Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Sindikat12
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Sindikat12 » 08 jul 2026, 10:42

General505 je napisao/la:
07 jul 2026, 22:40
Smajlovic je rjesenje nasih problema na poziciji defanzivnog veznog! I nadam se da ce to selektor na vrijemee uvidjeti.

Jak fizicki, hrabar,agrwsivan, odlučan, beskompromisan u duelu, zna lopte, zna povuci loptu, ne boji se duela niiti pritiska, okomit i bas tehnicki jak igrac, ...RAZBIJAČ reklo bi se sa odlikaama klasinog modernog def. veznog.

Ne mozes igraca sa ovakvim karakteristikama ograniciti samo na odbranu jer bi to osakatilo negovo fudbalsko umijece i ogranicilo njegovu potpunu afirmaciju.

Meni licno kopija i podsjeca me na Besica po stilu igre cak i fizicki slični.

Evo sada gledao i trening vidi se da ide jako i koliko je snažan i inteligentan igrac.

Hvala Bogu da se pojavio i jwdan ovakav tip igraca uz vec ppstojecu mladost.

U odbrani svakako imamo dosta igraca koji obecavaju i skoro da su afirmirani.

Pogodio je i klub i ligu i sve, bas u skladu sa njegovim trenutnim razvojem i ambicijama sada je samo do njega
😂😂😂😂

E svasta…

Momak je stoper i to mu najvise odgovara.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jul 2026, 10:46

Principatus je napisao/la:
08 jul 2026, 09:35
Goalgetter je napisao/la:
08 jul 2026, 09:23
Sean Dulic je dobio broj 4 u Hoffenheimu
Top transfer. Jedna sezona u Bundesligi i rad sa Hoffenheimom moze ga zestoko ojacati.
Dobro je sto igra stopera u 352 imamo opcija :bih:
Za odbranu se sad najmanje brinem, ok smo osim lijevojk beka i golmana
Nadam se ovim veznjacima da ce uspjeti i uci u nasu repku
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 jul 2026, 10:53

Beduin je napisao/la:
07 jul 2026, 21:58
Meni ne ovo najzanimljivija tema ovog pdf tamo do pocetka LN, jer me bas zanima koga cemo uspjeti dovesti do tad.
Ma maks 1-2 igraca, kad pogledamo realno ko nas moze pojacati sigurno bi to bili Pejcinovic i eventualno Smajlovic ako bude standardan.

Catovic mora krenuti igrati u nekoj boljoj ligi, Busuladzic jos nije pokazao dovoljno za poziv….. itd itd

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 08 jul 2026, 11:19

Sindikat12 je napisao/la:
08 jul 2026, 10:42
General505 je napisao/la:
07 jul 2026, 22:40
Smajlovic je rjesenje nasih problema na poziciji defanzivnog veznog! I nadam se da ce to selektor na vrijemee uvidjeti.

Jak fizicki, hrabar,agrwsivan, odlučan, beskompromisan u duelu, zna lopte, zna povuci loptu, ne boji se duela niiti pritiska, okomit i bas tehnicki jak igrac, ...RAZBIJAČ reklo bi se sa odlikaama klasinog modernog def. veznog.

Ne mozes igraca sa ovakvim karakteristikama ograniciti samo na odbranu jer bi to osakatilo negovo fudbalsko umijece i ogranicilo njegovu potpunu afirmaciju.

Meni licno kopija i podsjeca me na Besica po stilu igre cak i fizicki slični.

Evo sada gledao i trening vidi se da ide jako i koliko je snažan i inteligentan igrac.

Hvala Bogu da se pojavio i jwdan ovakav tip igraca uz vec ppstojecu mladost.

U odbrani svakako imamo dosta igraca koji obecavaju i skoro da su afirmirani.

Pogodio je i klub i ligu i sve, bas u skladu sa njegovim trenutnim razvojem i ambicijama sada je samo do njega
😂😂😂😂

E svasta…

Momak je stoper i to mu najvise odgovara.

Ma ti si sve promasio do sad

Ne sumnjam da si i njegovu poziciju :mrgreen:

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 08 jul 2026, 11:23

NoDi80 je napisao/la:
08 jul 2026, 10:46
Goalgetter je napisao/la:
08 jul 2026, 09:23
Sean Dulic je dobio broj 4 u Hoffenheimu
Top transfer. Jedna sezona u Bundesligi i rad sa Hoffenheimom moze ga zestoko ojacati.
3 5 2 najgora formacija ikad, ko god danas igra taj zastarjeli fudbal ne može meda na svjetskoj sceni. To smo probali protiv Amera i ljudi nas ugasili, hrvatima to nikad nije pošlo za rukom, a talijani zadnjih 14 godina zapeli na tome. To je pročitano i lagano za pobijediti, gdje igraš na sreću sa 5 nazad da nećeš primiti gola. Može uspjeti u klubskom fudbalu kad možeš kupiti crnaca da ti oru teren...

Mi moramo igrati sa dva krila, što danas i jeste moderan nogomet na krila sa jednim napadačem koji zna iskoristiti prilike, na 3 5 2 kosa mi se diže. Radije igraj 4 2 3 1 kao hrvati pa se potuci na terenu...

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 08 jul 2026, 11:29

Da li je neko gledao sinoc Deketa, kakav je bio, ima li potencijala da izraste u igraca?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2026, 12:04

Ko je ovaj Sanin Mujovic vidim preso u Borusiju M?
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jul 2026, 12:21

invincible1921 je napisao/la:
08 jul 2026, 12:04
Zove se brate Samin Mujevic, mislim da je samdzaklija, igrao je u Malme
FK Željezničar
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2026, 12:23

NoDi80 je napisao/la:
08 jul 2026, 12:21
08 jul 2026, 12:04
Zove se brate Samin Mujevic, mislim da je samdzaklija, igrao je u Malme
Znaci nista od nas :D vidim igra za svedsku jel u 21
=\_1921_/=

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 08 jul 2026, 12:27

Kakva je genetika kod Smajlovića zna li se šta?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jul 2026, 12:28

08 jul 2026, 12:23

Znaci nista od nas :D vidim igra za svedsku jel u 21
Vidjecemo brate ima jos vremena, Imamo mi Bibera u Gladbachu koji je nedavno sa 17 igrao za prvi tim pripremnu
Iceplayer je napisao/la:
08 jul 2026, 11:23

3 5 2 najgora formacija ikad, ko god danas igra taj zastarjeli fudbal ne može meda na svjetskoj sceni. To smo probali protiv Amera i ljudi nas ugasili, hrvatima to nikad nije pošlo za rukom, a talijani zadnjih 14 godina zapeli na tome. To je pročitano i lagano za pobijediti, gdje igraš na sreću sa 5 nazad da nećeš primiti gola. Može uspjeti u klubskom fudbalu kad možeš kupiti crnaca da ti oru teren...

Mi moramo igrati sa dva krila, što danas i jeste moderan nogomet na krila sa jednim napadačem koji zna iskoristiti prilike, na 3 5 2 kosa mi se diže. Radije igraj 4 2 3 1 kao hrvati pa se potuci na terenu...
Ne volim je ni ja, al sve zavisi kakve igrace imas i protiv koga igras. U svakom slucaju bolje da imamo vise opcija
FK Željezničar
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Bosnjo22
Kontakt:

Post Postao/la Bosnjo22 » 08 jul 2026, 12:36

Neka sredi brate nas Barba vezni red jos,tanko je to sve,okej Pejcinovic i Smajlovic,ali neka brate POKUSA dovesti Ćatovića ili Ličinu,da probamo mozda sa 4-2-3-1

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 08 jul 2026, 12:39

Iceplayer je napisao/la:
08 jul 2026, 11:23
NoDi80 je napisao/la:
08 jul 2026, 10:46

Previše se pridaje pažnja formacija, 352 može izgledati fantastično i tragično u ovisnosti kako se postavi. U principu odabir formacije treba da zavisi od kadra. Mi,skoro pa prvi put, imamo fine opcije na krilu i suludo je gradit igru u formacijama bez krila.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 08 jul 2026, 13:35

Ako cemo igrat sa 3 stopera ona je 3-4-3 puno bolja opcija. Po prvi put imamo odlicne krilne napadace, grehota ih je za klupu zakucat.
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 08 jul 2026, 13:44

Atlanta je napisao/la:
08 jul 2026, 13:35
Ako cemo igrat sa 3 stopera ona je 3-4-3 puno bolja opcija. Po prvi put imamo odlicne krilne napadace, grehota ih je za klupu zakucat.
Ma ne vidim uopšte potrebu da igramo sa 3 nazad. Ako ikad poželimo da ne igramo u niskom bloku i da imamo kakvu-takvu distribuciju iz zadnje linije Katić treba da ide na klupu. Lijevog beka osim Kolašinca i nemamo pa ne vidim da bi i tu trebali njega gurati na štopera.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 jul 2026, 13:48

imekorisnicko je napisao/la:
08 jul 2026, 13:44
Atlanta je napisao/la:
Ma ne vidim uopšte potrebu da igramo sa 3 nazad. Ako ikad poželimo da ne igramo u niskom bloku i da imamo kakvu-takvu distribuciju iz zadnje linije Katić treba da ide na klupu. Lijevog beka osim Kolašinca i nemamo pa ne vidim da bi i tu trebali njega gurati na štopera.
Nama se formacija svodi da uguras sve najbolje u prvih 11 sto je bio slucaj s ovih 442. Ima donekle smisla igrati i 343 i 433 ali u prvoj mi nemamo lijevog wingbacka niti se nazire a u obje smo bez Mahmica. 4231 se namece kao nova formacija gdje dobijamo na pressingu, kombinatorici ispred gola protivnika i sut sa distance Mahmica, gubimo na Dzekinoj duel igri, njegovom odvlacenju stopera i pristustva na terenu i pospremanju zicera narocito iz prekida.
Najveca mana je organizacija igre koja se ne rijesava sa Mahmicem i nece se ni rijesiti dok se nesto ne rodi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 08 jul 2026, 13:51

Madal je napisao/la:
08 jul 2026, 13:48
imekorisnicko je napisao/la:
08 jul 2026, 13:44
Atlanta je napisao/la:
Nama se formacija svodi da uguras sve najbolje u prvih 11 sto je bio slucaj s ovih 442. Ima donekle smisla igrati i 343 i 433 ali u prvoj mi nemamo lijevog wingbacka niti se nazire a u obje smo bez Mahmica. 4231 se namece kao nova formacija gdje dobijamo na pressingu, kombinatorici ispred gola protivnika i sut sa distance Mahmica, gubimo na Dzekinoj duel igri, njegovom odvlacenju stopera i pristustva na terenu i pospremanju zicera narocito iz prekida.
Najveca mana je organizacija igre koja se ne rijesava sa Mahmicem i nece se ni rijesiti dok se nesto ne rodi.
Pa da, vremenom bi trebalo promjeniti Vasilja,a trenutno se ne nazira adekvatna zamjena. Treba promjeniti Katića,tu već ima nade i najvažnije potrebno je izmisliti osmicu.
Međutim čak i bez adekvatnog veznog igrača odlaskom Džeke bi mogli dobiti na presingu,pomjeriti sve linije malo prema naprijed i samim tim biti opasniji iz tranzicije,a i povećati malo posjed.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 jul 2026, 14:15

Mislim da dosta ljudi kontaju da formacije na papiru vise i nemaju nikakvu fiksnu ulogu kao sto je to bilo prije 20, 30 godina, kad si imao staticne oblike formacije kojih su se ekipe drzale i kad su ti igraci u prosjeku trcali po 3-4 kilometra na utakmici. I hajd ako su to samo ljudi na forumima poput nas, nije ni bitno, nego neki "renomirani" eksperti i bivsi fudbaleri po televizijama pricaju takve gluposti.

Ne postoje vise "defanzivne" ili "ofanzivne" formacije kao sto se to cesto u raznim diskusijama prica, postoje defanzivni i ofanzivni sistemi i treneri su ti koji organizuju te sisteme. U Italiji se decenijama igralo u formacijama sa trojicom odnosno petoricom pozadi i uz to su razvili tradiciju defanzivno cvrstih sistema, koja je u znacajnoj mjeri i dalje i prisutna, pa se onda nekako prosirila ideja da su takve formacije uvijek defanzivne, sto nije istina.

Jos vise mi je muka kad neko kaze da su formacije sa trojicom pozadi kao 3-4-3 uzasne formacije s kojom niko u moderno doba nista ne uspije. Pa PSG trenutno i City pod Guardiolom igraju/su igrali trojicom pozadi dok napadaju, samo sto se na papiru formacija postavlja kao 4-3-3. Alonso je sa Leverkusenom igrao sa trojicom pozadi i ljudi postigli rekordnih 89 golova i pomeli sve pred sobom. O fazi odbrane mislim da nema potrebe pricati jer odbranu danas ne igraju samo obrambenih 4 ili 5 igraca tj. koliko god ti vec formacija na papiru nalaze, vec je u pitanju skoro bukvalna znanost.

Fudbal je postao toliko sistemski prefinjen i profili igraca toliko polivalentni, da je formacija vise manje samo formalnost, mozes danas nac 20 ekipa koje igraju istu formaciju i kompletno razlicit fudbal.

Za reprezentaciju je drugacija prica, odnosno formacija u kojoj ce se neki sistem organizovati, pa i sam sistem, se mora kroijti spram toga kakve profile igraca imas, jer za razliku od kluba ne mozes naprosto sebi dovest profil igraca koji ti trebaju. Nama je kao ekipi iz tog ugla gledano bitno da se sklapa neki smislen sistem igre, koji maksimalno iskoristava profile igraca koje imamo i maksimizira i defanzivni i ofanzivni potencijal. To je po meni kljuc, da sve svoje igrace dovedes u takav sistem igre gdje ce oni maksimalno doci do izrazaja, defanzivno a i ofanzivno. Hoce li to biti u 3-5-2, 3-4-3, 4-4-2, 4-5-1, kojoj god formaciji mi je nebitno.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 08 jul 2026, 15:42

slika

Pomalo zaboravljen, al bitno da pravi kakav takav iskorak

Treba Vasilju ozb konkurencijaa konacno

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], General505, Google Adsense [Bot], zaostrog i 39 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []