02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

RajvoSa89
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la RajvoSa89 » 27 jun 2026, 16:41

Sport90 je napisao/la:
27 jun 2026, 13:13
signalidunapark je napisao/la:
27 jun 2026, 12:48
Sport90 je napisao/la:
27 jun 2026, 12:38

Znaš li ti na karti npr naci državu Aranas, Delaware, Montana itd. Da ne nabrajam dalje?
Znaju li oni pokazat Ze-Do kanton?
Druze to apsolutno nema nikakvu poreznicu. Amerika je satkana od 50 drzava (ne kantona) I mnoge od tih država su i površinom i brojem stanovnika vece od mnogih evropskih država. Sad sto neki Amerikanac u evropi ne zna pokazati gdje je Bosna, Luksemburg ili San Marino ne predstavlja glupost nacije. Sta prosječan Evropljnon zna o Americi, njenim. Saveznim državama, sta prosječni Evropljanin zna o Bosni? Ali sta je cini glupom je to sto se ona hvali neznanjem e to je cini glupom.
Vjerovao ili ne nasa drzava ima vise stanovnika od 20 americkih drzava.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 jun 2026, 16:42

Sensei je napisao/la:
27 jun 2026, 15:48
Koja yebena USA, pa ne igramo protiv Francuske ljudi. OK, bolji su i oni nego prije par godina, ali nisu nepobjedivi. Pa ni protiv Italije nismo sami sebe otpisivali ovoliko. Tačno mi se ne ulazi na društvene mreže do četvrtka.
Jaci su fizicki, brzi su, vise trce i kvalitetnije pojedince imaju. S druge strane imamo i mi svojih prednosti. Nisu Francuska ali nisu ni favoriti.
Svakako igrati knock out utakmicu bilo kojeg prvenstva bez zelje i vjerovanja da se pobijedi ko god da je sa suprotne strane je sramocenje. Ubijedjen sam da ova skupina momaka sa strucnim stabom vjeruju. Vjerujemo i mi. **** prvenstvo ako necu gledati kakav nam je put do polufinala.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 27 jun 2026, 16:46

Shevko je napisao/la:
27 jun 2026, 14:42
EnesSS je napisao/la:
27 jun 2026, 13:51
Shevko je napisao/la:
27 jun 2026, 13:03
Amerikanci su neki mix divljačke ekipe koja ludo trči i vole šutati iz raznoraznih uglova, primijetio sam da im je opasan neki tamnoputi igrač sa lijeve strane, taj uspijeva silovito da probija.

Definitivno im je odbrana najslabija tačka.
To je Balogun, on ima brzinu i eksplozivnost, mora se obratiti pažna na njega, Pulišić zna igrati toplo - hladno, a izlazi iz povrede nadam se da neće biti na nivou. Pepi je isto nezgodan igrač.
nije, ja mislim da je to Antonee Robinson. Ali svakako je i Balogun silovit igrac. Imaju nekoliko individualnih munja u ekipi.
Robinson je isto zeznut, i njega se treba paziti, odbrana nam mora biti na visokom nivou u ovoj utakmici i naravno Vasilj će morati nešto da odbrani.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 jun 2026, 16:50

Zglavkar je napisao/la:
27 jun 2026, 16:30
Ti klipovi su ti izvor informacija? Nadam se da si svjestan da se rade tako što pitaš 30 ljudi i probereš 5 ljudi koji se provale da ih ubaciš u montažu. Sad bi mogao izaći na ulicu u nekom bh. gradu, ako budeš sat vremena na ulici, garantujem ti da ćeš moći montirati nekoliko minuta sadržaja gdje Bosanci ne znaju pokazati Argentinu na karti.
Nama ne treba puno da se uvrijedimo i da nekog zovemo bahatim i arogantnim a ne vidimo našu stranu. Na dočeku Dedića voditelj: O Kataru neću da pričam. To je 3-0. To me uopšte ne zanima.

