Šta je objasnio tačno?
Formaciju s kojom smo trebali igrati?
Taktiku koju smo trebali imati?
Igrače koji su trebali igrati?
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Šta je objasnio tačno?
Ma moramo, nema druge. Cak i kad bi bili losiji sesir, uz malo povoljniji zrijeb bi mogli svima pomrsiti racune u kvalifikacijama.
Pametovanje i iz supljeg u prazno.
U odbrani Smajlovic i Hadzimujovic dolazi i Kospo uskoro.GG3 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:24Ma sve je to ok, ali tko ti garantuje da ce i ti novi u veznom redu sto dodju (ako ih nadjemo) biti bolji od ovih sada? Pogotovo neki mlad igrac koji haman nema seniorskog igranja, nas narod je nerealan.Beduin je napisao/la: ↑02 jul 2026, 11:06Naravno, i ja pisem iskljucivo pod pretpostavkom da ovi potencijalni su vec pod lupom i da se obavljaju razgovori sa njima ili zavrsava administrativni dio. Kao i sa Mahmicem sto se uradilo, ranije sa Bazdarom i sl. Vjerujem da je vecina tih igraca kontaktirana, odrzavaju se kontakti sa roditeljima, plan vec predocen, a nekima i papirologija u procesu. Da li ce, ako i dodju pod nas grb, biti to kljuc uspjeha ne znamo, ali je cinjenica da sa ovim trenutnima je slaba nafaka.viKK je napisao/la: ↑02 jul 2026, 10:39Slazem se sa većinom, ali napomenut ću, ovo podebljano je jako golem zahtjev.. Da se razumijemo, ja se nadam da će silni skauting urodit plodom i nemam ni zrno sumnje da se ozbiljno radi na tom polju ali opet.. Niko ne garantuje da će Ćatović, Topalović ili neko treći prihvatit našu ponudu. Naravno, moraš imat peh da te svi odbiju, ali i to je mogućnost, čisto hoću to da napomenem.
Sunjic je i dalje nas jedini destruktivac i klasicni DMF, Basic nekako najagilniji na sredini, Amira se nije ni pokusalo iskoristiti da vidimo uklapa li se u ovaj sistem, Gigovic totalno nedorecen i bez prave pozicije on nema sta ovdje traziti, dok bi Tahirovic trebao biti zavrsena prica sa prvih 11, ali i ozbiljno razmisliti da li mu i kada dati neku minutazu da igra (jednostavno popricati sa njim zeli li on izgraditi neku karijeru, ako zeli da i dalje raste zajedno sa ovom reprezentacijom neka trazi individualnog trenera, adekvatan klub, uozbilji se i podigne nivo igre).
Tako da ovi potencijalni nisu garant uspjeha, ali su prije svega konkurencija jedni drugima, ali i kljuc promjene formacije gdje imas vise opcija, mlade krvi zeljne uspjeha. Ako ovo SP, pozitivna prica i atmosfera oko reprezentacije nisu dovoljan razlog da Catovic i slicni odmah prihvate poziv i promjenu drzavljanstva, onda ne znam sta jeste.![]()
Mi moramo naci Lijevog Beka (Seo nece još dugo a možda se i oprosti sada)
Iskreno na Spisku smije biti samo jedan od Sunjic - Tahirovic
Gigovic - zamjena
Golman nam treba jer sa Nikolom mi ne mozemo igrati ni od pozadi jer je čovjek nezna nogom, a ne mozemo ni visoke lopte jer njegovo izbijanje nit ima brzinu nit moze preko pola prebacit.
Katic - klupa (Čelik, Hadzija ili netko novi)
Radeljic - neka 6 opcija Itd
———————- Golaman X ————
Dedić —— Hadzija —— Tarik ——- X —
——————-X——————-Bašić —————-
Memic————-Mahmic————-Kerim
————————-Demirović——————-
Klupa;
Vasilj
Katic, Čelik + ljevak
Esmir, Tahirovic (ako stvarno bude igrao) + 2
Lukic, Dzeko ?, + 2
Bekovi ??
Jbg još je ovdje mnogo posla …
Izvini, ali apsolutno ništa nije objasnio. Barem je jedno 100 puta rečeno da Barbarez uopšte nije taktičar nego da je to Zlatan Bajramović, koji itekako ima iskustva i ostatak SŠ koji je okupio oko sebe. Barba je ono upravo što je Sergej Jakirović izjavio i to je ono što je najbitnije za jednu selektorsku poziciju.
Igra nije losa, katastrofalna je. Isprobali smo vise varijanti ovo prvenstvo, sve je u 5 deka ofanzivno. To je to sto imamo.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 jul 2026, 12:18Onda je Zlatan Bajramovic podbacio? Mislim, vecina svijeta koji gleda fudbal prica da smo zalutali na SP. Spominju se vise navijaci, voljni moment, traume iz rata od nasih nastupa. Pa valjda je to dovoljan pokazatelj?
**** mu mater i branjenje vise svega. Ne daj Boze reci da je nesto trebalo drugacije, a ono MORALO drugacije. Gdje ces dovoditi u pitanje takticke odluke vrhovnkog komandanta?
Jucer je SS pogrijesio sa Radeljicem, posebno ako uzmemo u obzir da je Hadzikadunic imao dobru partiju. Radeljic te kostao oba gola. Za Hadziahmetovica necu nista pisati jer ne znam u kakvom je stanju, ali je bolji igrac od Tahirovica. Gdje je on bio? Zasto smo poveli Mujakica? Onda nam ionako indisponirani Dedic mora igrati lijevog beka gdje je jos gori.
I sad se mi svi trebamo praviti kako je sve divno i lijepo. Ogranicena ekipa definitivno, ogranicen selektor i SS definitivno. Sta je problem sto neko napise da smo lose igrali? Zar nismo? Ili cemo kao i srbi kroz 15 godina pricati o fantasticnom SP u Americi?
Sergej je najbolji trener kojeg smo ikad imali, ovo su djeca koja tek igraju svoje prve seniorske sezone. Igrači čitave karijere grade da dodju na ovaj nivo na kojem su oni sad, tek će da budemo dobrisignalidunapark je napisao/la: ↑02 jul 2026, 12:00Šta je objasnio tačno?
Formaciju s kojom smo trebali igrati?
Taktiku koju smo trebali imati?
Igrače koji su trebali igrati?
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 7 gostiju.