mada su svi oni ubijedjeni da ce lako sa nama. E to je nasa sansa. Samo ima tu jedan veliki problem gdje pocinje Bosna tu prestaje sva logika. Mi smo malerska nacija i mene toga najvise strah. Iako sam rekao da bude sta bude,mi smo svoje uradili. Ali ne moze covjek to je jace od njega. Ne mogu prestati misliti da ova drzava ne zaaluzuje svoje cudo jednom.
sve sam to i ja kritizirao, ali kontam sada da je to trebalo tako da bude, nije to normalna tekma bila, bas nam to trebalo da odbacimo 30 godina baksuzaBarbareZeljin je napisao/la: ↑26 jun 2026, 09:46Zaista nisam ih pratio i ne mogu objektivno nista reci o reprezentaciji Amerike.
- VibeTribeX
- Kontakt:
Egipat ili Juzna Koreja
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.
- Lokomotifa
- Kontakt:
100%. Uzor si tolikom broju djece, mlađim igračima trebaš biti primjer, a ti ko neka uvrijeđena mlada nešto bacaš flaše i psuješ. Sve znam, velika je želja, nervoza, ali ako sa 40 godina nisi uspio iskontrolirati emocije onda ybg.Appollon je napisao/la: ↑26 jun 2026, 09:46Meni isto nije bilo jasno njegovo ponašanje. Hajd nekako i da razumijemo u trenutku izmjene (iako ni za to nema opravdanja za čovjeka njegovog kvaliteta i iskustva) ali na kraju utakmice?Lokomotifa je napisao/la: ↑26 jun 2026, 08:51Volim Džeku ko zjenicu oka svoga, ali najmangupskiji potez Barbareza bi bio da ga ostavi na klupi i da ga ubaci zadnjih 15 minuta.
Nek je iznerviran i ljut ali ono Džekino bacanje flaše je po meni jako loš primjer. Haveru imaš 40 godina, polako ba, pusti nek i mlađi osjete čar Svjetskog prvenstva. Po meni teški neprofesionalizam i slaba kontrola emocija za nekoga ko ima 40 godina i takvo iskustvo.
Svidjelo se to nekome ili ne, stojim iza ovoga 1000%.
A što se tiče USA, igraju jako slično Kanadi, fizički fudbal, sa dosta kontakta i pressinga. Samo pogledati Kanadu i ispraviti greške koje smo tada radili.
To je bio najvažniji trenutak u historiji naše reprezentacije i ti se i dalje ponašaš kao neko dijete umjesto da kao naš najbolji igrač ikada i na svom vjerovatno posljednjem prvenstvu uživaš sa igračima. Stvarno me razočarao.
Džeko je najveći ikada, i baš zato mu ovo nije trebalo na kraju karijere jer njemu se gleda svaki potez. Da je Dženis Burnić bacio flašu niko ne bi ni primijetio.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Nema se tu sta pricati. USA je prejaka.
Fino izgleda. Ja bi volio da nesto mijenjamo u doslovno sta god drugo. 442 nam najbolje odgovara ali smo procitani a nemamo taj kvalitet da guras isto i da odgovoris protivniku koji te procita bez mijenjanja formacije
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
razumijem ja sve grupna faza i tako analize, ali ovo je sad 50/50 klasika kupsa utakmica ... nema tu puno analize
Ovo mi prolazimo ide Barbina taktika ala Izet Fazlinovic.
Nesto mi smeka na prolaz na penale ono nase.
Nesto mi smeka na prolaz na penale ono nase.
I ja brate sanjam ali nije 50-50 nema sanse. Strasno su kvalitetni, brzi, okomiti, euforija, domaci teren itd. Imamo svoje sanse naravno. Ja nas gledam na 10-20% sansi
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
normalno da 10-20% ali ovo sad nije normalno
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ne znam samo otkud tebi Gigovic u prvih 11, on je veznjak u kojeg Barbarez najmanje vjeruje.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- imekorisnicko
- Kontakt:
Zar ovo do sad već nije čudo,Italija pogotovo.BarbareZeljin je napisao/la: ↑26 jun 2026, 09:46Zaista nisam ih pratio i ne mogu objektivno nista reci o reprezentaciji Amerike.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ameri su u sve tri meca furiozno igrali prvih 30 min. Opasan presing imaju i iz toga daju golove, ja bi im prepustio loptu a kako odmice utakmica igrao ofanzivnije a na pocetku bunker. Hrvatska recimo usla u fajt s Englezima i 4 komada popiše dok Gana zatvorila i 0-0. Treba biti pametan i motoricki sposobne igrace gurnuti u vatru.
- belosevic23
- Kontakt:
ma gana i mi smo totalno razlicite ekipe, oni imaju vezne igrače koji ce sadržati koju minutu loptu u svom posjedu, a mi nemamo. Bekovi i štoperi bi trpili 15 šuteva u prvih 30 minuta ako se odlučimo na taj način.bordobijeli je napisao/la: ↑26 jun 2026, 10:23Ameri su u sve tri meca furiozno igrali prvih 30 min. Opasan presing imaju i iz toga daju golove, ja bi im prepustio loptu a kako odmice utakmica igrao ofanzivnije a na pocetku bunker. Hrvatska recimo usla u fajt s Englezima i 4 komada popiše dok Gana zatvorila i 0-0. Treba biti pametan i motoricki sposobne igrace gurnuti u vatru.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ArsBih, Daduli, Toxin i 67 gostiju.