Da izađe kako voditelj tako razgovara sa nekim igračem o našoj reprezentaciji kmečali bi :yawn:

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 27 jun 2026, 16:51

RajvoSa89 je napisao/la:
27 jun 2026, 16:41
Sport90 je napisao/la:
signalidunapark je napisao/la:
27 jun 2026, 12:48

Znaju li oni pokazat Ze-Do kanton?
Druze to apsolutno nema nikakvu poreznicu. Amerika je satkana od 50 drzava (ne kantona) I mnoge od tih država su i površinom i brojem stanovnika vece od mnogih evropskih država. Sad sto neki Amerikanac u evropi ne zna pokazati gdje je Bosna, Luksemburg ili San Marino ne predstavlja glupost nacije. Sta prosječan Evropljnon zna o Americi, njenim. Saveznim državama, sta prosječni Evropljanin zna o Bosni? Ali sta je cini glupom je to sto se ona hvali neznanjem e to je cini glupom.
Kakve to veze ima koliko stanovnika drzava ima? Samo sam htio da kazem da ni mi ne poznajemo toliko geografiju sjeverne Amerike. Znamo da ima neka USA, kanada, meksiko. Sad po karti pokazivati gdje se koja od saveznih drzava nalazi, pa I kad je rijec o najvećim saveznim državama i najvećim i najvažnijim gradovima Amerike ne vjerujem da bi prosječan evropejac znao, kao sto ne zna ni prosječan Amerikanac o Evropi slabo. Čuo je da ima njemačka francuska, Španija... Ali ne zna dalje. Mi se kao busamo sve znamo, a garantujem da zaustavis 10 ljudi na ulici i das kartu sjeverne Amerike i kažeš pokažimo Teksas, new york, ilinois da 9 ne bi imalo pojma o tome. Mozda su čuli da postoji i to je je to. Evo recimo drzave srednje amerike da pokažu na karti, kao ono mi to znamo u po dana i u po noći a nemamo pojma ni koje su to drzave.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 27 jun 2026, 16:53

Zglavkar je napisao/la:
27 jun 2026, 16:30
Ti klipovi su ti izvor informacija? Nadam se da si svjestan da se rade tako što pitaš 30 ljudi i probereš 5 ljudi koji se provale da ih ubaciš u montažu. Sad bi mogao izaći na ulicu u nekom bh. gradu, ako budeš sat vremena na ulici, garantujem ti da ćeš moći montirati nekoliko minuta sadržaja gdje Bosanci ne znaju pokazati Argentinu na karti.
kod nas ljudi vjeruju da nekakvi arapski i jevrejski bogovi odlučuju ko pobjeđuje i osvaja, jer eto oni sve mogu :lolno:
it's football day

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 27 jun 2026, 16:57

Pa nismo ni mi toliko potkovani općim znanjem. Znam mnoge ljude koje da pitaš gdje se nalazi Egipat na karti, ne bi imali pojma. A da ne pominjem da ih pitaš gdje je Madagaskar, ili u kojem kontinentu se nalazi Zanzibar.

Vrlo vjerovatno pola foruma ne zna koji je glavni grad Maroka.

Oni generalno ne forsiraju opšte znanje u školama kao mi, nego se specijaliziraju za jednu oblast i budu najbolji u njoj. Zato imaju najjaču vojsku, najjaču ekonomiju i berzu, najveću meku moć, kinematografiju, tehnologiju. Facebook, Instagra, Google, ovaj forum čitate vjerovatno na njihovom browseru, računar vam je na njihovom Windowsu. Kupujete njihove Iphone, ili druge telefone koje rade na Androidu, a Android je takođe američki proizvod.

Al ne kao oni su glupi jer ne znaju gdje je Bosna a mi smo kao pametni. Mi smo najpametniji, zato nam je Ramo Isak ministar, a Torabi nam dvorane napunio.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 27 jun 2026, 17:01

Sport90 je napisao/la:
27 jun 2026, 16:51
RajvoSa89 je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:

Kakve to veze ima koliko stanovnika drzava ima? Samo sam htio da kazem da ni mi ne poznajemo toliko geografiju sjeverne Amerike. Znamo da ima neka USA, kanada, meksiko. Sad po karti pokazivati gdje se koja od saveznih drzava nalazi, pa I kad je rijec o najvećim saveznim državama i najvećim i najvažnijim gradovima Amerike ne vjerujem da bi prosječan evropejac znao, kao sto ne zna ni prosječan Amerikanac o Evropi slabo. Čuo je da ima njemačka francuska, Španija... Ali ne zna dalje. Mi se kao busamo sve znamo, a garantujem da zaustavis 10 ljudi na ulici i das kartu sjeverne Amerike i kažeš pokažimo Teksas, new york, ilinois da 9 ne bi imalo pojma o tome. Mozda su čuli da postoji i to je je to. Evo recimo drzave srednje amerike da pokažu na karti, kao ono mi to znamo u po dana i u po noći a nemamo pojma ni koje su to drzave.
:thumbup:
Potpuno si u pravu. Ovo naše čuđenje da ne znaju naći Bosnu na karti svijeta je zapravo samo pokazatelj koliko smo mi kao nacija u prosjeku nepismeni. Mnogo manje od 10% stanovnika BH bi moglo naći na karti većinu njihovih saveznih država i gradova (uključujući i mene lično). Evo samo za primjer lokacija gdje igramo, koliko nas je znalo na karti kako su raspoređeni gradovi St Luis, Salt Lake City, Seattle, Los Angeles, San Francisco, gdje smo igrali svoje tekme, bez da je provjeravao na google maps.

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 27 jun 2026, 17:03

Nema respekta.

Sa tekbirom na usnama bez straha.

Jedina prednost im je što lete ko divljaci na terenu jer su nečim dopingovani. Treba ih taktički razbiti

4-5-1

Dva napadača kod nas znaci rapsodiju Amerike.

Uz Allahovu pomoć
BRATSTVO GRAČANiCA

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 27 jun 2026, 17:04

Pa i nije problem što dotična novinarka ne zna gdje je Bosna, nego što djeluje arogantno i ponosi se tim neznanjem.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 27 jun 2026, 17:07

hujdur007 je napisao/la:
27 jun 2026, 17:01
Sport90 je napisao/la:
27 jun 2026, 16:51
RajvoSa89 je napisao/la:

:thumbup:
Potpuno si u pravu. Ovo naše čuđenje da ne znaju naći Bosnu na karti svijeta je zapravo samo pokazatelj koliko smo mi kao nacija u prosjeku nepismeni. Mnogo manje od 10% stanovnika BH bi moglo naći na karti većinu njihovih saveznih država i gradova (uključujući i mene lično). Evo samo za primjer lokacija gdje igramo, koliko nas je znalo na karti kako su raspoređeni gradovi St Luis, Salt Lake City, Seattle, Los Angeles, San Francisco, gdje smo igrali svoje tekme, bez da je provjeravao na google maps.
Nije u tome problem genijalci...Pa svi na svijetu znaju da Jenkiji Afriku ne mogu nać na karti svijeta, a kamoli BiH...Problem je što je to došlo ko sprdnja od novinarke koja je ispala glupa ko ku.rac.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 jun 2026, 17:14

Sheyi je napisao/la:
27 jun 2026, 03:36
DjaniTarik je napisao/la:
27 jun 2026, 03:33
Sheyi je napisao/la:
27 jun 2026, 03:31

Pa prije su agencije izbacile ponude za tekmu nego savez sa informacijama. Daj Boze da je iko dobio i da su to oni radi reda objavili tj. vjerujem da je bhf dobio koliko su trazili
Kakve agencije su izbacilr za ovu utakmicu?

slika
Kako se moglo pretpostaviti, imam osjecaj da su samo radi reda objavili apliciranje, a ostalo podijelili gore navedenim, jer puno ljudi mi je reklo da su dobili odbijenicu
slika

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 27 jun 2026, 17:15

Madal je napisao/la:
27 jun 2026, 16:27
Harare je napisao/la:
27 jun 2026, 16:12
S obzirom na njihovu brzinu ... Možda je bolje 3-5-2
Hadzikadunić - Muharemović - Sejo
Dedić - Bašić - Šunjić - Hadzija - Memić/ Aljabeg
Dzeko 60min. / Demir

U drugom : Tabak, Bajrak, Tahir, Mahma i Katić

U kost pa kud puklo da puklo....
Formacije s 3 pozadi bez Katica kao centralnog su urnebes
Inace ne mozemo to jer nemamo lijevog wingbacka
Mislim da Seo može dosta kvalitetno pokriti tu poziciju.

slika
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 jun 2026, 17:31

perun je napisao/la:
27 jun 2026, 17:15
Madal je napisao/la:
27 jun 2026, 16:27
Harare je napisao/la:
27 jun 2026, 16:12
S obzirom na njihovu brzinu ... Možda je bolje 3-5-2
Hadzikadunić - Muharemović - Sejo
Dedić - Bašić - Šunjić - Hadzija - Memić/ Aljabeg
Dzeko 60min. / Demir

U drugom : Tabak, Bajrak, Tahir, Mahma i Katić

U kost pa kud puklo da puklo....
Formacije s 3 pozadi bez Katica kao centralnog su urnebes
Inace ne mozemo to jer nemamo lijevog wingbacka
Mislim da Seo može dosta kvalitetno pokriti tu poziciju.

slika
Ja mislim da bi mogao da je mladji par godina. Sad bi nam izdahno nakon poluvremena a zamjene nema

Mada iskreno se slazem da mozda i vrijedi necim da iznenadimo bez da mijenjamo stil igre odnosno defanizvu
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 27 jun 2026, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 jun 2026, 17:31

Protiv USA izgleda da ce biti prva postava ( kanciamer tepra)

Svesam———— Tidao ————— Uovom—

———— Svjetus ———— Tradan——

————————Jasves———————

— Amti — Daoipro—— Sjakos —— Topjanac—

———————————— Beznada ———————

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 jun 2026, 17:53

Ono sto su dvije mozda glavne odlike amerike do sad, je da je u napadu u glavnim sve islo sto su pokusali, protiv pargvaja 1.3exg a 4 dali...ne kazem da nisu zalsuzili ali jbg svaki dribiling imam osjecaj da je proso :D

Takodjer odbrana im djeluje bas losa bar na papiru i nisu do sad imali priliku da ih ne ide u napadu tolko a da odbrana mora strepit tolko...vidjecemo kako ce se ponasat onda...znaci samo jako nazad i dobacit je kerimu ili esmiru nek odigraju 1na1 :D

Moje misljenje ako izdrzimo prvih pola sata sa nerijesenim sanse za prolazak su 50:50, jer oni ce krenut silovito a sto vrijeme bude islo njima ce bit veci pritisak.

Naravno ako povedemo, tim jos bolje logicno :D
=\_1921_/=

dukipajser
Kontakt:

Post Postao/la dukipajser » 27 jun 2026, 17:54

Daj da opalimo ove amere pa neka gori sve eto jos to netreba vise

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 27 jun 2026, 17:58

Pogledah cijelo prvo poluvrijeme USA - Paragvaj. Osim tih pet uvodnih minuta kad ih je Paragvaj šokirao i igrao bolje, nakon prvog gola Amera, samo su oni postojali na terenu, pogotovo u periodu nakon prve pauze za osvjezenje. Od tad pa sve do kraja poluvremena je Amerika pokazala ono što sam zapravo vidio na highlightsima taj dan- atomski fudbal. Mozda i najboljih pola sata jedne ekipe na mundijalu, pored one Maroka vs Brazila. Parhvaj nije dotakao lopte, ovi su vezli, proigracali, opasni bili iz svih pozicija i na sve nacine. Balogun je u strasnoj formi i brlo opasan. Pulisic je top. Sad, ne znam da li je do Paragvaja, jesu li oni losi, ili su taj dan bili toliko losi, ili su ameri stvrno toliko dobri? Ali imao sam dojam da je Paragvaj igrao pogresnu taktiku i formaciju, i i da im je to dosta otezalo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 jun 2026, 17:59

FerdinandF je napisao/la:
27 jun 2026, 17:58
Pogledah cijelo prvo poluvrijeme USA - Paragvaj. Osim tih pet uvodnih minuta kad ih je Paragvaj šokirao i igrao bolje, nakon prvog gola Amera, samo su oni postojali na terenu, pogotovo u periodu nakon prve pauze za osvjezenje. Od tad pa sve do kraja poluvremena je Amerika pokazala ono što sam zapravo vidio na highlightsima taj dan- atomski fudbal. Mozda i najboljih pola sata jedne ekipe na mundijalu, pored one Maroka vs Brazila. Parhvaj nije dotakao lopte, ovi su vezli, proigracali, opasni bili iz svih pozicija i na sve nacine. Balogun je u strasnoj formi i brlo opasan. Pulisic je top. Sad, ne znam da li je do Paragvaja, jesu li oni losi, ili su taj dan bili toliko losi, ili su ameri stvrno toliko dobri? Ali imao sam dojam da je Paragvaj igrao pogresnu taktiku i formaciju, i i da im je to dosta otezalo.
Zato kaem, samo pola sata izdrzat pocetni pritisak i nasi su :D
=\_1921_/=

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 27 jun 2026, 18:06

Sve u svemu, bit ce to dobra i paklena tekma.
Ne sumnjam da ce naš sš zakuhat neko iznenađenje i da ce nasi momci izginut. Sviđa mi se ovo podjenjivanje od strane USA. Samo nastavite.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []