Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Principatus
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2026, 20:45

viKK je napisao/la:
07 jul 2026, 18:01
Kod njega je doduse situacija takva da on tu odluku ne može baš dugo vagati. On puni 22 godine u februaru.

Zaboravio sam, a ne mogu sad tražiti tacno, zna li ko tacno koja su pravila oko promjene sportskog državljanstva specifično za njega? Je li jedini isključujući kriterij ako nastupi za u21 poslije 22. rođendana?
Koliko sam uspio provjeriti, nije presudan 22. rodjendan. Kljucno je kako se na njegov slucaj primjenjuje FIFA clan 9. Pejcinovic je prvi sluzbeni nastup za Njemacku imao 9.10.2020. za U16, sa 15 godina. Najvaznije pitanje je da li je vec tada imao drzavljanstvo BiH, a ne samo pravo na njega preko ocevih roditelja. Ako ga je vec imao, onda njegovi kasniji nastupi za U21 sami po sebi ne znace da je trajno vezan za Njemacku.

Ako ga nije imao, onda nije presudan 22. nego 21. rodjendan, jer FIFA u tom slucaju gleda da li je posljednji sluzbeni nastup za stari savez bio prije 21. rodjendana. Zato je upravo status njegovog drzavljanstva u trenutku prvog nastupa za Njemacku kljucan.

On je izjavio 2025: "Djed i baka s očeve strane su iz BiH tako da i ja imam to državljanstvo."

Dakle vjerovatno je uvjek imao nase drzavljanstvo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 07 jul 2026, 21:03

MiranGlasnic je napisao/la:
07 jul 2026, 20:40
emir79 je napisao/la:
07 jul 2026, 20:37
Ko je ovaj Jakov Dedić što je doŝao u Hoffenheim? Vidim da igra za mlađe selekcije Hrvatske. Ali da ima veze za Bosnom preko oca. Možda bi ga se trebalo pratiti...
Mi nikada nismo pridobili nekog Hrvata čiji je otac Bošnjak. Ti momci naginju na majčinu stranu..
A kad im je otac Hrvat onda naginju na očevu. Znači u oba scenarija mi smo uvjek donji.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 07 jul 2026, 21:11

Maverick je napisao/la:
07 jul 2026, 21:03
MiranGlasnic je napisao/la:
07 jul 2026, 20:40
emir79 je napisao/la:
07 jul 2026, 20:37
Ko je ovaj Jakov Dedić što je doŝao u Hoffenheim? Vidim da igra za mlađe selekcije Hrvatske. Ali da ima veze za Bosnom preko oca. Možda bi ga se trebalo pratiti...
Mi nikada nismo pridobili nekog Hrvata čiji je otac Bošnjak. Ti momci naginju na majčinu stranu..
A kad im je otac Hrvat onda naginju na očevu. Znači u oba scenarija mi smo uvjek donji.
Znam dosta ovakvih slucajeva gdje djeca uzmu katolicku vjeru ali naginju na bh stranu tj bosnjaci su.

Generalno kad god je neko nas u braku sa arapom ili turcima ili bilo kim drugim djeca uvijek idu na suprotnu stranu. To je ta SDA psihoza koja je nabijena ruralnom dijelu naseg naroda.
Bosnjaci kojima je stalo do bosne traze partnera medju svojima.

kovac
Kontakt:

Post Postao/la kovac » 07 jul 2026, 21:12

Jedva čekam Zinedina da nam pojača vezni red :lol:

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 07 jul 2026, 21:15

kovac je napisao/la:
07 jul 2026, 21:12
I napad, ipak je bio i napadač prije. Dobiješ 3 u 1 :clap:
Zadnja izmjena: random11, dana/u 07 jul 2026, 21:18, ukupno mijenjano 2 puta.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 jul 2026, 21:16

kovac je napisao/la:
07 jul 2026, 21:12
Probao bih sa Zinedinom i Dedicem na zadnjem veznom. :D
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 07 jul 2026, 21:56

QUARTERBACK je napisao/la:
07 jul 2026, 20:35
Tracy3McGrady je napisao/la:
07 jul 2026, 19:07
Romagnoli13 je napisao/la:
07 jul 2026, 13:41

Zinedina znam od njegove 5 godine otprilike. Njegovi su imali kuću blizu mene, dok nisu prodali to što imaju ovdje i sad kad dolaze u Bosnu više su u Sarajevu. On je bio ovdje prije 20 dana.
Znam da su njegovi iz Špionice, pa zato pitam i ja sam blizu.
zar nisu Smajlovicevi iz Srebrenice porijeklom, kao i Esmirovi roditelji? jedino ako racunas to Spionica da su tamo bili u izbjeglistvu prije odlaska u inostranstvo
Znam da mu djed i nena žive u Špionici, a inače su iz Srebrenice, dolazio je dole prije par godina e sad ne znam da li su još uvijek tu, ali su imali kuću tu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jul 2026, 21:58

Meni ne ovo najzanimljivija tema ovog pdf tamo do pocetka LN, jer me bas zanima koga cemo uspjeti dovesti do tad.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 07 jul 2026, 22:06

Mogao bi se ponovo pozvati sinisa sanicanin 😁

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 07 jul 2026, 22:09

Možda je vrijeme i da se ponovo pozove Adija Nalica, Dala Varešanovica I Andreja Djokanovica.

Normus90
Kontakt:

Post Postao/la Normus90 » 07 jul 2026, 22:14

slika
Kad bi pridobili ove potencijalne igrače što se spominju, volio bih da jednu utakmicu odigramo u ovome sastavu

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 07 jul 2026, 22:36

Madal je napisao/la:
07 jul 2026, 13:49
Shevko je napisao/la:
07 jul 2026, 13:43
Madal je napisao/la:
07 jul 2026, 13:41
Kakva je konkurencija u Olympiacosu za stopera? Najbitnije je da bude standardan ili da dobija dovoljno sansi.
konkurencija mu je teska, prvi stoper je kapiten ekipe a drugi je talijan koji je jako dobra za njih, negdje sam citao od njihovih navijaca da su ga doveli kao 3-4 stopera u ekipi.
Igra se dosta utakmica, sigurno da ce biti aktivni na svim frontovima tako da ce imati svoje sanse. Nije lose ni 3-4 stoper. Ako vide da ga i mi guramo tim prije ce ga i u prvi tim gurati.
Olimpijakos je recimo jaci klub i od Galatasaraya i od Fenerbahcea. Ako se tu izbori za minutazu u prvoj godini svaka mu cast, bice tesko ali ga sigurno nisu tek tako doveli i platili.. Samo se nadam da ga necemo izgubiti i da ce odabrati BiH ispred Swedske, sad ce i njima biti interesantniji..

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 07 jul 2026, 22:40

Smajlovic je rjesenje nasih problema na poziciji defanzivnog veznog! I nadam se da ce to selektor na vrijemee uvidjeti.

Jak fizicki, hrabar,agrwsivan, odlučan, beskompromisan u duelu, zna lopte, zna povuci loptu, ne boji se duela niiti pritiska, okomit i bas tehnicki jak igrac, ...RAZBIJAČ reklo bi se sa odlikaama klasinog modernog def. veznog.

Ne mozes igraca sa ovakvim karakteristikama ograniciti samo na odbranu jer bi to osakatilo negovo fudbalsko umijece i ogranicilo njegovu potpunu afirmaciju.

Meni licno kopija i podsjeca me na Besica po stilu igre cak i fizicki slični.

Evo sada gledao i trening vidi se da ide jako i koliko je snažan i inteligentan igrac.

Hvala Bogu da se pojavio i jwdan ovakav tip igraca uz vec ppstojecu mladost.

U odbrani svakako imamo dosta igraca koji obecavaju i skoro da su afirmirani.

Pogodio je i klub i ligu i sve, bas u skladu sa njegovim trenutnim razvojem i ambicijama sada je samo do njega

crvenidjavol98
Kontakt:

Post Postao/la crvenidjavol98 » 07 jul 2026, 22:55

General505 je napisao/la:
07 jul 2026, 22:40
Smajlovic je rjesenje nasih problema na poziciji defanzivnog veznog! I nadam se da ce to selektor na vrijemee uvidjeti.

Jak fizicki, hrabar,agrwsivan, odlučan, beskompromisan u duelu, zna lopte, zna povuci loptu, ne boji se duela niiti pritiska, okomit i bas tehnicki jak igrac, ...RAZBIJAČ reklo bi se sa odlikaama klasinog modernog def. veznog.

Ne mozes igraca sa ovakvim karakteristikama ograniciti samo na odbranu jer bi to osakatilo negovo fudbalsko umijece i ogranicilo njegovu potpunu afirmaciju.

Evo sada gledao i trening vidi se da ide jako i koliko je snažan i inteligentan igrac.

Pogodio je i klub i ligu i sve, bas u skladu sa njegovim trenutnim razvojem i ambicijama sada je samo do njega
Meni više liči na bosansku verziju Hummels-a. Momak čita igra, u pravo vrijeme napravi neki tekling, zna iznositi loptu i šetati po terenu isto kao Hummels u najboljim danima. Naravno, svako dobro izgleda u nekoj youtube montaži, ali tu su neke predispozicije, pa da vidimo. Prvo ga treba pozvati za ligu naciju kako bismo ga osigurali, a onda neka se probije u Grčkoj i do godine ako Bog da još veći transfer.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 jul 2026, 22:59

Kako slican fizicki Besicu ??
Besic 170 i koji cm ovaj preko 190.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 07 jul 2026, 23:34

bordobijeli je napisao/la:
07 jul 2026, 22:59

Kako slican fizicki Besicu ??
Besic 170 i koji cm ovaj preko 190.
Ko o cemu žene o centimetrima :tralala: :mrgreen:

crvenidjavol98

I ravnamo se prema videu i sumnjam da ce klub kao Olimpijakos dati 6 miliona za igraca koji ne vrijedi Po onom sto viidimo a vec se tu vidi veoma puno, sve osim tih nekih taktickih detalja jedino to pitanje koliko je spreman odgovoriti.

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 08 jul 2026, 00:32

Principatus je napisao/la:
07 jul 2026, 20:45
viKK je napisao/la:
Kod njega je doduse situacija takva da on tu odluku ne može baš dugo vagati. On puni 22 godine u februaru.

Zaboravio sam, a ne mogu sad tražiti tacno, zna li ko tacno koja su pravila oko promjene sportskog državljanstva specifično za njega? Je li jedini isključujući kriterij ako nastupi za u21 poslije 22. rođendana?
Koliko sam uspio provjeriti, nije presudan 22. rodjendan. Kljucno je kako se na njegov slucaj primjenjuje FIFA clan 9. Pejcinovic je prvi sluzbeni nastup za Njemacku imao 9.10.2020. za U16, sa 15 godina. Najvaznije pitanje je da li je vec tada imao drzavljanstvo BiH, a ne samo pravo na njega preko ocevih roditelja. Ako ga je vec imao, onda njegovi kasniji nastupi za U21 sami po sebi ne znace da je trajno vezan za Njemacku.

Ako ga nije imao, onda nije presudan 22. nego 21. rodjendan, jer FIFA u tom slucaju gleda da li je posljednji sluzbeni nastup za stari savez bio prije 21. rodjendana. Zato je upravo status njegovog drzavljanstva u trenutku prvog nastupa za Njemacku kljucan.

On je izjavio 2025: "Djed i baka s očeve strane su iz BiH tako da i ja imam to državljanstvo."

Pejčinović nema naše papire, pasos, licnu, matični broj, ništa. Kod nas ne postoje. A ovo pouzdano znam od čovjeka iz saveza.
Nemaju još neki koji se spominju ovdje.
Napisao sam već ranije:

Jakupovic, Janelt, Zinedin, Dulic, Salko, Bilbija i Djuric imaju naše papire.
Busuladzic, Catovic, Licina, Pejčinović nemaju. Još.

Ali da se razumijemo, papiri su tehnikalija. Naravno ako nema prepreka kao Janelt ili ako zakasni kao sto je umalo zakasnio Huseinbasic.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 08 jul 2026, 00:38

Kobayashi je napisao/la:
08 jul 2026, 00:32
Principatus je napisao/la:
07 jul 2026, 20:45
viKK je napisao/la:

Pejčinović nema naše papire, pasos, licnu, matični broj, ništa. Kod nas ne postoje. A ovo pouzdano znam od čovjeka iz saveza.
Nemaju još neki koji se spominju ovdje.
Napisao sam već ranije:

Jakupovic, Janelt, Zinedin, Dulic, Salko, Bilbija i Djuric imaju naše papire.
Busuladzic, Catovic, Licina, Pejčinović nemaju. Još.

Ali da se razumijemo, papiri su tehnikalija. Naravno ako nema prepreka kao Janelt ili ako zakasni kao sto je umalo zakasnio Huseinbasic.
Jest se Huseinbašić sam sebi usrao u reprezentativnu karijeru, otišao sa okupljanja jer nije započeo protiv San Marina i ne ode na svjetsko...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jul 2026, 09:23

Sean Dulic je dobio broj 4 u Hoffenheimu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jul 2026, 09:35

Goalgetter je napisao/la:
08 jul 2026, 09:23
Sean Dulic je dobio broj 4 u Hoffenheimu
Top transfer. Jedna sezona u Bundesligi i rad sa Hoffenheimom moze ga zestoko ojacati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Google Adsense [Bot], zaostrog i 39 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []